V tomto příběhu se prolíná skutečný zločin a zločin spáchyný v dávné minulosti. Desdemona se do případu zaplete jako vždy díky svému nočnímu vysílání a tentokrát riskuje život.

Scénář
Giuseppe Di Bernardo , Andrea J. Polidori
Art
Marco Checchetto (MChe), Antonio Menin
Obálka
Marco Turini
Překlad
Hana Turini
Žánry
detektivka, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-905514-1-1 (RandO)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
143 g
Stran
96
Cena
99 Kč
Originál
L'Insonne ()
  • J.Connor
    Chtěl jsem si v rámci komplexnosti sbírky taky něco pořídit od toho Turiniho, ale špatně si přečetl info a vlastně si od něj koupil jen obálku. Nicméně nelituju. Mám slabost pro tenhle italský trash, co tu vycházel v edici Nový komiks nebo jako je Diabolik. Nic ze zmíněného včetně Desdemony samozřejmě není nic světobornýho, ale baví mě na tom ten formát, prostě nezávazná zábava někam do MHD či, autoři prominou, na hajzl. Právě v rámci formátu jakéhosi rodokapsu pro moderní věk mě tyhle věci dost berou a Desdemona ze zmiňovaných patří rozhodně k tomu lepšímu, navíc oproti zmiňovaným je trochu dospělejší s pro giallo related typickou brutalitou a lechtivostí. Škoda, že už asi žádné další díly nebudou...
  • trudoš
    Kresba hezká, příběh zmatený. To je v kostce můj výsledný dojem z Dětské křížové výpravy. Kromě toho, že mi chybělo alespoň namátkové zasvěcení do souvislostí kdo je kdo a proč dělá co dělá, lítal jsem i v epizodní zápletce. Postavy se totiž až moc často rozhodují na základně pro mě naprosto nesmyslných motivací, nehledě na několik rozporuplných dějových zvratů. Vývoj událostí je tak v jedné lince vytržen z kontextu a v druhé zas šitý horkou jehlou. Přitom samotný nápad není zlý, stejně jako základní konstrukce scénáře. Jen ten způsob zpracování zdá se mi poněkud nešťastný.
    Anotace srovnává Noci s Desdemonou s Dylan Dogem, což by bylo docela trefné, být v tom trochu víc hororu, stejně jako ironického odlehčení. Takhle jediné, co zůstalo zajímavé, je smyslná hlavní hrdinka, která si ujíždí na všech těch nerdovských věcech, o které normální holka nezavadí ani pohledem. Sen každého fanouška komiksu a fantastiky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.10.2014 18:08Noci s Desdemonou #1: Dětská křížová výprava
    Ale jo, ze začátku mě to moc nebavilo, pak mě to trochu chytlo. Nic světaborného, ale do druhého dílu bych klidně a rád nahlédl.

    Celkový dojem: 60%
  • Walome
    Jo, proč ne. Je to jiné, má to děj, říz... sice ke konci si trošku scénárista musel pomoct, ale tohle je odpočinkový komiks. Nemám s ním problém, hrňte na mě další díly a příště více sexy Desdemony ;)
  • Lenny
    Příjemná oddychovka, která mi připomněla řadu "Nový komiks" od Bonelli. Akorát jsem nějak nepochopil, proč X zabil toho policajta s dělníkem.
  • kaylin
    Komiks "Noci s Desdemonou: Dětská křížová výprava" je celkem zajímavou ukázkou toho, jak může vypadat detektivní komiks. Představuje se nám zajímavá hrdinka, o které bychom chtěli zjistit víc, a doufám, že se tak stane, protože kniha "Noci s Desdemonou: Dětská křížová výprava" naznačila, že to může být celkem epické. A docela by mě zajímalo, jak se autoři poprali s dalšími příběhy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/388-noci-s-desdemonou-detska-krizova.html
  • hanicak007
    Dobrý den, komiks lze objednat na info@randocomics.com. Cena 99,- + 30 Kč poštovné. Při přímé objednávce z našeho nakladatelství vám, pokud budete mít zájem, může autor obálky (Marco Turini) knihu podepsat.
    Za RandO zdraví
    Hanka
  • ikshorm
    Řekl jsem si, je to malé, tenké, vezmu si to do tramvaje. A přejel jsem. Kresba je povedená, příběh netradiční a naléhavý, takže za mě jen pozitivní hodnocení. Doufám, že se aspoň pár pokračování dočkáme, abych si mohl udělat obrázek o sérii jako takové.
28101