Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Komiksový příběh Šmoulinka se stal v rámci vydávání kreslených příběhů o šmoulech bezmála legendou. Belgický výtvarník si totiž pro v pořadí třetí rozsáhlý příběh o šmoulech vymyslel novou postavu – šmoulinu, později Šmoulinku, kterou vyčaroval zlý čaroděj Gargamel, aby rozvrátila pohodu ve šmoulí vesničce. Šmoulince se to málem podaří, ale když si uvědomí, co způsobila, začne toho sama litovat. Příběh je doplněn komiksem Šmoulí hlad, pohádkovým příběhem, v němž se šmoulové během kruté zimy vydávají do světa za potravou.

Scénář
Pierre Culliford (Peyo), Yvan Delporte
Art
Pierre Culliford (Peyo)
Obálka
Pierre Culliford (Peyo)
Překlad
Michal Lázňovský, Tomáš Vondrovic
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
Albatros (Albatros Media a.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
64
Cena
149 Kč
Originál
Les Schtroumpfs #03: La Schtroumpfette (Dupuis, 1967)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:19Šmoulové #03: Šmoulinka
    Správně ulítlé a místy i nadčasové. Tohle se rovněž povedlo a já se skvěle bavil. A co mě vyloženě odpálilo, byl vznik samotné Šmoulinky,která nejen, že původně vypadala zcela jinak (tady Peyo skvěle přemostil stripy s následujícími alby týž příběhů v novém hábitu), ale že ji stvořil Gargamel, aby poškorpil Šmouly. Fakt hustý zjištění.
  • james89
    james893.7.2018 15:54Šmoulové #03: Šmoulinka
    Příběh o Šmoulince se mi asi ze všech příběhů o Šmoulech líbil zatím nejvíc. Dost jsem se u něj nasmál a byly tam krásně předvedeny lidské vlastnosti - Šmoulové vs. Šmoulinka :-)
  • kaylin
    kaylin6.11.2013 09:36Šmoulové #03: Šmoulinka
    Peyo především ukazuje, jak skvělý smysl pro příběh a zápletku měl. Ty příběhy jsou výborné, sem tam dokonce i s neočekávaným průběhem, a to se i po padesáti letech hodně cení. Navíc tady ani není tolik šmoulismů. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/361-smoulove-smoulinka-90.html
14