Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Jde do tuhého. Zuřivý reportér Spider Jerusalem přišel o práci i o všechno, co měl, mozek mu ničí nevyléčitelná choroba a v patách má nájemné vrahy, které si platí samotný prezident Spojených států.

I tak má ale Spider úsměv na tváři a v srdci smích. Proč? Protože společně se svými ohavnými asistentkami narazil na pořádně prohnilou stopu, kterou za sebou prezident nechal. Protože skládanka podvodů a vražd se dá konečně složit. A protože Spider má na své straně pravdu a ztratit už nemá co.

Obsahuje sešity série Transmetropolitan #49-54

Scénář
Warren Ellis
Art
Darick Robertson
Ink
Rodney Ramos
Barvy
Nathan Eyring
Obálka
Darick Robertson
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
kyberpunk, městská fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-391-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
466 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Transmetropolitan #09: The Cure (Vertigo (DC Comics))
  • T3ss
    T3ss26.11.2022 20:47Transmetropolitan #09: Lék
    Spider má plán. Na prvních stranách se zdá, že bude pěkně klidně postupovat, zatímco Yelena, která Spiderovatí už od 7. dílu přebere jeho zuřivost. Ale velmi rychle se ukáže, že i přes nemoc, která si ho postupně a bez milosti bere, má ještě pěknou zásobu energie, kterou chce narvat do chřtánu hlavy státu. Prezident "Fešák" Callahan chodí přes mrtvoly a Spider utrženej ze řetězu novinářský licence teď půjde taky.
    Náš šéfredaktor, kterej chtěl vždy jen svůj sloupek se teď ukazuje jako velkej taťka Mitch Royce a tahá pěkný eso z rukávu, aby ho vrazil Spiderovi rovnou do pr...ázdných rukou a ušetřil drahocennej čas.
    - ⚠ spoiler alert ⚠-
    Jerusalem nevědomky zápasí o každou hodinu. Jen tak tak se mu podaří získat Liesl, která je ztělesněním článku a ten musí vyjít. Okamžitě.
    Venku se tajně odehrává další velká akce.
    Na jedné straně Spider bojuje s článkem, zrazován svým mozkem a na druhé doslova hoří. Mise byla splněna. O co šlo? Dozvíme se to ještě? Do konce komiksu už přeci skoro nic nezbejvá!
    A oni to do nás na posledních stranách pěkně nahustí.
    Bum. Článek je venku a Callahanovi opět mizí úsměv z tváře.
    Je to velký finále. Je to ticho před bouří a já doufám, že to bude holobouře. Chci se dočkat Spiderovi smrti potom, co uspěje ve svým posledním poslání? Možná. Nevim. Chci jen, aby mi to Ellis s Robertsonem naprosto nemilosrdně naservírovali tak, abych u toho zabrečela jako dítě, kterýmu zrovna někdo sebral ledvinu.
  • VanTom
    VanTom12.10.2022 13:11Transmetropolitan #09: Lék
    Jedno motivační nadechnutí, za druhé brutální výslech a napotřetí urputná práce drsňáka šéfredaktora představují poslední zastávky před vyzpovídáním jediného žijícího svědka a obstaráním důkazu pro Spiderův finální článek. Ovšem kromě toho, že už se mi zdají některé sešity prázdně natahované (kdy třeba 8 stran Spider jenom brutálně mlátí pasáka), přišlo mi celé závěrečné obvinění vlastně banální. Možná se už morálka společnosti posunula víc, než si Warren Ellis před 20 lety vyfabuloval pro mnohem vzdálenější a dekadentnější budoucnost, ale vedle kauz, etiky či pokory soudobých politiků (Trump, Babiš, Putin, …) by se nějaké prezidentovo šukání přerozeneckých kurev nedostalo ani do hlavního vysílacího času.
  • faster86
    faster8613.8.2021 22:08Transmetropolitan #09: Lék
    Kompletování munice pro finální útok. Žádné chození kolem horké kaše. Krásně připraveno pro vyvrcholení.
  • Palebras
    Palebras1.6.2020 21:26Transmetropolitan #09: Lék
    Předposlední díl absolutně nezklamal a užil jsem si ho jako všechny předchozí díly. Nejvíc mě na tom ale mrzí, že se řítíme do nevyhnutelného finále. Strašně jsem si svět Transmetropolitanu užil. Všechen ten bordel, hnus a špínu a hlavě Spidera se svými asistentkami. Co se týče samotného dílu, tak zde dostáváme opět pořádnou nálož zábavy. Relativně hned ze startu mě rozsekali Trpasličí SEXYNÁCCI.. Kapitola Fajn pokec byla super. Strašně jsem si užil rozprávku mezi Spiderem spolu s židlí nohou pravdy a Fredem. Fred mě sral od začátku takže parádička. Potěšil i Drsňák šéfredaktor kdy dostal Royce více prostoru než v předchozích dílech. No a samotná koncovka parádní. Nezbývá nic jiného než se pustit do závěrečného dílu. Jsem zvědavý jak tohle Ellis zakončí. Snad to bude velkolepé finále ve Spiderově stylu. Každopádně ještě potěšila obálka se Spiderem na chrliči ala Batman!
  • karl173
    karl173 mecenáš19.11.2018 19:05Transmetropolitan #09: Lék
    Blížíme se do finále a na to, co se bude dít v posledním díle se velmi těším a jsem velice zvědavý jak to dopadne. Především díky předchozímu a tomuto dílu jsem na finále natěšený víc, než jsem si mohl po čtvrtém díle představit. Je škoda, že tato série se naplno rozjíždí ve chvíli, kdy se blíží svému konci. Krásně se ale na druhou stranu ukazuje co Ellis zamýšlel už na svém začátku. A když se zamyslím nad tím, že to co tu graduje je něco, co mělo svůj počátek už od samého začátku série, tak musím zatleskat. Je pravda, že tento díl je především přípravou pro finále, ale přesto musím hodnotit vysoko, jelikož jsem byl do čtení ponořený s maximálním zájmem a kniha pro mě neměla žádné hluché místo. K parádní kresbě už se v devátém díle asi nemá cenu ani vyjadřovat. 90%
  • sedw
    sedw29.4.2018 21:33Transmetropolitan #09: Lék
    Tak nám příběh graduje, Spider tahá z rukávu všechny trumfy, ale nemá to tak jednoduché. Opět vysoce nadprůměrný díl, který nadto končí skvělým cliffhangerem. Ani se moc netěším na konec, svět Transmetropolitanu jsem si opravdu oblíbil.
  • Fry
    Fry admin8.5.2016 14:35Transmetropolitan #09: Lék
    "Transmetropolitan #09: Lék" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Pomalu nám celá série končí, ale ještě předtím, než se rozloučíme nadobro, čeká nás exkurz za hranici novinařiny v podobě nemocně vyšinutého Spidera. V každém případě jak první polovina s Fredem Kristem, tak ta druhá s dvakrát přerozenou prostitutkou opět dokazují to, že Ellis měl celý příběh úžasně vystavený už od samého začátku a Robertson tomu dal korunu svou úžasnou kresbou ... Za mě 5*!
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.5.2014 08:08Transmetropolitan #09: Lék
    GWB: Aha, ano, už to chápu - pražáčtina pro borce a normální čeština pro balíky a nuly, mnohé to vyjasňuje ;)

    No a o tom opaku si nejsem stále jist, vzhledem k tvému postoji a názorům. Btw a úplně, úplně mimo takový soukromý dotaz: není to nějaký tvůj kolega ze študií? http://vasevec.parlamentnilisty.cz/uzivatel/kosina Ten jeho poslední článek je úžasný, od "politika" až nečekaný.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.4.2014 12:11Transmetropolitan #09: Lék
    Kapis: Mám takový pocit, že jsem nic takového neřekl, ba dokonce jsem vyjádřil úplný opak:))

    Jinak není moc co dodávat, asi bych opakoval věci z předešlých komentářů k této sérii. Děj graduje, blíží se do finále a člověku to připadá tak trochu smutné, neboť je to - přes veškeré výhrady - výborné počtení.

    Celkový dojem: 80%
  • Schramm
    Schramm9.1.2014 20:40Transmetropolitan #09: Lék
    Spider Jerusalem (pardon, Warren Ellis) opět nezklamal. Nemůžu se dočkat finále!
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.12.2013 10:40Transmetropolitan #09: Lék
    Transmetropolitan ne že můžu, ale musím. Samosebou tu nejsou vůbec žádné paralely s naší současností, jak píše u sedmého dílu této vynikající série G.Bush a kdo by si to myslel, tak je pošukaný blázen. ÁÁááno, přesně tak, a drogy jsou špááátnéé... Díl je to dobrý, vše směřuje k finále, kterého se doufám dočkáme příští rok a nečeká nás dlouhá pauza, to by byla škoda.

    Co mi kazilo dojem z výborného Ellisova scénáře a neměné výborné Robertsonovy kresby je otřesný, přímo hrůzostrašný překlad pana Šmída. Měl by zvednout prdel a zajet se podívat za Černý most, možná až za Kolín nebo Českou Třebovou, kolik lidí takhle mluví. Ale budiž, ať si každý mluví jak mu zobák narost, to je v naprostém pořádku, ale proč takhle dělat psaný text, který bohužel pak, pro svátečního čtenáře, celé dílo sráží do úrovně braku? Vopravdu hele moje voko, který není pod brejlema bylo skoro uplakaný ty krabe. FUJ, jen tu buzíkovskou poslední větu po sobě čtu a zase mně otřepává přetlakovým šokem.

    Jo a abych jen nehanil, na závěr pozitivněji, strašně mě pobavila, až ke smíchu, reklama umístěna na baráku, kterou lze najít na straně 82, nevšiml jsem si ji hned, ale ta je naprostým odrazem dnešní doby.
  • kaylin
    kaylin13.12.2013 15:49Transmetropolitan #09: Lék
    Svět "Transmetropolitan" je pořád tak nádherně barevný, a tak odporně hnusný, že není vyloučeno z těch stránek dostat epileptický záchvat. I kdyby se to mělo stát, budu neskutečně rád, že jsem tenhle komiks mohl číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/420-transmetropolitan-9-lek-75.html
  • erik
    erik30.11.2013 08:24Transmetropolitan #09: Lék
    Finále stále v nedohľadne. Spider získa poslednú šancu napísať svoje odhalenie, ale jeho zdravotný stav mu v tom veľmi nepomáha. Veľmi ma teší, že názov knihy nie je tým, čím sa zdal byť. Azda si to dočítam už budúci rok...
26355
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.5.2014 11:46Transmetropolitan #09: Lék
    GWB: ale, co by to tu nepatřilo;) Ukončím to konstatováním, že bychom si u piva asi docela v pohodě pokecali, což ostatně můžeme, na Crweconu jich hodlám pár vypít;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.5.2014 00:02Transmetropolitan #09: Lék
    Kapis: Prosím, přestaň vyvozovat to, co si myslím a následně mi to předkládat, přijde mi to nefér. Navíc mě nebaví se hájit na komiksovém fóru, kam to dle mého názoru asi úplně nepatří:-)

    1. Vesnický balík bylo popíchnutí, ale zase ne tak vzdálené realitě. Paroduje-li se vesnický balík, přidá se mu nějaký ten moravský přízvuk, vždyť je to normální a logické. Je to možná lehce pejorativní, ale proboha - nevyvozuju z toho, že pražáci jsou cool a vesničani nuly. Trochu toho nadhledu, kolego:-) Moje překrásná přítelkyně pochází z oblasti Vyškova, nyní bydlí v Brně a já za ní samozřejmě jezdím. Město pěkné, lidi fajn či nefajn, stejně jako všude jinde. A i ona si dělá legraci sama ze sebe, z jakých vesnic pochází a shodneme se ani ne v tak velké v nadsázce, že Brno je prostě díra. A co se týče moravštiny, také si z ní děláme legraci, protože je vtipná. Stejně jako si děláme srandu z pražáčtiny.
    2. K tomu Transmetropolitanovi - předhazuješ mi výrok, který jsem ale vyjádřil zcela opačně, ale stejně nejsi přesvědčen? Tak pak asi nevím, co říct. Moje postoje týkající se politiky jsou takové, že si i tady snažím zachovávat nadhled. Inspirují mě myšlenky jak zprava, tak zleva - s levičáky se hádám s pravicovými stanovisky, s pravičáky naopak. Rád si tříbím názory a naslouchám oběma stranám, stejně jako si opět z obou dělám legraci. S mnoha věcmi nesouhlasím, ale rád poslouchám, nejde-li o komunisty, nácky, rasisty, bartošovské antisemity, či třeba putinofily, tam to tak nějak nemá cenu.
    3. O Kosinovi jsem v životě neslyšel, portál Vaše věc opravdu nečtu (oni už jsou pod parlamentnilisty.cz? lol):-))

    P.S: Ta debata sem nepatří, tohle je spíše téma do hospody, tam se lidi nechovají tak hloupě a nesmířlivě jako na internetu (platí i o mně).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.4.2014 12:19Transmetropolitan #09: Lék
    P.S.: Mně ta pražáčtina nevadí, naopak se k někomu jako je Spider či Calvin náramně hodí. Stejně jako se moravšitna v překladu hodí dejme tomu na Skota, vesnického balíka či trpaslíka ze Sapkowskiho... :)
Četl/a (100)
81splinter, BadBoy, Balů103, Bedou, bierce, binnmode, calvin10, charvos, chcita, cobe, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, faster86, figis, filemon, flynander, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, Horstik, Houbař, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, James, jindroush, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Koci, Kocour, koudy, Lachvos, lacoste, Light, Matthew, mgeralt, mozzu, mstefl, namdnas, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , petrSF, porculan, puolpm, RadimNemec, Rezet, robertsedmik, rooty, RudyRod, S313, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spacecore, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, Ukko, VanTom, WEAPONE, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(223)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Acidiktatek, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, amazing_k, Awakener, Azalin, BadBoy, Baffman55, Balů103, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, bierce, binnmode, bioh, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, Cassidy, Caylen-Tor, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Cody, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, cyboy, Darker, DAxik, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, holubdema, Horstik, Houbař, Hulik, hypermlok, ikshorm, IndyP, invape, Jabba, James, japes, jindroush, jjjirik, John Wick, Joshua_T, kadas97, Kadin, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Koci, Kocour, komik.sx, koniklec, Kruttor666, kubanec13, Lachvos, lacoste, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Masinfira, matrosh, Matthew, merhyx, mgeralt, mikado, mike731, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, mttra, mywiel, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, Olesh, opytz, padre_negro, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, POLAKST, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Radkos, Ricarderon, robertsedmik, rooty, Rouziii, RudyRod, Rumburaq, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, stanleystar, Symbi, syon, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tialster, TIM.biker, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Toxxxik, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, WEAPONE, willis, Wiruss, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
arnecht, besikv, Braindead, deadpool, delsemela, DKoscik, Grynca, Maty48, Niaz, Orbeek, Psax, Rezet, Rich, sadoman, seeker666, Xeelee, xxaannddeerr, Zod
Shání (3)
besikv, delsemela, razielus
Nabízí (2)
karl173, nx