Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
NEW YORK... též známý jako Země nikoho, uprostřed druhé americké občanské války. Nezkušený fotoreportér Matty Roth je na místě a slouží jako osamělý hlas zdejších obyvatel zoufale zápasících o přežití uprostřed nejnebezpečnější válečné zóny celé planety.

Přichází Parco Delgado, „hlas lidu“, charismatický pouliční politik odhodlaný porazit vládu USA ve vůbec prvních volbách, které se v DMZ v době války odehrají. Matty Roth se rozhodl přijmout Parcův boj za svůj a vstupuje do jeho týmu, aby přidal sílu svého jména k jeho. Hranice, která odděluje novináře od jeho reportáže, se nebezpečně rozmazává – a možná mizí docela.

Scenáristovi Brianu Woodovi a výtvarníkovi Riccardovi Burchiellimu se v DMZ „podařilo redefinovat válečný komiks do podoby čehosi mnohem významnějšího a závažnějšího, než komukoliv předtím“ (BOING BOING). Ukázali nám ochromující dopad občanské války na činnost médií a korporací, přemýšlí o reakcích vojáků i civilistů. Nyní zamířili ještě výš a zabývají se rolí války v probíhajících volbách – a naopak.

Obsahuje sešity série DMZ #29-34 (březen 2008 - srpen 2008)

Scénář
Brian Wood
Art
Riccardo Burchielli
Obálka
Brian Wood
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský, Richard Podaný
Žánry
akční, thriller, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7461-401-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
DMZ #06: Blood in the Game (Vertigo (DC Comics), 2009)
  • trudoš
    trudoš editor23.2.2020 19:44DMZ #06: Krvavé volby
    V demilitarizovaném pásmu, táhnoucím se napříč Manhattanem, se chystají volby. To se samozřejmě neobejde bez drsných politických intrik, které by Američanům záviděl leckterý římský císař. A milý čtenář má tak zase jednou na co koukat...
    Po předchozích umělecko-expresivních povídkách se jedná o návrat k tomu přímočařejšímu. Ačkoli mi přijde, že Brian Wood trošičku přešlapuje na místě a uměle vyvolává samoúčelné konflikty, otázkou je, jak se vývoj tohoto dílu podepíše na dalších událostech. Jinak, opětovně dramatické až do posledního okamžiku, přičemž tomu hodně napomáhá ucelená dějová linka. Jen se tentokrát musíme obejít bez šokujícího odhalení, ale ono těch konspirací přeci jen bylo doposud poměrně hodně, takže změna nezaškodí. Mrzí mě pouze jediné, že zcela zanikla myšlenka objektivního novináře, posuzujícího stejnou měrou obě strany konfliktu, protože pomyslné zlo se přemístilo za jednu konkrétní barikádu. Pořád se však ještě může v budoucnu všechno otočit, DMZ je na to chytrá dost.
  • faster86
    faster8615.8.2018 23:29DMZ #06: Krvavé volby
    Čistě politický díl. Ukáže se maminka, pletichaří se, dojde na atentát, vytahování špíny. Je tu všechno co k volbám patří. Poslední česky vydaný díl. Tak si říkám co se prodává, když ne tohle, když to museli stáhnout kvůli malým prodejím. Snažíte se českému čtenáři dát dobře napsaný, dobře nakreslený komiks a on se nad tím pousměje a jde si dál číst mainstreamové hovna. Jedna ze sérii které je vážně škoda. A pravděpodobně i autora, protože Wood má víc dobrých věcí, jenže kvůli nezdaru DMZ tu od něho asi nikdo nic nevydá.
  • Destiny666
    Destiny66611.8.2018 12:42DMZ #06: Krvavé volby
    Škoda že to BBart zařízli pro ně typické:-( anglicky moc neumím, ale když to chci a Crew to nedovydá, tak si to budu muset pořídit v originále. Celá série za 100%
  • perak
    perak9.8.2018 10:37DMZ #06: Krvavé volby
    Pro mne trochu zklamání. Autoři rezignovali na téměř všechny postavy a děj se točí až příliš kolem Matyho (když kromě Matyho otce, z klobouku vytažené matky a nové postavy volebního lídra všichni ostatní spíše statují), přičemž všichni jednají s Matym jako s tím nejdůležitějším a jediným správným, a i samotný Maty oproti dřívějšku ztratil odstup a nestrannost. Téma voleb, různých zájmů, ovlivňování voleb, atd. je dobře popsáno, ale v předchozích dílech bylo více na čtenáři, jak si téma interpretuje, koho vyhodnotí za toho správného, resp. vše nebylo až tak černobílé. Jedná se o úvod k tématu, které je popsáno v dalších dílech, které však už u nás nevyšly. Pokud tedy budu hodnotit pouze tento díl, tak spíše průměr.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.6.2018 18:55DMZ #06: Krvavé volby
    Tak nám Wood ukázal další klasickou politickou záležitost a to jak vypadá v DMZ. Volby. Tentokrát se Wood až moc soustředil na politiku, která je pro mě v reálu nezajímavou nebo spíše naštvávající věcí, bohužel ani v DMZ to nebylo jiné. I přesto že v této fiktivní válce mě zatím každý politický konflikt bavil a měl často nějaké morální ponaučení, tak zde se Wood držel moc při zemi a v této knize hrají prim opravdu jen ty nudné volby. Výsledek sice dává jistou myšlenku tomu co se asi bude dít, jenže to se dozvíme až v dalších knihách, které si musí český čtenář pořídit jedině v cizím jazyce. Jako rozloučení s českou verzí této série beru tedy tuhle knihu jako poměrně slabou rozlučku, která mě upřímně ani moc nebavila. 70%
  • MickeyStuma
    MickeyStuma1.6.2018 16:31DMZ #06: Krvavé volby
    Sice se jedná o komiksový příběh, ale když se nad celým konceptem čtenář zamyslí, uvědomí si, že se současným politickým děním jsou události zde obsažené víc než reálné. Boj o moc slibováním všeho možného i nemožného a snahou zdiskreditovat protivníka. A jak k tomu všemu přispívají novináři také víme. Scénář příběhu 'Krvavé volby’ je napsán skutečně impozantně. Má temnou a zoufalou atmosféru plnou nadějí a nejistot nad činnostmi médií, korporací a hlavně myšlenek všech zúčastněných. Škoda, že se v české verzi už nedozvíme co bylo dál. Vydavatelská politika BB/artu začít vydávat sérii, aby byla po pár dílech zase utípnuta a je stále nepochopitelná. Kolikátá je to už nedokončená série? Začít něco odebírat od BB/artu je hodně velkým rizikem.

  • mcleek
    mcleek20.12.2017 17:38DMZ #06: Krvavé volby
    Fakt zajímavá série, nečekal jsem, že mě to tak pohltí... tahle poslední knížka ale už není tak super, jako ty předchozí...
  • louza
    louza13.4.2017 10:52DMZ #06: Krvavé volby
    Po předchozí povídkové knize přichází Wood s dalším rozmáchlejším příběhem, jehož premisou je další snaha obnovy DMZ, tentokrát v podobě demokratických voleb. Zní to dobře. Realita je však jiná. Asi jako jediný fanoušek DMZ si totiž nemyslím, že by BB Art vydal knih DMZ málo. Myslím, že jich vydal moc. Vydavatel, ale ideálně autor mohl klidně skončit po výtečné čtvrté knize a pátou nasekat jako bonusy do oversize deluxe edice. Nestalo se tak. Wood psal dál a výsledkem je z prstu vycucaný konstrukt, který nemá zhola nic společného se skvělým začátkem série, kdy ještě přesně věděl co chce říct. V krvavých volbách začíná pindat. Jakkoli se kniha tváří ukončeně, jde v podstatě o první knihu velkého cyklu, který se monumentálně klene až do konce série. Cyklu, který je dějově i významově poměrně řídký a místy prvoplánově vykonstruovaně šokující. Ze sympatického Mattyho, který nám byl lidskou optikou pohledu na DMZ dělá fanatizovaného idiota se samopalem s příklonem ještě k většímu bláznovi, samozvanému mesiáši, který se v dalších knihách neštítí vytáhnout i takové trumfy jako atomovou bombu. Výtečnou Zee pro jistotu posílá do ústraní úplně. Wood také notně ojebává realitu velmi pěkně podchycenou v prvních knihách a případné komplikace v ději řeší dost nepravděpodobnými dějovými zkratkami, dementním chováním postav a vše řešící náhodou. Autorovi se bohužel povedl brutální twist, kde vzal vše co jsem měl na DMZ rád, převrátil to naruby a udělal z toho řemeslně dobře uchopenou, ale jinak v podstatě tuctovku v níž naprosto vymizel lidský rozměr a emoční dopad, který se mu vedl v počátcích jeho práce.
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.8.2015 18:39DMZ #06: Krvavé volby
    Tohle je velice povedena serie! Snad se dockame i dalsich dilu. Ono skoncit v pulce je celkem (jak by rekl Matty..) "kurva na hovno!"
  • tomasko33
    tomasko3321.3.2014 13:36DMZ #06: Krvavé volby
    Na tento komix a pribeh nedam dopustit... tema je bezkonkurencna...
  • Fry
    Fry admin5.1.2014 10:45DMZ #06: Krvavé volby
    "DMZ #6: Krvavé volby" - Před skoro dvěma lety jsem si koupil díl číslo 3, před více jak rokem a půl jsem ho četl a nyní se k DMZ vracím v šesté knize, která mě snad automaticky zaujala nejen obálkou, ale také tou krásnou budovou na boku knihy! Ty budovy jsou nejlepší z celé knihy :) No a teď k obsahu: Opravdu jsem nečekal po minulé zkušenosti s třetí knihou, že DMZ je opravdu tak skvělé, jak se říká (samozřejmě si matně pamatuji, že mě třetí kniha bavila (a nejspíš si ji znovu přečtu), ale tahle byla o hodně tříd výš). Volby jsou dobré téma a když jsou navíc krvavé tak ty "Krvavé volby" musí být luxusní. A přitom hnedle ze začátku se ustanoví 4 týdenní klid zbraní. Do budovy politiků vtrhne Parco Delgado a oznámí, že chce kandidovat do vlády. A volby můžou začít! Když k tomu přidáte odstřelovače, maminku, tatínka, ty špatné a ty dobré tak se určitě budete bavit. Od teď se vracím k sérii DMZ, kterou jsem hloupě přehlížel a pro sebe vyhlašuji leden 2014 ve znamení DMZ! Za mě 5*!
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.12.2013 13:45DMZ #06: Krvavé volby
    Mě to tentokrát přišlo slabší. Je tu až příliš neuvěřitelných souher, s naším "nezkušeným novinářem" mluví vysoké velení všech zainteresovaných stran a i "ulice" ho žere, všichni se z něj můžou posrat a to mi kazí poměrně realistický dojem, který se komiksu jinak daří celkem dobře navodit. Jsem zvědav, kdy se po mamě Rothové objeví ještě šest Mattyho sourozenců a dva strejdové starající se o prababičku, jako nejmocnější a nejzásadnější postavy v pozadí. Dále tu je strašně málo poukazování na zištné odsouzeníhodné nemorální pokrytecké lživé konspiračně-manipulativní zlé chování všech těch nahoře, které je jinak samosebou naší denní realitou, v které musíme žít, že;-)? Proto je dobře, že komiks otevřeně na něj poukazující vychází, i když nic nezmění. Úvaha, že je ho v komiksu tohohle typu hodně je jako stěžování si, že v pohádce o Karkulce je hodně vlka;-) No a kresbu Burchielli vyloženě ojebal. Schválně jsem si prolistoval předchozí booky a je to fakt viditelný rozdíl k horšímu. Dokonce Delgada dovezou do zázračné nemocnice, kde po svlíknutí oblečení a napojení na přístroje jeho kůže zbělá jako Majklovi. Málokdy jsem viděl tolik neklamných známek toho, jak autoří honili termíny. A to je škoda, protože DMZ mám jinak moc rád.

    Bylo by fajn, kdyby BBArt trochu změnil plány a vydal v roce 2014 aspoň jeden díl. Jinak tedy, co zbývá? Těším se na sedmý díl snad aspoň v roce 2015.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.10.2013 14:13DMZ #06: Krvavé volby
    Další díl mé favourite série. Už jen ta obálka! Burchielli je génius, nechci se opakovat, prostě jakýsi comics art designer, jehož styl mi nesmírně padl do oka. Navíc politicky laděný příběh, to je něco pro mě. Tentokrát americké volby: double juch juch. Jenže... nějak už mě to neustálé poukazování na zištné odsouzeníhodné nemorální pokrytecké lživé konspiračně-manipulativní zlé chování všech těch nahoře začíná nudit. Je to pořád o tom samém, vždy zabalené do lehce jiného příběhu. Aby se to vždy vše "zobjektivnilo", Wood dějovou linku trošku zašmodrchá. Ač jsou moje výtky k tomuto dílu doposavad nejsilnější, rozhodně nehodlám s touto válečně-politickou ságou seknout a ani na ní nedám dopustit:)

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    kaylin25.10.2013 17:21DMZ #06: Krvavé volby
    Brian Wood a samozřejmě také jeho kolega Burchielli ukazují - v syrové a necenzurované podobě - jak vypadá politické drama. Tohle jsou drsné volby, kde nehrají lidé, opět to není na nich, protože rozhodující je to, jak se zachovají velcí hráči. A ti jsou ochotní udělat cokoli. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/346-dmz-6-krvave-volby-85.html
163181
Četl/a (77)
2scha, Alfray, alois13, Balů103, binnmode, calvin10, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, Craxx, cyboy, daon, Darker, Deckard, Destiny666, Doncek4321, Doppelganger, farnhajt, FilipNejdl , Final, flipflop, Fox01, Fry, gumidekmedvidek, guseppe, hugosnowden, hypermlok, invape, Jabba, James, JANNE, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kapis, karl173, kaylin, Keenkeen, Keno, kinak, Kocour, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, luky.kuky10, mart.in, Martinb, Matthew, MickeyStuma, MonsterGyre, mstefl, NecRoman, Noci, oleav, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , Plechy, punisher, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, SASAN_KING, Schramm, seneke, Shpeckk, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, Velkej šéf, Zbysek2410, zlejzmrd
(194)
2scha, 7eleven, adam.ra, afri, Alfi, Alfray, Alfred, alois13, amazing_k, ArmadOon, Azbest, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, Bubsy, Calvin Klein, calvin10, Cassidy, Chaolinek, ComicBookGuy, Const.ex, Corvus, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, daon, Darker, DAxik, deadpool, Deckard, Destiny666, Devilek, Dezodoo, Doncek4321, doophy, Doppelganger, dracula, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, FilipNejdl , filosh, Final, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., Goeger-Devil007, goodspeed, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hartmann , Hebled, herbert, holubdema, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, JANNE, jendavondra, Jestrab2, jiskra, Joshua_T, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Kocour, koniklec, kubanec13, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, luky.kuky10, maara, markic, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Martinb, Marvin, Masinfira, Matthew, mcleek, merhyx, MickeyStuma, mikina, Mitak, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, mrkirby, mstefl, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, Nightmare, Noci, noMster, Olesh, OwerLord, pacient, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Plechy, POLAKST, Poseidon1978, punisher, Radkos, RaptoR, Remi LeBo, rooty, rorymac, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, seneke, Shpeckk, skepsi, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, spot, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, tomasko33, tomastrejbal, TommyBOYER, tomned, tomntp, Tony TwoDee, Trevelyan, Troyoun, trudoš, tulipstros, Valis, vallyslayer, Velkej šéf, Vítek, vranakx, Wasps, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (8)
besikv, Braindead, delsemela, devyb, jakouback, mikki.maser, Premek, timek
Shání (1)
Al0f0k
Nabízí (1)
Librarian