Koupit
Kritika našeho současného životního stylu a politiky, nonsens, humor, poezie. Každý strip argentinského autora Ricarda Linierse přináší překvapení a svérázný vtip. V Macanudu se objevuje množství neobvyklých figurek: Jindřiška se svým chytrým kocourem Fellinim a plyšovým medvídkem Madariagou, citlivý robot, muž, který překládá názvy filmů, Oliver Oliva, tajemný muž v černém, trpaslíci,
tučňáci, ovce... V každém dalším albu Macanuda se ale objevují další nové postavy. Liniersovy příběhy zabírají na lidi po celém světě.

Scénář
Riccardo Liniers
Art
Riccardo Liniers
Obálka
Riccardo Liniers
Překlad
Markéta Pilátová
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-87596-25-8 (Meander)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 190 mm
Tisk
barevný
Váha
206 g
Stran
96
Cena
268 Kč
Originál
Macanudo por Liniers 4 (Ediciones de la Flor, 2006)
  • sedw
    sedw31.10.2016 21:19Macanudo #04
    Mám stejný názor, jako Kapis. Po předchozím díle, který mi úplně nesedl, se mi tento naprosto trefil do noty. Nevím, jestli je to výběrem stripů nebo mou momentální náladou, ale tentokrát je to jasných 5*.
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.1.2015 09:02Macanudo #04
    Tak po trochu slabším řetím díle je tento naprosto úžasný!! A to především proto, že autor konečně trochu rozkryje svůj světonázor a náhle je mi mnohem sympatičtější. Stripy s Nájkí, o reklamách a marketingu jsou bezchybné, ta drobná stereotypní rýpnutí do Američanů (jako z USA) jsou také povedená. Fantazie pana (i když se mi furt a neodbytně evokuje, že to tvoří baba) Linierse má vskutku široký záběr a zdá se, že je bez hranic, nemůžu si pomoci, ale došel jsem k závěru, že Jindřiška musí být jeho alter ego. Autor dává nové role skřítkům, z kterých se stávají nevinní záškodníci a naprosto poprvé jsem v komiksu viděl, že by si strip uvědomil sám sebe. Kde on na to chodí? Prostě paráda, jo akorát malá rada paní překladatelce - nádoba z tykve na Maté se opravdu nejmenuje bombička, nazývá se kalabasa (podle té dýně). Tak, to by bylo, výborně, že Ježíšek byl tak štědrý a mám doma další dva díly.
    PŘÍŠERA!!! :-D
  • Fry
    Fry admin13.3.2014 16:51Macanudo #04
    "Macanudo #4" - Není to něco, co bych musel mít, není to něco, co bych musel číst, není to něco, co vyhledávám... ale i tak je to něco, co stojí za to! Tentokrát jsem to vzal jako takový pokus a omyl, přečetl jsem z knihovny (následně koupil) a celkem jsem se i bavil. Jak už psali přede mnou - některé stripy jsou dobré, jiné zase ne! Tak se na to musíte dívat a možná vás to i bude bavit. Někdy si možná zase koupím další díl, ale není to taková ta "must have" kniha! Za mě 4*!
  • kaylin
    kaylin11.12.2013 15:29Macanudo #04
    Tohle je "Macanudo". Je jako život sám. Strip je jen laskavější a není tak násilnický, agresivní. Je to komiks, který vás dokáže uklidnit, který vám bude říkat, že ten svět kolem vás je vlastně celkem snesitelný, že to není tak hrozné. A vy se necháte ukolébat. Projdete se se Z-25, robotem citlivým, posedíte s Madariagou a Fellinim. Pak se zase vrátíte do skutečného světa, ale možná to nebude až takový náraz, jak by se dalo čekat. Když s vámi tohle komiks dokáže udělat, je to přece jenom výjimečné dílo, i když se jeho autor opakuje. "Macanudo" výjimečné je. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/416-macanudo-4-80.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.10.2013 14:03Macanudo #04
    Obávám se, že Liniers je slabší a slabší, nebo mě už nebaví tolik jako dříve. Až moc velký počet stripů mě nechal zcela chladným, to jsem nečekal. Jinak celkový myšlenkový svět je stále roztomilý a několik stripů je stále geniálních. Ještěže tak.

    Celkový dojem: 70%
7721