Varování Tato kniha je plná nezákonného, necitlivého, perverzního, rouhavého, zkaženého a trestuhodného obsahu, vlastně je celá úplně špatná. Citlivější osoby by ji měly vrátit zpět na polici a přesunout se raději do sekce Jak být lepším člověkem. Smějte se společně s miliony fanoušků webového komiksu Kyanid a Štěstí po celém světě. Toto knižní vydání obsahuje 150 stripů včetně 30 dosud nepublikovaných, které svými nekorektními vtipy, vyšinutými postavami a zvrhlými pointami nenechají vaše bránice v klidu. Běžte do toho… Libujte si v trapném tichu, prožijte násilné chování, zasmějte se vtipům, které slušní lidé neříkají. Do pekla za to nepůjdete… Pravděpodobně.*

* Nakladatelství ani autoři nenesou odpovědnost za situace, kdy skončíte v pekle, očistci nebo jiné formě posmrtného života, která neodpovídá vašemu výběru. Pokud stále s nákupem váháte, možná vás přesvědčí toto video.

Scénář
Rob DenBleyker, Dave McElfatrick, Matt Melvin, Kris Wilson
Art
Rob DenBleyker, Dave McElfatrick, Matt Melvin, Kris Wilson
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-251-4123-6 (Computer Press (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
205 x 145 mm
Tisk
barevný
Váha
239 g
Stran
160
Cena
189 Kč
Originál
Cyanide & Happiness (HarperCollins Publisher)
  • kaylin
    kaylin31.12.2013 13:41Kyanid a Štěstí
    Oceňuji snahu překladatele, které některé stripy raději nechal v původním znění a doplnil vysvětlivkami. Někdy by bylo opravdu těžké to smysluplně převést do češtiny. Na druhou stranu i tohle je obrovská výzva pro překladatele. Na jedno přečtení dobré, ale hlavně oceňuji to, že nekorektnost pořád ještě existuje a že lidem se líbí. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/434-kyanid-stesti-70.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.12.2013 12:30Kyanid a Štěstí
    Cyanide & Happines miluju a troufám si říct, že i dobře znám. Jedná se o jeden z mých nejoblíbenějších "internetových humorů". A ačkoli je to humor někdy extrémně černý, nejedná se o prvoplánovité nechutnosti, které mají jen šokovat, nebo blbosti typu Řezník. Naroubované na sprosťárny, absurditu, americkou popkulturu, nekorektní humor, skvělé pointy i nepointy, stává se z CaH skvělá zábava. Když si vezmeme, že webcomic běží již několik let, a to každý den aniž by ztratil kvalitu, tak klobouk dolů. Internetovou předlohu bych se nezdráhal hodnotit 100%, ale tato knížka mě tolik nedostala. Nevím, zdali je to tím, že většinu vtipů člověk už zná, nebo tím, že výběr použitých stripů - ačkoli jsou tam parádní bomby - není úplně "best of". Ale rozhodně je to i překladem. Ne, že by byl vysloveně špatný, ale zkrátka z principu. Spousta "puns" se ztratí (však v knize je několik stripů raději opoznámkovaných nežli přeložených) a člověk zvyklý na angličtinu míhající se kolem postaviček, trochu z té češtiny úpí. Jinak všem, kteří neznají, doporučuji, byť kdo neznal dodnes, asi bude trochu z jiného těsta, protože by si ke CaH patrně cestu dávno už našel.

    Celkový dojem: 80%
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.12.2013 07:57Kyanid a Štěstí
    Cyanide & Happines je docela fenomén, ale nikdy jsem ho nesledoval kompletně kontinuálně, jen sem tam jsem si zobl, když někdo něco poslal, proto neznám stripy tak dobře, abych zaznamenal nějakou újmu překladem. Vtípky jsou ostré jako břitva, smíchem jsem se neklátil, ale tato sbírka stripů potěšila. Spokojenost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2013 17:05Kyanid a Štěstí
    převelice:(
  • Walome
    Walome mecenáš5.11.2013 22:18Kyanid a Štěstí
    Oh, ten překlad bolí.
2921