Největší hrdinové a padouši Země byli uneseni neuvěřitelně mocnou bytostí známou jako Beyonder a jsou nuceni bojovat jeden proti druhému. Na vítěze čeká moc překračující i ty nejdivočejší představy, zatímco poražení mají vyhlídku pouze na jistou smrt!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 26. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Marvel Super Heroes Secret Wars #1-6


Scénář
Jim Shooter
Art
Bob Layton, Michael J. Zeck (Mike)
Lettering
Pavel Mařata, Karel Urban
Překlad
Marek Barányi (Keram), Ľudovít Plata (Turlogh), Pavel Švanda (Ninjer)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
592 g
Stran
160
Cena
199 Kč
Originál
Secret Wars (Marvel)
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #006: Tajné války superhrdinů Marvelu, část 2 (2014)
Ultimátní komiksový komplet #005: Tajné války superhrdinů Marvelu, část 1 (2013)
Tajné války superhrdinů Marvelu (2010)
  • trudoš
    trudoš admin1.4.2020 09:51Tajné války superhrdinů Marvelu
    Obrovské zklamání. Tajné války superhrdinů Marvelu se pro mě staly synonymem naprosto zmatečného děje, který je nejen nudný, ale ještě zaplněný komickými figurkami v trapných kostýmech, co se snaží spolu jakože bojovat. Navíc na straně padouchů jsou jen čtyři důstojní hráči, zbytek je jen banda nevýznamných lúzrů. Třešničkou na dortu je pak nástup Spider-Woman, Titanie a Volcany, které se tu zčista jasna objeví, aniž by vůbec kdo tušil co, kde, kdy a proč.
    Sympatické na celé knize je ovšem její komplexnost, protože kromě tradiční dvanáctidílné série obsahuje také útržky konců příběhů, na které Tajné války navázaly. Takže můžeme sledovat, jak se do vesmírné arény hrdinové dostali. Samotné drama pak začíná rovnou faktem, že jednotliví aktéři byli vytrženi ze svých domovů. Podobný význam mají i závěrečné bonusy, ukazující formou různorodých povídek životy postav, kterým Tajné války výrazně změnily život. Takže provedení parádní, obsah ale vysloveně poplatný dobovému komiksovému trhu.
  • Venomslav12stars
    no první část znám bylo to na kanále medojed myslím jestli jsem se spletl omlouvám se a přišlo mi to výborný tak jsem si koupil druhý book no co k tomu říct to jediným slovem PECKA hrozně jsem se bavil po prvé se tam objevil symbiot black-suit spiderman padouši byli dobrý akorát jsem je moc neznal třeba buldozer nebo molecul man mi nic neříkalo doom tam byl pak pěkná troska ale já myslím že by to už stačilo určitě doporučuji 5-5 výborné skvělé
  • Blackhand47XD
    Druhá část TVSM je krapítek horší, celý event by se vešel i do šesti čísel, ale to by přeci nevytřískali tolik peněz.
  • Blackhand47XD
    Slavný crossover, který však kromě tlupy mlátících se hrdinů a padouchů nepřináší nic zajímavého. Cílem bylo snad jen prodat tunu akčních figurek.
  • karl173
    karl173 mecenáš8.4.2018 22:25Tajné války superhrdinů Marvelu
    Tak jsem se konečně vrhl na tento dnes již legendární příběh a musím říct, že jsem z něj celkem zklamán. Počáteční nápad je fajn a zpočátku se to četlo dobře, bohužel velice brzy autorovi začali docházet smysluplné nápady a když se zrovna neopakoval, tak přicházel s jednou nelogičností vedle druhé jen aby se čtenáře pokusil šokovat. Jenže ono to po několika pokusech přestává fungovat a je to spíše vtipné. Navíc postavy zde mění názory jako ponožky, přičemž pokaždé vše myslí smrtelně vážně. Chápu že se stále jedná o starší styl psaní, ale z 80. let jsem už četl i rozumnější příběhy. V tom všem se navíc postupně téměř vytratila hlavní myšlenka příběhu a v posledních dvou sešitech už se příběh jakoby rozpadl a stal se z něj docela guláš. Nicméně i přesto všechno nabízí komiks některé momenty, které se nejenže zapsali do historie Marvelu, ale svým způsobem se to vlastně dobře čte. A to i přes blbé dialogy, protože si na ně zkrátka po čase zvyknete. Hlavní příběh bych tedy hodnotil spíše jako průměr, který má ale i světlé momenty byť jako celek nepůsobí zkrátka moc dobře. Kresba je na tom podobně. Neurazí, ale také moc neuchvátí. Někdy nabídne celkem pěkné panely, ale povětšinou spíš jen nevýrazně zapadá do stylu jakým je příběh psán. Pak jsou tu ještě 4 bonusové sešity. První který popisuje vztah Enchatress a Thora není špatný, ale jedná se jen o doplnění příběhu a přiblížení vztahu dvou postav. Kresba ušla. Druhý sešit s She-Hulk, který se ale spíše zaměřuje na Titanii je naopak skvělé napsaný a má fajn nápady. Navíc má i velmi dobrou kresbu. Za mě skvělé. Třetí příběh Co kdyby.. se Spider-manem v černém obleku se také povedl. Má po celou dobu dobré tempo a zajímavé nápady. Kresba se také povedla. No a poslední sešit který je opět Co kdyby... byl o trošku slabší než ten se Spideym, ale také to bylo dobré. Bohužel to byl ale jen začátek příběhu a pár věcí v něm nemuselo dávat čtenářům smysl. Kresba dobrá. Celkově tedy tento omnibus hodnotím díky bonusům jako lehce nadprůměrnou záležitost, byť velmi důležitou pro každého fanouška superhrdinských komiksů a především Marvelu. 3*
  • Darth Raelchi
    Tohle už je jen samotné vyvrcholení a snad krom odbočky u té bělovlasé rasy se tam pro mě už nic závratného nekoná. Nějakým záhadným způsobem mi přišlo, že se vracíme zpět na zem a nějak se to prostě vyřešilo. Tak jak jsem psal u první části, prostě to ujde a není to vyloženě hrozné. Na tu dobu to musela být pecka, ale dnes už mě to nechává chladným. přesto jsem rád, že jsem si tento komiks mohl přečíst.
  • Darth Raelchi
    Napoprvé dobrý, do toho jsem ani moc neměl načteno z komiksů od devadesátek dolů, takže o to lépe to vynikalo. Navíc to někteří známe i ze Spider-mana: TAS, takže o to větší natěšenost. A vskutku se první část čte docela dobře a je to příjemné. Nicméně, po čase zjišťuji, že se jedná o komiks, který je fakt tím, co se už avizuje v úvodu této knihy a to je PROMO a reklama. Děj je v podstatě jednoduchý, ale k rozuzlení si to bere takovými oklikami, jen aby něco bylo, ale v podstatě to dalším čtením působí přitaženě a nuceně. Představovačka hrdinů skoro v každém sešitě mi přijde úplně zcestná. Není to vysloveně hrozné, ale po čase už mi to splývá. Paradoxně nejzajímavější na celé sérii jsou záporáci, zvlášť Galactus, Doom a Klaw a samozřejmě i Magneto, kterého přiřadili ke klaďasům. Po letech pro mě už průměr, přesto skvělý historický milník v superhrdinském komiksu.
  • hroubek
    Největším problém tohoto parádního komiksu, je ten, že je v něm moc postav a pro dnešního čtenáře komiksů je napsaný až moc doslovně a "jakoby nudně". Přesto jakmile se začtete, tak dostanete to nejlepší co komiksový žánr nabízí parádní akci, perfektní hlášky, výborné hrdiny a i záporáky a velkou bitvu. Pro mně jako pro komiksového fandu to bylo nádherné čtení.
  • Tyfus
    Pro mě jsou Tajné Války splněným snem, po kterém jsem toužil přes 15 let, už od dob Záhadného Spider-mana, vydávaného Semic Slovartem. Scénář je odpovídající době a důvodu vzniku tohoto komiksu. Nešlo ani tak o to prodat komiks, ale udělat reklamu nové řadě figurek od Mattela. Kresba je klasický osmdesátkový Marvel! Dneska je to hrozně jednoduché retro, nicméně protože jsem nikdy netoužil po žádném komiksu víc (mám ho dokonce dvakrát, jednou omnibus a jednou UKK), protože jsou tam všechny postavy, protože Spidey dostane nový kostým... nemůžu jinak než plný počet.
  • Pán rostlin
    ,Aha, tak takhle dostal Spider-man svůj latex...' Na Tajné války jsem čekal přes 20 let a nebyl zklamán...

  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš19.3.2016 20:54Tajné války superhrdinů Marvelu
    viz Kibr . Prostě totální modla všeho. Pro mě nejlepší crossover/event všech dob!.!.!!!
  • S4TW
    Po první části se mi už ta druhá četla hůře. Je to takové utahané a to i přes to, že se tam pořád něco děje a příběh se neustále někam posouvá. Akcí je tam spousta a jsou napínavé a zajímavé, ale postrádám tu nějakou větší závratnost. Když si po chvíli uvědomíte, že každá postava bude opětovně vzkříšena a většina věcí se vrátí zpět do normálu,tak už vás pak něčí smrt nezasáhne, páč prostě víte, že ho stejně nějak oživí. Jediné větší výsledky tohoto velkolepého boje je nový kostým Spider-Mana, Thingovi psychické úvahy a nový člen FF... A to je na něco takto zásadního dle mého názoru, dost málo změn. Kdyby to, co z tohoto příběhu vyplyne, mělo na svět Marvelu trochu zásadnější vliv, něco jako třeba Civil War, tak jsem z toho daleko více na větvi, ovšem v té době se jednalo o něco poměrně nového, takže se to dá ještě pochopit. Ale finální rozuzlení mě prostě na zadek neposadilo... Kresba je dle mého vkusu velice příjemná, akční scény jsou dobře zvládnuté, tomu nemám nic moc co vytknout. Scénář frčí, vše má svůj spád, akci, ale trochu menší myšlenkovou hloubku. Co je ovšem velká slabina scénáře, tak to jsou dialogy, ty jsou povětšinou o ničem a většinu z toho tvoří nějaké zbytečné okecávačky a popisy toho, co vlastně vidíte na obrázku. Ve finále se jedná o slušnou akci z dob minulých, ovšem na dnešní dobu nic moc převratného (na tehdejší něco zásadního), každopádně ke konci jsem to už chtěl mít za sebou, takže oproti první části, kde jsem byl ještě v mírné zvídavosti a nadšení, mě to ve druhé části opustilo. Škoda.
  • S4TW
    Tak tento crossover si pamatuji ještě ze Spiderman TAS, kde to ovšem bylo o něčem jiném :-). Jedná se o dílko z mé oblíbené doby, kresbu této doby prostě miluji a ani v tomto případě jí nemám co vytknout (až na drobný problém s velikostmi, přeci jen Galactusův domov nevypadal, že je velký jak celá sluneční soustava, pohoří, které má být daleko větší než Andy tak rozhodně nepůsobí, vzdálenosti také neodpovídaly tomu, co bylo napsáno a mě to prostě trochu kazilo dojem). Scénář, tam už je to těžší, podle mě je to dobrý scénář, který je špatně uchopený, respektive dialogy (i monology), nejsou zvládnuty úplně nejlépe. Věčné vysvětlování a ukecanost je logická, neboť to bylo psáno i pro lidi, co postavy neznají, tak je museli nějak narychlo představit a v té době se prostě komiks psal s velkým množstvím slov, ale v tomto případě se to nezvládlo úplně na 100%, respektive ani na 75%. Postavy byly napsány asi docela obstojně, ale samozřejmě každá má příliš malý prostor na to, aby se nějak víc projevila (až teda na Dooma a Magneta, ty zazářili... naopak mě štvala Storm a trochu Cap). Množství bitev mi vyhovuje, ale uvítal bych i třeba na úkor jednoho/dvou sešitů více vysvětlování... Trochu z toho cítím, že se jednalo především o veliký marketingový tah, nežli o něco skvostně promyšleného, na druhou stranu to asi vyšlo perfektně, když přihlédneme k prodejům. Kdybych hodnotil komiks z dnešní doby, tak by to byly maximálně usmolené 3*, pokud přihlédnu k době a revolučnosti, tak jsou to 4*. Nechám si prostor pro druhý díl a zatím jsem spokojený tak trochu nadprůměrně...
  • Flash
    Spokojenost i s druhým dílem. Jen mi tam chybí větší zakončení, kdo byl Beyonder, víc důvodu, apod. Chápu nečí rozhořčení, uvažoval sem nad tím a ono to v USA musí fungovat o mnoho lépe, když čtenář sešitovky zjistí, že postavy se najednou baví o něčem co se nestalo v minulém čísle ale někde jinde. Co udělá? Ihned poletí pro tento crossover. I tak si nemůžu nějak stěžovat, jen je škoda, že to bylo napsáno v době, kdy hrdinové říkájí co mají za schopnosti a všechny ty kecy okolo. Ale tady to není zas tak na škodu, bo jsem je před dočtením ani všechny neznal. Po přečtění komentu ‡to podle mě nejvíc vystihli Landauer a J.Connor
  • Flash
    V Tajných válkach je něco co mě nutí se dívat na to spíš jako na sci-fi, než na superhrdinský žánr. Myslel jsem, že to bude jednoduché zlý proti hodným ale ukázalo se,že supráci mají i vnitřní spory mezi sebou, což překvapilo. I přes někdy naivní úseky, se mi to celkem líbilo. A ještě se musí přehlídnout ty kecy, to by mě zajimalo jestli autor byl fyzik nebo si to vymýšlel jen tak na oko- Ultrabiogeneratranfsormátor apod. Další mínus, že supráci furt říkají, co mají za superschopnosti. Kresba na tu dobu vklidu.
  • louza
    Když Semicovský sešit Spider-Mana počátkem 90. let zmínil existenci tajných válek, představila si bujná čtenářova mysl všechno možné...ale tohle...tohle tedy ne. S odstupem jsem rád, že tento paskvil nikdy nevyšel a nepřerazil páteř všem dětským snům a očekáváním. Neskutečná tuctově blitková rubačka na níž jsou zajímavé jen bonusy. Ultimátní mezní bod získání spideyho černého kostýmu je plytký a zkratkovitý až se chce brečet. Dílku nejde odpustit ani v dobovém kontextu, protože už jen spider-manova série s níž je propojena byla i v té době o několik tříd výše než hrůza zde předestřená. Jediným puncem knihy je tak myšlenka crossoveru několika populárních postav. Tajné války se tak do historie zapsaly jako první a nejdebilnější. Natěšená mysl malého kluka dokázala stvořit jen ze základní premisy příběhy nesahající tomuto ani po kuří oka.

  • baatcha
    A hlavně bych zmínil, že u Tajných válek máte pocit, že koukáte na film. Na ohromně zábavný a našlápnutý superhrdinský film na širokoúhlém plátně. Kam se hrabe vizuál 2001: Vesmírné odysey na přílet Galactusovy lodě! Tužka a pero vládnou a "KABOOM!" zní sálem!
  • jh666
    Nemůžu si pomoct, ale tahle série mě prostě neoslovila. Příběh mi přijde takový nedůležitý (zvlášť když se bojuje ve vesmíru). Navíc až na pár drobností (Spider-manův kostým apod.) nemá na nic trvalý vliv. Uznávám, že druhá polovina byla záživnější než druhá, ale nic světoborného ani v porovnání s jiným osmdesátkovými komiksy (Poslední Viking, Kravenův poslední lov). A kresba je opravdu podprůměrná. 60 %
  • jirin
    Hodnotím jako celek obě knihy. Jsem celkem překvapený, že tu je tolik až negativních hodnocení. Já jsem byl nadšen snad všichni marvelovští superhrdinové i záporáci se sejdou na jedné planetě a mají bojovat proti sobě. Co si může komiksák více přát? Ani scénář mi nepřijde nijak špatný, celou dobu vás bude zajímat, kdo je ten Beyonder, který je sezval. Ano kresba není žádná špičková, ale tak to se snad dá čekat od oldschoolového díla ne? Textu je tam orpavdu hodně, jak jsme zvyklí u starších děl, ale že by tam bylo nějak moc zbytečného mi zase nepřišlo. Jediné k čemu mám výtku je samotný konec, prostě není to nic extra, a tak nějak pomalu to skončí... Zkrátka první book je asi lepší, ale jako celek paráda.
  • jirin
    Hodnotím jako celek obě knihy. Jsem celkem překvapený, že tu je tolik až negativních hodnocení. Já jsem byl nadšen snad všichni marvelovští superhrdinové i záporáci se sejdou na jedné planetě a mají bojovat proti sobě. Co si může komiksák více přát? Ani scénář mi nepřijde nijak špatný, celou dobu vás bude zajímat, kdo je ten Beyonder, který je sezval. Ano kresba není žádná špičková, ale tak to se snad dá čekat od oldschoolového díla ne? Textu je tam orpavdu hodně, jak jsme zvyklí u starších děl, ale že by tam bylo nějak moc zbytečného mi zase nepřišlo. Jediné k čemu mám výtku je samotný konec, prostě není to nic extra, a tak nějak pomalu to skončí... Zkrátka první book je asi lepší, ale jako celek paráda.
  • firesnake
    Jak je to již téměř u každého komiksu či filmu, 1. je lepší než 2.
  • firesnake
  • Mleako
    Přiznám se, že přelouskat oba booky pro mě upřímně bylo celkem utrpení. A u druhé části už jsem měl opravdu silné nutkání to jen prolistovat a prohlédnout si obrázky. Na tomhle dílku se hodně podepsal zub času a chápu, že tenkrát z toho čtenáři museli být úplně na větvi, když viděli svoje hlavní komiksové ikony pohromadě v jedné sérii, i když děj je podivný splácanec, kde má logiku snad jen Doomovo jednání. V současnosti už ale tyhle dva booky prostě nefungují, protože jsme viděli už spoustu novějších crossoverů, které jsou kvalitativně úplně jinde a Secret Wars zůstávají jenom jejich starým churavým dědečkem:)
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #06: Tajné války superhrdinů Marvelu, část 2" - A je konec...!! Monumentální 12ti dílná sága skončila a normálně i tu slzu bych byl schopen uronit, protože nečekaně musím říct, že od začátku do konce mě příběh neskutečně bavil a i přes všechny kraviny, znovuzrození a takové ty nesmysly kolem patří "SW" do mého "top of Marvel comics"! V této druhé části se odehraje epická bitva proti Galactusovi a následně i bitva "Doom vs. Beyonder"... a od čísla 11. už je to takové to "co ještě musíme udělat pro to abychom mohli domů"! Super jízda a do mého hledáčku se dostává "SW-II" Za mě 5*!
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #05: Tajné války superhrdinů Marvelu, část 1" - Už jak jsem s komiksem začínal, věděl jsem, že dříve nebo později prostě musí dojít na "Tajné války"... OMNIBUS stále nemám a po přečtení první knihy stále chci! Tohle dílko není sice nadčasová bomba, ale je to "old school" bomba! Naivní opakování děje, ale přitom krutý děj, ve kterém nevíte, co se stane o pár stránek dál! Strany se mění, týmy se mění a popravdě jsem zvědav na kompletní vyústění v druhé části! Jenom zamrzí celkem velká absence "Lizarda", který se pořádně objeví až v šestém sešitě. Jo a čte se to hodně pomalu... Za mě 5*!
  • Walome
    Tak takovejhle shit snad ani nikdo nemohl myslet vážně a už vůbec nechápu, proč tahle hrůza zabila hned dva booky z UKK. Něco tak pitomýho jsem ještě neviděl, když pominu plytkost a nudu, tak momenty, kdy gumák funguje jako obří pytel na nelítající superhrdiny, aby je Iron Man mohl čapnout a letět s nima, to je fakt moc. Hvězdička za překlad, kterej mi zabránil spát, jinak tragédie.
  • Walome
    Tak takovejhle shit snad ani nikdo nemohl myslet vážně a už vůbec nechápu, proč tahle hrůza zabila hned dva booky z UKK. Něco tak pitomýho jsem ještě neviděl, když pominu plytkost a nudu, tak momenty, kdy gumák funguje jako obří pytel na nelítající superhrdiny, aby je Iron Man mohl čapnout a letět s nima, to je fakt moc. Hvězdička za překlad, kterej mi zabránil spát, jinak tragédie.
  • Kraateer
    Obsahuje mini spoiler. Nemozem upriet tejto serii zasadny vplyv na dalsie smerovanie komiksov a jednotlivych hrdinov (Ben z FF, Spidyho kostym, She Hulk atd.) ,ale ako citanie to nie je ziadna pekca. Strasne vela hrdinov z ktorych ziadny nevynikne, zvratmi preplacane a miestami nezaujimave citanie. Klasicka kresba ma tiez velmi nenadchla a jediny moment ktory mi fakt utkvel v pamati je ked sa Wolverin obul do Capa a obhajoval Magneta. V celku priemer.
  • Xeelee
    Ultimátní crossover, kterej výrazně ovlivnil hrdiny všech superhrdinských sérií od Marvelu, odstartoval boom crossoverů a přinesl nám spoustu figurek. Pravé od Mattela... eh... Marvela. Tajné války jsou vrstevnatým vyprávěním se spoustou často neočekávaných zvratů a osobních motivací. Je to napínavej a nepředvídatelnej příběh, kterej z dnešního pohledu jede na vlně béčkový zábavnosti. Papundeklově debilní old school. Jen ta úvodní představovačka mi dost lezla na nervy. Celý je to ryze komerční počin s perfektním marketingem. Beyonder ex machina. Tajné války hodně ohlodal zub času, ale z pohledu milovníka béčkový zábavy maj pořád co nabídnout. Když nad tím moc nepřemýšlíte nebo vám je jedno, že ten rádoby sofistikovanej příběh je neskutečně vykonstruovanej. Vy ve skutečnosti stejně tušíte, že jsou všichni nesmrtelní (případně oživitelní).
  • Xeelee
    Ultimátní crossover, kterej výrazně ovlivnil hrdiny všech superhrdinských sérií od Marvelu, odstartoval boom crossoverů a přinesl nám spoustu figurek. Pravé od Mattela... eh... Marvela. Tajné války jsou vrstevnatým vyprávěním se spoustou často neočekávaných zvratů a osobních motivací. Je to napínavej a nepředvídatelnej příběh, kterej z dnešního pohledu jede na vlně béčkový zábavnosti. Papundeklově debilní old school. Jen ta úvodní představovačka mi dost lezla na nervy. Celý je to ryze komerční počin s perfektním marketingem. Beyonder ex machina. Tajné války hodně ohlodal zub času, ale z pohledu milovníka béčkový zábavy maj pořád co nabídnout. Když nad tím moc nepřemýšlíte nebo vám je jedno, že ten rádoby sofistikovanej příběh je neskutečně vykonstruovanej. Vy ve skutečnosti stejně tušíte, že jsou všichni nesmrtelní (případně oživitelní).
  • erik
    Tajné vojny sú kult, avšak nie preto, lebo by ich niekto ovenčil Nobelovou cenou za literatúru. Je to preto, lebo je to akčná naivná a superhrdinmi prepchatá klasika.
  • luky.kuky10
    Stejne jako prvni dil, ktery me potesil, nezklamal ani dil 2. Ten nabizi jeste vice akce. Dej je (aspon pro me) necekany, a jedine, co mohlo byt vice promakane, je finale samotneho pribehu. Jsem rad, ze toto v UKK vyslo.
  • J.Connor
    No nevim, asi by si to chtělo ujasnit nároky jaké na klasický superhrdinský komiks máme. Respektuju, že se Tajné války někomu jako takové nelíbí, nicméně stavět negativní hodnocení to na kontrastu s údajně velmi chytrými a nápaditými aktuálními superhero komiksy mi fakt nesedí. Tenhle žánr nikdy nebyl žádná "haute literature" a myslím, že to od něj ani nikdo nikdy nechtěl.
  • kaylin
    Ano, některé komiksy stárnou, to je jasné. Jiným se to vyhne, ale zrovna v klasickém mainstreamu je to docela těžké. Mohlo by se říct, že ve své době to byl skvělý příběh, ale nebyl. Je to jen prostě slátanina, kde se přeskakuje od jednoho superhrdiny ke druhému, od jedné skupiny ke druhé, řeší se tu různé žabomyší války, postavy umírají, aby o deset stránek dál mohly oživnout (případně o tři sešity dál, aby to bylo napínavější), a hlavní záporák je snad nepřemožitelný, aby mohl být "přemožen" vykonstruovaným způsobem, který se snaží tvářit jako vědecky sofistikovaný. Je to ale opravdu jen takové rádoby sci-fi, které má neskutečně přerušované tempo, kdy jsou zde romance, akce, drama, komedie, všechno seskupené na malém místě a nefunkční. Tenhle příběh prostě nemohl fungovat ani před těmi třiceti lety. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/686-ultimatni-komiksovy-komplet-6-tajne.html
  • Spider-man
    Komiks výborný, chvílemi jsem ani nedýchal...obzvlášť závěr jsem měl chuť přečíst na jeden nádech...jenže člověk musí vstávat do práce, přesto jsem začal číst další sešit a odložil ho v nejnapínavějším (SPOILER), v okamžiku, kdy DOctor Doom získá veškerou Beyondorovu moc! Jak jsem se nemohl dočkat, až to dočtu. Škoda, že samotný závěr je již o dost slabší...nic kulervoucího a scénu s Colosusem jsem vůbec nepobral...
  • Shpeckk
    Tajné Války jsem si zamiloval od prvního přečtení, ještě v dobách, kdy omnibusy byly snem budoucnosti a český komiksofil, který uměl anglicky stěží pozdravit si musel pokoutně shánět překlady jinde :-) Od té doby uteklo hodně vody, anglicky už umím i nadávat a Tajné Války mám doma už dvakrát (omnibus a UKK) a nelituju toho. Je to sice oldschool jak prase, ale právě to činí tenhle Marvelovský Opus Magnum pro mě tak úžasným. Scénář je poplatný reklamní snaze prodávat figurky, ale i tak se tam scénáristi snaží přidat i "něco navíc". Kresba je perfektní a Keramův a Ninjerův překlad jsou taky skvělé. České vydání s bonusy a v pevné vazbě si tenhle přelomový kousek rozhodně zasloužil a je teď ozdobou mé knihovničky. Varování závěrem: Tenhle komiks není pro každého, pokud očekáváte Bendisovsky propracovaný scénář doprovázený realistickou Gary Frankovskou kresbou, tak hold máte smůlu a tenhle dortík si vůbec nevychutnáte. Pokud vás oldschoolová kresba a příběh dokáží i po letech vtáhnout do kouzelného světa, kde je možné i nemožné, nevadí vám sem tam (docela často popravdě) nějaká ta rekapitulace a máte rádi své oblíbené super -hrdiny -záporáky po kupě, pak tohle je jasná volba. Howg!
  • Shpeckk
    Nutno uznat, že ta velká bichle se na hajzl tahala těžko, takhle je to přeci jen snesitelnější :-)
  • Murphy722
    Nuda, nuda a ještě raz nuda. Pořád se jen mlátící grupa super-hrdinů, za jakýmsi vyšším smyslem splnění onoho přání, jakého si samy zamanou. No jak už bylo řečeno mnohokráte comicsy z osmdesátek, jsou ukecaná nuda, která neubíhá a je to fest znát! Krom nových kostýmů hrdinů se prakticky nic nestalo :-D
  • Kapis
    No jsem rád, že to mám za devět stovek doma vcelku se čtyřmi shitovými bonusy, takhle by mi to stačilo, no co už - ale ve čtrnácti letech po Semicovském Spider-manovi č.20 bych za to rval ruce i s kloubama a prodal ségru do otroctví!
  • Landauer
    Chce to, aby člověk věděl, do čeho jde! Když si pustíte porno, taky se pak nemůžete divit, že tam herci v detailech, polodetailech a někdy i ve velkých detailech detailně souloží... A tohle je podobný... Člověk prostě může tušit, že komiksy z týhle doby jsou plný kravin, sáhodlouhejch dialogů, rekapitulací, vysvětlování, naivity, sado-maso kostýmů a podobných žůžovin. A hvězdičkový hodnocení je prostě šíleně zjednodušující a nedokonalý. Mně se to líbí, ale po stropě z toho nelezu a asi bych to každýmu nedoporučil. Na tohle už musí bejt člověk trochu labužník. A perverza...
  • J.T.honza
    Jo jo jo, já vím, že je to legendární série a že se na to musí dívat očima doby, ve které vznikla, ale co z toho, když se to v roce 2014 nedá číst? Ten naivní a nudný scénář zkouší trpělivost mého mozku a opětovné vydání v režii Hachettu bez bonusů zase ochotu mé peněženky. Jediné plus je tak obrázek Hulka na hřbetu, který se díky tomuhle dílu stává téměř kompletní.
  • erik
    Tajné vojny sú kult, avšak nie preto, lebo by ich niekto ovenčil Nobelovou cenou za literatúru. Je to preto, lebo je to akčná naivná a superhrdinmi prepchatá klasika.
  • J.Connor
    Jak, že to vždycky říkali Cassidy s Jessem Custerem? "kurevsky boží"
  • kaylin
    Kresba prostě stárne, to je jasné, i když pořád poměrně jasně vyjádří to, co má. Scénář ale zestárnul mnohem víc. Jak už bylo z naznačení děje patrné, je splácán hlavně proto, aby se mohli superhrdinové setkat. Jejich spojení je celkem násilné a samo o sobě nenápadité. První kroky na planetě nejsou o nic lepší, a tak až zhruba od třetího sešitu máte pocit, že scénář přece jen má na něco víc. Plně to nepotvrzuje. "Tajné války" jsou jednoduše komerčním výdobytkem, který měl za následek zásadní události marvelovského světa. Jenže samy o sobě už dnes "Tajné války" nefungují. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/442-ultimatni-komiksovy-komplet-5-tajne.html
  • luky.kuky10
    Na tohle jsem se celkem tesil. Slysel jsem na tento comics uz hodne kladnych ohlasu. Asi se vice vyplati koupit knihu od omnibusu, kde jsou jeste navic bonusy, ale jsem rad ze to vyslo i tady v UKK. Je pravda, ze pribeh je celkem kyc, ty hlasky a vselijake popisovani co se zrovna v danem okne deje, ale to je pro me to kouzlo. Je to hodne retro, a me se to libi:) ja si to uzil a zbyva uz jen pockat na pokracovani..
  • J.T.honza
    V těch osmdesátkách to asi mohla být pecka, ale dneska už se to v podstatě nedá číst, klišé střídá klišé, je to zmatené, chybí vtip, kresba je hnusná, barvy vyblité, no hrůza. Navíc oproti omnibusu chybí prolog a plno bonusů, takže jediný přínos knihy je v tom, že si doplníte obrázek ze hřbetu. Dobře, je to klasika, ale rozhodně není nadčasová.
  • Murphy722
    Nu v éře kdy to vyšlo to byla určitě pecka. Menší exkurz do minulosti neuškodí. Ale pro mne to byla nuda a totální výplach hlavy. Dělalo mi to problémy jako u starého Hulka vůbec dočíst.
  • Landauer
    Hehehehe... slušnej trip... úplně tam vidím ty skály z papundeklu, provázky, na kterejch se houpá vznášející se pohoří a gumový masky, co sotva uměj otvírat čelisti. Prostě sci-fi ptákovina v duchu nejlacinější televizní zábavy z první poloviny osmdesátejch let. Dementní dialogy mísící chacha-vědu a kydy o rodině, která všem správnejm suprdhrdinům chybí a hlavně dětičky. Tajný války jsou totální hovadina, ale roztomile pitomá a naivní v duchu toho nejlepšího retra. Kdyby to vyšlo dneska a bylo to jen o málo dementnější, byla by to skvostná parodie. Hezky se to čte, když člověk ví, do čeho jde.
  • Kapis
    Jsem rád, že jsem BBAart podpořil a koupil jsem omnibus v plné palbě, když tehdá vyšel a teď si to kupuju ještě znova:-) Když už jsem na to dvacet roků čekal, tak je to třeba vzít od podlahy no ne? Jelikož jsem se za vydání v patnácti modlil nejeden růženec a mým zádům jsem nechal v skromné klášterní cele poznat devítiocasý středověk, navíc je to docelá vtipná cypovina, i když přes průměr své doby nepřešla ani náhodou, holt nemohu dát míň než čtyři hvězdy. Upřímně, divil bych se, kdyby zrovna tohle v UKK nebylo.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš4.7.2013 23:18Tajné války superhrdinů Marvelu
    Superhrdinský old school komiks jak má být. Když někdo někoho praští, tak řekne, že ho praštil. Když někdo dostane na budku, tak se z toho oklepe a jede dál. Dobráků a padouchů je tam tolik, že nemají prostor k projevení (natož vývoji). Ve zkratce - skoro bych řekl, že je to komiks z roku 1964 (a ne 1984) a že hlavní účel (propagace figurek) určitě splnil. Tohle "epické nic" ale určité kouzlo má a české vydání se povedlo.
  • formi123.
    formi123.13.5.2013 15:22Tajné války superhrdinů Marvelu
    Tak toto je krutost,strašně moc pěkná kniha,pěkně tlustá bichle a nádherná kresba.Pro příznivce Retro malby.Doporučuji koupit.
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.3.2013 07:48Tajné války superhrdinů Marvelu
    Úplně jak dnes vidím ten den, kdy jsem jako děcko dočetl Spideyho od Semicu, končícího komplexem v Central parku a celý jsem se třásl, kdyže to konečně vyjdou ty Tajné války. No a neuteklo ani 20 let a mám to doma. A dokonce i přečteno. Kniha je krásná, luxusní vydání, lesklý papír mi sedí, moc se mi líbí obálky, které jsou krásně před každým dílem (kdyby tak ty sešity Semic vydal, to by bylo!). No ale s dějem je to už kapku slabší - bacha budu kapku SPOILERovat. I když celkově to všechno celkem dává logiku a jednání jednotlivých skupin postav i jednotlivců má hlavu a patu, sralo mě, že nikdo neumírá (s jednou čestnou výjimkou) a to se mohlo dít cokoli, včetně jaderného výbuchu a shození pohoří, zvícího Alp na hlavy hrdinů. Všichni do sebe furt stříleli až odlétávali kilometry daleko a vždy se jen otřepali a hurá zpátky do boje. Dále mě sralo jak každý furt popisoval, co dělá, i když to je jev v marvelovských komiksech té doby zcela běžný. Čekal jsem a představoval si kdysi, že hrdinové budou v nějaké aréně, kde budou mezi sebou zápasit, poměrně promyšlený a rozmanitý děj plný intrik a zvratů mě docela příjemně překvapil, je to sice hlavně mlátička, ale ten děj kolem musím ocenit, čekal jsem to mnohem prostodušší. Skvadra záporáků mohla být kapku namakanější - a hlavně známější pro českého čtenáře - většinu jsem vůbec neznal, takový Wrecker s kouzelným páčidlem....no to mi ho vykuř, Colossova milostná eskapáda byla víc jak tristní, takových chvil tam bylo samosebou povícero. Celkově tedy spíš podprůměr, ale tak luxusní a tak dlouho chtěný a očekávaný, že musím dát 4 hvězdy. Čtyři poslední přídavkové sešity mě nezaujaly vůbec, především ten poslední byl naprosto otřesný a to nejen kresbou, dočetl jsem to s největším sebezapřením, i když nemohu upřít řadě "What if...?" dobrý záměr. Stále ale uvažuju, že to odprodám.....
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.5.2012 19:04Tajné války superhrdinů Marvelu
    MARVELOUS! Ano i já se přidávám k pamětníkům, kteří si toužebně přáli se dozvědět o Tajných válkách více. Když pominu, že jsem krátce po Spider-manovi č. 20 viděl na dovče ve vitrínce Secret wars ve španělštině, kterých jsem se celkem pochopitelně na rodičích nedoprosil, čekal jsem bezmála dvacet let. A zklamán rozhodně nejsem, protože jsem dostal naprosto vše, co se dalo očekávat. Náramná retro jízda. Samozřejmě pár much bych i v rámci historických a žánrových mantinelů našel. Ačkoli v týmu klaďasů nechybí snad nikdo důležitý (Daredevil promine), tým záporáků přeci jen tahá za trochu kratší konec a více výraznějších charakterů by možná neškodilo. Také proklamované zásadní změny v životech superhrdinů mohly být výraznější, protože ve finále se vlastně nic moc nestalo. Doplňkové komiksy jsou už trochu slabší, ale jsem za něj rád, min. za Spider-mana a Thora. Dva modernější příspěvky již žádná sláva, především graficky. Je to totiž podobné jako s filmovým "brakem". Co odpustím a naopak si užiju v 80´s, mě už v moderním podání příliš nebaví. Ale kdo chce psa bít.... České vydání Tajných válek je prostě nádherný superhrdinský kousek (hlavně pro staromilce), který bude mít v knihovničce čestné místo, a k němuž se jistě vrátím.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.1.2012 09:00Tajné války superhrdinů Marvelu
    Na tohle sem slintal od mala, od doby co ve starém Spideym od Semicu Spidey zmizel a já skoro plakal, že se nikdy nedozvím, kde byl...a dozvěděl...A bavilo mě to. Zezačátku jsem si to dokonce solidně užíval. Od prostředka to začíná lehce ztrácet tempo, protože vždycky někoho zmrzačí, pak zase uzdraví. Pak zaútočí na jednu základnu, pak zase druhá na první základnu a tak furt dokola, ale má to krásnej punc osumdesátek a lehkou dětstkou naivitu (příběh je lehce naivní). Navíc je tam Galactus a já si fakt sral do gatí nad jeho gargantuovskou velkolepostí a nad tím, jak pro něj lidi byli jako švábi...Celkově se z toho dalo vytěžit více, přizvat trošku schopnější scénáristy, ale byla to holt jiná doba a pokud vám nevadí naivita a to, že si to nejvíc asi užijou mladší ročníky (což já nejsem) tak proč ne. Rozhodně sem rád že to mám. Tohle ve své sbírce chci. Mě se to líbilo a někdy si to přečtu rozhodně znova jako řádnou oddychovku...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš9.9.2011 02:50Tajné války superhrdinů Marvelu
    „Láska není něco, čeho by se dalo zmocnit či někomu uzmout! Může být jen dána!“ (Thor se krátce po pozření Šalamounova hovínka pokouší přesvědčit Enchantress o tom, že je gay)

    Když jsem se v úvodu dočetl, že příběh v téhle bichli byl míněn pouze jako komiksový doprovod k uvedení figurkové série superhrdinů Marvelu na trh, málem mě omývali. To jsem zas něco koupil, to jsem jim sednul na lep, co mě to napadlo, kupovat rosomáka v pytli, pěkně mě ti marveláci vypekli. Nebo ne?
    Rozjezd je jasný pro každého - já jsem Ten a Ten, tohle je Ta a Ta a támhle je Tamten, kterého někteří oslovují Onen. Takže všichni víme, která figurka jak vypadá a jak se jmenuje (a v průběhu děje se to připomene ještě několikrát pro ty, co si zapomněli koupit předchozí sešit). Check.
    Teď problém. Ústřední arcipadouch, o kterém se stále raději jen mluví (asi proto, že vypadá jako trhlina ve vesmírném prostoru), má na triku velkou kulišárnu - všechny ty figurky přemístil, zcela proti jejich vůli, na jakési mimozemské bojiště poslepované z mnoha světů a zadal ultimátum - pobít se navzájem, přeživší pak bere vše. Check.
    A tak tu máme intriky, taktiky a vůbec mnohé další praktiky všech zúčastněných, kterým v hlavičkách rotuje jediná otázka - jak se z téhle zvrácené hry dostat, pokud možno naživu? Vše se odehrává ve spartánsky působících kulisách základen a hornatin, ale o ty tu ani nejde, jde především o figurky. Tak to nějak plyne celých dvanáct sešitů, háže se pohořími, dobývají se srdce, kují se všemožné pikle a asi nejhůře na tom jsou překvapení obyvatelé Denveru. Figurek se prodala kvanta. Check.

    Může to vypadat jako nespokojené brblání zmlsaného čtenáře, mě se však tenhle archivní kousek docela zamlouvá. Je to sice naivní, tupé, hodně barevné (na přebalu by mělo být obřím písmem napsáno 'určeno pro čtenáře do 12-ti let'), ale je to celkem šik, má to své staromilské, brakové kouzlo. Takže pokud vás neodrazuje původní premisa přívěsku k akčním figurkám, doporučuji všem bez rozdílu superhrdinského vyznání (mladší se budou bavit více, starší si alespoň doplní vzdělání). Kresba je 'stará' a na zašlém papíře originálu vypadá určitě důstojněji. Ve vyleštěném českém vydání působí spíše nabubřele, takové perfekcionistické ošetření si, dle mého, Mike Zeck (a další kreslící dělníci) snad ani nezasloužili. Vysoká kvalita zpracování tohoto omnibusu, zcela zastiňuje (a vlastně i maskuje, podobně jako tuny prázdného textu) nevalnou kvalitu jeho obsahu. Ale účel (tedy pobavit masy v 80. letech) to splnilo, možná si i já koupím maličkého Kapitána Ameriku. A kterou figurku si pořídíte vy?


    Kabukiman: Batman a Superman určitě nesmutnili, tihle šikulové už měli svoje figurky prodané :)
  • Wiruss
    Jen ve zkratce. Kde je sakra scénář? Když si vzpomenu na kresleného Spidermana v TV, kde i tohle bylo tak se to s tím nemůže rovnat. Většina výroků a vlastně skoro celej hlavní příběh je naprosto trapný a nudný. Bonusové příběhy jsou daleko lepší (no až na spíďu). Ty procenta jsou hlavně za české vydání.
  • dracula
    Pre mňa je tento komix ako splnený sen, takže vcelku logicky najvyššie hodnotenie. Skvele som sa bavil, Dr.Doom jednoznačne ťahal celý príbeh a bonusy tiež potešili. Maximálna spokojnosť.
  • Kibr
    Pro mě je to splněný sen...
  • blackJag
    blackJag admin25.7.2011 15:01Tajné války superhrdinů Marvelu
    Také patřím ke generaci, která vyrostla na Spider-Manovi od Semicu, takže toto faktické vypořádání se s jeho letitým dluhem (který v praksi vypadal tak, že v jednom čísle byl Spider-Man klasicky červeno modrý, v následujícím už se skvěl v černé a jako vysvětlení musela stačit krátká notiska) nemohlo ujít mé pozornosti.

    Čekal jsem samozřejmě, že mi to půjde ztuha. Děcko ještě ledacos přežvýká (jako salát), ale v dospělosti už jsou tyto starší věci přece jen archaické. Sice raritní a v jistém smyslu legendární, pořád ale naivní v očích, které už jsou uvyklé jiné rétorice.

    Přes tyto obavy nemohu říct, že by mne četba tohoto doslovného špalku nudila. Děj se sice přelívá sem a tam, aniž by se extra posouval, jeho odkaz mi ale nakonec nepřišel nijak zatuchlý, naivní sice ano (ta všeobjímající popisnost), nějak tak ale roztomile.

    Úplně nejvíc mne pobavil jeden z bonusových dovětků - Co kdyby... Spider-Man podlehl mimozemskému kostýmu?

    Jako u ostatních omnibusů, i tady je zpracování českého vydání na vysoké úrovni.
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2011 09:20Tajné války superhrdinů Marvelu
    Málem bych zapomněl na zpracování knihy to se BB Artu povedlo na výbornou.Je to sběratelský skovst úprava knihy nemá zkrátka chybu.
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2011 09:08Tajné války superhrdinů Marvelu
    Co říci rozhodně zajímavá sonda do hystorije Marvelu,tohle tehdy muselo působit jako atomovka dnes se jedná o velice zdařilé dílko.Nová obálka je super ale původní by měla opravdu nádech hystorična ač by to nikdo nekoupil.Úvodní rozjezd jak sou hrdinové nalákáni mi přišel teda fakt ubohej.Jinak se jedná o zajimavý počin kterému škodí toto velké souborné vydání.Bytky sou super ale moc se opakují a upadnou do stereotipu.Rozdělení na dvě knihy by tomu určitě prospělo.Některé momenty sou lepší než jiné.Taky se tu najde pár zajímavých nápadů.A taky sme se dozvěděli co je Doom zač.A proto je jasné proč vše ničí a snaží být vládcem.Moc sem nepochopil proč sou některé postavy přeložené a jiné ne (kupříkladu buldozer)Vybrané postavy sou fajn většinu znich i neznalí čtenáři mohou poznat z filmů a seriálů.Jedna věc mi vadila a to poněkud divnej konec.Je to zábavné sou tu hlášky,superhrdinové i padouši i poněkud šílení.Sice místy zamotané a docela zdlouhavé ale i tak si to užijete.
    Co stojí za pozornost sou čtyři příhody:
    MOCNÝ THOR- je povedená taškařice s pohodovou kresbou i když tomu něco chybí.
    SHE-HALK NE TITANIA:Tak nejlepší je kresba ačkoli příběh není špatnej ale to chce autor tuto postavu obhajovat nebo co?Chce říci že to měli padaouši špatné a proto se jimi stali?Je to moc polemizující příběh o tom jak se lidé k sobě chovají a co to může způsobit.Blééé.
    CO KDYBY SPIDER-MAN PODLEHL MIMOZEMSKÉMU KOSTÝMU?:Tak s tímhle příběhem sem opravdu spokojen.Kresba je taky dost dobrá.Zajímavé a udrží si vás po celou dobu
    CO KDYBY...UVÁDÍ SECRET WARS PO 25 LETECH:Rozhodně zajímavý nápad. S pár perfektními nápady.Příběh zajímavý ale kresba a poněkud přesicené barvy mi fakt nesedly v umírněnosti je přeci síla.
    Ale určitě se k této bychličce vrátím.Má své kouzlo a nudu sní určitě zabijete (a nejen díky její váze).
  • tonda
    líbí se mi, že tam jsou všichni hrdinové

  • Kabukiman
    Kabukiman22.3.2011 19:28Tajné války superhrdinů Marvelu
    Přemýšlím jestli jsem právě dočetl hovadinu nebo zásadní dílo...:) Každopádně jsem rád,že Tajné války mám a že jsem si je mohl přečíst,takže pod 70% nepůjdu už jen kvůli tomu:) Na 80% se mi zase jít nechce,protože se mi zdá,že zase tak dobře se to nečetlo. Možná už jsem na tenhle komiks starej...nevím... Je fajn,že tam bylo plno super super hrdinů a Batman i Superman určitě smutnili,že tam být nemohli také... Ale nějak se mi zdálo,že to bylo prostě až příliš jak superhrdinská telenovela. Takové tupé držkobití...no.. :) Každopádně Spiderman dostal cool oblek, objevila se Spiderwoman...takže asi dobrý...:) Dávám 75% a jsem rád,že tady tenhle komiks vyšel!
  • SHORTY
    Tak pro mě určitě jeden z komiksů po kterém jsem od dětství, díky nakladatelství Semic Slovart, velmi toužil. Z komiksu jsem velmi spokojen a pro každého fanouška komiksů je povinnost mít tenhle skvost ve sbírce.
  • yojimbo
    Nutno přihlédnout k datu vzniku - každý říká, co dělá (nebo si to alespoň v bublinách myslí), nikdo neumírá (nebo alespoň ne na dlouho), dialogy jsou stupidní a příběh je tak jednoduchý, že by ho vymyslelo pětileté děcko... přesto, nebo právě proto je to zábava, takové guilty pleasure. Navrch parádní zpracování a přídavky... Z úcty k minulosti dávám, kolik dávám.
  • kubanec13
    kubanec1316.1.2011 15:45Tajné války superhrdinů Marvelu
    Právě jsem rozjel blog na, kterém publikuju recenze a ružné další zajímaovosti ze světa komiksu. Budu rád, když mi napíšete nějaké připomínky a třeba i pošlete, nějaké návrhy a zajímavosti, které tam mohu přidat.

    Tady je odkaz na mou recenzi na Tajné války: http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/tajne-valky-superhrdinu-marvelu.html

  • royan
    Také jsem jeden z těch, kterým se spnil dětský sen z doby, kdy Tajné války slibovalo vydat nakladatelství Semic Slovart. Bál jsem se, zda to po těch letech ještě bude ono, ale nakonec jsem velmi spokojen a jsem rád, že mám tenhle klenot ve své sbírce.
  • kubanec13
    kubanec1322.11.2010 12:21Tajné války superhrdinů Marvelu
    Kresba by mohla být lepší,ale jinak je to zábava, která vás chytne. Rozhodně knížka, kterou chce mít ve své sbírce...
  • Azalin
    Azalin mecenáš15.11.2010 12:38Tajné války superhrdinů Marvelu
    Těžko, těžko se mi tahle záležitost hodnotí. Když si člověk uvědomi, že Lips Tullian vznikl o celou dekádu dřív, je prostě grafická úroveň Tajných válek směšná. Příběh a dialogy jsou někdy přímo k popukání naivní. Přesto je to povinnost pro všechny fanoušky Marvelu, přesto je to povinnost pro všechny fanoušky komiksu jako tako takového. Přesto přese všechno je to čtivá záležitost, kterou jsem shltnul téměř na posezení. Takže jak hodnotit? Když přidám 10% z nostalgie a dalších 10% za opravdu luxusní vydání, tak myslím, že 80% této knížce sluší.
  • pennywise
    pennywise12.11.2010 09:53Tajné války superhrdinů Marvelu
    Sakra zmáčkl jsem to dřív než jsem napsal recenzi.No co dodat komiks mě chytl hned o začátku.Dostal se k nám přeložen až po 25 letech od svého vzniku.Naivita doby kdy komiks vznikl je cítit každou otočenou stranou knihy.Kresba taky ušla,míń než 100 dát nemůžu.Konečně ji vlastním :-)
  • Sirius
    Ok, nepůsobilo to na mě tak, jak jsem původně čekal, ale i tak jsem si to užil. Příběh je ještě ok - přeci jen je to komiks a u scénáře se nepředpokládá variace na Čechova. Když ale pominu scénář, tak opravdu debilní se mi zdála kresba - obzvlášť ve chvílích kdy byly postavy smrštěné. Ale jak už bylo řečeno, na tohle dílo je nutné dívat se očima malého kluka, protože pak se zamilujete na první pohled. Hlavně tohle dílo je klenot určený hlavně pro sběratele - takže hlavně milovníkům superhrdinské poetiky. A každému takovému člověku zaplesá srdce při pohledu na všechny ty slavné geroje a válečnice v jednom společném komiksu, protože právě v téhle myšlence je jeho největší síla.
  • choze
    Nikdy jsem neměl blíž tomu začít věřit v Boha než v uplynulém roce. Po splacení dluhu Saudkovi (druhá Muriel, Saudkova biografie) přišlo i na splacení dluhu někdejším čtenářům Semicu a s ním pravý osmdesátkový nostalgiafest. Nutno říct, že už když nám Semic sliboval Tajné války na začátku devadesátek, nechávalo mě to chladným, protože jsem tušil, že půjde o nudnou bezpříběhovou řežbu bezpočtu postav, z nichž většina bude mít sama o sobě mizivý prostor. A nemýlil jsem se – početná skupina superhrdinů (tři zavedené týmy + Spider-man, Iron Man a Hulk) a výrazně méně početná skupina superpadouchů (zahrnujících ale omnipotentní bytosti jako Galactus či Molecule Man) jsou přeneseny na cizí planetu a i když tam vznikají různé frakce, spojenectví a nepravděpodobná přátelství a občas někdo někoho infiltruje, posedne nebo zradí, jde v podstatě jen o to, že zlí vlítnou na ty hodné a ti jakmile se oklepou vlítnou zase na ty zlé a tak pořád dokola, přičemž nikdo nezemře a když, tak je z toho rychle vyléčen. Do toho třeba Thingovi blbnou jeho schopnosti, Spidey získá nový kostým (se kterým ale začne být sranda až zpátky na Zemi) a na scéně se poprvé objeví Spider-Woman, všechno zívačka. Standardní osmdesátková kresba je pro mě jednoznačně klad a nemá smysl kritizovat ani (v takovém počtu postav vpravdě nesnesitelnou) jednorozměrnost charakterů a až sebeparodickou naivitu, viz. hned úvodní vstupování hrdinů do brány v Central Parku. Naštěstí je největší prostor věnován zdaleka nejzajímavější, samozřejmě záporné postavě a sice Doomovi, jehož inteligence a ambice mu velí nemarnit čas bojem se superhrdiny, ale rozdat si to se samotným Beyonderem a těžko mu v tom nefandit. Z doplňkových příběhů považuju za nejlepší ten poslední, Odvážný nový svět, operující s tím, že se hrdinové ani padouši nikdy nevrátili na Zemi a místo toho se na Battleworldu velijak spárovali a spářili. Zklamáním je naopak příběh Co kdyby Spider-man podlehl mimozemskému kostýmu, obzvlášť pokud naivně čekáte, že Spidey bude páchat nějaké sviňárny.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš24.10.2010 12:26Tajné války superhrdinů Marvelu
    Na tuto knihu jsem se už od počátku snažil dívat očima malého kluka, který někdy na začátku 90. let po tomhle komiksu strašně toužil. A nejspíš i proto se mi Tajné války líbí a jejich koupě je splněním velkého dětského snu... Příběh ani kresbu nelze hodnotit současnýma očima v době, kdy jsme zvyklí na úplně jiný standart. Mě tahle nostalgická exkurze do historie superhrdinů marvelu pobavila a vzhledem k nepřetržité akci ani nezklamala. Co na tom, že je místy opravdu dost ukecaná, nebo že bychom dnes do tajných válek poslali jiné hrdiny či jiné padouchy... Tajné války mě zahřály u srdce a nechaly zavzpomínat na dětské sny...a pak, že se sny nikdy neplní...
  • punisher
    punisher19.10.2010 21:49Tajné války superhrdinů Marvelu
    Ta spousta postav se v ději trochu ztrácí.Doba vzniku je dost vidět.Jinak je to dost dobrý omnibus,proto mi nezbývá,než doufat,že Marvel omnibusů bude víc.
  • doophy
    Comicsová bible od Marvelu, která u nás vyšla v opravdu luxusním vydání, ale bohužel až po X letech od původního vydání. A to vidím jako největší chybu této úžasné knihy, protože kdyby vyšla před takovými patnácti lety, tak by to byla naprostá bomba, která by trhala prodejní rekordy mezi comicsy. Ale na dnešní dobu je kresba jednoduchá a a děj strašně moc "ukecaný". Jelikož i comicsu je vidět vývoj kresby, příběhů atd... tato kniha za dnešními tituly ztrácí, nicmémě je to jedno ze zásadních děl comicsu a tak naprostá povinnost....
    Ještě bych si dovolil jednu výtku, lesklý křídový papír se s takto staré kresbě vůbec nehodí a spíše jí ubližuje než pomáhá a to platí i pro většinu omnobusů...
  • erik
    Nostalgia, ale príjemná. Radosť nechať sa unášať absolútne čiernobielymi charaktermi, ktoré stále komentujú, čo robia, čo sú zač a ako sú ostatní červami v prachu ich okolia. Keby som mal vybrať jednu postavu, ktorá z tohto megabitkárskeho príbehu vychádza ako víťaz, zvolil by som Captaina Americu. Príchod symbionta patrí nielen k slávnym, ale aj najzábavnejším častiam knihy. Úplne nezáväzne podotýkam, že Marvel zásadne vytvára silnejšie postavy ako záporné, Molecule man (v sérii Dark Avengers má jeden super príbeh, škoda, že asi nevyjde česky), Galactus... Doba vzniku z toho vyviera všetkými smermi a aspoň na chvíľku som sa vedome vrátil do detských čias. A za to vydavateľom ďakujem.
    P.S. Doplnené príbehy z alternatívnych koncov neurazia, She-Hulk tiež, ale najlepším je príbeh z Thora, ktorý je síce prakticky bez deja, ale to filozofovanie nad láskou je svojim spôsobom milé.
  • The Genius
    The Genius10.10.2010 20:14Tajné války superhrdinů Marvelu
    Tajné války pro mě dnes nejsou taková pecka, jako by pro mě byly před patnácti lety, kdy bych je uctíval každý večer před spaním. Ale milníkem v komiksové historii jsou, nostalgie je to taky pěkná a to provedení od BBartu je neskutečné. Pro každého fanouška Marvelu je tohle povinnost.

    Více viz http://mygenius.blog.cz/1010/tajne-valky-secret-wars
  • Awakener
    Awakener10.10.2010 19:35Tajné války superhrdinů Marvelu
    predem priznam ze tohle byl muj prvni superhrdinsky komiks z dilny Marvelu a presto, nebo mozna prave proto jsem nadmiru spokojen

    vyborne uvedeni do obrazu, scenar i dodatky potesi zejmena lidi neznale, naopak verim ze veterany muze silne otravovat neustale opakovani jmen a schopnosti hrdinu

    co me mrzi je slabsi scenar, coz bych daval za vinu dobe vzniku a me nemoznosti srovnavat s dobovymi konkurenty, dale nadbytek zapojenych hrdinu a padouchu, myslim ze kdyby na kazde strane byla jen polovina tak by to bylo ku prospechu veci

    co se knihy jako takove tyce tak mozna budu v mensine ale me leskly papir vyhovuje, naprosty luxus je kozenkovy obal knihy, to je pro me velka pecka .) po jednom precteni to vypada ze by si knizka zaslouzila pevnejsi hrbet, cela je takova rozjeta a poddajna

    takze za komiks bych dal 75%, zpracovani +10% a za uvod, epilog a bonusy dalsich +5% takze tadáá 90%
  • Big G
    No... dost z toho kříčí, že comics vznikl, aby se všechny tyhle postavy mohly sejít IMHO. Možná i trochu zub času... ale jinak je to celkem fajn. comics 70% + zpracování 5% navrch
56109914116
Četl/a (119)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alikkk, autokineton, Blackhand47XD, blackJag, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Dejweez26, Doly, Doncek4321, duri, Elnie, emanek, erik, fifas, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, J.Connor, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Kil-Khal, kinak, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Lachvos, Librarian, Light, Loxin, luky.kuky10, Madmax, Mariohurbanek, Maty48, MEGA, Mercurio, mgeralt, MichalR, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, mstefl, namdnas, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, petrSF, Piros0013, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, samuelo12, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Son-Goku, start05, Symbi, t0mas, the.kasztan, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(328)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, batoo, beanek, Bellatrix, Benji, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, Carnage, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, Deckard, deefha, delta11, Denis1996, dhrotek, Dinik, disclose, Doly, Doncek4321, doophy, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Elhonzo , Elnie, emanek, Erich, erik, ertefol, felda, fifas, filemon, Filip123, firesnake, firesnake1, folkemon77, formi123., Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, gobers, goodspeed, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, jedy357, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, Jokerka, José, Joshua_T, Kaaos, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, Karolín78, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kucik, Kunden, kybl, Landauer, lantan1, Leland, Librarian, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, MartinV, Masinfira, Matio, matty87, Maty48, Matyeos, Mauzr, ma_fecko, MB, mcezik, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MichalR, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Milo_Harwey, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, morbi, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, OldaB, Olesh, Ondraseeek, Paldini, palo, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pechna, PeNNy, peposek, petrSF, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, SirMinac, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, Son-Goku, spagr, Spider-man, stanleystar, start05, stepan.tichy, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thongard, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Braindead, carlmichael, cybern, Dave-7, FatMonster, jackie, Mariomichal, szajter, Tomek
Shání (2)
Mates17, suricattaontheway
Nabízí (4)
Al0f0k, Fox01, Pán rostlin, Tommar