Desky zadní
Str_064
Koupit
Liberty Meadows vám přináší humoristické příběhy z trochu zvláštní zvířecí kliniky, ve které najdete hypochondrickou žábu, obsedantního mývala, záludného sumce jménem Khan, psychopatickou krávu i bary vymetající prase. Na tuto kliniku právě přichází mladý lékař Frank, aby se střetl nejen se zvířecími exoty, ale i s překrásnou Brandy Carterovou a její ďábelskou spolubydlící.
I když je komiks plný zvířátek, tak série není vyloženě dětská. Humor tu je poměrně absurdní, ulítlý, šílený...a samozřejmě hlavně legrační. Navíc autor série, Frank Cho, patří k těm vzácným tvůrcům humoristických stripů, kteří mají nejen smysl pro humor, ale umí i skvěle kreslit. Zvláště ženy.

Scénář
Frank Cho
Art
Frank Cho
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Filip Škába
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-170-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
590 g
Stran
144
Cena
249 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 22:09Liberty Meadows #01: Ráj
    Příjemné a místy i vtipné stripy. Proč ne. Občas i pobavilo, kresba dobrá. Takže tak.
  • Netorack
    Netorack26.2.2021 22:05Liberty Meadows #01: Ráj
    Tenhle strip mám moc rád a bavil jsem se. Některé kousky jsou prostě ukrutné, jeden za všechny je hostina na díkůvzdání: "Amen". Jen je to stejné, jako u všech souborných vydání denních stripů - je toho prostě moc najednou a začne to splývat a opakovat se. Nicméně postavy a zápletky jsou opravdu osvěžující a ocenil jsem nakonec i galerii obrázek a skic, část, kterou ve spoustě jiných knih proletím jen velmi rychle.
  • trudoš
    trudoš editor23.1.2020 06:39Liberty Meadows #01: Ráj
    Tohle bylo tak báječné, až se mi nedostává slov. Strip Liberty Meadows je v mnoha ohledech jiný, než oblíbené ikony tohoto komiksového subžánru a přitom je v jádru stejně vynikající; právě jako ty nejlepší z nich. Kromě toho, že má Frank Cho dar od pánaboha kreslit rozkošné ženy, umí skvěle pracovat i s humornou nadsázkou, vytvářet nádherně potřeštěné charaktery (prase na detoxu mě prostě nepřestane bavit nikdy) a celku dát kouzelnou atmosféru přirozeného neskutečna. Takže nakonec ani moc neřešíte absurdnost celého toho bláznivého útulku, kde zvířata se suverénní samozřejmostí komunikují s lidmi. No a zamilovanost lékaře Franka do krásné psycholožky Brandy musí oslovit každého alespoň trochu příčetného nerda. Komika je přitom založená primárně na jednoduchém situačním humoru, jemuž grády dodávají právě věčně se pošťuchující hrdinové. Nic v zásadě humpoláckého nebo naopak zbytečně sofistikovaného. Zkrátka lidskost ve zvířecí podobě.
    Jedním slovem - dokonalost. A já chci víc. Prosím.
  • mearez
    mearez1.9.2019 23:16Liberty Meadows #01: Ráj
    Zde si opravdu nevím rady. Celý komiks, který má mimochodem něco přes 100 stran materiálu, jsem se zasmál párkrát, a to ani ne pořádně, takže v hlavním úkolu tento komiks selhává. Stripy jsou občas originálněji provedené, za což palec nahoru, kresba je prostě super, ovšem vtipy (které mi ani napoprvé nepřišly vtipné) jen tlačily na pilu, a ke konci už všechny ty opakující se gagy trošku lezly na nervy a díky tomu vidim poslední 3 hodiny jako ztracený čas. Ale humor je extrémně subjektivní, takže pokud tohle někdo čte, tak berte můj komentář s rezervou. Za mě 2*.
  • deefha
    deefha mecenáš24.9.2017 22:22Liberty Meadows #01: Ráj
    Milé. Chci další!
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin15.3.2017 12:45Liberty Meadows #01: Ráj
    Po letech podruhé přečteno a po letech znovu nepobavena, Kapis to vyjádřil i za mě. Nuda, nuda, šeď, šeď, bez nápadu, jiskry, leda se na to pěkně kouká.

    A toho infantilního kačera bych začala nenávidět, nebýt jezevčíka Oskara.
  • baatcha
    baatcha12.9.2015 08:47Liberty Meadows #01: Ráj
    Tak jsem to včera po letech vytáhl z knihovny, během pár stripů dostal takový záchvat smíchu, že jsem se málem pozvracel, a zase to do knihovny vrátil.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.7.2014 08:32Liberty Meadows #01: Ráj
    Na Liberty Meadows jsem byl nadržený už od doby, co jsem si před dávnými lety přečetl Keramovu recenzi na Crwi…a po přečtení jsem docela zklamán. Tento laskavý skorohumor s předvídatelnými pointami mě opravdu neoslovil, k tomu české popkulturní odkazy a z hustýho Krista pádla projímadla mě skoro odvezli houkavým autem s těžkým průjmem. A ani ty avizované kozy jsem nedostal, pořádně sexy byly jen obálky vzadu. Jelikož jsem se v druhé polovině asi třikrát pousmál, ten malý medvěd s žabákem a Tony jsou velmi sympatičtí (v tomto pořadí a jako jediní v knize), je to opravdu brilantně nakreslené a je to pořádná porce muziky za málo peněz ve velkolepém formátu, přihvězduju jednu navíc, ale na ty tři hvězdy jsem se dostal tak tak s bídou a odřenýma ušiskama.
  • Schramm
    Schramm5.1.2014 22:58Liberty Meadows #01: Ráj
    O něco méně vyrovnané než můj oblíbený Calvin a Hobbes, na druhou stranu když se zadaří, tak se člověk může smíchy utlouct a hlavně: ta kresba! Liberty Meadows - nový klenot na poli stripů.
  • erik
    erik9.12.2013 12:50Liberty Meadows #01: Ráj
    Liberty Meadows je prekvapivo príjemný strip, kresba á la Kústek, občas som sa pousmial, občas nie a niekedy som sa i nahlas rozosmial. Bavili ma odkazy a narážky na kadejaké iné produkty literárnej, hudobnej, či filmovej oblasti (napr. Danteho Peklo, choroba basáka z Kiss). Ďalší diel by som uvítal.
  • sedw
    sedw7.9.2013 00:01Liberty Meadows #01: Ráj
    Tak tento typ humoru mi vážně sedl! Sice se zde najdou subjektivně slabší vtipy, ale celkově se jedná o výbornou zábavu a to hlavně kvůli postavám, které zde vystupují. Člověk se s nimi velmi rychle zžije a těší se na další a další příhody. A ta kresba, nádhera! Rozhodně doporučuji a doufám, že prodeje budou dostatečně vysoké na to, aby se Crwi vyplatilo vydávat další díly.
  • krvinka56
    krvinka5617.6.2013 16:06Liberty Meadows #01: Ráj
    Tak tohle je perfektní oživení stripové scény u nás. Působí to jako zjevení vedle psichycky narušeného dítěte a již velice vyčpělé série s přestárlým a obtloustlým kocourem. Kresba je naprosto perfektní. Některé forky nemají chybu. Musím pochválit výběr postav nejsou to jen ploché charaktery, v některých případech se člověk může poznat nebo své bližní. Také si člověk užije narážky na známé filmy či komiksy.
    Na to že se jedná o stripovou sérii má naprosto famozní kresbu.
    Rozhodně sem si to opravdu užil a několikrát sem se k oblíbeným stripům vrátil.
    S radostí vám tuto sérii doporučuji.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.6.2013 10:11Liberty Meadows #01: Ráj
    Komiks, o který bych díky obálce snad ani nezavadil... ale to by byla chyba. Nesuď komiks podle obálky, Bushi! A to je tam zrovna rajda... o to víc nepochopitelné zrovna u mě. No nic, stejně jsem se kouknul dovnitř a přečetl si to. A odměnou mi byly další náramné stripy, po českém Brokovi jsem se opět náramně bavil. Ten typický zvířátkovsky roztomile něžný humor, který umí ale i přitvrdit a dotýká se i drogových či sexuálních témat, mi vyhovuje. Musím říct, že ani těch několik zcela nevtipných až trapných či omletých point nepoint mi nemůže zkazit celkový dojem. Tohle je parádní knížka, super! Jo a Frank fakt ty holky umí kreslit náramně...

    Celkový dojem: 90%
  • 81splinter
    81splinter mecenáš2.6.2013 18:04Liberty Meadows #01: Ráj
    Keďže som to mal už dávnejšie načítané v SK preklade, tak som do toho bez dlhého váhania išiel. Cho a jeho zverinec mi proste šmakuje. Či sa to bude niekomu páčiť alebo nepáčiť, neriešim. Stripových sérii V ČR vychádza už viacero, takže každý si snáď nájde práve tu svoju.
  • kaylin
    kaylin29.5.2013 14:18Liberty Meadows #01: Ráj
    "Liberty Meadows: Ráj" neosloví všechny, tím jsem si téměř jistý, ale bude to hlavně tím, že fanoušci už mají mnoho načteno. Přesto vám mohu slíbit, že pokud se do komiksu začtete, litovat nebudete. Možná vám nebudou všechny vtipy připadat originální, možná se někdy nebudete smát, ale když se do toho světa, který nám Frank Cho prezentuje, ponoříte trochu hlouběji, zjistíte, že je Liberty Meadows místo, kam byste se sami chtěli vracet. Jsou zde lidé a tvorové, s kterými byste si rozuměli a kteří by vás pobavili. Když máte špatný den, je "Liberty Meadows" přesně tím komiksem, do něhož se začtete a na chvíli budete mít pocit, že je zase všechno dobré, že se všechno v lepší obrátí. Sám o sobě je komiks takovou menší terapií, když vás něco trápí. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/97-liberty-meadows-1-raj-90.html
  • xflori01
    xflori0114.5.2013 15:46Liberty Meadows #01: Ráj
    Liberty Meadows je úplně skvělá stripová knížka. Úplně mě nadchla a těším se na další díl. Beru, že některé stripy nejsou moc vtipné (ale pouze několik), většina je úplně úžasných (např. jak chce Brandý kýchnout, je jeden z mých oblíbených - fakt krásně vystihnuté). Celý příběh stojí na skvělých postavách a příbězích za stripama schovaných. A kresba je jedna z nejlepších - Frank Cho je skvělý a nejlépe kreslí ženy. Velmi doporučuji.
  • JFL
    JFL13.5.2013 00:33Liberty Meadows #01: Ráj
    Humor je věc silně subjektivní, takže ponechme stranou, jak moc je tohle vtipné či ne. Stripy ostatně většinou nestojí na jednom gagu či pár hláškách, ale na postavách, které se čtenáři rezonují. Nutno uznat, že v tomto ohledu má Liberty Meadows co nabídnout. Jen škoda, že místo toho, aby autor plně využil potenciál praštěných a civilizačními chorobami (od závislosti přes hypochondrii až po fanouškovství) stižených postaviček, většinou sází na omleté fórky o nesmělosti balit holky a tuctové popkulturní citace. Takových stripů je plný internet a to nemluvě o těch webkomiksech, které Choa a jeho zvěřinec strčí do kapsy. Ale samozřejmě zatímco webkomiksy cílí na úzkou skupinu příznivců, Cho dělá novinový strip, který má být přístupný širokému spektru čtenářů. "Liberty Meadows" jsou tak vlastně v principu ekvivalentem "Big Bang Theory", když vtípky internetové subkultury a fandomu přetváří v populární zábavu pro všechny.
  • 8602
    86028.5.2013 22:35Liberty Meadows #01: Ráj
    Je to povedený, ne kažej strip mě zdaleka dostal, někdy jsem si řekl jen "hmm a to má být vtipný?", ale většina má nápad a pak jsou ty některý geniální bomby, kdy jsem se musel uchechtávat v dopravních prostředcích. A hlavně Liberty Meadows má postavy, které si oblíbíte - u mě hlavně Ralf a Leslie - skvělá dvojka. Pokud vyjde pokračování,tak do něj určitě půjdu už jen proto abych se třeba dozvěděl, jestli se Frank konečně odhodlá!
  • yojimbo
    yojimbo2.5.2013 12:19Liberty Meadows #01: Ráj
    Frank Cho je machr! Frank Cho má talent! Frank Cho je Bůh!

    Přibližně takové euforické reakce jsem měl při čtení. Skutečně jsem se pobavil, dokonce i nahlas zasmál (to se mi většinou nestává) a celou tu dobu jsem si Liberty Meadows skvěle užíval. Nemá ani smysl se tu rozplývat, jak Frank Cho umí parádně kreslit, jaké vymyslel skvělé postavičky, jak nápaditě pracuje s panely a jak mísí humor s roztomilostí, protože jak jsem psal hned na úvod: Frank Cho je machr. Geniální machr!
2426871
Četl/a (70)
2scha, 81splinter, adevr, anka, Baffman55, ben_bella, bierce, blackJag, calvin10, charvos, cobe, Darth Raelchi, Davidos402, deefha, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, Final, flipflop, Fox01, Garp, Golem, Grrr, Hanussen, IndyP, James, jindroush, jiskra, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kapis, kaylin, KdG, lantan1, Light, LookAss, majer, mart.in, mearez, Mitak, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Norri, Obstik, PAK, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poniczech, RadimNemec, robert.hladil, Schramm, SekyCZ, seneke, Spacecore, strougy, the.kasztan, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, VXP, Walome, xflori01, Zdendy, zgrywus
(145)
2scha, 81splinter, 8602, adevr, amelid, anka, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, BeeSee, Benji, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, Bob, bourgeois, calvin10, Cassidy, charvos, cobe, CSE_AC/DC, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Eddiesiska, emanek, erik, felis, Final, Fox01, Fréza, Golem, gongon44, goodspeed, GORERATED, grinder, Grrr, gumidekmedvidek, Hanussen, hiro666, holubdema, Hulik, ikshorm, IndyP, invape, Jak, James, jd., Ježek_22, jindroush, jiskra, Jonathan Arbuckle, jones1240, Joshua_T, Kapis, kaylin, KdG, komik.sx, Kraken, krvinka56, Lenny, Light, listr, Lobok257, LookAss, Luigi, Mankin, markic, mart.in, Martin Buchal, MB, mcleek, mikina, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, Olesh, PAK, Paldini, pata, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, POLAKST, Poseidon1978, Ragnarog, Ricarderon, robert.hladil, Ruw, Saiffer, saja, Saran, Schramm, sedw, segy, SekyCZ, seneke, sercial, Skot, sleepless, Stara.kryta, strougy, timek, tomned, Trevelyan, trudoš, tulipstros, TZcomics, Velkej šéf, VXP, Wakker, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zdendy, zebedee, zgrywus, Zíďas
Chce (9)
barthez, Braindead, ComicBookGuy, Finvarra, Grebenda, gwen666, spot, stepan.tichy, Vojtěch 393
Shání (1)
Černá Krysa
Nabízí (2)
bourgeois, gumidekmedvidek