Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 1 další ukázka

Katalog vydaný při příležitosti dražby originálních stránek komiksu Muriel a andělé v Topičově salónu v Praze roku 2014.

Obsahuje kompletní ukázky všech originálních stran komiksu včetně přední a zadní obálky, předmluvu Martina Foreta, popis aukce a technický popis všech uvedených originálů včetně jejich vyvolávacích cen.

Elektronická verze: http://issuu.com/anrew/docs/aukce_saudek_muriel_net

7. 2. 2014 zabavena cca polovina nákladu Policii ČR v rámci šetření o určení vlastnictví originálů stran komiksu.

Scénář
Miloš Macourek
Art
Kája Saudek
Publicistika
Martin Foret
Žánry
dobrodružný, publicistika, sci-fi
ISBN/ISSN
Art Consulting CZ
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 152 mm
Tisk
barevný
Váha
448 g
Stran
156
Náklad
1000ks
Cena
300 Kč
  • louza
    Moc hezký artefakt pro fanoušky. Náhledy originálních stran i s poznámkami dávají přirozený náhled za oponu vzniku díla. Zde je to sice podmíněno hlavně komerčním záměrem, ale efekt je stejný. Je to námět k zamyšlení i pro ostatní vydavatele. Hardcore fanoušci by jistě zaplesali po limitovaných vydáních zásadnějších děl v takto syrové podobě.
  • felis
    felis mecenáš3.2.2014 14:12Muriel a andělé - Aukční katalog
    Mno, tak jedná se o aukční katalog, nikoliv plnokrevné vydání, takže formát jednotlivých stran je dosti změnšený. Samotný comics je sice zřetelný, ale samozřejmě není možné ho porovnávat s vydáním od Albatrosu nebo od Cometu z r. 1991. Je ale strašně zajímavé vidět ty poznámky okolo, stejně jako "technické" údaje o jednotlivých stranách, jejich nacenění a vůbec. Moc se v tom nevyznám, ale nejsu si ani jistý, jestli to může plnit svůj proklamovaný účel. Kdybych se rozhodoval, jestli jít do dražby Saudkova originálu, tato publikace by mi v rozhodování moc nepomohla. Hodnocení se v tomto případě zdržím, ale rozhodně jsem rád, že to mám doma.
  • Murphy722
    Především to má tu hodnotu, že vidíte, jak jednotlivé listy vypadají originálně, než je bude vlastnit kdoví kdo a normální člověk se k nim nedostane. Což je zatím s otazníkem, ale stále ve hvězdách. Ale stále jsem se nedozvěděl, či asi jsem natvrdlí ve věci, kde se ty originální kresby najednou vylouply z hávu tajemna. Vím, že to mi možná zůstane nezodpovězeno, ale určitá geneze tohoto nálezu by nebyla špatná.
8111
  • baatcha
    Zdá se mi to, nebo jsou obrázky v katalogu svou barevností mnohem blíž k originálním kresbám než v té debilně ztmavené knížce? Z náhledů mi přijdou mnohem zářivější.
  • Kabukiman
    Kabukiman10.2.2014 20:34Muriel a andělé - Aukční katalog
    azalin- ocividne je uz ukradenej i nekterejm z nas...:D
  • Azalin
    Azalin mecenáš10.2.2014 19:47Muriel a andělé - Aukční katalog
    Hlavně ten comics byl stoprocentně ukradenej, dneska o tom píše Ondřej Neff v Lidovkách.. říkal mu to Saudek osobně.
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.2.2014 13:52Muriel a andělé - Aukční katalog
    Hamichal: o to nejde, kdybych cokoliv z toho chtěl, tak neboj, sleduju dění a už bych to měl taky doma, ale nějak jsem úplně ztratil chuť....
  • Hamichal
    A přitom stačilo akorát napsat email a slučně požádat o vlastní výtisk :) ... já ho tu mám v šuplíčku, právě dorazil do kanceláře. A je můj jediný a poslední a krvácí mi z toho kde co ... nicméně radostí protože ho nikdy nepustim :D
  • Dinik
    Kapis - Naprostý souhlas, velice výstižně popsáno. Je to hnůj, co se děje kolem Saudka a jeho díla. Někteří vykukové hned poté, co se katalog vydražil na aukru za 5000, zavětřili kšeft a vyvěsili inzerát, kde se dalo, že shání katalog a zřejmě doufali, že ho někdo v nevědomosti prodá za 300, aby ho pak hned mohli šoupnout na aukro za 5k s dojemnou povídačkou o tom, že se zbavují svého posledního miláška. Humus.
  • Kapis
    Kapis mecenáš10.2.2014 07:49Muriel a andělé - Aukční katalog
    Kakubiman: taktak, Kájovu tvorbu furt žeru, ale jak vidím co se děje, tak to seru. Monografie za dva litry v paperbacku, nový Muriel v jiné velikosti než Oranžáda za litr, no a fešáci na aukru s tímto katalogem za pět litrů to je koruna všemu. A nejlepší je nějakej velkej bourák z Práááhýý hele, kterej to tam má asi třikrát a u každého z těch katalogů má napsáno RARITA, POSLEDNÍ KUS, MŮJ VLASTNÍ, MÁM HO DOMA, KRVÁCÍ MI Z TOHO PO PRÁJDU JEŠTĚ NEZAHOJENÝ SVĚRAČ, ALE PUSTÍM ZA POUHÝCH 5000. Doufám, že tomu mrdákovi všech deset, co si nakoupil bude ležet doma pět roků, až bude rád, že se toho zbaví za nákupní cenu.
    Velká kniha Káji Saudka by byla super, ale když tady se všechno od Saudka vydává jen pro brutální, rychlé a bezbolestné namaštění kapes jako super-raritní limitky aká 50ks od Konečného jen pro "skutečné sběratele" po 4 litrech za 10 stran, tak je jasné, jak by to dopadlo. Dokud se nezačne Kája vydávat zase pro normální lidi, co mají jednoduše rádi jeho dílo, tak mi můžou jeho vydavatelé vikuřyt py*u;) Káju mám samozřejmě stále v nejhlubší úctě. Jdu si přečíst milovaného, 25 roků starého a stokrát přečteného Arnala v 3xSCI-FI.
  • Kabukiman
    Kapis- Jj, moje slova!!! Dřív jsem si přál velkou knihu komiksů Káji Saudka, abych měl všechny jeho komiksy v jedné knize, tak jako třeba Rychlé šípy, komiksy z ábíčka atd...kdyby tady taková knížka dneska vyšla,tak bych si jí nejspíš nekoupil kvůli brutálně přepálené ceně a stejně by byla za hodinu vyprodaná a prodávala by se za desetinásobek na aukru jako "rarita" vedle "raritních" nápojovejch lístků z Batalionu, tragickejch Vakukoků atd.... To co se tady kolem Saudka děje nechci finančně podporovat,takže taky zůstávám u toho co mám a svět se mi nezboří,když si nekoupím žádný aukční katalog nebo limitovanou knihu ke které se udělá za chvilku dotisk atd...
  • Dinik
    A najednou je na aukru těch katalogů několik:-) A všechny za cca 5000. No ještě, že jsem si ho stihl sehnat hned jak ho vydali.
  • Lenny
    Lenny mecenáš8.2.2014 23:53Muriel a andělé - Aukční katalog
    5 tisíc... to je drsný
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.2.2014 22:09Muriel a andělé - Aukční katalog
    Aukro: Muriel a andělé (katalog): 1 740 Kč

    Fuck you very much, odteď si už budu, stejně jako v dětství, listovat pouze v 3xSCI-FI, Lipsu Tulianovi a trilogii okolo Modré rokle.
  • felis
    felis mecenáš3.2.2014 19:29Muriel a andělé - Aukční katalog
    Tak těch šest mega bych dohromady asi nedal, ale jestli se nenajde někdo ochotný koupit to jako celek (což je můj soukromý tip - bohužel), bude se to dražit po jednotlivých stranách. A třeba u strany 66, kde letí létající talíř nad bílou krajinou, je vyvolávací cena 3000 Kč. Originál z Muriel za cenu tří omnibusů, to už jsou jinačí počty...
  • Azalin
    Azalin mecenáš3.2.2014 18:26Muriel a andělé - Aukční katalog
    Stačí necelých 6 melounů a můžeš mít doma i originál.. :-D