Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Nepředstavitelné technologie budoucnosti versus prastarý samurajský kodex! Galaxie obydlená bizarními životními formami rozdělenými do válčících klanů! Nejenom, že je Miyamoto Usagi potomkem samuraje ze sedmnáctého století, je také nejlepším válečníkem mocného klanu Shirohoshi. Poté, co lest a zrada způsobí smrt vůdce klanu a pád hradu bílé hvězdy, musí Usagi dodržet svou přísahu věrnosti a ochránit život Kiyoshiho, dědice shirohoshského trůnu. Bude riskovat úplně vše – život, končetiny i lásku –, aby osvobodil sluneční soustavu Shirohoshi od tyranie a dosadil mladého lorda na jeho právoplatné místo vůdce klanu.

Ačkoliv má Vesmírný Usagi své kořeny v prastarém samurajském kodexu cti, věrnosti a obětavosti, je také epickým výletem do budoucnosti a dobrodružstvím odehrávajícím se v nepřeberných zákoutích rozlehlého vesmíru.

Obsahuje sešity sérií Space Usagi (Vol. 1) #1-3 (červen 1992 - srpen 1992), Space Usagi (Vol. 2) #1-3 (listopad 1993 - březen 1994), Space Usagi (Vol. 3) #1-3 (leden 1996 - březen 1996), Usagi Yojimbo Color Special #3 (1992) a Teenage Mutant Ninja Turtles (Vol. 1) #47 (1992)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-218-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
barevný
Váha
468 g
Stran
296
Cena
349 Kč
Originál
Usagi Yojimbo: Space Usagi (Dark Horse Comics, 1998)
  • VanTom
    VanTom7.2. 12:01Vesmírný Usagi
    Jelikož samurajským Japonskem se inspirovaly samy Hvězdné války, přechod Sakaiovy antropomorfní zvířeny do vesmíru nepůsobí vůbec nepatřičně (naopak, prostě jako směska mimozemských druhů). Také v této akční trilogii nalezneme čestné rytíře, krásné "princezny" (Tomoe to fakt sekne :-)), sympatické pašeráky… a vlastně i ty světelné meče. Je mistrně nakreslená a poutavě vyprávěná, akorát ne kompletně uzavřená.
  • perak
    perak27.2.2019 09:44Vesmírný Usagi
    Usagi a Hvězdné války - zdánlivě dvě nesourodá témata zakomponovaná do jednoho příběhu fungují lépe než jsem očekával. Oproti klasickému Usagimu je tu menší důraz na samurajský kodex, příběh je více akčnější, intrikami se nešetří a dojde i na souboje ala laserové meče. Klasického Usagiho mám radši, ale ani toto nebylo špatné.
  • Fry
    Fry admin29.3.2017 21:14Vesmírný Usagi
    Vesmírný Usagi - Soubor tří minisérií a dvou krátkých povídek z vesmíru nakonec předčil má očekávání ... Sledujeme příběh vzdáleného potomka Usagiho Yojimba, který se po zradě ve vlastních řadách svého klanu stává vazalem mladého vůdce, kterého má za úkol dovézt zpět na královský trůn. Příběh zdánlivě jednoduchý se však již v první části začíná velmi komplikovat a ve finále se jedná o opravdu povedené vesmírné dobrodružství připomínající staré dobré "Star Wars" v nadčasových samurajských kulisách z velmi vzdáleného Japonska ... Za mě 5*!
  • p3tris
    p3tris4.5.2014 18:20Vesmírný Usagi
    Inspirace Star Wars je více než zjevná. Nejen příběhem a jednou useknutou rukou, ale i koncepcí záběrů a úhlů kamer. A je s podivem, s jakým nadhledem a uvolněností si s tím dokázal Sakai pohrát. Je vidět, že si to napsal a nakreslil hlavně sobě pro radost. U mě za plný počet.
  • Fox01
    Fox01 mecenáš14.4.2014 20:05Vesmírný Usagi
    Hvězdné války s Usagim? Nemůžu jinak... , je to nádhera!
  • pata
    pata10.4.2014 11:20Vesmírný Usagi
    Dlouho jsem Usagimu odolával, znal jsem ho vlastně jen z dvou krátkých příběhů z Crwe. Takže jsem asi jako jeden z mála začal přímo Vesmírným Usagim bez znalosti předchozích knih. A super, líbí... V Crwi se mi taky líbil, takže asi začnu postupně shánět komplet Usagiho.
  • massilia
    massilia15.3.2014 18:42Vesmírný Usagi
    Hodnotit jednotlivé díly Usagiho série je poměrně obtížné. Stan Sakai drží řemeslnou i vypravěčskou laťku na vysoké úrovni, je tedy těžké říct, zda ta či která kniha je lepší či horší než jiná. I když už u nás vyšlo okolo dvaceti knih, příběhy dlouhouchého samuraje stále nenudí. Vesmírný Usagi je příjemným zpestřením od zaběhnutých historických příběhů. Velmi povedeně kombinuje svět japonských samurajů a sci-fi, přičemž velkou část inspirace si bere z hvězdných válek. Nečekejte ale Usagiovskou kopii Star Wars, inspirace je spíše volná. Výhodu oproti ostatním dílům série vidím v tom, že Vesmírný Usagi je jedním dlouhým příběhem, a ne sérií drobných epizod, jak bývá zvykem. Děj má díky tomu větší spád i napětí.
  • kaylin
    kaylin14.3.2014 15:05Vesmírný Usagi
    "Vesmírný Usagi" není špatný komiks. Budete se bavit a myslím, že se Stanovi podařilo vytvořit celkem obstojně fungující svět, navíc ten v posledním krátkém příběhu vtipně propojil i s tím samurajským z dob, na které jsme v sérii "Usagi Yojimbo" zvyklí. Jenže očekávání, vzhledem k tomu, jak moc je kvalitní Stanova vlajková loď, jsou až příliš moc vysoká. Trochu mám pocit, že když Stan sám fabuluje, je tu trochu problém s tím, že si není tolik jistý jako ve chvíli, kdy se může opřít o historii a legendy a z nich trochu čerpat. Tady měl volnou ruku a místy je to až moc poplatné sérii "Usagi Yojimbo", a i když je to v jiném světě, není to až tak moc jiné. Na druhou stranu, známé postavy potěší. Nebyl jsem přímo zklamaný, ale tohle je prostě kniha, která má hlavně pobavit a potěšit fanoušky série klasické. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/540-vesmirny-usagi-65.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.2.2014 13:18Vesmírný Usagi
    Kabukimanův komentář je trefný, výstižný a hlavně vtipný. Metafora s vepřem knedlem a dortem je více než vystihující:) Přesto to bylo celkem osvěžující počtení, držící si kvalitu sakaiovského vyprávění. Ale jednou stačilo - teď prosím zpět do 17. století...

    Celkový dojem: 80%
  • erik
    erik24.2.2014 09:15Vesmírný Usagi
    K tomuto som pristupoval s nedôverou. Je to taká Usagi verzia Hviezdnych vojen (a to dosť okato, aj dejovo), postupne som si na to zvykol a začal sa baviť. Autor si urobil radosť a čítať sa to dá. Keby to však nevyšlo, o nič by sme neprišli.
  • Kabukiman
    Kabukiman16.2.2014 11:52Vesmírný Usagi
    Usagiho kritizovat prostě nemůžu...mám pocit,že bych si pak musel před Stana Sakaie kleknout a s omluvou spáchat rituální seppuku. A nebudu ho ani hodnotit,protože by tentokrát Usagi pět šurikenů nedostal a míň mu nedám... Takže pozitivně! Jsem rád, že už Space Usagi vyšel a mám ho za sebou. Tudíž se těším na dalšího normálního Usagiho a to je super! V tomhle komiksu je v podstatě všechno co mám rád. Je tam Usagi a ninjové, jsou tam Star Wars a rakety, lasery...prostě super!!! A to všechno dohromady v jednom!!! Paráda!!! Mám rád vepřo knedlo zelo a taky mám rád sladký čokoládový dortík se šlehačkou po obědě. Stan Sakai tentokrát udělal tu báječnou věc, že plácnul toho dortíka rovnou do vepřa knedla zela a tak vyrobil supermňamku. To je už úplná paráda! Taky musím pochválit, že je tenhle Usagi docela pořádně tlustej špalek! Naštěstí je děj celkem roztahanej a spousta bublin je plná prázdnejch řečí,takže jsem do děje nebyl tak moc zažranej a mohl jsem u toho ještě přemýšet o deseti dalších věcech, což se v dnešní uspěchané době hodí! Abych ale stále jen nechválil, dovolím si na závěr přece jenom malé postesknutí. Škoda,že nebyl Space Usagi kreslený tužkou a nebyla k němu přibalena guma. Hrozně rád bych si z něj vymazal všechny ty kosmické rakety a laserové pistole....
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš12.2.2014 03:15Vesmírný Usagi
    Parádní spin-off. Svým způsobem bylo osvěžující si přečíst takovou jednohubku a nemuset se přitom rozpomínat na události, které se staly v jiných dílech. Vliv Star Wars tu je více než patrný, ale to nevadí. Sakai si s námi jen tak hraje vlastní 'role playing game' :)
    Kresba je stále příjemně sakaiovská, příběh uteče jako voda (i když na těch skoro 300 stranách to je znát), několik vesmírných bitev a bitek se záporáky či monstry prosviští kolem, k tomu jedna příjemná odlehčující mini-kapitolka v závěru jako bonus mimo hlavní příběh, a já už zase netrpělivě čekám na další díl.
    Musím ještě přiznat, že se mi líbil hravý způsob sloučení kultury středověkého Japonska a moderní sci-fi (např. vesmírné lodě s konstrukcí japonských hradů, shurikeny naváděné tepelným zdrojem apod.). Potyčka na planetě s hmyzem mi navíc připomněla ábíčkovský komiks Galaxia, jenž rovněž patří mezi moje oblíbené; a Usagi na kluzáku zase Naušiku. Takže osobně vesmírného Usagiho rád vítám ve své komiksové knihovničce :)
21229
Četl/a (79)
81splinter, anka, binnmode, Bonpar, borknagar1, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deathwing, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, erik, fel68, figis, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jh666, jiskra, Joshua_T, kaylin, Keno, Kocour, Kraken, lacoste, lantan1, Le Porello, Light, Lord Baltimore, Maličká, Mamut12, Masinfira, mostlysilly, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, PeNNy, perak, petrSF, Poseidon1978, raimi, seneke, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(174)
81splinter, adam.ra, afri, Alfi, anka, arnecht, Askalon, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, bd71, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, cobe, Const.ex, Cr4sh, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deathwing, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, felis, figis, Final, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, GORERATED, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, Henry108, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jiskra, joehot, Joshua_T, Kabukiman, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kocour, Kraken, krvinka56, lacoste, Le Porello, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, lopik, Lucifer, M4rsellino, maara, Maličká, Mamut12, markic, Masinfira, MB, mcleek, mgeralt, Mikei, mindstormjak, Mitak, moiqpiom, moris.cz, mostlysilly, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, noMster, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pata, pavel, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, petrSF, petrsimcik, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, raimi, Rich, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Scaleo1, seneke, Skot, sleepless, Spacecore, start05, strougy, tacmud, The Genius, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, VasaX, Viking, Vítek, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, willis, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
barthez, Braindead, Černá Krysa, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, Henry108, Iggy Pop, jakouback, Kapis, Maty48, Miriyak, monty.cl, Moyek, Niaz, Nightmare, pavouk, plaštěnkář, prokop.prcik, Schramm, seeker666, Tarka Daal, Tiba, vteco
Shání (4)
Al0f0k, Černá Krysa, Corvus, Nightmare
Nabízí (1)
MB