Koupit
Ičigo a jeho přátelé se konečně vydávají do Soul Society na pomoc Rukii, kterou brzy čeká poprava. Než se k ní však záchranný tým dostane, bude se muset vypořádat s obrovitým strážcem brány Džidanbóem, smrtelně nebezpečným kapitánem Ičimaruem i s tlupou spojenců, se kterými je někdy daleko horší pořízení než se samotnými nepřáteli.

Identický dotisk v říjnu 2022

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-183-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #09: Fourteen Days For Conspiracy (Shueisha Inc., 2003)
  • Fry
    Bleach #09: Fourteen Days For Conspiracy - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Už samotná obálka tohoto svazku je výborná a nejinak je tomu i po stránce dějové. Hrdinové se dostávají do Soul Society, čekají na ně první výzvy, noví přátelé i nepřátelé a celé je to podpořeno notnou dávkou kvalitního a nepostradatelného humoru ... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Bleach má jeden velký problém a sice značné kolísání kvality. Mnoho věcí, které jsem chválil v předchozím díle, mě v tomto díle spíše odrazovaly a naopak věci, které jsem minulému dílu vytknul, bych tady zase vyzdvihl.
    Každopádně Ičigo a jeho přátelé jsou na cestě do Soul Society, aby zachránili Rukii, které zbývá pouhých čtrnáct dní do popravy, proto tedy název „Fourteen days for conspiracy" tedy „čtrnáct dní pro spiknutí". Když se konečně dostanou na místo určení, musejí hned svést boj se strážcem brány - Džidanbem. Jelikož Ičigo celých deset dní (DESET!) poctivě trénoval, porazit Džidanba je pro něj jednoduché. Když se ale u brány objeví kapitán třetí jednotky Gin Ičimaru a bránu zevnitř uzavře, nezbyde Ičigově partě než najít jinou cestu do Seireitei (Dvora čistých duší). Vydají se tedy za jakýmsi Joruičim známým, který se později ukáže jako známá. Šiba Kúkaku, nejlepší výrobkyně ohňostrojů v celém Rukonu má jakýsi trhlý plán, jak dostat naše hrdiny do Seireitei pomocí velkého černého... komínu.
    Devátý díl ani zdaleka neměl na předchozí díl, co se týče kresby i příběhu. V minulém díle jsem sice vyzdvihoval kresbu, jak se na ni krásně koukalo, jak jsem si užíval každou dvojstránkovou kresbu, nebo i kresbu na stránku, ale v devátém díle bylo těch kreseb příliš mnoho. Téměř v každé kapitole byla aspoň jedna velká dvojstránková kresba, v některých kapitolách jich bylo dokonce víc. Tím pádem se příběh nijak drasticky neposunul. Dostali se do Soul Society, Ičigo porazil Džidanba, seznámili se s Gandžuem a došli ke Kúkaku. Nikterak zvlášť velký posun v příběhu. Ičigo sice trénoval pouchých deset dní, zato si ale dal z fleku strážce brány Džidanba, kterého za celých tři sta let nikdy nikdo neporazil. Fuck logic... Ičigovy nepřiměřené reakce opět znepříjemnili celkový zážitek a jestli bych měl něco vyloženě vyzdvihnout, něco, co mi přišlo jako takový světlý bod, byla to hloupoučká Orihime a její reakce... Já tu Orihime prostě žeru! Každopádně se jedná o podstatně slabší díl, a tak hodnotím průměrně.
    50%
  • kaylin
    Tite Kubo přišel s ještě jednou novou postavou, která se objevuje hned na obálce knihy. Opět nám tím dokazuje, že má dar pro ikonické charaktery. Je správně ujetá, je nemainstreamová, alespoň podle měřítek amerického komiksu, a to vlastně jen proto, že jí chybí ruka. Zas tolik superhrdinek nebo vedlejších postav, které jsou až tahle vizuálně postižené, zase není. Sem ale Kúkaku Šiba pasuje dokonale. "Bleach" ale v tomhle směru zase tak nevyniká. Pro mě vyniká v tom, jak je tahle série uvolněná, jak si nic nedělá z toho, jestli bude v jednu chvíli dospělá a ve druhé dětinská. Tohle je tak neskutečně funkční směs braku a něčeho víc, že prostě nemůžu jinak než tuhle sérii milovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/706-bleach-9-fourteen-days-for.html
  • erik
    Úvodné krôčky v Soul Society sú dosť slabé, ale je to len začiatok, táto manga vyžaduje dosť sebaovládania a trpezlivosti.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2013 21:39Bleach #09: Fourteen Days For Conspiracy
    Scaleo, Azalin: Tak díky za zklamané naděje:D Ale třeba budou ještě zajímavé souboje s kapitány:-)
  • Scaleo1
    souhlasím s Azalinem. po soul society to vážně lepší nebude :D
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.10.2013 17:37Bleach #09: Fourteen Days For Conspiracy
    GWB: Pokud tě nebaví Soul Society, tak Bleach asi není pro tebe. Protože to je jedinej solidní arc, po něm to už je úplně o ničem.. ;-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.10.2013 10:30Bleach #09: Fourteen Days For Conspiracy
    Nový Bleach je tu a mě to krom pár klasických vtípků a Džidanbóa nezaujalo. Soul society je hrozná nuda.

    Celkový dojem: 50%
  • Fry
    Ani nevíte, jak jsem na tento díl těšil! Popravdě, právě kvůli tomuto dílu (dobře: obálce) jsem se právě rozhodl (před rokem) tuto sérii zkusit a objednal jsem si předplatné. A jo, nebyla to chyba! Já jsem prostě takový, ale já prostě musím vše doporučit. Nevím, možná je to jen období a zase to brzo přejde!

    "Bleach 09 - Fourteen days for conspiracy" - Mám radost, protože Bleach se během devíti dílů dostal do SS (Soul Societly) a opět si nemůžu pomoct ne-srovnat to s Narutem, který se v devátém dílu teprve připravoval na třetí kolo zkoušek. Takže jo, Bleach jede! V tomto díle sice zase trošku upustí na vtipu, ale pousmávat se budete vždycky. Tentokrát spíše de už do tuhšího, protože Ičigo musí porazit nejen pána, co stráží bránu (Džidanbó), ale také potká kapitána Ičimarua, a s tím už to zas tak lehké nebude! Jako takovou tečkou knihy je potom druhá polovina, ve které si zase Ičigo najde nového rivala "Gandžua" (na obálce knihy 10) a také se naše oblíbená skupina setká se slečnou z obálky: "Kúkaku"! Bude to stát za to, bude to jízda a budete se těšit na další díl!
  • xflori01
    Ičigo nám přichází do Soul Society a hnedka se setká s nejsilnějším chlápkem v SS (který stráží bránu do Seireteie, kde žijí Sběrači duší), se kterým svede boj. Nově získanýma schopnostmi, který získal při bojích s Uraharou, ho lehce poráží... Prostě další skvělý díl Bleache, ale tentokrát se objevují už velmi silní nepřátelé a Bleach se naplno rozjíždí.