Když mladého Edmonda Dantese neprávem obviní z napomáhání bonapartistům a uvězní ho, přísahá, že se osvobodí. A všem, kteří jej zradili, se pomstí. Po mnoha letech z temného žaláře konečně unikne a začne se mstít. Díky bohatství, které mu odkáže abbé Faria, se záhy promění v tajemného a mocného hraběte Monte Christa. V tomto převleku se pak vydává pomstít těm, kvůli kterým byl křivě odsouzen. Během odplaty se Edmond nestřetává pouze s nepřáteli, ale také s pochybami o svých činech. Po jeho bezohledných zásazích totiž netrpí jenom viníci, ale i jejich příbuzní a přátelé, kteří Edmondovi nikdy nic neudělali. Podaří se osudem zkoušenému Dantesovi pomstu dokončit a konečně dojít klidu, nebo jej štěstěna zradí a jeho záměr nakonec překazí?

Scénář
R. Jay Nudds
Art
Sankha Banerjee
Obálka
Sankha Banerjee
Překlad
Michal Kočí
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-4617-3 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
116
Cena
199 Kč
Originál
The Count of Monte Cristo (Campfire)
  • Kabukiman
    Kabukiman12.9.2017 20:12Hrabě Monte Christo
    Tenhle příběh mám hodně rád- i když přece jenom o chloupek víc preferuju Matyáše Šándora od Vernea (tam je Elektrika 1 a 2 :) ). Grafické zpracování bylo velmi dobré, jediný problém jsem měl se všemi těmi postavami. Tak v půlce komiksu jsem v nich začínal mít lehce zmatek. Přece jenom jen hlavní hrdina má tři identity a nejenom on se tam vydává střídavě za někoho jiného, a pak taky je tam prostě fakt dost postav a chvilkama už jsem nevěděl kdo je čí dcera a syn :D Ale jinak spokojenost:)
  • kaylin
    kaylin2.8.2013 14:20Hrabě Monte Christo
    Co bych chtěl hodně vyzdvihnout, to je kresba. Neskutečně se k románu a jeho pojetí hodí, není sama o sobě statická, i když se vlastně zase tolik neděje. Navíc v některých momentech naprosto skvěle dokresluje atmosféru, která je sem tam téměř hororová. Trochu se tak alespoň vylepšuje dojem, který je narušen unylým scénářem, jemuž chybí náboj. Musím říct, že provedení komiksu "Únos" se mi přece jen zamlouvalo trochu víc, ale hodně je to dáno tím, že u "Hrabě Monte Christa" si tvůrci ukousli trochu o velké sousto. Na zpracování komiksové adaptace by bylo třeba trochu více prostoru a trochu lepší zaujetí pro příběh. Nejen jeho shrnutí, ale jeho dramatizace. Kresba by to zvládla, ale chtělo by to jiný scénář. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/227-hrabe-monte-christo-55.html
212