Koupit
V mezičase před závěrečným turnajem potkává Naruto podivného chlapíka, ze kterého se vyklube Ropuší mudrc. S přímočarostí sobě vlastní se Naruto rozhodne, že pod ním chce studovat, a aby toho dosáhl, neváhá použít své nejzákeřnější triky. Každý ze studentů se na turnaj připravuje po svém, ale Naruto musí nejdříve překonat vlastního démona. Podaří se mu to, nebo čúninská zkouška skončí před branami arény?

Od roku 2019 v prodeji také souborný box obsahující díly 8-14

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-155-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
180 g
Stran
190
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #11: Deshi'iri shigan!? (Shueisha Inc., 2002)
  • tom173
    Jedenáctý díl Naruta mě zase hodně bavil, a to hlavně protože se konečně objevuje ero senin Jiraiya, což je asi moje nejoblíbenější postava série. Naruto se učí vyvolávací techniku a jde o takový pomalejší díl, kde si hlavní postavy trochu oddechnou před závěrečným kolem chuuninských zkoušek. Děj se celkově prohlubuje, objeví se Kurama a ostatní Kage plánují jak napadnout listovou. I po letech je Naruto pořád zábavný, vtipný, ale občas překvapí vážností a silnou myšlenkou.
  • kaylin
    "Naruto" se postupně stává skutečně výbornou mangou, která je sice hodně dětinská, ale to prostě k těm dětem patří. Ony ty příběhy jsou jinak docela dospělé. Navíc je pořád na co se těšit. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/872-naruto-11-zapaleny-ucednik-75.html
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery!! Jedenáctý díl Naruta, který se hrdě tyčí v mé knihovničce spolu s dalšími Naruty, Bleachi a Zápisníky smrti si taktéž zaslouží být znovu přečten a řádně ohodnocen, a protože jsem se vyspal do velice dobré sobotní nálady, myslím, že ještě dnes přečtu i dvanáctý díl. Tááákže...
    Narutův trénink byl zmařen jakýmsi starým úchylem, který šmíroval v lázních a odrovnal Narutova učitele Ebisu. Naruto si to však nenechá líbit a poté, co se dozví, že onen úchyl je vlastně Ropuší mudrc Džiraia a zároveň autor Kakašiho oblíbených knih, donutí jej, aby dohlížel na Narutův výcvik místo Ebisu. Zjišťujeme, že Naruto má v sobě dva druhy čakry: tu svojí a také čakru Devítiocasého, kterou však nedokáže řádně využít. Když Džiraia odstraní Narutovi pečeť, kterou na něj během druhé zkoušky v lese umístil Oročimaru, dokáže Naruto hravě chodit po vodě, a tak je první etapa jeho výcviku u konce. Záhy však začíná druhá etapa: Povolávací technika! Technika, pro kterou musíte podepsat smlouvu vlastní krví a poté můžete za pomoci správných pečetí povolat nějaké stvoření - v Narutově případě žábu. Narutovi se bohužel něco takového vůbec nedaří, jelikož jeho samotná čakra na to nestačí a čakru Devítiocasého zatím vědomě použít neumí, pokud není ve smrtelném nebezpečí, nebo pokud ho něco emočně nerozhodí. Džiraja se tedy postará o to smrtelné nebezpečí a hodí Naruta do hluboké propasti, ze které jsou jen dvě cesty ven: Využít čakru Devítiocasého, nebo smrt. Jelikož je Naruto hlavní hrdina, je jasné, že zvolí tu první variantu. Přenese se do svého podvědomí, kde promlouvá s Devítiocasým zapečetěným uvnitř něj a žádá ho o čakru místo „nájemného“. Devítiocasý je pobaven Narutovou prostořekostí a čakru mu propůjčí. Jelikož však Naruto úplně nezvládá využívat množství čakry, vyvolá toho největšího žabáka - Šéfa Gamabuntu. A protože už však Naruto úplně vyčerpaný, upadá do bezvědomí a Gamabunta jej odnáší do nemocnice. Mezitím je Hajate (sudí z předkola zkoušek) zavražděn mistrem týmu z Písečné vesnice - Bakim. Dosu ze Zvučné vesnice se rozhodne probít si cestu do finále za Sasukem rychleji, a proto se vydává zabít Gaaru. Ten je však mnohem silnější a Dosua zabije jako mouchu. Poté, co se Naruto probere z bezvědomí v nemocnici se stane s Šikamarem svědky toho, jak se Gaara pokusí zabít Leeho ležícího v kómatu na nemocničním pokoji. Naruto se dozvídá, že Gaara je stejný jako on - taktéž v sobě má zapečetěné monstrum. Když Gaara upozorní Naruta s Šikamarem, že jestli se mu postaví do cesty, zabije je, objevuje se na scéně Gai a Gaara odchází s varováním, že ještě není po všem. A nakonec se Naruto vydává do arény, kde se má konat finále Čúninských zkoušek, jenže... Sasuke stále nedorazil a Dosu byl vyřazen (jelikož ho Gaara zabil), a tak je v aréně zatím 7 účastníků. První boj Naruta proti Nedžimu může začít!
    Jedenáctý díl byl spíše odpočinkový a připravoval na události následujících dílů. V pozadí vidíme, že se osnují plány na zničení Konohy, tajemný Gaara nám poodhaluje svou minulost a Naruto se učí novou techniku! Představuje se i nová postava - Džiraia, který shodou okolností patří spolu s Oročimarem do Velké nindža trojky. O vtipné situace nebylo nouze, jelikož Džiraia se netají tím, že je pěknej úchylák. Nicméně není nouze ani o nějaké to úmrtí - Dosu a Hajate. A nakonec opět skvěle navnadí na koupi dalšího dílu. Nelíbila se mi ale scéna „Buď to nějakým zázrakem dokážeš, nebo zemřeš." kdy Džiraia shodil Naruta do propasti a spoléhal na to, že se z toho Naruto sám nějak vyseká pomocí Devítiocasého. Je mi jasný, že to do tohohle žánru mang (šóneny) prostě patří, ale tohle se mi nelíbí... Nemám z toho prostě dobrý pocit. Na druhou stranu je dobré, že se tenhle moment dostavil v takové míře poprvé po 10 předchozích dílech, kde nic takového nebylo (na rozdíl od Bleache, kde je to každou chvíli). Taky mě děsně irituje Narutova blbost, kdy mu tu Hinata téměř vyznala lásku se slovy: „Když se na tebe podívám, mé srdce překypuje radostí.“ a jeho reakce na to je: „Myslel jsem si, že jsi jen obyčejná smutná a nejistá holka...“ Jako WTF? Nevadí, s tím nic nenaděláme, protože až se mu Hinata skutečně vyzná se slovy: „... Protože tě miluji.“ Tak na to ani nezareaguje... No, každopádně to nebyl úplně záživný díl a už se nemůžu dočkat soubojů, které budou mnohem lepší!
    60%
  • Final
    Final mecenáš10.1.2014 06:53Naruto #11: Zapálený učedník
    Na první, někdy i druhý pohled se série Naruto může zdát infantilní, ale na své straně má zábavnost, a velmi propracovaný svět, který nám autor po malých dávkách odhaluje. A k tomu přihazuje doslova tunu (ta megaropucha bude asi ještě těžší) originálních postav. Na jedné straně na čtenáře vypaluje odlehčené a komediální scénky (šmíráčtí učitelé) a na druhé neváhá vraždit či mrzačit některou z postav. Navíc se začíná schylovat k podlému útoku na Narutovu vesnici Konohu, nepřátelé rozestavují své agenty a napětí nebezpečně stoupá. Série, která si stále drží vysoký nadstandard. Hodnotím 90%.
  • Fry
    Fry admin31.7.2013 14:08Naruto #11: Zapálený učedník
    Máme tady po dílech plných boje celkem odlehčující zábavný díl, ve kterém se setkáte dokonce i s úchylem! :3

    "Naruto 11 - Zapálený učedník" - Naruto chce, aby ho učil tajemný mudrc (Džiraija), který mimochodem napsal knížku "Tulící ráj", kterou má mimochodem tak moc rád Kakaši (jak můžete v prvních dílech vidět). Hlavní podstatou výcviku, je Naruta připravit na boj s Nedžim, s kterým se má střetnout ve finálovém kole. Technika vyvolávací však Narutovi nejde, takže můžeme vidět pár skvělých eskapád. Také se dozvíme něco z "Gaarova" mládí a svojí chvíli tady má také smrt! Takže díl, jak má být - sice to nejde do nekonečna, ale dám opět plný počet (Ale až budu mít čas, tak popřemýšlím a udělám v Narutech i Bleachu pořádek a rozdělím díly na peckové a konzumní (4 nebo 5*), takže nebojte - přijde rozuzlení! :3
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.7.2013 12:51Naruto #11: Zapálený učedník
    Vždycky když se po nějaké době dostanu k Narutovi, říkám si, co to vlastně čtu za infantilní sérii. Vždycky mě ale nakonec přesvědčí o tom, že to není úplná ztráta času a že se bavím.

    Celkový dojem: 70%
11154