Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 2 další ukázky

Monografie představující tvorbu současných českých ilustrátorů, malířů a komiksových tvůrců.
Druhé číslo se zaměřilo na výtvarníka Pavla Čecha a obsahuje šest sekcí: Začátky, Malba, Komiks, Ilustrace, Kroniky a Indiáni.

Scénář
Pavel Čech
Art
Pavel Čech, Zdeněk Chlubný, Vladimír Tučapský (key)
Publicistika
Tomáš Prokůpek
Redakce
Jiří Mitáček
Žánry
monografie, publicistika
ISBN/ISSN
978-80-904467-7-9 (Analphabet Books)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
295 x 210 mm
Tisk
barevný
Váha
626 g
Stran
96
Cena
240 Kč
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin22.3.2017 19:54ZOOOM #02: Pavel Čech
    Velice příjemně zpracovaná "malá" monografie, celá tvorba Pavla Čecha je v ní pěkně zaokrouhlena a obalena, díky textu ve formě rozhovoru se báječně čte a jeden se u toho ani trochu nenudí, sama se teď divím, že jsem ji tu měla odloženou tak dlouho, než jsem se odhodlala do ní zavrtat.

    Podle mě má jen dvě chyby. Tou první je, že toho neukáže víc (víc, šíř, tlustěji a macatěji), tou druhou, že ve mně vyvolává akutní potřebu nakupovat díla Pavla Čecha.

    LANDAUER: Že by sis taky nechal líbit takovou monografičku?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.7.2014 10:50ZOOOM #02: Pavel Čech
    Souhlas s výhradami, které nastínil andre... nicméně já Čecha nesmírně obdivuju, jeho ilustrace a obrazy jsou prostě nádherné. Normálně jsem z toho dostal chuť si zase přečíst Foglara:-)

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    kaylin14.3.2014 09:00ZOOOM #02: Pavel Čech
    Pokud Pavla Čecha moc neznáte, tak tohle komplexní portfolio a hlavně onen rozsáhlý rozhovor, vám o něm řeknou skutečně hodně. Sám zde vypráví svou minulost, to, co ho ovlivňovalo, ale i to, co ho formovalo a formuje neustále. Vytvořil si svébytný přístup k tvorbě i k životu a musím říct, že ho do jisté míry v tomto přístupu obdivuji a rozumím mu. Ne, že bych se vydal stejnou cestou, ale chápu ho. Z jeho tvorby na vás doslova dýchá nostalgie, dýchají na vás staré chlapecké příběhy a vy se k nim rádi vracíte. Já jsem byl jako malý kluk hodně ovlivněn Foglarem. Tvorba Pavla Čecha je specifická a soudržná, vybírá si podobná témata a z jeho maleb je cítit něco, co je v nás skryto někde hluboko. Kniha "ZOOOM 2" mě nezaujala tolik provedením, které je stejně dobré jako v prvním díle, ale hlavně prezentovanou tvorbou a osobností Pavla Čecha. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/539-zooom-2-pavel-cech-75.html
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš28.2.2014 15:57ZOOOM #02: Pavel Čech
    Rozhovory opět nepříliš rozsáhlé, což už jsem trochu vyčítal prvnímu ZOOOMu. Hezký tisk a graf.úprava, ale o to víc zamrzí slabší papír, který prosvítá. I tak ale skvělá knížka o skvělém tvůrci (nejen) komiksů. Potěšil mě začátek o dětské tvorbě a i výběr maleb a komiksových stránek je opravdu reprezentativní.
  • Landauer
    Landauer17.2.2014 11:19ZOOOM #02: Pavel Čech
    Absence některých psaných informací sice zamrzí, ale já se ptám: je to vůbec důležité? Knížka krásně zaobaluje úžasný svět jednoho z našich nejlepších a nejzajímavějších současných výtvarníků a je velmi sympatické, že se neomezuje pouze na ilustrace a komiksy, které jsme zvětšiny už někde viděli, ale přináší nám Čechův tvůrčí záběr v co nejširší šíři... až na periferii amatérských filmů. To vše dohromady včetně plastik, kronik, fotografií a všeho možného vytváří dechberoucí obraz výtvarníkovy duše a řekne víc, než by řekly didaktické popisky. Tahle monografie prostě není o díle Pavla Čecha nebo o jeho životě, tahle knížka je o tom, že život a dílo výtvarníka jedno jsou. ZOOOM se zahřívá a vypadá to, že se brzy stane zásadní a kultovní edicí našich výtvarníků, co si potykali s komiksem. Těším se na trojku!
  • Toe
    Toe admin29.1.2014 18:37ZOOOM #02: Pavel Čech
    Souhlasím s Andrem níže, u některých ukázek bych uvítal delší popis, výtvarnou techniku, ze které třídy jsou ty první obrázky... :-)
    I tak hodnotím kladněji, než Andre, je to nádhera ;)
  • andre
    andre mecenáš29.1.2014 14:51ZOOOM #02: Pavel Čech
    Hodnotím přísněji. Poměrně nízké hodnocení není za to co v knize je, ale za to co tam není. Kniha mi spíš vytvořila plno dalších otázek, než aby mi na některé odpověděla. .... Příklad: obrázky z nedokončeného amatérského filmu, buď tam nemusely být, nebo ať je k tomu alespoň nějaký popisek. ..... Teda abych nebyl úplně špatně pochopen, kniha je to krásná a vřele doporučuji, ale jsem smutný z toho, že cítím, že mohla být mnohem lepší. Takže tak.
1181