Zeus! Jeho jméno se ozývá celou historií. Ze svého trůnu na vrcholu hory Olymp všemocně vládl spolu se svými přáteli Olympany nad starověkým Řeckem. Zeus, obávaný kvůli svým bleskům, ale zároveň milovaný pro svůj soucit s lidským pokolením, nastolil období míru a blahobytu.
Zeus neseděl na svém trůně odjakživa a jeho cesta k vládě nebyla jednoduchá. Mladý a smělý bůh získal moc a postavení tak, že vyvolal děsivou válku, která ohrozila existenci celého světa. Jeho protivníkem v této válce na život a na smrt nebyl nikdo jiný než jeho vlastní otec Kronos.

Scénář
Ryan Foley
Art
Jayakrishnan
Lettering
Jakub Náprstek
Překlad
Irena Petra Nováková
Žánry
dobrodružný, historický, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-247-4817-7 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
84
Cena
199 Kč
Originál
Zeus and the Rise of the Olympians (Campfire)
  • Kabukiman
    Kabukiman21.9.2017 12:26Zeus a dobytí Olympu
    Ne příliš zajímavé. Alespoň já se do toho nijak zvlášť nezačetl...
  • Lobok257
    Lobok25717.6.2016 14:09Zeus a dobytí Olympu
    Překvapivě poutavě, kvalitně a "edukativně" zpracovaný příběh řecké mytologie. K povinné četbě na ZŠ by měl být přiložen i tento komiks.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2013 14:28Zeus a dobytí Olympu
    Rozhodně to není tak špatné, jak jsem se původně domníval. Celkem sympatické převyprávění řeckých bájí pro mladší ročníky dělá z tohoto díla relativně slušnou "bájnou fantasy" či jak to nazvat. Je zde sem tam trochu zkratkovitosti, ale celkově se to četlo hezky.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin4.11.2013 19:38Zeus a dobytí Olympu
    "Zeus a dobytí Olympu" není špatnou adaptací klasické řecké báje, především pak proto, že je to adaptace celkem věrná a drží se známých faktů, respektive hlavních událostí, které jsou v této báji tradovány. Ryanovi Foleymu se nepodařilo nějak zásadně hlavní příběh zničit, i když se oba tvůrci snažili hlavně o něco pořádně akčního, což je takt trochu narušeno rámcovým příběhem - celá báje je vlastně vyprávěna žákům v řecké škole. To ubírá na akčnosti, která je koneckonců skutečně zaznamenána pouze na dvou stránkách celého komiksu, jinak je tento spíše statičtějšího charakteru. Pokud vás tenhle komiks zaujme, určitě bych doporučil nějaké klasické, beletristické báje, protože ty příběhy jsou nádherné. Z hlediska adaptací na mě bohužel tenhle komiks působí spíše slabším dojmem. Ne přímo podprůměrně, ale ty nedostatky zde jsou. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/341-zeus-dobyti-olympu-60.html
421