Koupit
Šestnáctiletá Annie se s rodiči přestěhovala z Virginie do New Yorku a připadá si ztracená. Nikoho nezná, s rodiči si příliš nerozumí. Podaří se jí získat v tak velkém městě kamarády? A hlavně najít svou vlastní cestu?
Po vzoru své babičky, která byla výtvarnice, si Annie koupí skicák a začne svoje pochybnosti a trápení svěřovat jeho stránkám. Postupem času díky svým kresbám získává na sebevědomí, učí se být otevřenější k přátelům, najde jistotu, že má svými obrázky co sdělit, sblíží se s rodiči a přestane se bát být sama sebou.
Výjimečný komiks, v němž se text a ilustrace dokonale doplňují.

Scénář
Laura Lee Gulledge
Art
Laura Lee Gulledge
Lettering
Klára Šimečková
Překlad
Dominika Křesťanová
Žánry
dívčí, romantický
ISBN/ISSN
978-80-204-2824-0 (Mladá fronta)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 230 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
192
Cena
279 Kč
Originál
Page by Paige (ABRAMS)
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.12.2013 19:58Kreslený svět podle Annie
    Mladá čmárající si introvertka v New Yorku nikoho nezná, chce se změnit a začít žít podle sebe.... a tak se změní. Hned v první skupince tří lidí s kterými se začne bavit najde nejlepší kamarádku, kluka a člověka co taky rád kreslí, začne si víc věřit a bla bla bla. Od půlky komiksu jsem se díval, kdy už bude konec. Chápu kam komiks míří a co se snaží sdělit, ale takhle snadno to prostě nefunguje a holčině prostě úplně všechno vychází.
    Nakreslené to je ale hezky.
  • kaylin
    kaylin6.12.2013 08:57Kreslený svět podle Annie
    Kniha "Kreslený svět podle Annie" je tak v konečném důsledku tím skicářem, který si Annie na začátku koupí, ale stejně tak se jedná i o komiks dějový. V některých případech budete žasnout nad tím, jakých kreseb je tahle mladá autorka schopna, za chvíli vás ale vtáhne i do celkem civilního, přesto zajímavého příběhu mladých lidí. Příběhu, který se točí kolem umění, ale zároveň je to příběh romantický a existenciální. Zvláštní kombinace? Ale funguje. I kdyby vás ten příběh nezaujal, a stát se to může celkem snadno, tak některé kresby jsou opravdu nádherné. Provedení je výborné, ale co je u nich důležitější, to je nápad. Laura má očividně vskutku obrovskou představivost a je to na jejích kresbách vidět. Tohle je komiks, který vás ve vaší vlastní tvorbě může posunout dál, anebo vám alespoň pomůže si ujasnit, co vlastně chtít, co dělat. Anebo nedělat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/409-kresleny-svet-podle-annie-85.html
261