Je bohem hromu. Božstvem s ohromnou mocí a lidskou podobou. Je ozbrojen kouzelným kladivem Mjolnirem. A přísahal, že své mimořádné schopnosti využije k ochraně Země. Když se však proti němu obrátí bohové tří různých panteonů, najde v sobě Thor dost síly, aby je všechny porazil?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 27. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Thor (Vol. 2) #1-7


Scénář
Dan Jurgens
Art
John Romita Jr.
Ink
Klaus Janson
Barvy
Dan Brown, Gregory Wright
Obálka
Klaus Janson, John Romita Jr.
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
696 g
Stran
200
Cena
199 Kč
  • ludek.n
    Asgard byl zničen, duhový most byl roztříštěn a ze zářivých věží města bohů zbyly jen ruiny. Thor, vracející se z paralelního vesmíru, nenalézá ani nikoho ze svých blízkých, po Asgarďanech jako by se slehla zem. Vydává se proto na Zemi, aby se ujal svých povinností Avengera a pátral po katastrofě, která postihla jeho domovinu. Mohl by to být bezesporu skvělý příběh, kdyby to nebyla jen ochutnávka daleko rozsáhlejšího vyprávění. Vlastně všechno, co tu scénárista Dan Jurgens na ploše sedmi sešitů rozehraje, zůstane nedokončeno. Jednotlivé linie pak díky tomu působí zmateně a nekonzistentně. Motivy a postavy se vynořují odnikud, aby vzápětí mizely neznámo kam. V jednu chvíli si hrajete na pískovišti za domem, a hned vzápětí už škeblí rozrýváte mořské dno. Někteří z účinkujících se prezentují jako na slovo vzatí schizofrenici a je nesmírně obtížné sledovat, nebo dokonce chápat, jejich myšlenkové pochody, ať už jsou zvrácené nebo oceněníhodné. Než aby se problémy a situace řešili, přihazuje autor další a další, až je z nich hromada, která hrozí zřícením a pohřbením všeho skutečně dobrého. Nezbylo mi tedy nic jiného, než rezignovat na pochopení zápletky a užít si alespoň více než solidní kresbu Johna Romity jr.
  • trudoš
    Fešácký rozjezd nové série s hrdinou, který mě paradoxně nikdy nezaujal. Já jsem zkrátka spíš na tu severskou klasiku. Pravdou ale je, že v Hledání bohů funguje vše, co od marvelovského komiksu čekáte - Thor coby bájná postava disponuje správnou dávkou patosu a zároveň řeší trable, nad kterými by zlomil hůl sebevětší bohatýr, což mu ještě znesnadňuje příchod Temných bohů. Jde o příjemný přelom mezi starým způsobem vyprávění a moderními postupy, se kterými přišla devadesátá léta.
    Takže spokojenost, oprostí-li se člověk od skutečnosti, že kniha obsahuje sedm sešitů z celkových pětaosmdesáti. Naštěstí se nehraje vyloženě o čtení na pokračování, většina dílů je čistě epizodních a zpočátku se řeší jen Thorovo znovuzrození a jeho spojení s tělem Jakea Olsona. A třebaže ani zdaleka nejde o geniální koncepci, série si mě získala natolik, že bych v ní rád pokračoval, abych se dozvěděl, jak to dál bylo s pádem Asgardu a rozepří s Olympijskými bohy. Čehož se bohužel u nás nejspíše nikdy nedočkáme.
  • karl173
    To bylo divné. Přišlo mi, že celou dobu autor příběhu nevěděl co z toho má vytvořit a poslední sešity tomu dali korunu. A pokud do té doby jsem si i sem tam říkal, že to není vůbec špatné, tak na konci už jsem si tím jistý nebyl. Ona celá kniha celkově není špatná, ale veškerý svůj potenciál neumí trestuhodně využít. Všechno je tu tak nějak zaseknuté na půli cesty a hlavně to , že zde není zakončení se to i těžko hodnotí. Co se týče kresby, tak ta není špatná. Romitu mám rád a byť je vidět, že tady se teprve dostával do své vrcholné formy, tak už uměl nakreslit velmi povedené panely. Sem tam mu to trochu ujelo, ale jinak je to velice slušné. Za mě tuto knihu hodnotím spíše trochu lepším průměrem. 3*
  • Darth Raelchi
    Takové milé a úsměvné. Příjemné nákuky do božských síní a tady se opravdu překopává mytologie zleva zprava. Ale jo, jde to, příjemně se to čte, akorát chybí pokračování, končí to v nejlepším. Pozitivně vnímám hlavně Romitu, a Jurgens ujde. Tomb Raider mu svědčí víc.
  • tom99
    Na jednu stranu se mi líbí vyobrazení Thora a jeho jako obyčejného člověka. To je ovšem jediné, co se mi snad na příběhu líbilo. Celá zápletka byla taková fádní a pouze místy zajímavá. Thor je určitě zajímavou postavou, ale komiksy moc s ním nemusím. Konverzace a dialogy jsou většinou krkolomné, špatně se čtou a podle mě nedodávají postavě patřičné charisma. J.Michael Straczynski si sice hraje se zajímavou myšlenkou, ale podle mě to tady až tak moc nezvládl.
  • J.Connor
    Když má člověk náladu a začte se, tak se nenudí, to ne. Nicméně na mě jsou tyhle mezigalaktický války už trochu moc, vikingský bohové, řečtí bohové, dokonce eskymáčtí, do toho emzáci, démoni, Avengers, Namor, prostě moc velký guláš a navíc z neživotných postav.
  • Gustik5
    Bylo to slabší, ale duel Herkula a Thora měl grády. Ti dva se vskutku hledali. Ač je to samozřejmě Thor, kdo má větší... Kladivo. :D

  • S4TW
    Wow, wow. Nemůžu říct, že jsem se na tenhle komiks nějak zvlášť těšil, ale velice příjemně překvapil. Kresba, no prostě Romita Jr., ten se mi umí trefit do vkusu, je to taková moderní kresba, která je ovšem inspirovaná starší kresbou (že by tatínek?)... Prostě taková syrová, ne přehnaně detailní, všechno doplňují krasné barvy, navíc jsem rád, že Romita zbytečně moc neexperimentoval se vzhledem Thora. Příběh, ten je epický! Vše začíná úplnou apokalypsou Asgardu a postupně se komiks snaží rozklíčovávat, co se vlastně stalo (mezitím potkáváme spousty známých postav a i těch, které se neobjevují na každém rohu, takže tu máme jednak Avengers, ale i Namora, Hercula a spoustu různých Bohů a několik pro mě nových postav). Příběh je bohužel na delší trať, takže se nedočkáme konce, pouze se nám dostane pár odpovědí. Ale i to je umění, umět příběh napsat tak, že si nevystřílíme všechny náboje ve třech sešitech a pak už nemáme žádné náboje, které by zasahovaly cíle v podobě nadržených čtenářů na další pokračování. Komiks si drží vysoký standart v průběhu všech sešitů. Bitvy se také povedly, ale není to skákání z jedné do druhé bez hlubších myšlenek, jako u předchozího dílu UKK, takže se dostává i na vysvětlování (například menší flashbacky z Thorova mládí), ale i na pohledy běžných smrtelníků na věc a otázku Thora, který se prohlašuje za Boha (v tomto směru musím vyzdvihnout 5.díl, který je dle mého názoru nejlepší a nejzajímavěji pojatý). Jedná se o zajímavou sondu do hlavy Boha, ze kterého se napůl stává smrtelník a který přišel o celý svůj svět a musí se umět poprat ve světě novém a zároveň rozklíčovat, co se vlastně stalo s Asgardem. Já jsem maximálně spokojený a tento komiks mě dost navnadil na to, abych pokračoval v této sérii a tak to má být, což?
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #13: The Mighty Thor: Hledání bohů" - Rozhodně nejslabší "Thor" v UKK ... Myšlenka mě nebaví, postavy jsou buď úplně neznámé (padouši) a nebo tu hostují postavy z jiných sérií. Za těch 7 sešitů co to má, se vlastně nevyřeší vůbec nic, Thor mluví archaicky až to bolí a sledujeme jen klasické "jdeme bojovat"! Popravdě mě tohle fakt zklamalo... Zlatý Thor od "Simonsona", ten měl aspoň dobrou tu myšlenku ... Nezbývá mi tedy nic jiného než jít s hodnocením dolů a to mě docela mrzí, Thor je fajn, ale v tomhle ohledu je to opravdu (horší) průměr ... Třeba příště ... Za mě 3*!
  • jirin
    A já byl opět spokojen. Thor a zkrátka ta mytologie kolem mě baví, když se připojili krátce i olympští bohové, tak to bylo super. Kresba mě opravdu uchvátila a když byla na dvě stránky, tak to byla opravdu lahůdka pro oči. A proč jen 4 hvězdičky? No protože se utne v půlce, nevíme, jak to skončí, nevíme nic...
  • Xeelee
    Občas se po opětovném přečtení předmluvy dostaví jen nesmyslně velký WTF. Anžto jakákoliv jiná reakce je zcela nemožná.
  • adevr
  • J.T.honza
    Je to fakt takové divné, hlavně mě naštval ten otevřený konec. Kresba nic moc, potěšily mě různé camea ostatních superhrdinů, ale hlavně - ten superhrdinský patos a pravé americké hrdinství a čest, no to by jeden blil... Filmový Thor je teda daleko uvěřitelnější než tohle. Tenhle komiks tak vlastně naplnil předsudky, které jsem o komiksech měl, než jsem je začal číst - patos, pro děcka, americké vlajky. Naštěstí je spousta jiných komiksů, které mi mé původní předsudky rychle přehodnotily :)
  • erik
    Ajhľa, vidím, že superhrdinský spotrebný komiks opäť narazil na domorodú neoblomnosť. Nič to, tento Thor je príjemný, iste, ide o začiatok série, prakticky nič sa nevysvetlí, tobôž aby vyvrcholilo (podobnosť s ľudskými partnerskými náklonnosťami je čisto náhodná), avšak je to pohoda. Neviem, či trafikoví kupujúci vedia, že pokračovanie, crossover so Spider-manom, vyšlo pred pár rokmi v zošitovom vydaní Spider-Mana od Crewi, tak im to oznamujem. Už vtedy som si povzdychol, že tohto Thora by som si rád prečítal, tak sa mi to aspoň sčasti splnilo. Keby som mal porovnávať v rámci českých vydaní, je to určite lepšie ako Busiekovi Avengers z podobného obdobia, a stokrát lepšie ako hociktorý tu vydaný Green Lantern. Vlastne aj v Thoroch je hneď za Straczynskym, Ennis sa môže ísť bodnúť. A v neposlednom rade aj v UKK boli a budú horšie kúsky, Iron man, Ghost Rider či Civil War môžu rozprávať... Hoci to kreslil Romita, jr., som spokojný.
  • Murphy722
    Jediná zajímavá příběhová linka byla asi ta, jak se Thor vypořádá se svým novým alter-egem. Jinak jak poznamenal kolega, Odin, který má obě oči zdravé je opravdu špatný počin.
  • kaylin
    V případě "Hledání bohů" tápete. Chcete vědět, co bude dál, ale nedozvíte se. Tak to prostě je. Ochutnáte, a pokud budete mít zájem, musíte si pokračování sehnat někde jinde. Anglicky. Anebo také ne. Možná vám tahle ukázka, tohle nahlédnutí ani nebude po chuti. A jsem si téměř jistý, že ty negativnější pohledy na příběh budou převládat. Jurgens napsal scénář, který ničím zásadně nevyniká. John Romita Jr. si udržuje svůj standard, ale ani skvělá kresba nemusí nutně pozvednout slabý scénář. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/450-ultimatni-komiksovy-komplet-13.html
  • luky.kuky10
    Mě se tahle kniha hodně líbila. Strašně jsem si oblíbil kresbu od Johna Romity Jr. ( takhle má Thor vypadat! ) a od začátku do konce jsem se bavil. Je škoda že nevyjde další pokračování, ale i tak si nemůžu stěžovat! Co se scénáře týče, tak je vidět že Jurgens je výborný vypravěč, a určitě určitě rozjel skvělou serii s bohem hromu. Já byl hodně spokojený!
  • mart.in
    Vážně jedna z nejslabších knih UKK, což mě mrzí, protože na dalšího Thora jsem se těšil. Jenže tohle je opravdu bída a těžká nuda, a vlastně to ani nemá cenu číst, když to končí, jak to končí (zrovna tohle určitě nikoho nedonutí pořídit si pokračování v angličtině). Celé mi to přišlo jak pro děti, jak stálým opakováním a vysvětlováním všeho, tak větami typu: Tohle je za Thora, ty ošklivý parchante! Dostaneš co proto! V paměti mi uvízlo i velmi citlivé: Hannah! Vypadáš opravdu dobře, na ženu, která zrovna ztratila snoubence.
  • RaptoR
    Opravu kousek jen pro doplnění obrazu na hřbetě. Nakousnutý příběh, u kterého nevidím nic světoborného. Chvilku jsem si pohrával s myšlenkou udělit i tu třetí hvězdu, ale můj (ne)oblíbenec Romita jr. se všemi hranatými hlavami a DVOUOKÝM Odinem jí vymazal. Slovy klasika; Nuda, nuda, šeď šeď.
  • Mleako
    Tak tahle kniha je ztělesněním všeho, co na Thorovi nemám rád. Divní záporáci a sidekickové, prznění severské mytologie v kýčovitých barvách, klišovitost, přiblblá nabubřelá mluva. K tomu navíc Jurgens přidává tím, že z Thora dělá Captaina Obviouse a do úst mu vkládá repliky jak z komiksů ze šedesátých let - viz třeba opakující se přeměna Thora na Olsona a naopak,kde nikdy nechybí bublina typ: "Thor musí praštit klackem do země a náhle se promění v boha hromu". Chápu, že je to jen první část příběhu, která bude mít určitě epičtější rozuzlení, ale vzhledem k tomu, že i tím úvodem jsem se musel prokousávat z donucení, nemám nejmenší chuť vědět, co bude dál. Dávám 2 hvězdy za celkem povedenou kresbu a fakt, že už jsem četl i horší věci. Na závěr bych ještě rád podotknul, že Straczynského Thor se mi líbil hodně, takže na Thora nejsem zasedlý, jen se tohle prostě imho moc nepovedlo.
    A co se týče úvodníku tak spojení Liefeld a talent mě taky dost pobavilo a být Jimem Lee a číst tenhle úvodník, asi bych se celkem nas*al:)
  • Lenny
    Sympatické nahlédnutí do jedné éry Thora. Bohužel to trpí stejným problémem jako Thor od JMS - je to jen úvod a jak to vlastně dopadne s Asgardem a Odinem se od Hachettu už nedozvíme. Ne úplně šťastně zvolený svazek...
    A úvodník, kde jsou v jedné nezáporné větě slova "Liefeld" a "talent" pobavil.
123546183
  • Lenny
    erik: Fajn, co se eventů týče máme úplně opačnej vkus =) (Siege a SI mi přišli průměrné, AvX děsně super). Ale taky bych uvítal, kdyby si dali pauzu a jednotlivé řady měly víc prostoru
  • erik
    Hej, takmer som ho nedočítal. Najslabší Millerov scenár dovŕšený ksichtmi McNivena, ktoré fakt nemusím. Hociktorý x-menovský event v novom miléniu je lepší, i tie slabé, typu X-Necrosha (ok, možno X-Men/Avengers - Utopia je slabší). Civil War mi príde ako - jéjda, zlí superhrdinovia ublížili civilom, príde akože registrácia, Captain America je proti, ostatok je za, Peter Parker spraví niekoľko oportunistických prešľapov, akoby ani nebol inteligentný vedec, do toho dve podarené akčné medzihry a šlus. Zrazu sa Captain zachová tak, ako sa zachová a celá fraška končí. Zív. Problém Marvelu za posledné desaťročia je, že úplne neguje charaktery svojich postáv a nechá ich konať, akoby boli úplne niekým iným (AvX v tomto vyniká). A to mi pod kožu nejde. To už radšej Secret Invasion alebo The Siege, tam sa aspoň tento jav moc neprejavuje. Osobne by som uvítal, keby sa teraz pár rokov eventy zrušili a jednotlivé série by sa venovali samy sebe.
  • Lenny
    erik: Myslíš Civil War, nejlepší marvelovskej event vůbec? =D
Četl/a (136)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, fifas, Final, Fox01, Fry, gezic, Glumal, guseppe, Gustik5, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petrSF, punisher, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, samuelo12, Schramm, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, tom99, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(348)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, batoo, bd71, Bellatrix, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, Carnage, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, gobers, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Ondraseeek, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, RaptoR, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thongard, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, Hauzina, jackie, mikki.maser, tomve
Shání (1)
Hauzina
Nabízí (2)
Fox01, Kreatik