Koupit
Série, která přinesla svěží vítr do hnijícího ovzduší zombie žánru, právě dospěla k rozuzlení svého zatím nejzásadnějšího příběhu!
Věřili, že ve vězení budou v bezpečí. Mýlili se. Před jejich prahem nyní stojí hrozba, proti níž je pobíjení hord živých mrtvých příjemným zpestřením nudy ve světě bez internetu. Tuhle bitvu rozhodně každý nepřežije. Nikdo není v bezpečí!

Obsahuje sešity série The Walking Dead #43-48

Identický dotisk v březnu 2016


Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-191-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
320 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #08: Made To Suffer (Skybound (Image Comics), 2008)
  • martin28
    Velmi tvrdý a šokující díl. Emotivní, smutné, deprimující rozuzlení boje proti nekropedofilnímu psychopatovi a jeho skupině. 100%
  • faster86
    Nic složitého nehledejte, na obálce jde vidět hlavní hybatel dějěm. Po delší době proběhnou větší "škatulata hejbejte se". Ve vězení bylo fajn, ale není nebe bez mráčku. Je k podivu, jak Kirkman v každé knížce vymyslí snad 3-5 zásadních okamžiků. Když to teď čtu, co den to knížka, tak si musím dávat sem tam rekapitulace aby mi vlastně docvaklo co všechno se stalo, protože je toho strašně moc.
  • Kadin
    Kadin mecenáš14.3.2020 12:13Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Zatím asi nejlepší díl. Díl nadupaný akcí, nečekanými úmrtími (a že jich bylo) a hlavně plno změnami, kterými se budou muset postavy v dalších dílech pobít. Závěrečný střet s Guvernérem byl parádním zakončením jednoho arcu a skvěle rozehrálo karty na ten další. 9/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš11.8.2019 00:01Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Veľmi silný diel. Preriedilo sa to dosť neočakávane a viaceré úmrtia ma šokovali. Presný opak minulého dielu, kde sa nedialo takmer nič a tu to bol masaker takmer od začiatku až do konca. Za mňa tentokrát za plný počet.
  • trudoš
    trudoš editor12.9.2018 13:27Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Trochu zklamání, především proto, že konečný střet s Guvernérem nebyl zas až tak strhující, jak jsem čekal. Místo nějaké rafinované pomsty zde vlastně dojde k jedinému - frontovému útoku na věznici, jež na něco podobného není stavěná. A tak začnou umírat hrdinové i padouši, pěkně v řadě za sebou, jako na maličkých roztomilých jatkách. Smrt některých překvapila, u jiných zamrzela a v jednom případě naštvala, ale v důsledku opustili řady především ti, se kterými se buď už stejně nepracovalo, nebo by s nimi v budoucnu byli pouze těžkosti. Ovšem nenechte se mýlit, nervy drásající je to až až, především pro ty, kteří si hlavní protagonisty zamilovali. Ale na pečlivě budované drama posledních tří dílů to prostě nemá, alespoň z mého úhlu pohledu. Osmé album totiž přináší jen takovou rozpočítávačku, která figurky posune zase o kus dál, a jedna jejich etapa „nového života“ definitivně končí. Přiznám se, že na to, co bude dál, jsem ve skutečnosti zvědavější, než jsem byl na celé tohle finále.
  • JohnyG
    Výstřely napěchovaný díl, kde mrtváci jsou jen vzdálená kulisa pro vzájemný vyvražďování živých. Opevněné vězení, tank, brnění... epická bitva a zábava zaručena. Je ale zvláštní, že Guvernér je na jednu stranu tak geniální manipulátor a na druhou stranu tak mizernej stratég. Tím spíš, že po týdnech vyčkávání a plánování tam najede bez jakýhokoli nápadu a nevyužije ani převahu, ani překvapení. Nicméně napínavé to bylo a zakalí tam dost postav, u kterých bych to asi nečekal. Je fajn, že i rok žití ve světě, kde je všechno jinak, nevymaže z většiny lidí jejich přirozenost a prostě střílet do matek s dětma a běhat mezi kulkama jim přes psychiku moc nejde, takže konec Guvernéra jsem si užil. Když už jsme u něj, ty scény s jeho nemrtváckou holčičkou byly vždycky creepy, ale ta pusinka byla fakt nechutná.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.7.2018 18:35Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Totálně nabušený díl. Nemám slov. Tady se stane tolik věcí že nechápu jak se to mohlo do jedné knihy vejít a zároveň jsem vyloženě zvědavý co se bude dít dál. Tohle je jízda kterou budete vydýchávat ještě nějakou dobu po dočtení.
  • Fimi
    Fimi mecenáš26.6.2018 12:11Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Tak tohle mě poslalo do kolen, kurva takhle se mnou už dlouho nic neotřáslo. Kirkman je prostě komiksový bůh, tohle mělo neuvěřitelný dopad a dokonce jsem se na konci přistihl, že mi snad i slza ukápla. Do teď sledujeme počínání Lori ohledně těhotenství a nakonec tohle. No kurva tohle nemá obdoby, fakt ještě několik hodin po přečtení to ve mě zanechali neskutečně emocí, možná to bude tím že mám doma sám miminko... neskutečné, tleskám Robertovi, neskutečné, to byla jizda.
    Zobrazení guvernéra coby naprostého magora je bezchybné, zda se mi,že je Robert i tak trochu psycholog protože napsat tak dobré postavy neumí fakt každej. Tohle je ta nejlidštější sérieco já.kdy četl...což je paradox vzhledem k žánru..
  • tresida99
    Úchvatný děj. Vidíte zde v plné polní manipulátorskou sviní a její velení útoku který nevyjde. Skupina se rozprchne a vás to donutí jít k dalšímu komixu.
    Určitě doporučuji i knihy , hlavně poslední díl s názvem INVAZE , docela dost to navazuje na děj poté to události. Dokonce zde najdete i návaznosti.
  • jirin
    Tady nejde hodnotit jinak. POZOR SPOILERY: Překvapilo mě, jak moc tupě je vykreslený guvernér, který v podstatě bez nějakého plánu neustále bojuje s vězením. Poslední bitva byla až moc krutá a brutální (miminko), nicméně konec guvernéra zasloužený a jako pozitivum vidím i to, že se hlavní postavy (resp. jejich zbytky) dostali z vězení, a tak se dožijeme akčnějšího života venku....
  • J.T.honza
    Pořád je to naprosto boží. Sice mě trochu štvala ta rekapitulace na začátku a že se všechno odehrálo jinak a svým způsobem mírumilovněji a roztáhleji, než bych podle úvodní scény s tankem čekal, ale jak říkám - pořád je to naprosto boží.
  • brkowycz
    Zkrátka není úplně dobře možné přečíst si sedmičku a pak si ihned neběžet do krámu koupit osmý díl. A to jako opravdu, není to tak, že by si člověk řekl: "Hm, to je ale zajímavý, no nic, zítra cestou z práce koupím osmičku, přeci jen je to dost napínavý." Nene, takhle jednoduchý to není. Dočtete, berete klíče a porušujete všechny dopravní předpisy, jen aby jste stihli ještě otevřené knihkupectví. Tenhle díl jsem pak zhltal na jeden zátah, za hodinu čistýho času. Pokud sérii doháníte jako já, radím si dopředu plánovat nákup sedmého a osmého dílu dohromady.
    Jinak znovu vyzvdvihnu to, co ostatní. Především, dle mého názoru, reálné chování postav. Někdo je posranej strachy, další žízní po pomstě a vrhá do zbytečného sebeobětování, málokdo pořádně ví, jak zbraň funguje. Útočníci z Woodbury jsou také lidé a Kirkman je tak vykresluje. I když jsou zfanatizování Guvernérem, tváří v tvář násilí a krutosti, se prostě sesypou. Narozdíl od jiných příběhů, kde se hrdinové proplétají skrze kanonádu z kulometů, tady se nikdo moc neproplétá, všichni to prostě schytávají jeden po druhém. Veliká škoda reklamního banneru Crwe na devátý díl, na kterém byli dost trestuhodně vyjmenováni všichni, co v tomhle díle zařvou, takže mě smrt nepřekvapila, spíš sem jen čekal, jak kdo umře. I tak bylo mnoho scén dost silných. Jsem ale rád, že jsem konečně dohnal sérii a smrt dalších postav už pro mě nebude vyspoilovaná a budu si jí moci "užít".
    Ještě k žánru - zombie filmy jsem nikdy moc nemusel. Ani tady to si nekupuji kvůli zombie apocalypse, která mi navíc přijde dost neoriginální, a navíc mám silné podezření, že Kirkman nikdy pravý důvod neodhalí. Mám to hlavně rád kvůli těm lidem tam, kvůli tomu, jak se snaží přežít v post-apokalyptickém světě, jak se hroutí, jak si jdou po krku. Kirkman má podle mě lidskou psychiku dobře vyhmátlou a postavy v tomhle komiksu se chovají více lidsky, než v jakémkoliv jiném pseudodramatu z "běžného" světa.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.4.2014 20:37Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Na úvod mě napadla úplně ta samá věta, kterou Kapis uzavírá svůj komentář: Kirkman se s tím nes*re. Tohle je kolosální masakr. Ale asi k němu muselo dojít, napínavé komiksové série musí mít své zlomy a měnit prostředí a zápletky. Dneska to tak chodí, člověk se jinak neumí soustředit nebo se nudí.

    Hrdinové série nejsou hrdinové, natož superhrdinové, jsou to prostě normální lidé, kteří se chovají asi tak, jak by se skutečně zachovali - podle toho co můžeme odhadovat z představy o zombíkovské apokalypse:-) Zkrátka ta autenticita a "realističnost", kterou naťukl matrosh, je jednou z nejsilnějších stránek komiksu.

    Celkový dojem: 80%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš30.12.2013 08:15Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Hned jak sem přečetl sedmičku sem to nevydržel a dal i tenhle díl. Můžu říct, že je to neuvěřitelná jízda a u mě v rámci žánru za plnej počet *****. Jestli sem minulej díl četl hodinu, tak tohle tak půl .o)
    SPOILER ALERT : Řady nám pěkně prořídnou a smrt některých opravdu překvapila. Co se týče reálnosti, tak těžko říct. Lidi prostě jsou hloupí. Né všichni, samozřejmě. Guvernér a jeho útoky-nemám s tim problém. Guvernér je magor co se opájí vlastní mocí a jeho útočení má smysl, pokud se vžijete do magora co to prostě chce teď hned a co čekal několik týdnů a najednou by neměl dostat bonbonek na který se tolik těšil. Co se týče tanku, tak ten řídit neumim, ale prostě bych jim ho zrasil. Třeba granátama, ale rozhodně bych ho tam nenechal jen tak...Co už je malounko jiná kávička je špatné hlídkování/nehlídkování. Uff. Guvernér jednomu usekl pazouru, druhou znásilnoval a mučil a třetího psychicky týral, ale oni přesto neudělaj pořádný hlídky a neudělaj. I když sídlí ve vedlejší vesnici. Chápu, že se nechali ukolébat pocitem bezpečí, ale mít proti sobě psychopatickýho sráče, tak bych s oblekem a zbraní i usínal a měl všechny vycvičené na písknutí :o) Ale dobře, každej jsme jinej a příběh je prostě takhle danej a já to respektuju a užívám si to seč můžu...
  • Mleako
    Mleako mecenáš26.12.2013 23:28Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Tak že zařve spousta postav jsem čekal, jen jsem nečekal že tolik a že zrovna takovým způsobem. A jinak viz matrosh. Kdybyste někde našli tank, taky byste asi taky nevěděli jako ho řídit, natožpak z něj střílet, pokud byste zrovna neměli po ruce tankistu nebo aspoň vojáka. Když vám dá někdo do ruky zbraň, tak i při pravidelném cvičení to neznamená, že se z každého stane ostrostřelec. A to že je váš šéf magor a psychopatickej vrah neznamená, že bez jakýchkoliv pochyb odprásknete každého, na koho ukáže. Tady k tomu žádné výtky nemám. Jen ten SPOILER ALERT deus ex machina příjezd karavanu a podivná honička v lese /SPOILER ALERT mě moc nepasovaly, ale to jsou jen takový drobnosti, který dojem ze zbytku booku nijak nezkazí.
  • sedw
    Luxusní díl, který ukáže, že si člověk v případě této série nemůže být ničím jistý. Ač se něco takového dalo očekávat, i tak jsem byl v šoku, co Kirkman předvedl. Jinak souhlasím s erikem, že se jedná o první velké finále, ale rozhodně bych si nepřál, aby komiks tímto dílem skončil, zajímá mě, jak to všechno začalo, zajímají mě další postavy, teré se v příběhu objeví.
  • kaylin
    Po knize "Živí mrtví: Ticho před bouří", kdy jsem si říkal, že nás přece jen trochu ukolébal, přijde se svazkem "Zrozeni k utrpení" a vy zjistíte, že je toho ještě tolik, co se může stát, tolik, co může potkat naše hrdiny. Ani nebudete věřit tomu, jak jste Kirkmana podezírali z toho, že by nevěděl, co dělá. I přesto, že často slýchám superlativy na tuhle sérii, přece jen jsem nevěřil tomu, že by mohl přijít s něčím, co mě skutečně uzemní. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/287-zivi-mrtvi-8-zrozeni-k-utrpeni-95.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.8.2013 17:28Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Robert kurva Kirkman. Doufám, že je to všem jasné.
  • erik
    matrosh - ďakujem ti za zlepšenie dňa. Z toho by bol úžasný reklamný slogan : Živí mrtví - realita ako vyšitá.
  • matrosh
    Myslím, že hlavní důvod, proč spoustě lidem přijde boj o vězení takový podivný je ten, že Kirkman nestaví na klasickém klišé epiky, ale na realite. Jeho hrdinové nejsou papírový ale realní, a to je pro mnoho komiksáků, odchovaných na ultra-epických komiksech plných sebeobětovaní a hrdinu vrhajicích se pro záchranu svých blízkých do nebezpečí, docela problém. Pokud čekáte epickou bitvu plnou hrdinů, rovnou na to zapomeňte, protože Kirkamnovi postavy jsou obyčejný lidé, kteří dělají spoustu chyb a jsou posraní až za ušima. A myslím, že to je jen dobře.
  • Kabukiman
    Wow, takové čachry s hlavníma postavama jsem nečekal! Ale na druhou stranu to už bylo potřeba, protože jsem se začínal nudit. Ted jsem zase zvědav kam se děj posune. Bylo to dobrý. Sice zase málo zombáků, ale i tak dobrý:)
  • Fry
    Stejně jako "Kapis", jsem i já tento díl "Živáků mrtváků" četl ve vlaku (cestou z Crweconu 2013) a také mám z tohoto dílu takový divný pocit. Člověk čeká opravdové finále jedné kapitoly, na které bude vždy vzpomínat jako na největší epic bitvu, ale ono je to trošku složitější.

    "Živí mrtví - Zrozeni k utrpení" - První kapitola knihy nám zhrne, jak si Guvernér počínal v období sedmé knihy, kdy jsme jeho dějovou linii nemohli pozorovat. Jo, zatím to vypadá fajn, ale zde se to mění ve sračku. (Varovaní - tato část komentáře obsahuje SPOILERY!!) Guvernér stále útočí na vězení, ale moc mu to nejde a stále se vrací spět. Ve vězení je furt někdo postřelený, nebo rozhodnutý opustit bojiště (kdo to vymyslel?). Poté se Michone a Tyrese rozhodnou zaútočit na Guvernérův tábor, kde Tyrese zajmou a překvapivě - zabijou. Po té, stále hromada keců a až na konci to je to pravé ořechové! Závěrečná bitva se na nikoho neohlíží - Axel, Hershel, Hershelův syn, Patrície, doktorka a dokonce i Lori (díky za spoiler na Crweconu Markýzi) a nakonec i Guvernér se stanou v momentě mrtvými. No, zbylo už jen pár lidí, je se na co těšit. Toto tzv. finále bylo ze začátku strašnou sračkou, ale na konec se s toho stala fakt jízda!
  • erik
    Je tu prvé veľké finále. Obľúbili ste si niektorú z postáv? Viete ich všetky vymenovať aj keď vás zobudia o polnoci (beda vám už za to, že spíte)? Tak to ste si zbytočne zaplienili mozgovú kapacitu, pretože nie sú podstatné a tak to s nimi aj dopadne. Predchádzajúci komentár výstižne pomenoval guvernérov „plán“ v akcii, cieľom bolo evidentne zmeniť kulisy a Kirkman to asi nevie inak, ako tak, že sa začne strieľačka, pri ktorej nemŕtvi ani nemuknú (čo nerobia skoro vôbec, kde je sakra záhrobný šepot?). Aspoň sa v ďalšej knihe konečne zbavíme nudného väzenského prostredia. Jedinou chybou na kráse je to, že vôbec ďalšia kniha bude. Mohlo sa to zakončiť a bol by som maximálne spokojný.
  • Kapis
    Kapis mecenáš13.6.2013 21:10Živí mrtví #08: Zrozeni k utrpení
    Bacha SPOILERuju!!! Tak nevím, připadlo mi paradoxně, že tato kniha ztratila oproti předchozím dílům trochu spád. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem ji četl ve vlaku cestou z Crweconu, kdy se mi ještě navalovalo a nemohl jsem si ani pořádně zdřímnout, protože jsem jel s celou eskadrou Dejvického divadla, kteří nezavřeli celou cestu huby až do Ostravy. Teda takový Trojan toho jsem neslyšel, ten se taky snažil marně pospinkávat. No a nebo to bylo proto, že ten tak obávaný Guvernér se choval bezradně, lítal tam a zpátky, bez zjevného plánu si nechal střílet lidi a než se k něčemu rozhoupal, tak kniha už skoro končila. Kniha měla potenciál napětí nejvyššího kalibru, ale nějak se ji to nepovedlo a nebo jsem si to měl možná přečíst jindy, těžko říct. No ale gadžopádně je to takové vyvrcholení jedné velké části, to zas jo. Moc hrdinů nepřežilo, ale furt tak nějak tuším, že to miminko pod tělem mrtvé matky ještě ta zhrzená paní, co ji zastřelila společně pak i se svojim šéfem, vyhrabe a zachrání. Nicméně, co se bude dít dále jsem tak jako tak zvědavý, Kirkman se s tím nesere.
101251
Četl/a (154)
123peta, 2scha, adriel, anka, BadBoy, blackJag, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Gregory47, gwen666, Hønzza, HellWeber, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Joshua_T, Kaaos, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Matthew, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, Petrisko911 , petrSF, Pista, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, sandman, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, SNUFKIN, Spacecore, Spike, syon, tesilosaurus, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, tresida99, trudoš, tukak, Unerr, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(268)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, DAxik, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Drbo Jebo, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, HellWeber, herbert, holubdema, Honzissis, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jerry67, jiskra, Johny87, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kamil, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, Lookass33, luky.kuky10, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, Matej-29, matrosh, Matthew, Matthew, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mike731, Mikei, mikina, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, Netorack, netvor, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PP, PrastenejCitron, Quentin, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Ragnarog, raimi, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, saja, sandman, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spike, StanleyHu, stepan.tichy, syon, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (30)
Agent24, Badgu.y1902, Blair, Braindead, DAN478, Davidkkk, Davispear , deadpool, FatMonster, Houbař, husakpetr93, Jack, jakouback, Kitykatyn, Kryysa1892, kybl, Maty48, mikki.maser, Mikko, Raido26, royan, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr, Zajda
Shání (3)
Al0f0k, Hurvy, Kitykatyn
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz