Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Greg, vlastním jménem Michel Régnier (1931–1999), je jednou z charismatických osobností frankofonního komiksu. Třebaže není příliš zmiňován v encyklopediích, ba ani oslavován, stěží nalezneme vedle Hergého coby duchovního otce slavného Tintina dalšího umělce, který by svou kresbou tak výrazně ovlivnil evropský komiks druhé poloviny 20. století jako právě všestranný autor, skrytý za lakonickou přezdívkou Greg.
Série "Velká esa" líčí příběhy party dětí, kterou jsou plné dobrodružných honiček, nečekaných odhalení i veselých scének, které jako by vypadly z francouzských komedií. Některé příběhy čtenáři znají pod jménem Pivoňkova dobrodružství.

Scénář
Michel Régnier (Greg)
Art
Michel Régnier (Greg)
Obálka
Michel Régnier (Greg)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-03139-2 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
169 Kč
Originál
Les As 1: Quentin Gentil et Le roi de l'évasion ()
  • Sv1hl1k
    přesně tímto výtvarným stylem si představuji francouzké komiksy
  • trudoš
    Fajn komiks pro děti, nejsou-li tedy odchovány potřeštěnou animací Mladých Titánů nebo SpongeBoba. Tohle je spíš tradičnější frankofonní kousek z dob Asterixe, Leonarda, Lucky Luka či Tintina - což v praxi znamená, že po výtvarné stránce je na to vážně radost pohledět. Ovšem důvod, proč série není skloňována se svými slavnějšími „bratry“, začne být patrný poměrně záhy. Lineární zápletka spoléhá na nekomplikovanou dětskou mysl a tak se nepouští do žádných větších akcí. To sebou bohužel přináší scenáristický nešvar ve formě jednoduchého plánu, jenž se na začátku předestře, pročež pak až do konce sledujeme jeho průběh, aniž by došlo k nějaké zásadnější proměně. Komika se přitom drží v mezích společenského bontonu, beroucího v potaz cílovou skupinu a v rámci toho se nesnažící vybočit z řady. Díky tomu ztrácí maličko na přesahu a na dospělého čtenáře zapůsobí spíš pro nostalgické kouzlo, než humorný obsah. Na druhou stranu, jde o rozjezd série, takže konečný soud bych si schoval na později.
  • hluchavka04
    První vlaštovka ze série příběhů o partě dětí (Velká esa), známých u nás z časopiseckých vydáních v 70. letech jako "Pivoňkova dobrodružství". Ve své době a mezi čtenáři komiksů byl velice oblíbený.
    roztomilé obrázky s vtipnou pointou, tak, aby se člověk zasmál, a přitom se neurazil. (pozn.: jde o dílo které mohou číst děti od staršího školního věku)
    ach, ta nostalgie: Pivoňka u nás vycházel už za komunismu (v dětských časopisech). Brožura, kterou držím v ruce, má malůvky v záhlaví stránek odpovídajícím těm z francouzských Pifů - nebo komiksů v Sedmičce, už si nepamatuji.
    Už se těším na další díl! Z nostalgie a pln očekávání dávám o 10 proc. víc - 80%

  • adevr
    Když jsem byl dítko školou povinné, vyšlo pár dílů v Sedmičce pionýrů, a já se při jejich četbě radostí tetelil.
    Tento příběh neznám, moc mne neoslovil, byly tam mnohem lepší , plné zvláštních vynálezů a ptákovin, tak snad se jich, z nostalgie, ještě dočkám.
  • kaylin
    Postavy v tomto komiksu jsou zajímavé a nebylo by špatné se s nimi setkávat, a tak jsem docela zvědavý, jestli se projekt ujme, či nikoli. Pro děti je to zábavný komiks, který má ve vtipech, spíše situačních, celkem dost nápadů, pro dospělého je to trochu méně zajímavé a sešit nejspíš dočte s tím, že to bylo fajn, ale zas nic tak zásadního. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/293-velka-esa-1-quentin-gentil-mistr.html
  • Kabukiman
    No, tak za ty prachy žádná sláva... Kresba je fajn, ale příběh je celkem slabota a humor taky ani zdaleka nedosahuje kvalit Asterixe nebo Luky Luka... Kdyby to stálo polovic, tak bych nemrmlal, ale za 169 kaček bych si chtěl těch ubohejch 48 stránek užít trošku víc...