Od chvíle, kdy byl tým Avengers založeny, neodmítl nikdy jeho klíčový člen, Thor, přijít svým spolubojovníkům na pomoc. Když se však v ohrožení ocitnou jeho vyznavači, musí si bůh hromu vybrat mezi povinnostmi nejvyššího asgardského vládce a zakládajícího člena Nejmocnějších hrdinů Země. Ve chvíli, kdy se konflikt vyhrotí, zasáhne proti božskému příteli neporazitelný Iron Man. Situace se dostává na ostří nože!!

V české mutaci vyšel tento svazek jako dvanáctý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií The Avengers (Vol. 3) #61-63, #76, Thor #58 a Iron Man #64


Scénář
Geoff Johns, Dan Jurgens
Art
Alan Davis, Gary Frank, Ivan Reis
Lettering
Karel Urban
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
546 g
Stran
144
Cena
199 Kč
Originál
The Avengers (vol. 3) 61-63, 76, Thor 58, Iron Man 64 (Marvel)
  • ludek.n
    Zatímco Avengers dávají dohromady svou ambasádu na Manhattanu a snaží se vymyslet, co si počít s Jackem Hartem, bůh hromu Thor se s Iron Manem nemohou shodnout v otázce válečného konfliktu v Slokovii. Scénárista Geoff Johns si po revoluci, kterou způsobil v DC univerzu, odskočil k Marvelu zatřást se slavným týmem Avengers. Příběh dával dohromady ještě s dalšími dvěma spolupracovníky - Danem Jurgensem a Mikem Grellem. Počin, který v jejich rukách vznikl, je zajímavý, nicméně malinko nesourodý. Nebýt famózní kresby Alana Davise, asi bych ho zatratil na věky věků už po prvním sešitě. V úvodu je to totiž sprostá předváděčka postav, které jsou pro další vývoj bezvýznamné. Jejich epizodní vstupy jsou nanicovaté a k ničemu. Rozvodové stání druhého Ant-Mana Scotta Langa a následná záchrana jeho dcery mohly být bezpochyby nejdojemnějšími scénami pod sluncem, kdyby nebyly prázdné a bez hloubky. Šťouchanou mezi Thorem a Iron Manem zachraňuje Alan Devis dokonale zpracovanou dynamikou svých panelů, protože jinak celá ta tří sešitová potyčka valný smysl nedává a morální poučení také chybí. Pokud už bych chtěl nabrousit nože, ubral bych natupírovaných superhrdinů, politických blábolů a vzývání božstev, místo toho přidal nějakou tu myšlenku, pořádnou zápletku a není co řešit. Takhle ale bohužel…
  • sedw
    Kdybych znal kontext lépe, možná bych se i dobře bavil, takto to bylo pro mě o ničem.
  • trudoš
    Nuda - a to ze stejných důvodů jako v případě omnibusu JLA: Liga spravedlnosti 2. Ona ta přehlídka různorodých hrdinů má asi v úmyslu potěšit každého fanouška žánru, jenže když oni všichni v důsledku vypadají spíš komicky, než akčně. Kvůli tomu nefungují ani vnitřní dramata jednotlivých postav, např. Langův rozvod a boj o dceru, nebo Hartova sebevražda. Jak máte brát vážně někoho, kdo i v obýváku chodí v pláštěnce a elasťákách? Možná, že kdybych znal lépe události, které dramatu předcházely (hlavně v případě druhé půlky alba), vzal bych Avengers na milost. Takhle jsem jen zíral, jak se všichni zúčastnění po celou dobu vyprávění dokážou tvářit vážně. Ale zas oceňuji snahu. Problém je, že když člověk četl pecky jako Strážci, Vycházející hvězdy či Království tvé, působí v tu chvíli Na ostří nože spíše jako dětská hra, než jako příběh s vážnějším podtextem. Čemuž odpovídají sexy holky, nabušení gerojové, vtipné hlášky a anarchistická vize samostatného státu pro všechny superhrdiny světa.
  • mearez
    Svoje chyby komiks má, ale něják jsem nebyl schopen je vnímat. Je to takový pěkný Avengers komiks, Ant-man a Jack of Hearts měli skvělou linku, souboj Thora a Iron Mana mě celkem bavil. Pro fandy crossoverů doporučuju, ostatním moc ne. Za mě ale 4*.
  • karl173
    Scénář má zde spoustu chyb a spoustu děr. Ve výsledku zde jsou dva hlavní taháky. Scott Lang vs. Jack of Hearts a jejich osobní problémy. A Thor vs. Iron-man a jejich hra na boha. Nic víc tu není a nic víc ani nečekejte. Nicméně i přes spoustu chyb je to stále zábavná a svižná jednohubka, která minimálně soubojem Thora s Iron-manem udělá radost mnoha nerdům. Mě osobně se líbila, byť její důvod a dopad je minimálně směšný, tak samotný boj stál za to.
    Nicméně tento komiks je tím dílem, které vás možná na chvíli pobaví, ale pravděpodobně záhy zapadne.
  • Alex´s
    Nevím jak začít, kresba je docela fajn, ale lepší by bylo,kdyby to kreslil David Finch (avengers: Rozpad,avengers: Útěk). Komiks mi přišel o ničem, zvětšiny se tam nachází boj mezi thorem a iron manem, potom tam je konflikt mezi Jackem of hearts a Ant-manem (trochu to pomohlo komiksu) a potom tam přimíchali postavy, které tam jsou jen tak (scarlet witch,vision,she hulk ....). Štval mě tam trochu thor, a iron man mi přišel docela fajn, což je většinou na opak, iron mana moc nemusim. Všechny komiksy v této knize nejspíše zachránil cap. america,Jack of hearts a ant-man. Někdy mi ten komiks nepřišel logický. 2,5-2,8 hvězdiček.
  • Blackhand47XD
    Ale jo, nějak to funguje. Thor se mlátí s Iron Manem, Doom vyhrožuje a zbytek světa na to kouká, proč ne. Zápletka s Ant-Manem je však moc fajn.
  • Darth Raelchi
    To byla ale hovadina... Omlouvám se, ale tohle je fakt kravina, která mi jen zacpává místo v poličce. Nuda a nuda. Jakýsi chabý pokus o rozkmotření se postav. Civil War to není a je to vidět.
  • VanTom
    OK superhrdinský mainstream s líbivou kresbou, ale že by šlo o "příběh, o kterém se mluví dodnes", jak říká pán v úvodníku, to ani omylem. Do UKK se spíš než kvůli zcela průměrným kvalitám dostal proto, že scénář psal dnešní prezident / kreativní ředitel DC, slavný Geoff Johns, při svém sporém působení v Marvelu. Jinak není zrovna šťastné vytrhnout z kontextu nekonečné týmové "soap opery" 2 neúplné příběhy (vyhrocení antipatií Ant-Mana a Jacka of Heartse (pro mne neznámá postava; a po Captainovi Amerikovi další pádný argument, proč nepřekládání všech jmen bez rozmyslu považuji za zrůdnost) + krize ve Slokovii, která proti sobě postaví Iron Mana a Thora).
  • S4TW
    Takhle příště radši ne! V podstatě se jedná o dva na sebe vůbec nenavazující příběhy, nechápu, z jakého důvodu... Prostě se vybraly nějaké dva příběhy Avengers a dali dohromady, jeden z nich navíc stojí za pendrek a vůbec mě nebavil, jednalo se o dost podprůměrný příběh (ten s Ant-Manem a JoH), naopak příběh Thor-IronMan-Cap mě dost bavil a kdyby se mu věnovala celá kniha, byl bych spokojený. Kresba je pro mě průměrná, neurazí, nepotěší. Kdybych hodnotil příběh AM+JoH tak je to 1/5, Thor+IM+CA by bylo 4/5. Celkově pro mě dosud nejslabší kousek z UKK.
  • Kabukiman
  • jh666
    Avengers opět nezklamali. Rozpad byl lepší, ale tohle pořád patří k tomu lepšímu v UKK. Jsou to vlastně dva příběhy. Ten s Ant-manem (Lang) a Jack of Hearts je o trochu slabší (3,5z5). Ale když si jdou po krku Thor a Iron Man a Cap si hraje na smírčího soudce, je to opravdu bomba. A potěšila Zaklínačka.
  • firesnake
    Zase tak dobrý to nebilo, Thor praští Captaina Americu do štítu a najednou zjistí, co udělal za chybu?
  • Xeelee
    Velcí kluci se perou kvůli politice. OK.
  • jirin
    Není to žádná pecka, spíše tak do počtu. Ale Ant-Man, Doom a i bitka Thor a Iron-Man je zajímavá a hlavně pěkně nakreslená. Prostě průměr.
  • Flash
    Pěkná bitka a objeví se Doom.A je mi líto Jacka Harta.Pro mě nic zásadního.
  • luky.kuky10
    Nevim jak mam tento dil UKK brat. Podle me to vetsine ctenaru krome pekne kresby nic moc neda. Jak uz bylo napsano nize, jsou tu nove postavy ktere ani neznam. Moc rad bych se neco dozvedel treba o Jacku of Heartovi, ale to by u nas o nem muselo neco vyjit. Musel jsem to precist dvakrat abych se v tom aspon trochu vyznal, a tak nejak odtusil o co se muze jednat. Co se tyce kresby, tak zde nemohu nic vytknout. Kresba se ml libila a videt zase jina brneni Iron Mana a zarostleho Thora, a spousty dalsich Avengeru bylo pekny. Avengers mam hrozne rad, a jsem rad za kazdou knihu ktera u bas vyjde, ale spise se priklanim k nazoru, ze mohlo vyjit neco lepsiho.
  • xflori01
    Tak, teda nevím proč je to tak špatně hodnoceno. Já to beru za dobrý komiks. Sice se tam rozvíjejí dva příběhy, jak ostatní psali, ale to mi nijak nevadilo. Podle mě velmi slušný komiks.
  • Fry
    Tentokrát jsem opravdu na vážkách. To UKKčko je prostě hrozné, ani nevím, jestli se mi to líbí nebo ne. Naposledy u "Dark Phoenix" a teď zas, kdo se v tom má vyznat. Je pravda, že toto není zrovna nejlepší UKK, ale..

    "UKK - Na ostří nože" - Jak jsem napsal již výše, u posledních dvou UKKček, které jsem četl (Phoenix a toto) tak prakticky nevím, na čem jsem. V základu je příběh dost dobrý. První dvě kapitolky o znovu seskupení Avengers, příběhu "Jacka of Hearts" a příběhu "druhého Ant Mana" mě bavily teda opravdu dost. Vím, že tyto postavy jsou pro nás prakticky neznámé, ale mě vůbec nevadí se s nimi seznámit, když nám scénárista předloží jejich minulost. Ale právě zde se to trhá a to v příběhu, ve kterém proti sobě opět povstane Thor a Iron-man. Ten příběh je v podstatě jen o bitvě, která se nedá jen tak smést a vyřešení není taky zrovna nejlehčí. Takže v tomto momentě kniha celkem dost ztrácí. Jediné, co tomu zase dává váhu je 76 díl Avengers, ve kterém to opět stojí za to. Geofovi je bližší DC a mě ostatně taky, takže dám 4* a uvidím, co mě čeká příště..
  • J.Connor
    Tak nevím, začíná mě už UKK nudit ? Nebo jen vesmírné BH 902 10 Avengers je mi z Marvel universe nejmíň sympatické ? A nebo tenhle book prostě není nic moc ? Od prvních dvou snad špetku, ale C) je jednoznačně správně.
  • erik
    Kto by u superhrdinov nemal rád tie detsky naivné a heroické príbehy, kde sa to hemží zemičkami, ktoré by ste na mape hľadali ťažko (Slokovia), pravda, okrem nepremenovateľného USA, kde sa z hrdinského tímu stane medzinárodná organizácia a kde si najradšej dávajú do zubov dlhoroční parťáci?

    Avengers - Na ostrí noža je práve takým to mainstreamom. A je fajn. Kým zápletka s uctievačmi a s Doomom je typicky blbá, trampoty Jack of Hearts a Ant-mana ma bavili. Okrem ústrednej bitky Thora a Iron mana ma potešilo aj to, že je tu zaradené dokončenie príbehu kartového hrdinu. Krátko na to nadväzuje príbeh Avengers - Rozpad, tak to aspoň trošku približuje Bendisov úvodný moment.

    Ultimátní komiksový komplet sa vyznačuje značnou dávkou chýb, tentoraz sa tu napríklad uvádza meno Ivana Reisa ako kresliča, ale ten, samozrejme, nič nenakreslil. Keby to niekoho zaujímalo a nechcelo sa mu hľadať po nete, tu je pár faktografických informácií:

    Avengers 61-62 (476-477 podľa starého číslovania)
    Geoff Johns - scenár
    Gary Frank - kresba

    Thor 58
    Dan Jurgens - scenár
    Alan Davis - kresba

    Iron Man 64
    Mike Grell - scenár
    Alan Davis - kresba

    Avengers 63 (478 podľa starého číslovania)
    Geoff Johns - scenár
    Alan Davis - kresba

    Avengers 76 (491 podľa starého číslovania)
    Geoff Johns - scenár
    Steve Sadowski - kresba

    P.S. Na margo vytrhnutia z kontextu, vyrástol som v žiarivom socializme, nuž som sa ku komiksom dostával sporadicky, sem-tam číslo, po nemecky alebo juhoslovansky a vôbec mi nevadilo, že nič nerozumiem, či ako to končí. Na jednu stranu mi nastupujúce generácie asi neporozumejú, ako sa dá tešiť z mála, na druhej strane som rád, že túto núdzu nepoznajú a sú zhýčkané knižnými súbormi komiksov, nech vám to vydrží. :)
  • Landauer
    Nic moc, no... ale přečet jsem si to a ani se moc nenudil. Je ale fakt, že to působí jak celovečerní upoutávka na něco, co asi nebude...
  • Lenny
    Na ostří nože obsahuje dva trojsešitové příběhy. Jeden uzavřený, druhý zcela vytržen z kontextu.

    Titulní "Na ostří nože" vlastně ani příběh Avengers není. Na jedné straně tu máme Thora co se snaží zasahovat do mezinárodního dění a ochránit národ svých uctívačů, na druhé straně Iron Mana co se mu v tom snaží zabránit. A někde uprostřed stojí nezajímavej Cap. Problém příběhu je to, že je rozplizlej mezi tři řady a nemá jednoho scénáristu - mezinárodní situace je občas docela zmatená a nedává to smysl. Ale ono je to vlastně úplně jedno, protože tu jde jen o jedno - finální bitku mezi Iron Manem a Thorem - sice se na ni hezky kouká, ale to je tak všechno. Když to srovnám s Fantastic Four: Authoritative Acrion, která v rámci UKK taky vyjde a točí se kolem podobného problému, jde vidět jak je "Na ostří nože" mizerné.

    Druhý příběh se pak točí kolem sporu Ant Mana (Scotta Langa) a Jacka of Hearts. Kdo z komiksových nováčků zná tyhle postavy? Nehlaste se všichni... Jak už jsem psal výš, jde o čísla zcela vytržená z kontextu, takže jen vidíme jak se ti dva hádají, ale nevíme pořádně proč (nevíme jak se dostali do týmu a zejména Jacka takhle vůbec nejde pochopit). Avengers jsou co se vztahů mezi postavami týče jako seriál - je nutné ho sledovat od začátku a ne pustit si prostřední a pak hned závěrečný díl.

    Suma sumárum: Zcela zybtečný UKK, místo kterého mohlo vyjít něco pořádného
  • kaylin
    Není to zásadní příběh a není zde nic, co by vás mělo dostat. Ano, ta bitka vypadá celkem dobře, ale musím říct, že se mi třeba více líbila první kapitola a klidné pasáže, kde se skvěle využívá světlo a stín. Co si budeme povídat, kresba není něčím, co nás vytrhne. Že by zatím nejslabší díl UUK? Pravděpodobně ano. Ale tak co bychom chtěli? Nemůže být všechno naprosto skvělé. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/104-ukk-28-avengers-na-ostri-noze-65.html
143669171
Četl/a (150)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, Bart, Blackhand47XD, blackJag, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, emanek, erik, Final, Fives, Fox01, Fry, gezic, Glumal, guseppe, Gustik5, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Knuckless, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Madmax, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr. Baboon, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, punisher, raenius, RaptoR, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(392)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, Babany, Badgu.y1902, Bart, barthez, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, carlmichael, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , emanek, Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, goodspeed, Greyman, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, JORDY, José, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, keyko, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl, Majkl151, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, morbn, MP, Mr. Baboon, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Ondraseeek, Oompa Loompa, oru, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, RaptoR, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, semi41, seneke, Sesta, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, Ted15, tertr556, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, Braindead, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Grebenda, jackie, kybl, Mariomichal
Shání (1)
gobers
Nabízí (5)
Fox01, Kreatik, Pán rostlin, Remi LeBo, Tommar