Koupit
Publikace obsahuje příběhy lidí, kteří se potýkají s finančními potížemi. Vystupuje zde rovněž prasátko, které se často trefně vyjadřuje k jednání protagonistů. Na závěr dává prasátko cenná ponaučení, jak problém vyřešit.

Kreslený humorný průvodce finanční gramotností. V rámci osvěty rozesíláno zdarma do knihoven a škol. Autorská práva následně koupilo nakladatelství Mladá fronta.

Scénář
Kamil Kavka
Art
Richard Svitalský
Žánry
naučný
ISBN/ISSN
978-80-260-3246-5 (M.B.A. Finance)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
??? x 230 mm
Tisk
barevný
Váha
200 g
Stran
99
Náklad
1000ks
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:35Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Tady jde o obsah a přidanou hodnotu, jinak standardní komiks co se kresby týče. Informativnost hodnotím velmi kladně, jinak ale komiksový průměr, který jsem měl problém číst plynule.
  • Pán rostlin
    Jelikož jsem na žádné z mých škol (vyučen s maturitou - obchodník) obor finanční gramotnost neměl a pracuji ve službách (konkr. dluhové poradenství) tuto publikaci jsem si vypůjčil v oddělení komiksy pro dospělé (neplést s erotickými komiksy) tím ochotněji, čím méně peněz na účtu mi zbývá. Komiks hýří vtipy, má kvalitní scénář (sledující úpadek až po finální příslovečné světlo na konci tunelu v podobě sociálních dávek státu), barvitou kresbu... Co se mi nelíbilo, byl odsudek komerčních dluhových poraden (nejmenovaná společnost, ve které mám tu čest pracovat, je jedničkou na trhu ve svém oboru). Ale to je asi jenom můj problém (chtěl jsem ji doporučit svému zaměstnavateli coby jakýsi alternativní materiál ke vzdělávání našich klientů ve finanční gramotnosti (sic!), ovšem toto mne odradilo). Věčná škoda, že dlužníci nečtou komiksy, a to ani ty edukační... Tato publikace má spoustu užitečných informací (zpočátku jsem byl skeptický, ale i já jsem se lecčemu důležitému přiučil) a mohu ji doporučit jako základní dokument o tom, jak (ne)nakládat s penězi.
  • kaylin
    Docela mě překvapilo, že komiks, který se jinak prezentuje tím, že chce lidem ukázat, jak to s financemi chodí - a že některé rady jsou skutečně skvělé - dokáže být takhle jednostranný, respektive dokonce i propagační. Banky jsou definovány jako instituce lidumilné, exekutoři jako přátelé, ostatní jsou nepřátelé. Jistě, není to dokument, ale přesto je to publikace, která se snaží pomoct. Měla by být nezaujatá. V případě scénáristy je to ale těžko splnitelné, když on sám na finančním trhu působí. Kdyby byla tato zaujatost odstraněna, bylo by to skutečně skvělé dílo ve svém oboru, který je na poli komiksovém v podstatě v plenkách. Alespoň v České republice ano. Tak co si budeme povídat, někdy mám pocit, že komiks je tu v plenkách stále. Přesto "Čas dluhů! Rozhodně plní svůj účel, dává dobré rady, většinou, a navíc je ještě doplněn o závěrečný slovníček pojmů, který také pomůže při orientaci ve financích. Záměr dobrý, dobře provedený, ale nedotažený k dokonalosti. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/368-cas-dluhu-60.html
  • Kapis
    GWB: ááno, banky jsou hodné a když tvrdíš opak je to chucpe-;) Jsem původně myslel, že to je nějaký propagační materiál z Kalouskova ministerstva pro školy zadara - ale oni za to chtějí dokonce prachy?? UFF
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.5.2013 21:57Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Hrozně zajímavý komiks, který má na první pohled velmi "ušlechtilé" cíle, a to sice vzdělat lidi o základních ekonomických úkonech a vštípit jim nějakou tu základní finanční gramotnost. Pravdy o tom, ať člověk platí upomínky, nekupuje si zbytečnosti, a ať se zbytečně nezadlužuje ("Jsem váš dluh! Mám vás rád a budu u vás bydlet!"), zní velmi banálně, ale jak známe příklady z okolí, mnoho lidí se jimi neřídí. Jenže všechno vyznívá až příliš jednostranně (exekutor přece není zloděj - inu, jak se to vezme) a opakuje takové ty jednoduché mantry rádobyzodpovědného uvědomělého člověka, který volí pravici a rozumí přece tomu, že vše je oukej, laissez-faire. Nezdráhám se tvrdit, že jde tak trochu o "kapitalistickou bankovní propagandu". Bacha na lichváře, ale normální banky jsou fajn... jo a rozhodně se pojistěte! Ještěže je ten komiks místy docela vtipný.

    Celkový dojem: 50%
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.10.2022 03:09Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Pan rostlin - Zdravím tě, pane rostlin, mám na tebe pár dotazů, zkus odpovědět prosím:

    1) pokud pracuješ v dluhovem poradenství, čemu důležitému jsi se konkrétně přiučil?
    2) kde konkrétně jsou v komiksu odsouzeny komerční dluhové poradny a jak?
    3) jak ty sám jako poradce nakládáš s financemi, když ti jich na účtu moc nezbývá?

    Děkuji...