Kniha je první souhrnnou monografií výtvarníka Karla Jerieho.
Publikace obsahuje více než sto reprodukcí obrazů, několik krátkých komiksů a dosud nepublikovaný komiksový příběh "Čtyřlístek vrací úder". To vše je doplněno odbornými texty (Tučková, Štěpán, Prokůpek, Coty, Schustermann, Meszáros, Weidmann a Korýtko) i komentáři autorovými.

Scénář
Karel Jerie
Art
Karel Jerie
Obálka
Karel Jerie
Publicistika
Pavel Korýtko, Tomáš Prokůpek, Petr Štěpán, Kateřina Tučková
Žánry
publicistika, sborník
ISBN/ISSN
978-80-904288-4-3 (ARSkontakt - Kateřina Tučková)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
281 x 217 mm
Tisk
barevný
Váha
591 g
Stran
88
Cena
250 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:46Lovecká sezona
    Velmi solidní artbook a obzvlášť oceňuji reprinty nevydaných nebo těžko dostupných komiksů - spíš stránek. Tohle mě bavilo a sneslo by to HC vazbu. Nemám, co moc vytknout, líbilo se. Všeho tak akorát a to nejsem úplný echt fanoušek Jerieho, ale tímto si mě určitě naklonil.
  • trudoš
    trudoš editor26.2.2021 07:28Lovecká sezona
    Fascinující vizuální zážitek, který by si rozhodně zasloužil větší formát. Možná ten úplně největší. Karel Jerie zkrátka není výtvarníkem, jemuž by stačil rozměr A4, třebaže naležato.
    Přestože ke grafickému provedení publikace nemám jedinou výtku, ta hvězdička dolů je pouze za absenci textového obsahu. Veškerá úvodní slova k jednotlivým cyklům maleb jsou fajn, ovšem kromě kratičkého medailonku na přebalu knihy se o umělci jako člověku nedozvíme prakticky nic. Ne, že bych potřeboval vědět, co pravidelně snídá každé úterý a čtvrtek, ale něco málo o jeho osobě by si čtenář podle mě zasloužil dozvědět. Už třeba jen kvůli tomu, že by krásu obrazů vnímal trochu v souvislostech. A to ať už jde o houby, mimozemšťany, zubní pastu nebo superhrdiny.
    Ohledně komiksového obsahu to také není žádná sláva, ovšem kraťas Čtyřlístek vrací úder je naprosto boží. Lovecká sezona je každopádně především malířské portfolio a je třeba tak k němu přistupovat. V tomto ohledu je to vysloveně nádherná podívaná.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.9.2019 09:41Lovecká sezona
    Zajímavá sonda do tvorby velmi šikovného kreslíře a malíře. Jeho pro mě neznámé deset let staré náměty rozhodně nepostrádají vtip, houbaři mě bavili jakože dost. Ale i ironické ztvárnění superhrdinů a další.

    Celkový dojem: 70%
  • RadimNemec
    RadimNemec admin16.8.2019 08:23Lovecká sezona
    Komiksy: Příhody lovce Silvestra, Poslední leč a Pátý jezdec jednostránkové, Čtyřlístek vrací úder devítistránkový - s ohledem na formát publikace tištěno po dvou stránkách vedle sebe. Zbytek tvoří bohatá dokumentace obrazů a rozhodně zajímavé komentáře / odborné texty. Vřele doporučuji!
7