Ukázka
Ukázka
Ukázka
Největší hrdinové světa potkali sobě rovné!

Ikony vesmíru DC – Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman a Martian Manhunter – jsou první linií obrany Země proti naléhavým hrozbám, kterým lidstvo čelí. Avšak navzdory své síle a navzdory rozšířené členské základně, musí JLA čelit svým dosud nejnebezpečnějším nepřátelům: Lexi Luthorovi a jeho Gangu nespravedlnosti, všemocnému Darkseidovi a zcela novému padouchovi, Prometheovi, který má vše, co k likvidaci Ligy spravedlnosti potřebuje.

V druhém svazku JLA pokračuje cenami ověnčený scenárista Grant Morrison (Action Comics, Batman, INC.) ve vytváření nové éry nejlepšího superhrdinského týmu DC! O kresbu se postarali Howard Porter, Arnie Jorgensen a další. V knize najdete také bonusový příběh JLA/WILDC.A.T.S. napsaný Morrisonem a s kresbou Vala Semeikse.

Obsahuje sešity série JLA #10-17, JLA Secret Files #2, Prometheus (Villains) #1 a JLA/WILDC.A.T.S.

Scénář
Grant Morrison, Christopher James Priest (James "Jim" Owsley)
Art
Gary Frank, Arnie Jorgensen, Greg Land, Yanick Paquette, Howard Porter (HP), Val Semeiks
Obálka
Howard Porter (HP)
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-350-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
1225 g
Stran
344
Cena
790 Kč
Originál
JLA: The Deluxe Edition wolume two (DC Comics)
  • trudoš
    trudoš editor29.1.2020 05:55JLA: Liga spravedlnosti #2
    Oproti jedničce zklamání. Až to chvílemi připomíná dobrodružství Čtyřlístku pro starší a pokročilé. Opět se zde projevuje slabina českého trhu - jakmile nakladatel čtenáře neseznámí se souvislostmi, ten pak nemá příliš možností se v přívalu událostí orientovat. Takže do Ligy sice přibudou dva noví členové, ale vzhledem k tomu, že o nich nemáte ani ánunk, moc vás to nedojme. Samotná Liga se v jednu chvíli rozpouští, aby o sešit později byla znovu v plné síle. Ostatně - postavy se zde objevují a mizí v průběhu několika na sebe navazujících čísel, až se člověk nestačí divit. A když se musíte ptát kdo je sakra Darkseid, je už vážně něco špatně.
    Zápletky samotné jsou nepřehledné, neuvěřitelné a naneštěstí často nefunkční. Navíc ubylo humorného nadhledu, a jak se to celé najednou bere vážně, působí to spíš směšně než akčně. Zábavný Grifter z WildC.A.T.s (závěrečný crossover) to bohužel nezachrání. Takže radím, nejdřív se seznamte s jízdním řádem DC a teprve pak do tohodle vlaku naskakujte.
  • Spacecore
    Spacecore11.5.2019 08:41JLA: Liga spravedlnosti #2
    Ještě o chlup dál než první kniha. Tady se do toho Morrison opřel a nechal hrdiny tápat časem, prostorem, dimenzemi až po okraj Multiverse DC světa. Což je naprosto delikátní a užíval jsem si každou stránku. Opět nic běžného, ale nekonvenční jízda pro fandy Justice League a Morrisona.
  • hroubek
    hroubek23.12.2018 20:24JLA: Liga spravedlnosti #2
    Zatímco u první knihy jsem byl docela dost nadšený z toho, že Morrison neutrhl ze řetězu, tak o druhé knize tohle říci nemohu. První kniha je mnohem přijatelnější a zábavnější. Zatímco druhá je pro fanoušky JLA, kteří zde dostanou velkou porci superhrdinského dobrodružství okořeněnou o mytologii DC světa. Morrison zrovna na tyto fanoušky cíli, ale zároveň myslí i na nováčky. Pro skalní fanoušky je hlavní příběh, pro ostatní jsou ty vedlejší, které jsou kratší, přehlednější a taky zábavnější. Jako celek to není nejjednodušší čtení a chvilku trvá, než se zorientujeme v ději a sedne nám styl vyprávění. Přesto mohu říci, že jsem nakonec s komiksem dost spokojený a místy mě to hodně moc bavilo a některé nápady byly opravdu velmi dobré.
  • puolpm
    puolpm mecenáš19.12.2017 13:00JLA: Liga spravedlnosti #2
    Úplne nerozumiem nižšiemu hodnoteniu oproti prvému dielu. Rock of Ages, to je Morrison v plnej sile, máme tu Injustice League na čele s Lex Luthorom, ďalšiu lomenicu s Dakseidom, alternatívnu budúcnosť a mraky ďalších postáv z DC Universa (v ktorých sa občas trochu ťažšie orientuje) a samozrejme odkazy na ďalšie DC eventy. Ostatné príbehy ponúkajú taktiež slušný štandard v rámci supehrdinských týmoviek, kde sa bohužiaľ neustále mení zloženie týmu v závislosti od ďalších sérií. Tretí diel v češtine by som uvítal, lebo na originál v angličtine si v tomto prípade netrúfnem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3.2014 17:52JLA: Liga spravedlnosti #2
    Má to pár dobrých a světlých chvilek, detailů... přesněji řečeno pár stránek. Jinak mi opět Grant Morrison opět dokazuje, že je to nejhorší scénárista, kterého jsem měl tu čest poznat. Celá kniha je plná přeplácané akce a barviček, nudných zápletek a soubojů; české vydání je slepencem příběhů, které k sobě sedí jenom díky několika hlavním postavám. Opět utrpení číst.

    Celkový dojem: 30%
  • J.T.honza
    J.T.honza29.1.2014 13:05JLA: Liga spravedlnosti #2
    Nejlepší na té knize je, jak je hrubá a že vydrží nadlouho. Kresba je docela průměrná, je to hodně barevné, hrdinů je tam hromada a dějově mě velmi zaujal na pár stránek rozlezlý zrod Promethea. Tím klady v podstatě končí. Mizerné je, že to je všechno hrozně zmatené a orientovat se v tom podle mě může jedině člověk, který má všechny série načtené v originále. Spousta věcí nedává smysl, například spoiler: Wonder woman je od začátku mrtvá, ale v minulé knize její smrt nikde nebyla a aniž by se cokoliv v této knize stalo nebo vysvětli, k jejímu konci už zase vesele poskakuje s ostatními - konec spoileru. To je ale jen jeden příklad z mnoha, dějově je to prostě typický Morrison, kterého už fakt začínám nesnášet, protože napsal plno věcí, které u nás vyšly česky a zatím jsem nenarazil na jedinou, která by netrpěla touhle dějovou rozháraností a líbila se mi. Kreslíři se taky vůbec neobtěžovali s okolním světem a tak se vůbec nedokážete vžít do těch panáků v klišovitě hrdinských pozicích a můžete tak leda koukat na barvičky. JLA2 bych vám možná doporučil spíš půjčit z knihovny než kupovat, za tu cenu je tam blbostí až až, na druhou stranu - pokud tohle nebudete číst vůbec, vlastně o nic nepřicházíte.
  • kaylin
    kaylin9.1.2014 15:48JLA: Liga spravedlnosti #2
    První kniha mi přišla jako zajímavý rozjezd, ale tohle je jednoduše matlanina různých komiksových nešvarů (odkazování na události, které se staly před dvěma sty díly, cestování v čase, paralelních vesmírech, apod.), které dohromady nefungují, stejně jako většinou nefungují samostatně. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/448-jla-liga-spravedlnosti-2-40.html
  • Joshua_T
    Joshua_T mecenáš7.12.2013 14:48JLA: Liga spravedlnosti #2
    Nejlíp to vystihuje Batmanova věta ze strany 284: "Nesnáším tyhle časové záležitosti. Opravdu nesnáším!"
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.11.2013 23:28JLA: Liga spravedlnosti #2
    Tak tomuhle už druhou šanci nedám. Chaos, nuda! Dočíst první příběh byla velká výzva, doslova jsem se jím pronudil, většinu času jsem tomu nerozuměl, což mi ale bylo úplně jedno, protože mě to prostě vůbec nebavilo a nezajímalo mě to. Dočetl jsem to vlastně jen proto, že nenávidím nedočítání rozečteného... O něco lepší byl příběh s Prometheem, pak ale zase přišla slátanina s Wildcats, která mě dorazila. Štve mě, že jsem za to vyhodil tolik peněz, že mi to zabírá tolik místa na poličce a že jsem tomu věnoval tolik času.
  • Lenny
    Lenny mecenáš23.9.2013 16:09JLA: Liga spravedlnosti #2
    Zatímco jednička byla docela fajn čtení, dvojka mi alespoň v první půlce přišla jako nehorázná slátanina, v které se vyznají akorát skalní fanoušci DC.
    Jak už píše erik, dost mi vadilo že nějaké změny se často dějí mimo sérii JLA a tak tam je najednou Aztec a není tam WW a každou chvíli někdo přijde či odejde... ale OK, mohlo to být napsáno líp, ale k týmovkám to patří.

    První příběh s šutrem mudrců byl něco příšernýho. Začíná to vcelku dobře - Luthor si vytvoří vlastní tým záporáků (kde jsem znal akorát Jokera, tak netuším jak moc velcí badassové ti ostatní jsou) a chce zničit Ligu. A i když to má docela hezky naplánované, plán nevyjde díky naprosto trapným věcem (SPOILER: Máme tu explozi, co zabije Supermana... Jé, Superman má vlastně nové schopnosti, takže mu nic neudělá; + samozřejmě nejlepší Batman už všechno dávno věděů /SPOILER). Nicméně Lutherův proslov o tom, že superhrdinský tým je jako firma pobavil a připomněl Babiše. No a pak se děj přenese do budoucnosti, nedává to vůbec smysl a pobíhá tam hromada divných postav.... Tfuj, byl jsem rád že to skončilo.

    Druhá půlka knihy už je lepší a vrací se kvalitou k první knize, akorát se tu furt řeší složení týmu. Příběh s Prometheem je fajn a crossover s Wildcats neurazí/nenadchne. Za 790Kč bída


  • erik
    erik10.9.2013 10:09JLA: Liga spravedlnosti #2
    Kým prvá kniha mala v sebe náznaky perfektného uletenia (stiahnutie mesiaca, JLA vždy vyhrá...), od druhej nič podobné nečakajte.

    Hneď v úvode sa dozvieme, že Wonder Woman je mŕtva (neskôr nezvestná, či čo) a nahradila ju jej matka, pričom zmeny v tíme sa dejú takmer každú kapitolu (vrátane rozpustenia a obnovy tímu), takže som z toho mal dobre známy pocit z Avengers. Nanešťastie, mimo prezentovanú prvú ligu sú to postavy dopočtové až beda (Aztec, padlý anjel, Steel). Navyše, absentuje poriadny protivník. Liga zločincov (Luthor, Joker a hromada komparzistov) nemá čo ponúknuť, jeden mysľou ovládaný kameň to nezachráni. Skoky v časopriestore zachráni finálny stret s Darkseidom v alternatívnej budúcnosti, ale inak je to skôr nuda. Kým u Avengers mi Captain America alebo Iron man čoby schôdzujúci komunisti, neprekážajú, keď o JLA rozhoduje Batman, tam som krajne rozladený, doparoma, čo ten robí so straníckou knižkou na podobných akciách?

    Poďme k pozitívam. Dobrý nápad bol s vytvorením Retra a jeho zmenou na záporáka na mesiaci, kde všetko vychádza až do momentu, kedy sa duchom zo stroja stane Catwoman. Podobne ma bavil crossover WILDC.A.T.S./JLA, nič komplikované, iba stret dvoch tímov a vzájomné popichovanie v kresbe lobáckeho Semeiksa.

    Celkovo ide o typickú superhrdinskú tímovku určenú puberťákom a Morisson nič iné radšej ani neskúšal. Škoda. Prvá kniha bola lepšia.
6101882
Četl/a (59)
3DD!3, Alfred, binnmode, calvin10, ConanVJ, dajik, Davidos402, dbar, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Fox01, Georgíno J., hroubek, hypermlok, invape, James, jh666, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kaylin, Killingjoke, Lachvos, Majkl151, maravenger, mart.in, Martinb, Mates17, Maty48, me, Mercurio, mineralk, mywiel, namdnas, NecRoman, pearlxjam, Petrisko911 , PKD, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Schramm, Sir_Pete, Spacecore, Spike, terrordemon, TheDoctor, Tiba, tom173, trudoš, utresyby, Velkej šéf, vishnar, xxSIMIxx, zlejzmrd
(141)
2scha, 665+1, 81splinter, Alfred, Azbest, bboorreekk, beanek, binnmode, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, Buchtic, burzum, calvin10, Caylen-Tor, ConanVJ, CSE_AC/DC, Davidos402, DAxik, dbar, DEmnoG, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Draug, dr_benway, dvoracekpetr1, Elhonzo , erik, farnhajt, FatMonster, firesnake, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., goodspeed, grinder, Hamichal, Hebled, herbert, Holmwood, holubdema, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, Jak, James, jh666, Joshua_T, kallenved, kaylin, kendor007, keNNoslaw, komik.sx, Lenny, Lord_Arthas, Lukas, maara, Majkl151, maravenger, markic, Martin Buchal, Martinb, Mates17, Maty48, mcezik, me, Mercurio, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, miuanek, monty.cl, MP, MP81, namdnas, NecRoman, noMster, Norri, o2t2, Olesh, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , pk123x, PKD, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, puolpm, radiohead99, Radkos, raenius, Ricarderon, Rumburaq, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, Shin, Sick666, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, Spacecore, Spike, Staník, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, TheDoctor, Tiba, Till, tom173, tomastrejbal, Tommar, TommyBOYER, trudoš, utresyby, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vítek, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (25)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, Corvus, deadpool, delsemela, DracoAn, gezic, Grebenda, Hauzina, ikshorm, Jack, Jáňa, jjjirik, Kiko, kucik, Miriyak, nx, PumpingArrow, RaptoR, RodRoder, Sebastian the wise, Tabasco, Tomasino79, xxaannddeerr
Shání (6)
Al0f0k, Clarkos, Corvus, gezic, Hauzina, pavel
Nabízí (1)
Fox01