Koupit
E.V.A. je sci-fi komiks, který obsahuje vše, co se od takového typu komiksu očekává. Detailní kresbu technologie, kyborgy, zrůdy, sexy ženy, postkatastrofickou společnost. Jeho specifikem je spojení lidského těla s technologií.
Vzhledem k požárům způsobeným blízkostí zemského jádra, lidé ze nejnižší podzemské vrstvy musí nahrazovat spálené části těla umělými napodobeninami. Hlavní hrdinkou je dívka E.V.A. z této vrstvy, která se chce navzdory zákazům dostat na povrch. Proč je vlastně zakázáno přecházet mezi vrstvami? E.V.A. na cestě potkává zvláštní existence a dozvídá se hrozné tajemství. Můžete se těšit na matrixovské finále ve stylu ,,nic není, jak se zdá být''.

Poprvé v prodeji v květnu 2013 u příležitosti komiksového setkání CRWECON
V oficiální distribuci a volném prodeji od září 2013



Scénář
Marco Turini
Art
Marco Turini
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-905514-0-4 (RandO)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
176 x 250 mm
Tisk
barevný
Váha
300 g
Stran
96
Cena
195 Kč
Originál
E.V.A. Croniche da sottosuolo (RandO)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.2.2020 09:19E.V.A. Kroniky z podzemí
    Průměrný scifi příběh se slušnou kresbou. Místy mi vadila stylizace ale na jedno počtení to bylo slušné. Proč ne.
  • Fry
    Fry admin1.5.2015 15:28E.V.A. Kroniky z podzemí
    "E.V.A. Kroniky z podzemí" - Ehhh... kresba se mi jakž takž líbila, nebo spíše byla taková snesitelná, ale většina scénáře je hodně velký podprůměr, tedy pokud neberu v potaz občasné smysl plné pasáže. Tohle už nikdy znova neotevřu (asi) ... a nebýt toho, že to mám podepsané, tak bych to ani doma mít nechtěl! A všimli jste si, že vydavatelství je asi kaput? No nic, výsledek je průměr a já si jdu zlepšit náladu něčím lepším... Za mě 3*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.10.2014 16:32E.V.A. Kroniky z podzemí
    Tenhle komiks má obrovský potenciál, ale zůstal nevyužitý. Zápletka pro dystopický sci-fi příběh dost dobrá, kresba též ucházející... jenže s příběhem je naloženo trestuhodně chaoticky a vyznívá zcela do prázdna. Kresba zase trpí patrně tiskovou kvalitou (o které mluví draco). To, že Turini umí kreslit hezká děvčata jsem si již všiml, ale proč to cpe všude msíto toho, aby se věnoval nějakému ucelenému vyznění, to nepochopím:-) Velká škoda!

    Celkový dojem: 50%
  • Ricarderon
  • mart.in
    mart.in mecenáš24.6.2013 20:51E.V.A. Kroniky z podzemí
    Brzo jsem se ztratil, jestli jsem se teda aspoň trochu chytal na začátku, a bez anotace bych asi vůbec netušil, o co má jít. Postavy se mi vzájemně pletly, kolikrát jsem vůbec netušil, o čem že to vlastně mluví a párkrát jsem si dokonce myslel, že jsem musel přeskočit stránku (nepřeskočil). Autorova kresba se mi mnohem víc líbí bez barev, nebo aspoň tyhle mi přijdou strašné.
  • kaylin
    kaylin17.6.2013 05:25E.V.A. Kroniky z podzemí
    Draco: Ono to spíš bude technikou, jakou se kreslilo - autor použil nestandardní papír, myslím, že to snad byla tapeta, nebo něco podobného, aby měly panely takovou zvláštní zrnitost, což se projevilo hlavně tím, že byly nanášeny práškové barvy, které se přece jen na takovém papíře zachytávaly různě. Myslím, že celá kresba, jak je, byl jeden záměr.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.6.2013 22:26E.V.A. Kroniky z podzemí
    kaylin: Kresba je sice moc pěkná, ale tisková kvalita se mi moc nezdá, natož formát a když to srovnám s Druunou nebo Manarovými knihami z anglickojazyčných edicí, tak kulhá jak barevnost (sytost barev), tak ostrost linek...
  • kaylin
    kaylin16.6.2013 22:10E.V.A. Kroniky z podzemí
    Proč jsem dal čtyři hvězdičky:
    Komiks má kresbu, která je propracovaná, je jiná, je zajímavá a sexy, ale stejně tak studená a kovová. Dokonale zobrazuje svět i atmosféru.
    Musel jsem u komiksu přemýšlet. Nebylo to jen o jednom přečtení, ale musel jsem si ho přečíst dvakrát, abych začal chápat. Bylo to osvěžující.
    Je plný sociální kritiky, která je velmi dobře mířená a myslím, že poměrně snadno pochopitelná.
    Je to sci-fi, což osobně mám prostě rád.
    No a zapáté, není to jednoduché čtení, je to něco jiného na našem trhu, kde se k nám překladově dostává hlavně celkem přímočarý mainstream, kde se moc myslet nemusí. Odvážné, a proto rozporuplné, ale dobré.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.6.2013 21:49E.V.A. Kroniky z podzemí
    kaylin: Ale stejně dáš 4 hvězdy a ani neřekneš za co... Pfff.
  • kaylin
    kaylin16.6.2013 20:39E.V.A. Kroniky z podzemí
    Je to rozporuplné dílo a jsem si naprosto jistý, že nebude vyhovovat všem. Ne proto, že by bylo celkem kontroverzní, i když některé názory jsou zde rozhodně hodně kritické, ale především proto, jaký byl zvolen styl vyprávění. Nestává se mi příliš často, abych musel komiks číst dvakrát, protože poprvé jsem prostě nepochopil, o čem to celé je. Dal jsem ale komiksu druhou šanci, kterou si dle mého názoru zasloužil. Začal jsem se v příběhu trochu lépe orientovat a ono to najednou začalo dávat větší smysl. Jenže stejně jsem nebyl schopen pochopit všechny návaznosti a především smysl všech postav. Je jich zde - na poměrně malém prostoru - skutečně hodně. Až zbytečně hodně. Některé přestávají dávat smysl, některé prostě nevypovídají čtenáři to, co říct měly. A jsem si celkem jistý, že tady není na vině čtenář, ale autor. Nejsou zde dostatečná přemostění mezi jednotlivými scénami, což vede k tomu, že se čtenář bude ztrácet a nebude se chytat toho, co co zde vlastně jde. Bojím se, že tak 20 až 30 % myšlenek, které měly něco povědět, mu zůstane skryto. Není to málo.
  • ikshorm
    ikshorm16.6.2013 20:16E.V.A. Kroniky z podzemí
    Jinak souhlasím s hodnocením Draco - druhou hvězdičku dávám za způsob uvedení na trh a autorův podpis. ;)
  • ikshorm
    ikshorm16.6.2013 20:15E.V.A. Kroniky z podzemí
    Připomíná to pilotní díl velkolepého vysokorozpočtového sci-fi seriálu, který producenti po testovací projekci zařízli. Ale protože jim bylo líto vynaložených prostředků, udělali z toho televizní film a na vysvětlení vybudované zápletky nechali vypravěči jednu větu před závěrečnými titulky. Škoda, potenciál ten příběh měl a grafická stránka se mi velmi líbí.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.6.2013 14:06E.V.A. Kroniky z podzemí
    Krásně nakreslená navoněná zdechlina. Nevím zda je to překladem, ale musím konstatovat, že toto dílo neobsahuje konzistentní příběh, chybí mu elementární logická návaznost a co je nejdůležitější, i smysl. Když si přečtu anotaci, nakonec si to nějak dám dohromady, ale samo o sobě to působí hloupě nedokončeně, nemluvě o množství postav, které nemají pro děj hlubší smysl. Jistěže chápu, že to má geniální hříčka ve stylu "bohové hrají v kostky o lidské osudy", ale nepovedlo se to, zůstal jen blábol.
23982