Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
V minulém díle jsme se dozvěděli, že nikdo není v bezpečí. Ztráty byly šokující a smrt si nevybírala - kosila všechny, kdo jí přišli pod ruku...
Rickovi a Carlovi nezbývá než sebrat se, pokračovat a nenechat se zlomit chmurnou vyhlídkou, že své zesnulé přátele a příbuzné mohou kdykoli následovat.

Rick a Carl... zkoušejí žít dál.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #49-54

Identický dotisk v srpnu 2016


Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-205-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
325 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #09: Here we Remain (Skybound (Image Comics), 2009)
  • martin28
    Po nadupaném finále s Guvernérem kniha s ospalým dějem. Spíše než název "Smutek nás pozůstalých", bych zvolil "Přeskupení". Do děje (doslova) hodí vidle Abraham, který svou ostrou mluvou i činy okoření závěr knihy. To je ale velmi málo na vyšší hodnocení. 80%
  • Kadin
    Kadin mecenáš28.3.2020 16:59Živí mrtví #09: Smutek nás pozůstalých
    Příběh se nám začíná ubírat jiným směrem, není tak akční ale spíše osobní a zase se nám vrací boj o přežití v nehostinném světě zombi. Je dobře, že se nám příběh uklidnil a představil, kam se bude ubírat dále. Také nám představil tři nové postavy, které jsou zásadní pro další dění příběhu. 8/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš4.1.2020 01:20Živí mrtví #09: Smutek nás pozůstalých
    Po predošlom masakry, ktorý neprežilo viacero postáv je tu znovu kľudnejší diel, v ktorom sa zvyšné postavy spamätávajú zo strát svojich blízkych. Nie je to samozrejme zlé a svoju kvalitu scenára to má aj v konverzačných scénach, lebo to prehlbuje postavy, ale aj tak som sa tentokrát kus nudil.
  • trudoš
    trudoš editor11.10.2018 23:54Živí mrtví #09: Smutek nás pozůstalých
    Vyprávění se hnulo dál, přičemž Robert Kirkman - věren svému původnímu předsevzetí - rozehrává další události hodně ze široka. Až začíná být docela otázkou, jestli má vůbec pro sérii vymyšlený nějaký konec, nebo prostě pojede do nekončena a ještě dál.
    V tomto díle se hrdinové musí vypořádat se ztrátou domnělého bezpečí a rozhodnout se, co dál, což je docela těžké rozhodování, vzhledem k tomu, že celý svět je totálně v troskách. Moji oblíbenci tak procházejí novými vnitřními dramaty, jenže tentokrát to na mě působilo dojmem zbytečné omáčky, výplní mezi budoucími zvraty. A protože ty momentálně na obzoru nejsou, je víceméně jasné, že nedojde ani k ničemu zásadnímu. Ovšem výplň je to kvalitní, jen je třeba si ji vstřikovat v těch správných momentech, aby člověk všechnu tu beznaděj náležitě ocenil. Postavy totiž nadále působí hodně zranitelně, a kromě Michonne tu vlastně není žádný superman, který by klátil zombíky s nonšalancí borce jako byl Duke Nukem. Moc se těším na to, co bude dál.
  • JohnyG
    Ano, ano. Přesně kvůli tomu jsem se do Živých mrtvých na začátku pustil. Přežívání v opuštěných domech, putování pustinou nebo divočinou, sběr zbytků, lov, zoufalství, nebezpečí na každém kroku. Velké sympatie tady sbírá Carl, který z otravného děcka musel rychle dospět a jeho monolog na téměř umírajícím otcem je teda síla. Schíza Ricka i Michonne je vlasně něco, čemu se ve světě, kde tramata jsou nový suvenýry, nejde divit. Vstup Abrahama a dalších nováčků na scénu a nová mise přináší určitý zlom v celém vyprávění, kde šlo dosud jen o přežití bez jasnýho cíle. Kirkman opravdu umí načasovat dějové zvraty a posuny tak, aby držel laťku dobrodružství stále hodně vysoko a série neměla příležitost začít nudit.
  • faster86
    Vyrovnání se ztrátou, návrat do společnosti a nová naděje, nebo jen další skupinka "těch zlých"? Jak se s tím vším vypořádat? Perfektně vymyšlené a napsané.
  • karl173
    karl173 mecenáš21.8.2018 19:29Živí mrtví #09: Smutek nás pozůstalých
    Tak po minulém díle, který jsem ještě nějakou tu chvíli rozdýchával jsem se po pauze opět dostal k Živí mrtví. A tato série nezklamala. Opět je to skvělé čtení, opět mě to bavilo a opět si říkám jak to ten Kirkman dělá. Vše je tady, tak jak má být. Co mě ale trochu překvapilo je to, že když jsem si asi po 3. díle zvykl jak je komiks rozdílný od seriálu, tak jsem nečekal, že by se mohl ještě objevit díl, který by byl tak podobný. V tomhle díle je totiž evidentní jak moc si autoři seriálu vypůjčili z komiksové předlohy a vzhledem k tomu, že se na scénáři k seriálu podílí i sám Kirkman, je dobře vidět, jak se některých scén nehodlal vzdát. A já jsem velmi rád že jsem si je mohl přečíst hezky v originále. Tomuhle dílu jinak uděluji za tak trošku předvídatelnost ( byť za to může hodně to že znám seriál ) 85%, ale stále tedy zůstávám na 5 hvězdách. Jen tak dál.
  • Fimi
    Sledujeme počínání hrdinů po velké bitvě, kdy jedna éra končí a začíná něco nového. Putování Ricka a Carla a hledání bezpečí nabízí velmi mrazivé a výborně napsané okamžiky a i když je tento díl naprosto jiný, nic to nemění na tom, že je výborně napsaný a na mě působil opravdu skvěle. No a Abraham Ford je naprosto boží. Začíná nová éra, nový začátek. ,, Hrdinové,, se změnili a jdou dál, hlavně Andrea, která je mi nyní velmi sympatická a Carl který prochází velikou změnou, jeho promlouvání k omdlenemu otci mi nahánělo mráz po zádech. Seru na to, sahám po další knize.
  • tresida99
    Další díl s mrazivým dějem. Sledujete zdrcenou skupina která se nakonec najde .. tedy jen ty co přežijou a kdyby jen je!
  • jirin
    Spoilery. Hlavně první polovina je to, co mám rád na Walking dead, psychologii, uvaživání a vývoj postav. Konkrétně mám na mysli samozřejmě Ricka s telefonem a Carla, který si myslí, že již Ricka nepotřebuje. Jsem zvědavý na Abrahama a celkový posun děje díky němu...
  • J.T.honza
    Po minulém masakru muselo přijít nadechnutí a sesbírání nových i starých postav dohromady, takže mě děj (i díky tomu, co se odehrálo v páté sérii seriálu) nepřekvapil, ale to neznamená, že bych se nudil. Jsem napnutý, co se stane dál, protože -> pořád je to naprosto boží.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.6.2014 18:08Živí mrtví #09: Smutek nás pozůstalých
    Tož téměř se zdá, že místy Kirkman obšlehává Cormaca McCarthyho a jeho The Road:-) Je tam také až moc náhodných setkání, až moc drsný Abraham, prototyp hustýho Amíka s pekelně drsnýma hláškama, který je ale uvnitř vlastně hrozně citlivý muž. A citlivý jsem asi i já, neb mě tenhle díl několikrát dojal, jakože fakt. Série šlape dál, šlape perfektně a nezdá se mi, že by vyhořívala jako se to děje jiným.

    Celkový dojem: 80%
  • brkowycz
    Asi mě vždycky nejvíce překvapí, že Kirkman má pořád nové nápady a ví kam příběh směřovat. Sotva jsem rozdýchal masakr z minulé knihy, čekal jsem v téhle, že se bude chvilku jen tak nejistě plácat na místě. Kirkman se však opět vytasil se spoustou dobrých nápadů. Třeba Carl mě jako postava doteď moc nebavil, byl zkrátka jen dítětem, o kterém Rick furt mluví. Když teď dostal trochu víc prostoru, přišla mi jeho postava najednou o moc zajímavější.
    Stejně tak Rickovy telefonáty, brilantní, z toho člověka úplně zamrazilo. Vyjádřilo to jeho zlomenost událostmi daleko lépe, než tisíce nějaký uslzelých stránek. A nová postava Abraham bude mít co nabídnout, objevil se sice až na konci, ale co slovo, to perla. Kirkman samozřejmě v tomto díle teprve staví kulisy pro další dějství, takže těžko o něm můžeme říct, že by to byl strhující napínák, ale vůbec nemám strach, že by pro nás do budoucna neměl připraveného něco nového.
  • kaylin
    I když dávám knize celkem nízké hodnocení (ve srovnání s ostatními knihami "Živí mrtví"), rozhodně to není důvod k tomu, abych na sérii zanevřel. Jak říkám, zombie žánr miluji, a jak je vidět, ten příběh ještě má kam se vyvinout. Je pouze potřeba, aby se pořád něco dělo. Něco skutečně zásadního se pořád může přihodit. Kirkman naznačuje, že by bylo možné odhalit příčinu toho, co zombie apokalypsu způsobilo. Nemyslím si, že to udělá, ale nevím, třeba nám to skutečně řekne. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/480-zivi-mrtvi-9-smutek-nas-pozustalych.html
  • Kabukiman
    Po dramatickém minulém dílu jsem se na tohle pokračování těšil jak malej. A jsem spokojen. Přibylo zombáků, což je fajn a přibyl týpek s vidlema, což je taky fajn. Co je ale uplně nejvíc fajn, že přibyl týpek, co možná může říct jak si z nehybného nebožtíka udělat svého tuláka zombáka mozkožrouta. Zase se těšim na pokračování jak malej....:)
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.12.2013 08:52Živí mrtví #09: Smutek nás pozůstalých
    A mě to zase bavilo jak cyp! Zhltl jsem to jako malinu, furt se tam něco děje, konečně zase trochu vraždění chodících mrtvol, které se objevují každou chvíli, dobrá kresba zdobená otřesnou češtinou, že jsem nevěděl, jestli to nejsou blbý fóry (UFF, tohle snad nikdo starší deseti let přece ve skutečnosti nemůže používat) až jsem měl chuť zajet si na suprovej vejlet. Pane Antoníne Martine D., nešlo by ten překlad dělat trochu blíže spisovné češtině? Kirkman stále nezpomaluje, je to s podivem, ale daří se mu přikovat mě vždy k ději až do konce a četl bych nejradši hned dál. Něco tak napínavého, kdy jsem nedočkavě otáčel stránky co bude dál, u nás moc nevychází a Živí mrtví tomu málu spolehlivě kralují.
  • sedw
    Po minulém díle očekávatelné zklidnění a můžu se jedině podepsat pod to, co napsal Fry. Kirkman se opět víc zabývá psychologií postav a tato poloha mi velmi sedí. Děj sice ničím zásadně nepřekvapí, Kirkman opět využívá osvědčenou formuli, ale není to vůbec na škodu. Takže intimnější příběh, ale rozhodně vysoká kvalita.
  • erik
    Rick so synom si chvíľku poputujú v dvojici, potom v trojici, potom sa udejú nejaké tie stretávky, staré i nové postavy (tipujem, že všetci sú psychopati, neverím, že by Kirkman dokázal vybočiť zo svojich plochých charakterov) si pokecajú a je koniec. Pochváliť sa tak dá akurát telefónna linka a vpád údajného vedátora do, azda, budúceho deja.
  • Fry
    "Živí mrtví 09 - Smutek nás pozůstalých" - A je to konečně zase tu, "Živí mrtví" se vrací do normálu. Už tu konečně zase není nějaká epická bitva, už je to zase o lidech, zombících a vztazích. V tomto již devátém díle se vrací Rick a Carl do lesů a pomalu se vzpamatovávají ze situace, která se stala v minulé knize. Toto je opět taková ta klasická depresivní kniha, která k "Živým mrtvým" prostě patří. Rick se nám dokonce v knížce (POZOR - možná spoiler a možná taky ne) zblázní a nebude mít daleko ke smrti (jako snad každá postava v této sérii). Do hlavní role se spíše staví Carl a po setkání s Michone a dalším zbytkem přeživších začíná vše znovu od začátku, až na to, že si je asi po pár dnech najdou nové postavy, o jejichž charakteru se v této knize moc nedozvíme a budeme si muset počkat na další díl. + "Vyjádření se k tzv. 2 dílům Živých mrtvých v roce 2014" - Co člověk nadělá? Mě to asi ve výsledku ani moc nevadí - aspoň je se na co stále těšit!
54518
Četl/a (148)
123peta, 2scha, adriel, anka, BadBoy, blackJag, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., gwen666, Hønzza, HellWeber, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Joshua_T, Kaaos, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Komediant1842, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, Mercurio, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, petrSF, Pista, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, Spike, syon, tesilosaurus, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, tresida99, trudoš, tukak, Unerr, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(247)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Azik2586, BadBoy, Balů103, beanek, BeeSee, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, DAxik, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, HellWeber, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jerry67, jiskra, Johny87, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, Komediant1842, komik.sx, koniklec, konous, Kouzelnik7, krvinka56, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lojza, LookAss, luky.kuky10, m.jedle, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, markic, mart.in, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, matrosh, Matthew, Matthew, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mike731, Mikei, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, Netorack, netvor, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, POLAKST, Poseidon1978, PrastenejCitron, Quentin, R3d, Radkos, raenius, Ragnarog, raimi, rajot, regressiv, Rich, RicHard. , robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, thorrg, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (35)
Agent24, Badgu.y1902, Blair, Braindead, DAN478, Davidkkk, Davispear , deadpool, FatMonster, hedgehog, Houbař, husakpetr93, Jack, jakouback, kamil, Kitykatyn, Kryysa1892, kybl, Lobok257, Maty48, mikki.maser, Mikko, Raido26, RaptoR, sawtooth, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, stepan.tichy, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr, Zajda
Shání (2)
Al0f0k, Kitykatyn
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz