Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Po neočekávaném útoku v Gothamu se Bažináč zachránil jen tím, že vrhl své vědomí přes celou galaxii. Probudil se na vzdálené modré planetě plné života, ovšem bez inteligentních tvorů. V naprosté izolaci Bažináč skoro zešílel, nakonec se však znovu vrhl do vesmíru v naději, že se nakonec dostane domů.
Když nyní skáče ohromnou prázdnotou (včetně zastávky na Rannu, adoptivním světě Adama Strange), Bažináč zjišťuje, že život dokáže být zvláštnější a fantastičtější, než si kdy představoval. Nic ovšem nemůže být báječnější než jeho konečný cíl – návrat domů a shledání s milovanou Abby.

„Takové to tedy je, být bůh? Vědět a nikdy nic neudělat? Sledovat, jak svět ubíhá… a nalézat uspokojení v jeho zákrutech?“
– Bažináč

V posledním dílu pod taktovkou Alana Moora se dokončí i Bažináčova proměna: z nelidského monstra se stane jeden z nejsilnějších elementálů v dějinách Země.

Obsahuje sešity série Saga of the Swamp Thing #57-64

Scénář
Stephen R. Bissette, Alan Moore, John T. Totleben, Rick Veitch
Art
Stephen R. Bissette, John T. Totleben, Rick Veitch, Thomas Yeates
Ink
Alfredo P. Alcala (Christian Volt), John T. Totleben
Barvy
Adrienne Roy, Tatjana Wood
Obálka
John T. Totleben
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
horor, městská fantasy, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-403-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
798 g
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Swamp Thing: Reunion (Vertigo (DC Comics))
  • Qvestor
    Tak a je tu konec, konečně. Shledání se mi nelíbilo tolik jak jsem předpokládal, že se mi líbit bude. Začátek a první dva sešity dobrý, ty beru všema deseti, hezká připomínka sci-fi pulpových příběhů a ozvěna starých časů žánru, co jsou mi milejší než jeho současnost. Sešit Láska k mimozemšťanovi je samoúčelné onanování intelektuála, umění pro umění samotné - a i to přijímám, mám pro to pochopení. Udivuje mě, že se s tím setkávám v médiu tak komerčním a konzumním, jako je komiks. Existence tohoto sešitu je nejpádnější důkaz toho, co všechno si Moore mohl dovolit. Samozřejmě že se mi Láska nejdřív špatně četla, ale nakonec jsem se do ní dostal, čemuž mimoděčně šťastně pomohl hudební podkres - Vangelis - The City. Takový příběh bych rád viděl víc rozpracovaný a srozumitelnější.
    Jsou tu dva sešity, jejichž scénář nenapsal Moore, a jsou opravdu hrozné. Nevidím v nich smysl. Celé album se kvůli rozdílnosti příběhů nečte tak plynule jak předešlé díly, místy je to na čtení těžké.
    A pak finále na Zemi, co na to říct... nenávidím konce ság a autory, kteří se potřebují se svými postavami loučit jako s milovaným příbuzným na smrtelném loži, nenávidím lezavý sentiment, ze kterého je mi špatně. Loučení s bažináčem a Abby tak hrozné není. Ale klidně by mohlo, v jiných rukou... Je vidět, že to Moore trochu odbil.
    Měřítkem kvality angloamerického komiksu byl pro mě Sandman. Teď se po jeho bok připojuje Swamp Thing.
  • faster86
    Poslední Moorova kniha bažináče je rozdělena na dvě části a pro mě na dvě kvality. Jedna část je vesmír kdy je Moore na drogách a já mu nestíhám a mám problém se tím prokousat. Druhá část je na zemi kdy už je to Moore ve stylu předeslých bažináčů i když už mírně slabší.

    Když bych se na sérii měl podívat jako na celek, tak je to dobrá série z doby autorovi nejlepší éry, ale je potřeba se pročíst rūznýma druhama komiksů aby to člověk pobral. Před deseti lety bych šel za komplet na 2⭐ teď tomu dávám jasné 4⭐
  • MEGA
    Celou sérii Bažináče miluju. První dvě knihy jsou naprosto zásadní komiksové čtivo a kapitola o modré planetě je jeden z mých oblíbených sešitů vůbec. Tato kniha mě ale vůbec neseděla. Největší problém je, že se to strašně táhlo a mě to nebavilo číst. Třeba takovej příběh s inteligentní flórou. Má to skvělej nápad, ale je stlačený do jednoho sešitu. Zrovna ten příběh by mě nevadil delší narozdíl od prvního příběhu s Adamem Strangem, který byl o ničem. Samotné zakončení bylo fajn, ale pořád to má od kvality prvních knih daleko.
  • sedw
    Co říct k poslednímu dílu? Bylo to krásné, ale bylo toho moc. Tím moc myslím vesmírný výlet Moora, toho mi opravdu k příběhu vůbec nesedlo. V jiné sérii možná, ale tady ne. Přitom příběhy, které se odehrávaly na zemi patří mezi to nejlepší z celé série. Velká škoda. Vyzdvihnout ale musím kapitolu 3 (o Abigail) , kapitolu 7 (jedna z nejlepších vůbec) a krásné zakončení této ságy v kapitole 8.
  • Spacecore
    Mistrova tečka za celou ságou. Po malé vesmírné odysee napříč DC universem s postavami jako Adam Strange, Medphyl a Metron s Darkseidem přichází závěrečný jak jinak než dojemný konec. Zdá se mi, že Moore dal do Bažináče především srdce a atributy jako kvalitní příběh, vývoj postav nebo mytologie je jen třešnička na dortu. Jeden z nejlepších Moorů.
  • autokineton
    Bažináč je pro mě TOP v rámci DC. Poslední díl je jiný, Hejno vran je určitě povedenější, ale i tak se jedná o těžký nadprůměr. Zejména filozoficko-sexuální kapitola pobavila, nemluvě o jejím brilantním výtvarném zpracování. Jo, to můžu :-)
  • louza
    Moore mě nalomil už v závěru předchozí knihy a totálně pohřbil vesmírnými slátaninami od začátku této. Bažináčův průlet vesmírem byl pak tím správným osobním bodem zlomu, kdy hodit knihu do drtičky. Přihazuji jednu hvězdu, protože věřím, že konec se opět zvedne, ale ověřit si to už nemám sílu. Na knihu, kterou člověk nemá koule dočíst je to královské hodnocení.
  • Mrlah
    Tak posledni dil byl na me moc scifi a zmateční, jako bych cetl jiny komix z jine serie jineho žánru. Tohle me vubec nebere.
  • brkowycz
    Když jsem si koupil poslední díl Bažináče, teprve až během jeho čtení jsem si uvědomil, že poslední díl byl spíše ten minulý a toto je pouze jakýsi epilog. Z celé té knihy a Bažináčova putování čpí především to, že Alana Moora už prostě tehdy, když to psal, přestal bavit sex lidí s lidma. Kniha je doslova prodchnutá erotikou, ale mimozemskou, podivnou erotikou, u které by si ani ta nejbystřejší liga matek nebyla jistá, zda se jedná o explicitní porno, když nikde nevidí falus, a tak raději vydají souborné prohlášení, že Moore degraduje ženskou sexualitu. Nápady jsou tu brutální a zvrácené, ale možná až příliš, ten přesah je moc daleko, ta zpráva je těžko srozumitelná a Moore tentokrát v porci divnosti překonává sám sebe. Na závěr se mu podaří z rychlosti "magor na entou" přeřadit trochu zpět a proletět aspoň poblíž naší reality, takže se nám dostane pěkného zakončení série.
    Co říci na závěr? Snad jen to, že tahle série by neměla chybět v poličce žádnému fanouškovi Sandmana nebo Lucifera. Je to podobný styl vyprávění. Asi ani žádnému fanouškovi Johna Constantina, který v této sérii nejen vystupuje, ale vystupuje zde vůbec poprvé. A ani žádnému fanouškovi inteligentního komiksu, ba ani tomu, co má rád témata jako jsou souboje dobra a zla. Na své si přijdou milovníci snů, fanoušci hororů, ochránci přírody a nadšenci pro LSD sex. Bažináč je super a v akci za 250 je hloupý, kdo nekupuje!
  • Fry
    "Swamp Thing – Bažináč #6: Shledání" - A je konec... jedna z lepších né-li nejlepších komiksových sérií tímto příběhem končí... Stále je to slušné, stále to má kvalitu, ale oproti minulým knihám je tahle hodně dalo by se říct až nečitatelná, (např. 59, 60, 61) a to hlavně kvůli tomu, že "Moore" místy popisuje věci, které k ději jsou nepotřebné a myšlenkově velmi komplikované. Nakonec se sice dá pochopit celý smysl (a podle mě je dobře, že to tam bylo), ale jak to budete číst, řeknete si "WTF??"... Cestování po planetách je takový průměr (občas fajn, občas ne) a závěr je špičková záležitost... Tahle série mi bude chybět... Za mě 4*!
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.11.2013 08:39Swamp Thing - Bažináč #06: Shledání
    Nečekal bych, že se u Bažináče budu nudit a počítat stránky, kdy už to skončí, ale zhruba v půlce knihy se to zlomilo a zas to byla ta moje oblíbená známá série. I tak se zdá, že Moore tohle téma už kapku vyčerpal a místy mi to přišlo jako taková znouzectnost zpatlanina, kterou jsem se musel náročně brodit. Už tomu chyběl fakt jen ten Ježíš Kristus. Ve finále, po otočení poslední stránky, ale kniha působí kompaktně a takový happy-end si ten chudák zelený, po tom všem čím ho Moore protáhl, zasloužil. Sociálně-ekologické poselství nepůsobí agitačně a je spíš k zamyšlení. Ač jsem se musel každým z prvních čtyř sešitů prokousávat a zjišťovat o co zase jde, nakonec jsem se do každé z vesmírných zastávek dokázal začíst a vše nakonec dávalo smysl, Moore nechal následným scénáristům asi tunu příběhových vláken, kde mohou nevázaně pokračovat. Vše je psáno vysokým standardem jazyku i myšlenek jím vyjádřených a Viktorův krásný překlad to dokonale doplňuje. Předpokládám, že Moorův run v opusu o Bažináčovi bude stát vždy hodně vysoko nad předchůdci i pokračovateli, stejně jako u mně stojí hodně vysoko i mezi konkurencí. Některé z předchozích dílů byly lepší, tento si těsně na pět hvězd nesáhl, ale slušných necelých 80 %.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2013 17:19Swamp Thing - Bažináč #06: Shledání
    Nezdá se mi, že by tento díl nějak trpěl věcmi, které jsou mu níže připisovány. Kontemplativní povídky spolu s artovými či "halucinogenními" kresbami jsou místy úžasné, Bažináč ve vesmíru mě taky zaujal. Je to Moore a ten je skvělý vypravěč. Je pravda, že určitou ztrátu šťávy, kontinuity příběhu, jsem pociťoval, nicméně nebylo to nahrazeno plytkou vatou, ale naopak kompenzováno zajímavými příběhy. Třeba "Láska k mimozemšťanovi" je neuvěřitelný počin.

    Celkový dojem: 80%
  • invape
    invape mecenáš6.10.2013 10:20Swamp Thing - Bažináč #06: Shledání
    tak tenhle book se mohl Moore odpustit.
  • kaylin
    Alan Moore stvořil něco, co zanechalo v komiksovém vesmíru celkem významnou stopu. Vytvořil superhrdinu, který může figurovat ve světě klasických superhrdinů, a přitom je stále jiný, je stále jedinečný. Právě tahle jedinečnost Bažináčovi svědčila nejvíce a měl zůstat ve své bažině. Tam prožíval příběhy, které byly nejlepší, a jeho rozmach ukazuje, že to prostě není pro něj. Ztrácí se jeho poetika, byl vykořeněn. Proto pak poslední dvě kapitoly této knihy vyznívají tak skvěle, protože sami cítíte, že se znovu zakořenil a zakořenil se v místech, kde mohou jeho úponky růst nejlépe. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/305-swamp-thing-bazinac-6-shledani-65.html
  • erik
    Bažináč speje ku koncu. Moore má plusko za to, že aj vo vesmíre dokáže prinášať do série nečakané momenty, ale úprimne si povedzme, celý príbeh sa dostal do sfér, ktoré už nemajú s pôvodným "hororovým" Bažináčom nič spoločné. Jedna kapitola je dokonca iba poviedka sprevádzaná ilustráciami (o sekvenčnom umení nemôže byť ani reči). Preto ma potešili skôr detaily. Záchodová scéna, vodné bytosti, spoveď planéty, Bažináč a jeho zjavenie vo svete inteligentných rastlín... Dve kapitoly píšu pôvodní kresliči, raz je to dosť nuda (Frankenstein) a druhý raz celkom fajn (Darkseid a Metron).

    Verím, že tie tlachy, čo sa tu prezentujú dokážu nadchnúť takzvaných "intelektuálov" a kresba je štandardne močaristá ako vždy.

    Celkovo dobrý komiks, ale asi je dobre, že sa toho Moore zbavil.
12213084
Četl/a (110)
2Hitman3, 2scha, Alfred, Ash Pointak, autokineton, Baffman55, Bedou, ben_bella, binnmode, Blackmoor, buscheer, calvin10, charvos, chcita, cybern, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Grrr, hellblazer, HellWeber, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Keenkeen, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lojza, LookAss, MEGA, mineralk, motycond, mstefl, namdnas, NecRoman, NylKasbri, oleav, PAK, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Philologus, puolpm, Qvestor, raenius, rockyt, RudyRod, Schirru, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, snuk, Spacecore, Spike, suricattaontheway, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, tom173, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vita, VskPrzk, VXP, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(256)
2scha, Alfi, Alfred, amazing_k, andik007, antiimini, Ash Pointak, Ashek, autokineton, Awakener, Azbest, Babany, BadBoy, batoo, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blackmoor, Blacksad, bmc75, borknagar1, bourgeois, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, Cassidy, charvos, chcita, cobe, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Davedd168, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, disclose, Django, Doly, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dov, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, FilipNejdl , filippo, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fréza, Fry, Georgíno J., Glumal, Golem, goodspeed, grellenort, Greyman, grinder, Grrr, Hamichal, hanocri, Hebled, hellblazer, hellw10, HellWeber, herbert, holubdema, Honzin, Horstik, house192, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, iob, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jett, jh666, jiskra, jjjirik, joehot, Johnny Sasaki, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, KdG, Keenkeen, kinak, Komediant1842, Kraken, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, m.abrams, maara, Malachias, Mamut12, markic, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Maryl, Maty48, MEGA, merhyx, mikado, Mikei, mikina, mineralk, mira1239, mirror, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, obitus, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, paulhunter, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Philologus, Pietro26, POLAKST, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, Rocksteady147, rockyt, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Salien, Saran, Satyricon, Schirru, Schramm, Šedo, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Sivič, SiWeX, skepsi, Skot, sleepless, snuk, Son-Goku, Spike, stanleystar, syon, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Toe, tom173, Tomasino79, Tomket.Tom, TommyBOYER, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, VXP, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (24)
AlienDr, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, besikv, Braindead, Dalamar, deadpool, delsemela, DracoAn, Fida, filosh, HevyEli, Holmwood, koniklec, Moyek, mozzu, nx, quardok, Sebastian the wise, seeker666, vrazdinek, WMN, Zod
Shání (5)
Al0f0k, AlienDr, Černá Krysa, HevyEli, mozzu
Nabízí (1)
bourgeois