Obálka číslované edice
Detail číslované edice
Znáte skutečné příběhy Cylira a Metojeda, Fridexe Falcskiho, Zmikunda Lucembruskiho nebo Dementa Kutwalda? Víte, jak se skutečně staly významné události historie českých zemí? Pokud si myslíte, že ano, OPRÁSKI SČESKÍ HISTORIE vám dokáží, že ne! Velikán českých dějin a ústřední postava oprásků Zmikund Lucembruski je v knize popisován takto: „Velmi schopní chlapík, žeje aš s poďivem, žeho Češi nemaj vůbec ráďi. Narosďíl ot ěho bráhci Valcava IV., coš bil oběktivňě magor. Po slavním taťinkovi to nemňel lechkí, a protože bil mlaší sin, zbili naněj jen Uhri.“ No, nekupte to!

Za „nakradatelství Garda“ bychom chtěli poděkovat „historickímu ústafu“, že jsme byli vybráni z mnoha kandidátů a mohli jsme tento cenný klenot české literatury, vyskytující se doposud pouze na sociálních sítích, vydat knižně. A pokud se vám to nelíbí, tak SE STIM SMIŘte!

Vyšlo i v limitované (111 ks) číslované edici s "ručňě kkreslením Zmikundem bohaťě ilunimován f opálce z pečeťí".


Scénář
jaz
Art
jaz
Obálka
jaz
Lettering
jaz, Martina Mojzesová
Redakce
Eva Škrabalová
Žánry
historický, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-247-5025-5 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
140 x 170 mm
Tisk
barevný
Váha
123 g
Stran
64
Cena
199 Kč
  • p3tris
    Občas hodně vtipné, někdy až trapné. Bohužel to, na čem je kniha postavená taky považuji za její největší slabinu. Tu zvláštní pseudoostravštinu, kvůli které je občas skoro nečitelná.
  • J.Connor
    Drahota jak sviň, ale na internety jsem kašlal (utkvěl jen Gutvald) a nějak mi to přeběhlo přes cestu, když jsem měl zrovna utrácecí náladu. A jako oprásková panna se neskutečně pobavil. A výtky, že nám to kazí mládež, pravopis a historii? Ani nevim co dodat, to snad nikdo nemůže myslet vážně.
  • Černá Krysa
    Navzdory tomu, že nesnáším prznění jazyka mě hned prvních pár stránek rozesmálo nahlas. Uznávám, že se ty zkomoleniny k těm hláškám hoděj, bez nich by to asi nebylo ono...nicméně už v půlce mi to dost lezlo krkem. A za 160,-? Nikdy! Zapůjčeno v knihovně a s díky vráceno, to mi bohatě stačí.
  • George Walker Bush
    Walome: Až vyrosteš a budeš taky hipster, tak to taky pochopíš!:D B-)
  • Walome
    Hrozně se mi líběj ty lidi, co vždycky nezapomenou zmínit, že měli rádi něco dřív, než to bylo mainstreamový :)
  • Netorack
    Opráski jsou pro mě už po krátké době od svého vzniku legendou; možná tomu napomohlo, že jsem sledoval jejich genezi na okounovi. Samozřejmě, že nesednou každému, ale třeba mě sedly úplně přesně. Takže pět hvězdiček.
  • Shpeckk
    Tak tady jsem nejspíš úplně mimo mísu, protože tyhlety "OPrasKI" (Opravdu Prasečí KakánÍ) jsem opravdu moc nepobral.
    1.) Zpracování - útlý sešítek velikostí připomínající aršík poštovních známek za cenu jednoho dílu UKK či Dilberta nebo Calvina a Hobbese? Ne, díky.
    2.) Obsah - 2a - kresba: no, na základce v "malování" jsem zvládal podobné kresbičky
    2b - text: beru, že ony "fťipné" chyby v textu jsou tak nějak součástí onoho "humotu", ale opravdu je zapotřebí v dnešní (skoro až) analfabetické době valit do hlav mladším generacím ještě i tohle? Nejsem žádný gramma nazi, nebo tak něco. Uvědomuju si sám u sebe své češtinářské nedostatky, ale nepotřebuju v době, kdy se všichni LooVíÍssSSkuJou MocCiNky MuCK takové věci číst pro zábavu (zhruba po třech minutách mě z toho rozbolela hlava).
    3.) Jediné pozitivum jsou snad jen ty vtipy a jejich pointy, ty by snad ještě šly a za to je taky ta jediná hvězda. Zbytek bych spolu s Tylerem Perrym uzavřel do velké ocelové koule, zalil betonem a spustil do Mariánského příkopu. Akward!!!
    Toť můj názor a komu se to nelíbí, ať mi řiťku políbí.
  • Kapis
    GWB: Símtě Buš!
  • George Walker Bush
    Tak člověk to víceméně všechno zná z těch internetů, ale nač se nezasmát znovu u knížky? Je pravda, že jde o útlou knížečku, která na první pohled příliš nadšení neprobouzí, ale vzhledem k účelově jednoduché formě komiksů se k tomu asi nic jiného nehodí. Většina komiksů je parádních, za mě jednoznačně vedou Dagobetr, Slavníci 996, Klemend a Slánckí a samozřejmě Vašek a basa. A děkuju ještě jednou Zackovi za editaci textu, neb bez ní bych občas psal komentáře jako z oprásků.

    Celkový dojem: 90%

    P.S.
    Kapis: Se stim smiř!:)))
  • Kapis
    Opráski netřeba představovat, opráski jsou prostě bomba. Ale tohle mi přišlo za dvě kila přece jenom moc úzké a krátké.
813513