Od doby kamenné k informačnímu věku stále hrozí, že nemrtví zachvátí celou lidskou rasu. Vydali se na pochod. A mají hlad.

NEČEKEJTE, AŽ SE OBJEVÍ!

Komiks pojednává o hlavních útocích zombií od doby úsvitu lidstva. Od afrických stepí přes legie starověkého Říma po hluboká moře, která brázdil Francis Drake... musela jim čelit každá lidská civilizace. Hrůzostrašné hrdinské příběhy jsou doplněné vzrušujícími kresbami, na kterých ožívají děs nahánějící obličeje nemrtvých.

Scénář
Max Brooks
Art
Ibraim Roberson
Překlad
Veronika Hofmeisterová
Žánry
horor
ISBN/ISSN
978-80-7207-891-2 (Volvox Globator)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 219 mm
Tisk
černobílý
Stran
150
Cena
299 Kč
Originál
The Zombie Survival Guide: The Recorded Attacks (Three River Press, 2009)
  • Mamut12
    Pro fanouška zombie žánru jako jsem já je to příjemné počtení, ale nic převratného se tu člověk nedozví.
  • trudoš
    Příjemná zábava určená především fanouškům ohnilých nemrtvých. Krátké příběhy skvěle zachycují atmosféru beznadějného boje proti zombiím, což ještě vyniká v kontrastu paradoxů zažitého lidského chování napříč historií a rozmanitými kulturami. Povídky jsou zvráceně zábavné, úderné a často hezky vygradované, chybí jim jen zasazení do většího celku. Jsou to takové bonusové dotáčky k hlavní linii, kterou když neznáte, působí maličko neuspořádaně. Člověk dočte a řekne si - dobrý a kde je hlavní chod? Zatímco Světová válka Z (mám na mysli knihu, ne film) je komplexní dílo vyšperkované do detailů a Max Brooks si s ní dal práci po všech stránkách, Zaznamenané útoky jsou pouhým sborníkem nápadů se společným leitmotivem. Škoda, že se jedná jen o příslovečnou třešničku na dortu, nic víc, nic míň.
    Samotná kresba je ovšem efektní právě tak, aby dodala komiksu tu správnou atmosféru, přičemž Ibraim Roberson si se zombíkama z různých koutů světa skutečně vyhrál. A má provinilá slast plesá blahem.
  • kaylin
    "Zombie: Příručka pro přežití - Zaznamenané útoky" určitě není kniha, která vám změní život, je to taková jednohubka, ale fanoušky zombie žánru určitě potěší, a myslím, že může zaujmout i ty, co žánr nějak moc nemusí. Tohle napasování do historických období s jejich reáliemi funguje. Těm, co trochu žerou exploitation filmy pak mohou některé příběhy připomenout i béčkovější produkci. Beru to jako poctu braku a říkám to v tom nejlepším smyslu slova. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/627-zombie-prirucka-pro-preziti.html
  • invape
    GWB: koukni, něco tomu filmu ale chybělo...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.12.2013 15:48Zombie - Příručka pro přežití: Zaznamenané útoky
    Vzato kolem a kolem se nejedná vůbec o špatný komiks. Sice jsem se lekl obálky, která krom neoriginálního zombie tématu nabízí reklamoidní titulky, které na knihách nemají podle mě co dělat, ale vnitřek nabízí celkem pěkné příběhy, které jsou velmi nápaditě zasazeny do historických epoch. Namlsalo mě to dokonce tak, že bych se koukl na Světovou válku Z.

    Celkový dojem: 80%
11164