Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Muž pro každé počasí

Poslední dva muži na Zemi, Yorick Brown se svým opičákem Ampersandem, se vydávají z Japonska do Číny, odkud by měli Transsibiřským expresem odcestovat do Paříže, kde chce Yorick najít svou snoubenku Beth. Předtím než se společně se svou ochránkyní, Agentkou 355, vydají na dlouhou cestu napříč dvěma světadíly, musí se jejich dosavadní spolucestující, doktorka Mannová a její přítelkyně Rose, vydat na ještě jednu výpravu, na jejímž konci by se měly dozvědět, co zapříčinilo celosvětovou pohromu, jež před čtyřmi lety zbavila svět všech nositelů chromozómu Y.

Pátrání je zavede do utajené biochemické laboratoře v Hongkongu, kde je však čeká další z řady nemilých překvapení, které může znamenat konec nejenom pro Posledního z mužů, ale pro budoucnost celého mužského pokolení.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #49-54

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra, Goran Sudžuka
Ink
José Marzan jr.
Obálka
Massimo Carnevale
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7461-382-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #09 - Motherland (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Australské zastavení, stejně jako japonští samurajové jsou minulost, ať žije Čína a Hongkong! Přesun je bleskový. Ještě v minulé knize se naši hrdinové procházeli Tokiem, nyní už jsou v čínském Šen-čenu. A zatímco my se vracíme pětadvacet let zpátky do japonské Jokogaty, v Hongkongu se připravuje velké rodinné setkání Mannových. Brian K. Vaughan doplnil titulní příběh ještě dvěma vedlejšími kapitolami. Napřed v poměrně atraktivních a myšlenkově bohatých Nekrolozích přivádí znovu na scénu „popelářku“ Waverly z první knihy, poté v Tragikomiksu oživuje vzpomínky na partu divadelníků kolem Cayce Sheldonové z bonusových sešitů nakreslených Paulem Chadwickem. Bohužel stejně jako byly marné a zbytečné ony původní Komedie & Tragédie, tak nějak podobně dopadá i tento poslední příspěvek do skládačky Matky Země. Naštěstí dějem nabitá titulka s několika reminiscencemi má dost síly, aby knihu utáhla i při ztrátě závěrečné kapitoly. Za kreslící podložkou jsou opět Pia Guerra a Goran Sudžuka, o inkoustové obtahy se už od samého začátku série stará José Marzán, koloruje Zylonol a obálky původních sešitů tvoří i nadále Massimo Carnevale. Vzhůru tedy k poslednímu dílu Posledního z mužů.
  • Spacecore
    Jelo to pěkně, ale jsem lehce zklamanej z toho, co nám bylo předloženo jako příčina pohromy. Na jednu stranu, čert to vem, o té to vlastně není a tohle by to i vysvětlovalo, na druhou stranu by se mi víc líbila kterákoli jiná z předložených teorií ihned z prvního sešitu první knihy. No, ale uvidíme, co bude v další knize.
  • perak
    Tak se dostáváme k vysvětlení pohromy a několika dalším odpovědím. To mi přišlo celkem OK - žádné velké deux ex machina, ale spíše taková normální rodinka. Přesto se nevyhneme několika zápletkám a překvapením. A doufám, že se jich dočkáme i ve finálové knize. Vůbec mne neoslovil závěr v posledních dvou sešitech, který je odbočkou od hlavního děje a vrací se zde některé vedlejší postavy z minula - to mi přišlo jako hodně nastavovaná kaše.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.11.2018 20:48Y: Poslední z mužů #09: Matka Země
    Slabší díl, který i když prozradil pár věcí, tak mě zklamal. Odbyté vysvětlení proč vymřeli muži a cíl do kterého série pravděpodobně směřuje mě zklamalo. Zkrátka pokud tato série skončí tak jak si myslím, tak předchozích 8 dílů poměrně ztrácí smysl. 60%
  • louza
    Po předtuchách a náznacích v osmé knize přináší devítka definitivní rozhřešení. Většina dějových linek se sbíhá do jediného řečiště a všechno graduje vysvětlením holokaustu a finálním soubojem. A je fakt, že je to vysvětlení opravdu na facku. Už chápu proč si Markýz svého času chtěl kvůli tomuhle vzteky uhryznout nohu. Dokonce i hlavní postavy se takhle podanému vysvětlení v knize samy podivují. Situaci rozhodně nezachraňují dva bonusové příběhy na konci knihy, které nudí a absolutně nic neřeší. Pokud by tohle byla poslední kniha, byl by to od Vaughana opravdu hodně drsný černý vtip. Těžko se ubránit dojmu, že mu šlo celou dobu o něco trochu jiného...
  • faster86
    Sice nás odpovědi ještě čekají, ale i tady se jich k nam dostane víc než dost. Hlavní linka je vlastně jen polemizování o tom kdo jak a proč způsobil vyhynuti samců. Opět me ale víc zaujali příběhy o supermodelce/popelářce a divadelni/filmové/komiksové tvurkyni. Tady ty kratke skoky do životů lidi kteří nevědí nic o poslednim muži a opičákovi se mi tu líbí víc než vysvětlení toho co se stalo.
  • hroubek
    Konec se pomalinku blíží a je potřeba uzavírat některé otevřené věci. Ze začátku Vaughan nikam nespěchá, a opravdu mě vždy začne fascinovat, jak rychle dokáže změnit sled událostí. Navíc opět pracuje kosmopolitně, takže i ostatní linky mají do příběhu co mluvit. Hlavně poslední dvě vrací do příběhu postavy z prvního a třetího dílu, aby znovu pomohli vykreslit daný post-apokalyptický svět. Co se týče hlavní linky, tak ta je perfektně vygradovaná a skvěle funguje. Některé zvraty mě přišli malinko přitažené za vlasy, ale ta osudovost se tomu upřít nedá. Matka země je velmi dobrý díl a líbil se mi hodně.
  • Azalin
    Azalin mecenáš11.7.2017 11:33Y: Poslední z mužů #09: Matka Země
    Walome: Všechny díly tu mají průměrné hodnocení přes 80%. Podprůměrnou sérii si představuju jinak. :-) Je pravda, že to není čtení pro každého, pokud jsi chtěl akční komiks, no tak to sis holt nevybral dobře.. :-)
  • Walome
    Walome mecenáš10.7.2017 20:00Y: Poslední z mužů #09: Matka Země
    Podprůměrnost téhle série připomínají díl jako je tenhle. Za celou knihu se nic nestane (kromě příšerného plot twistu) a celé je to doplněno příběhy, které nikoho nezajímají. Komičnost světa bez mužů je stále větší a větší, přehnaně krásných žen v postapokalyptickém světě neubývá a celé to přestává být únosné. Naštěstí chybí už jen jeden díl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.5.2015 11:47Y: Poslední z mužů #09: Matka Země
    Musím prakticky ve všem souhlasit s Kabukimanem - rozuzelní příběhu nás čeká prakticky již v tomto předposledním díle. A také mi spadl kámen ze srdce, vysvětlení se nejeví nikterak přitrouble, jak jsem se celou dobu obával. A do třetice, též jsem teda zvědavý, o čem bude poslední díl, snad ne natahovačka s přeslazeným happy endem:)

    Celkový dojem: 70%
  • Fry
    "Y: Poslední z mužů #09 - Matka Země" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Tak a máme tady devítku! Konečně jsem se k ní dostal a popravdě si myslím, že v pětihvězdičkové sérii nastane i moment, kdy se série lehounce přenese ke čtyřce... což se bohužel tak trochu stalo a může za to obrovské množství textu a informací ohledně apokalypsy, ale přece jen se tady a hlavně tady tak trochu hodně uzavírá celý příběh a zbývá už jenom finále! Tahle kniha nabídne: nespočet odpovědí na apokalypsu, vyvrcholení boje s "Tojotou", šokující scény, divoký opičí sex a na závěr 2 klasické příběhy postav! A jdeme do finále... Za mě 4*!
  • sedw
    Pro tuto sérii mám opravdu slabost. Čtyřdílný příběh Matka země pokračuje v kvalitách předchozích knih a nemám mu co vytknout. Děj je o něco složitější, ale rozhodně není problém ho pochopit. Dva krátké příběhy na konci mi pak přišly trochu jako krok vedle, klidně bych se bez nich obešel (hlavně bez prvního), avšak své místo ve světě Posledního z mužů mají a rozhodně mi nezkazily dojem z hlavního příběhu. Takže u mě, jako už obvykle, za 5* a už se těším, až dostanu do rukou poslední díl.
  • Kabukiman
    Tak a mám za sebou předposlední díl. Konečně se v něm člověk něco dozvěděl a rouška tajemství smrti skoro všech mužů byla poodhalena. A nebylo to zase tak uplně hrozné, jak jsem se již delší dobu obával. Na druhou stranu doufám,že se v posledním booku ještě něco zajímavého dozvíme a nebude to jen o tom, že Yorick hledá Beth a Beth hledá Yoricka a pak se potkají a agentka 355 si půjde po svém... Nebo je taky možnost, že se Yorick do dredaté segalky taky zakouká a Beth utře nebo umře... Vlastně jsem docela zvědav i na vyvrcholení tohodle love story. Kdyby mě neštvala poslední třetina knihy bez Yoricka, dal bych klidně čtyři hvězdy, ale jak děj zase odskočil v nejlepším od Yoricka někam do vytracena, tak jsem vzteky začal vypouštět páru z uší....
  • kaylin
    I přesto, že Vaughan sérii trochu natahuje, já už jsem se tak skvěle dokázal s postavami sžít, že je mi líto, že se s nimi budu loučit. Jsou to právě ty postavy, které jsou psány uvěřitelně, lidsky, skutečně. Postavy, které pro mě dělají tento komiks tak výjimečným. Na počátku to byl výborný nápad s posledním mužem ve světě žen, ale právě postavy mě přiměly, abych četl až do konce i s tím, že může přijít zklamání. Já myslím, že budu spokojený, i když ostatní být nemusím. Divit se jim nemohu. Tempo komiksu skutečně není závratné. Ono i to rozhřešení, které je nám zde dáno, je v takovém poklidném duchu, že ani akce moc nevynikne. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/390-y-posledni-z-muzu-9-matka-zeme-80.html
  • erik
    Všetko nasvedčuje tomu, že sa tu odohralo finále série. Nudná kresba s celkom príjemnými dialógmi a viac-menej nevzrušivé zavŕšenie „tajomstva“ vyhynutia korunuje vysoký nárast liečenia zranených. Koniec knihy sa už len nesmelo zabáva na komiksovom spracovaní samého seba. Celkom som sa bavil, nuž túto knihu hodnotím ako dobrú. Séria na jedno prečítanie dostála svojej definícii.
  • brkowycz
    Vždycky když nad touhle sérií přemýšlím, nevím vůbec, co je na tom tak dobrého. Ale dobré to zkrátka je. Kdyby nebylo, nepřečetl bych to na jeden zátah. Různě bych to odkládal, nutil se do kupování a i do čtení. Ale já se nenutím, vždycky to koupím hned jak to vyjde a celé to shltnu na jedno posezení. Snad sympatické postavy, snad schopnost Vaughana budovat příběh a udržovat napětí.
    No každopádně již tento příběh nabízí další vysvětlení smrti všech mužů. No řekněme, že upřímně doufám, že poslední díl nabídne nějaké další. Tohle prostě nežeru. Někde jsem však četl, že plně uspokojivé vysvětlení člověk nedostane a je jen na čtenáři, které si vybere jako pravdivé.
    Jinak tenhle díl je určitě lepší než předchozí, považuji ho zřejmě za jeden z nejlepších v celé sérii. Uvidíme co nabídne poslední díl, karty jsou pořád rozdané a hra dosud neskončila, přesto, že se ke konci opravdu blížíme. Jak jsem řekl, baví mě to a čtu to na jeden zátah - nedá se však říct, že by mi to něčím vytřelo zrak, zaskočilo nebo dokázalo šokovat. Tu Eisnerovu cenu pořád nechápu - snad pochopím po posledním díle. Snad si Vaughan nechal nějaké eso v rukávě.
  • Majklbig
    Ačkoliv se to po vydání prvního dílu nezdálo, tak se Y i v ČR řítí do finiše a příští rok, pravděpodobně v dubnu, se konečně dočkáme vysvětlení kdo nebo co vyhubylo všechny muže.
    A musím říct, že po slabším a už nudou zavánějícím 6. díle jde kvalita postupně nahoru a ačkoliv se zdá, že i v aktuálně 9. dílu se nic extra nekoná a je tradičně ukecaný, tak se opět dozvímě několik velmi zajímavých informací a konečně je trochu podhaleno zákulisí pohromy včetně teorie, kdo nebo co za to může, ale i tak je to stále teorie, která snad bude konečně vysvětlena v posledním díle.
    Já se musím přiznat, že až na poslední kapitolu, která mě nebavila, jsem se opět výborně bavil a knížku přečetl na jeden zátah.
    K samotnému ději se snad sluší ještě dodat, že se zde objeví jedna nečekaná postava, vlastně ne jen jedna...dozvíme se několik zásadních faktů, ale stále ne úplně vše. Příběh je postupně, především v posledních 3 dílech, jako skládanka v kterém nám po aktualním 9. dílu chybí dodat jen poslední dílek. Už se nemůžu dočkat zavěrečné knihy.
22491311
Četl/a (118)
123peta, 2scha, BadBoy, Baffman55, Balů103, bierce, binnmode, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Houbař, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, Rezet, rooty, saja, Schirru, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(232)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., goodspeed, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, herbert, holubdema, Houbař, hromotlk, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, koudak89, lacoste, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikki.maser, mineralk, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rinter, rockyt, rooty, royan, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, songoku, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, the.kasztan, Thurin, timek, Toe, Tomasino79, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (20)
Askalon, bananzluty, besikv, bob-premky, Braindead, DAN478, deadpool, DKoscik, Grebenda, hedgehog, husakpetr93, Jak, jakouback, Komediant1842, Maty48, Mistak, nx, Rich, Zajda, Zod
Shání (1)
Mistak
Nabízí (2)
MB, pavel