Kreslené seriály se známými westernovými postavami na motivy příběhů Karla Maye.

Vydal vlastním nákladem Ladislav Říha ke 140. výročí úmrtí literární postavy Vinnetoua.

Scénář
Karel May, Ladislav Říha
Art
Ladislav Říha
Obálka
Ladislav Říha
Žánry
dobrodružný, western
ISBN/ISSN
Ladislav Říha
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
148 x 210 mm
Tisk
beravný
Stran
52
Cena
150 Kč
  • kaylin
    kaylin11.3.2014 08:22Blizzard / Jednooký Joe
    Netuším, do jaké míry se Ladislav Říha drží předlohy, ale myslím, že poměrně věrně, ač samozřejmě určitá vypravěčská zkratka je zde tušená. Pokud se týká kresby, sem tam vyznívá spíše jako skica, ale s barvami je zde vyhráno krásně. Celkově komiks působí dojmem, jakým měl, není to odfláklé, ale některým pasážím je zde věnováno až moc prostoru, jiné jsou zase zvládnuté příliš rychle. Vzniká pak určitá nekonzistentnost ve vyprávění, které nemá potřebné tempo. Pro cílovou skupinu ale rozhodně nikoli špatný kus. Je v tom hlavně nostalgie. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/533-blizzardjednooky-joe-60.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.1.2014 11:55Blizzard / Jednooký Joe
    Souhlasím s kolegou. Také už nejsem tak nadšen a není to jen tím, že by Old Firehand téma nějak vyčerpal, prostě mě po stránce kresby a příběhu zaujal víc. Na druhou stranu nadšení pana Říhy je příjemně nakažlivé a na komiksovém trhu jeho příběhy zaplňují prázdné místo. Případný další komiks od něj si rozhodně rád koupím.
  • Kabukiman
    Kabukiman4.1.2014 14:26Blizzard / Jednooký Joe
    Z Old Firehanda jsem byl v době vydání nadšený a tak jsem tak nějak očekával, že tenhle komiks taky tak potěší. Je tam Old Shaterhand, Vinnetou, Old Firehand...a i přesto jsem se u Blizzarda i Jednookého Joea celkem nudil... Kresba mi už tentokrát nepřišla taková oldskůlová jako u Old Firehanda,ale spíš nezajímavá. Vyprávění bez bublin s textem pod obrázky taky žádná hitparáda. Na druhou stranu je to pořád Mayovka v komiksu a to se taky počítá... Dám tomu tři hvězdy,ale to jen proto, že panu Říhovi fandim a nechci jeho komiksy cupovat. Trošku mi taky vadila cena - 150+100 poštovného-250kč To je prostě za nějaký čtyřicetistránkový komiks moc peněz za málo muziky.
14