Láska ve stínu smrti je příběh o dvou vězních koncentračního tábora Auschwitz – Židovce Mali Zimetbaum a Polákovi Edwardu Galińskim. Mala, díky znalosti cizích jazyků a okouzlující osobnosti pracovala v táboře pro ženy jako kurýr (Lauferin). Edek – politický vězeň koncentračního tábora Auschwitz, kam byl zavlečen s první skupinou polských politických vězňů - po pobytu v hlavním táboře byl přeložen do komanda instalátorů v koncentračním táboře Auschwitz II-Birkenau. Děj v komiksech ukazuje vzájemnou lásku těch dvou, jejich neúspěšný útěk a nakonec tragickou smrt v táboře. Komiksy ukazují neobvyklým způsobem komplikované vztahy mezi obyčejnými lidmi a vězeňskými funkcionáři a členy posádky SS táboru Auschwitz, a je to skutečně ukázka odlišná od všeobecných představ na toto téma.

Série komiksů vznikla na základě odkazů a vzpomínek svědků historických událostí a po konzultaci s bývalými vězni Auschwitz.

Scénář
Michał Gałek
Art
Marcin Nowakowski
Obálka
Marcin Nowakowski
Žánry
drama, historický, válečný
ISBN/ISSN
978-83-61618-19-5 (K&L PRESS s.c.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 290 mm
Tisk
barevný
Stran
40
  • Jonas Woodsman
    Nič moc, moc ma to nebavilo. Zvlastna kreba, ktora nie každému sadne. Príbeh bol zvláštne a zle zakončený. Spoiler! Oni utiekli a potom bum už su zase v koncentráku chytení. Ach jaj.
  • mcleek
    To zpracování příběhu je hrozně zmatené a nepomáhá tomu ani překlad plný chyb. Koupil jsem přímo v muzeu Auschwitz, měli tam komiks v mnoha jazykových mutacích, v některých měli až čtyři díly. V češtině jen tenhle. Asi o to nebyl moc zájem...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 21:54Epizody z Auschwitz #01: Láska ve stínu smrti
    Slušně naservírovaná tematika o holocaustu, ale příběh působí zbytečně akčně, jako by ve stylu superhrdinů, do čehož se stylizuje i kresba. Dobré, moderní, ale jinak nic moc.
1113