Bratranci Kůstkovi, babča Ben a Trnka konečně přicházejí k městu Atheia, kde se setkávají se starými přáteli a chystají se k boji proti Pánu kobylek. Jenže i nepřítel stále sílí... a stejně tak děsivé Trnčiny vize. A jakoby to nestačilo, získává Podfa Kůstek pocit, že ve městě je skryté zlato a je pevně rozhodnutý ho najít.

Obsahuje sešity série Bone #44-48 (září 2001 - červen 2002)

Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Obálka
Jeff Smith
Lettering
David Horák
Překlad
Michael Bronec
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-200-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
344 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Bone #08: Treasure Hunters (Cartoon Books, 2002)
  • trudoš
    trudoš editor20.10.2018 05:01Kůstek #06: Hledači pokladů
    Zlo vítězí a hrdinové nešťastně trpí v jeho stínu, nevzdávajíc se však naděje v sílu dobra... Jde se zkrátka do finále, takže zákonitě musí události přecházet do extrému, aby mohla nastoupit závěrečná bitva na Pelennorských polích (což je samozřejmě pouze slovní obrat, který s Kůstkem fakticky nesouvisí - to abych uklidnil pohoršené fanoušky). Děj i odbočky jsou tentokrát konkrétnější a spousta detailů začne konečně dávat smysl, včetně těch, jež jsem dříve vyčítal. V kombinaci s osvědčenými ingrediencemi - humor, epika, horor - tak zanechávají Hledači pokladů ve čtenáři pocit skutečně originálního dobrodružství. Snad jen, že je to až příliš okaté ticho před bouří, oddalování neodkladného, kdy je třeba dořešit poslední drobnosti, aby hrdinové mohli stanout na svých základních postech, než přijde ke slovu poslední díl. Jestli mi v něm ovšem Jeff Smith zabije byť jen jediného kůstka, má u mě obrovský škraloup a možná i výhružný dopis. Nijak to ale neovlivní fakt, že tuhle sérii zbožňuji.
  • Fry
    Fry admin26.12.2015 22:21Kůstek #06: Hledači pokladů
    "Kůstek #6: Hledači pokladů" - Konec se přiblížil ... Předfinále zavádí naše hrdiny do Atheie a krysáci spolu s Šípkou se začínají formovat před branami města ...
    Finále je na dosah, ale i přes to si v této knize "Jeff Smith" neodpustil malý oddych a velkou dávku humoru dávkovanou například v bojích na tržišti, nebo nucením čaje. Prostě tady máme opět velmi slušný díl, který jen potvrzuje, jak je "Kůstek" úžasnou sérií ... Za mě 5*!
  • sedw
    Naprosto úžasný díl, ve kterém by se dalo napětí krájet a ve kterém se Jeffovi podařilo navodit jedinečnou atmosféru, která z většiny panelů jen sálá. Čtení jsem musel v polovině přerušit, aby mi komiks vydržel déle, ale hned následující den jsem ho musel dočíst. I přes to, jak příběh potemněl, se zde stále objevují humorné situace, avšak je jich méně, než v prvních dílech. To však není vůbec na škodu, protože příběh nebezpečně graduje a já už se nemůžu dočkat, jak vše dopadne.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.8.2014 15:45Kůstek #06: Hledači pokladů
    Rozuzlení se stále blíží, "lokální geopolitika", jak tomu u Kůstka říkám, se rozjíždí, zlo zatím vyhrává nad dobrem... ale hlavně, půvabná kresba a vtipy zůstávají.

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.5.2014 09:36Kůstek #06: Hledači pokladů
    Příběh si udržuje všechny své paramatry, je to zábavné, napínavé, vtipné, temné a čte se to jedním dechem. Tak doufám, že mě závěr nezklame, už se na něj docela dost těším. Škoda, že to nebylo dohromady v této jedné knize.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko25.5.2014 07:03Kůstek #06: Hledači pokladů
    nejpomalejší díl, ale chápu, že smysluplně, ne pro absenci nápadů (!) dyť intermezzo s včelama jasně dokazuje, jak propracované charaktery -na tak malé ploše- dokáže jeff smith vytvořit
  • kaylin
    kaylin23.4.2014 16:04Kůstek #06: Hledači pokladů
    Jeffovi Smithovi se opět podařilo vytvořit správný mix humoru, fantasy a místy i hororu, aby to na čtenáře zafungovalo naprosto správně. Jen těch dějových linií je místy možná až trochu moc a já jsem měl pocit, že jsem neustále odváděn od toho zásadního. Ne, že by se mi to, co se děje kolem nelíbilo, ono to stejně k tomu závěru všechno vede, ale je to spíš takové ticho před bouří a já jsem hodně zvědavý, jestli Jeff tu bouři nakonec zvládl. Přesto, kdybyste se teď vrátili k prvnímu dílu, uvědomili byste si, jak moc se ten příběh posunul a jak moc se všechny postavy vyvinuly. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/596-kustek-6-hledaci-pokladu-85.html
  • Fry
    Fry admin12.4.2014 18:37Kůstek #06: Hledači pokladů
    "Kůstek #6: Hledači pokladů" - A jsme skoro ve finále! Už jen kniha zbývá k tomu, abychom viděli sérii Kůstek v celé své kráse, ale než se tohle stane, řekněme si, o co jde v této knize: Naše známá/neznámá parta došla do "Atheie" (města králů), ale není to zrovna nejradostnější příchod, Atheie totiž vládne Tarsil, který nesouhlasí s vírou v draky a tak každý, kdo draky uznává je na listině smrti. Příběh se nám civilizuje a přiostřuje, čímž nabývá svých skvělých rysů. Hodně mě v této knize potěšily Včely na tržišti (snad nejlepší scéna z této knihy) a jsem zvědav jestli je ještě uvidíme. Sice byl minulý díl o kapánek lepší, ale tahle série si zaslouží plný počet! Za mě 5*!
  • pata
    Kůstek nemůže zklamat... do kresby Jeffa Smithe jsem se fakt zamiloval, děsím se toho, že se blíží opravdu poslední díl:) Mimochodem, všimli jste si, jak nám Trnka díl od dílu nabírá "ženských tvarů"?:)
  • erik
    Kústek je stále dokonalou ukážkou hravej kresby a zábavných príbehov (napr. včely na trhu) na pozadí veľkého konfliktu. Niekto hľadá poklad, iný veštcov s chladničkou, no a nechýba ani pomýlený ochranca mesta, ktorý bojuje namiesto s nepriateľom s vlastnými ľuďmi. Škoda, že je to také krátke, už nech je tu posledný diel.
282521
Četl/a (82)
353638, adevr, anka, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Final, Fox01, Fry, Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, James, jankie, jindroush, Joshua_T, Kapis, kaylin, Keno, Kerbellos, koudy, Kraken, lantan1, Light, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, mgeralt, mineralk, NecRoman, oleav, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Pista, radimisko, raenius, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, seneke, Sir_Pete, start05, strougy, syon, t0mas, trudoš, tukak, Ukko, VasaX, Vrenn, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(165)
353638, 7eleven, adevr, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Baffman55, Balů103, batoo, Bezvliv, bierce, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, Cabal, Caiiiczech, calvin10, calviti, Captain Collar, chcita, cobe, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, Eddiesiska, erik, farnhajt, felis, filemon, filosh, Final, Fréza, Fry, Goldfinch, Golem, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Hanussen, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jak, James, james dixon, jankie, jerry67, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, komik.sx, konous, Kraken, kubosos, lifi, Lobok257, maara, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marvin, Matio, matrosh, MB, mcleek, me, mineralk, mirec, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, mortadelo, MP, Mr.Plysh, mttra, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, PAK, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Pista, POLAKST, Poseidon1978, radimisko, raenius, Raijin, Ricarderon, RR, RudyRod, Ruw, Saiffer, Saint of Killers, saja, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, strougy, syon, t0mas, tacmud, timek, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, VXP, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zlejzmrd
Chce (13)
Badgu.y1902, Benji, Braindead, Corvus, DAN478, jakouback, Mankin, Mistak, Moyek, Niaz, punisher, RaptoR, vranakx
Shání (2)
Corvus, Mistak
Nabízí (2)
MB, seezeethree