Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Příhody malého chlapce a jeho ne vždy tak docela plyšového tygra pokračují! Budou se vyrábět sněhuláci, bojovat se zákeřnými mutantskými učitelkami i odpornými slizkými holkami a vůbec filozofovat o životě a tygrech.

Vydavatel omylem označil knihu ISBN kódem předcházejícího čísla.

Upozornění vydavatele: Originální podklady zřejmě sežrali krvelační dinosauři, takže pro českou verzi bylo nutné celý komiks včetně obálky oskenovat. Prosím, omluvte lehce sníženou kvalitu - bez této oběti byste neměli možnost si tento komiks vůbec přečíst.


Scénář
William B. Watterson II
Art
William B. Watterson II
Obálka
William B. Watterson II
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7449-119-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 225 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
136
Cena
199 Kč
Originál
Calvin and Hobbes: The Days Are Just Packed ()
  • Franta z Čokolády
    Při čtení se ve mě znovu probudilo dítě... které chtělo se smát i plakat zároveň.
    100%
  • sedw
    Calvin je jednička mezi stripovými sériemi, naprosto excelentní zábava. A ač obsahuje i slabší stripy (což je pochopitelné), celkově jednoznčně 5*. Z u nás vyšlých dílů zatím nejlepší, ač všechny zaslouží plný počet.
  • erik
    Calvin a Hobbes nemilosrdne odhaľujú realitu spolunažívania s dieťaťom, a predsa je to neopakovateľná skúsenosť plná neočakávaných a jedinečných zážitkov, ktoré by som doprial každému. A tento strip je jednoducho úžasný.

    Jediná chyba prevedenia sa zjavuje v odfarbených príbehoch, kde sa pritmavé pozadie často zlieva s postavami, čo je škoda.
  • Azalin
    Geniální.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.6.2013 23:58Calvin a Hobbes #08: Jeden neví, kam dřív skočit
    Ukažte mi lepší komiks, lepší stripy, lepší knížku, lepší zábavu... u mě asi pohoříte.

    Celkový dojem: 100%
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš15.6.2013 09:55Calvin a Hobbes #08: Jeden neví, kam dřív skočit
    Kdo chce začít s Calvinem, může sáhnout po jakémkoliv dílu a bude to dobrá volba. "Jeden neví.." je ale pro mě jeden z těch nejlepších. Nejenom kvůli krásně vystavěným vtipům, které mi sedly, ale hlavně kvůli prací s komiksovou řečí. To jak Watterson koncipuje (především nedělní) stripy, jak pracuje s prostorem a výrazem je pastva pro oči. Samotná kresba je "standartně úchvatná". Jediné co zamrzí je černobílý tisk u barevných dílů - především když se potká tmavá šedá s černou. Ale kašlu na to, jsem šťastný, že to tu vychází. U Calvina nejde o to se zasmát, ale být v tom světě. Watterson ho vytvořil s bravurou génia.
  • JFL
    Ačkoli by se neměly absolutní superlativy používat, protože pak dochází k jejich devalvaci, Calvin a Hobbes prostě je nejchytřejší a nejosobitější syndikovaný strip posledních osmdesáti let (to aby se nebyl o superlativy ochuzený Little Nemo). Nakladatelství Crew si zaslouží velké díky za to, že jeho slávu šíří českým vydáním, obzvláště pak ve špičkovém a stylově nesmírně svěžím i přirozeně znějícím překladu Richarda Podaného. Byl jsem nicméně zvědav, jak se vydavatel vypořádá s tím, až v chronologickém vydání dojde za hranici roku 1992, kdy si Waterson prosadil nedělitelný formát pro nedělní speciály. Bohužel tentokrát se poprvé opravdu projevila tragédie faktu, že originální tiskové podklady zřejmě sežrali krvelační dinosauři či vesmírné příšery, a české vydání bylo zajištěno za cenu scanování. Nedělní stripy od roku 1992, kde Waterson výrazně experimentoval s rozložením i formátem panelů, jsou znatelně zmenšeny, aby se vešly na zavedenou velikost stránky, a hlavně jsou černobílé bez odseparované barvy (na rozdíl od doposud vydaných nedělních stripů), což má za následek, že některé z nich se topí v šedi a zorientuje se v nich jen čtenář notoricky obeznámený s originálem. Nicméně nelze než tento fakt prostě přijmout s povzdechem, protože vynechání těchto stripů by bylo mnohem větší katastrofou. Ostatně můžeme doufat, že podobně jako v případě prvních souborných vydání v USA i zde dojde posléze na speciální vdání jen nedělních stripů v celobarevné publikaci. Potažmo můžeme doufat v český ekvivalent definitivního vydání The Complete Calvin and Hobbes (viz Amazon). Calvin a Hobbes a famózní český překlad by si to zasloužili.
3831
Četl/a (63)
adevr, Alfi, Baffman55, Balů103, Berry669, bierce, binnmode, calvin10, charvos, cobe, davidek, DEmnoG, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, filmator, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, georg, Georgíno J., Glumal, Grrr, Hanussen, Houbař, IndyP, James, jankie, jerry67, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaluž, kaylin, kinak, Lawer de Sanctis, Light, LookAss, Lukasitch, Mamut12, NecRoman, Noci, oleav, p3tris, pavlosson, pearlxjam, punisher, Rezet, S313, saja, Satan__666, Schramm, Shpeckk, SNUFKIN, strougy, tomaseek, trudoš, TZcomics, vita, VXP, xmirek, zgrywus
(137)
adevr, Alfi, Awakener, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, berounskej, bierce, binnmode, blackJag, Blair, Bob, bourgeois, brkowycz, Caiiiczech, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, Dali, davidek, DAxik, DEmnoG, Doly, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, filemon, Fox01, Franta z Čokolády, Fréza, georg, George Walker Bush, Georgíno J., Glumal, goodspeed, grinder, Grrr, Hanussen, herbert, herrman, hiro666, Horstik, Houbař, Hulik, Iggy Pop, ikshorm, IndyP, invape, Jak, James, jankie, jerry67, jindroush, jiskra, joehot, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kaluž, Kareru, kaylin, Kazumaki, kinak, komik.sx, Lawer de Sanctis, lifi, Light, Lojza, LookAss, Lucieee91, Lucifer, maara, Mamut12, Martin Buchal, matrosh, MB, Michal Opitz, mikado, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Noci, p3tris, Paldini, pata, pavlosson, pearlxjam, pechna, porculan, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, radiohead99, regressiv, Rezet, Ricarderon, rooty, Ruw, S313, Saran, Schramm, sedw, sercial, Shpeckk, Skot, sleepless, SNUFKIN, strougy, tacmud, timek, tomaseek, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vita, Vítek, vranakx, VXP, Wiruss, xintax, xmirek, yama, yogi, zgrywus
Chce (11)
Braindead, henrycruel, Holmwood, Kapis, Lobodlak, Lobok257, lostkokots, Moyek, Netorack, Niaz, Tiba
Shání (2)
Černá Krysa, pavel