Ukázka č.1
Ukázka č.1
Ukázka č.1

+ 5 dalších ukázek

Obsah (comicsy):
Baba Jaga a vlk - Marek Čolek, Pat Shewchuk
Fanouš a brněnská bestie - Dan Černý
Pinky vs. Klacek & Fracek - Václav Šlajch
9 křišťálových koulí - Reinhart Croon
Úsměv - Philip Paquet
Něco, co o mě nevíte - Ephameron
Malíř života - Stijn Gisquiere
Cirkus Taxidermus - Stedho
Staré přízraky - Tony Sandoval
Podzim - Joseph Lambert
Hvězdy jsou lilie - Jevgenij Jakovlev
Orlando: Bestia Immunda - Tomáš Chlud
Kwietoslaw: Parní syčák - Jan Smolík
Dáreček - Lucie Lomová
Křup - Kateřina Čupová
Ulita - Alžběta Wolfová
Blátivý muž - Lenka Šimečková
Má rodná zem - Igor Baranko
Šerif z Alien Creek - Marek Rubec
Spenglerův komplex - Thijs Wan Nimwegen, Tomáš Kučerovský
Starý dobrý Řehoř Brown - Robert Sikoryak
Proces - Matteo Casali, Giuseppe Camuncoli
Kinky & Cosy (dvě verze) - Nix

Vyšlo ve dvou verzích obálky:
Varianta A: Orlando vs. Cyril a Mikuláš - Tomáš Chlud
Varianta B: Amazona, Pérák a Jessie - Michal Suchánek


Scénář
Igor Baranko, Eva Cardon (Ephameron), Matteo Casali, Dan Černý, Tomáš Chlud, Marek Čolek, Reinhart Croon, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Steven Dhont (Stedho), Stijn Gisquiere, Jevgenij Jakovlev, Joseph Lambert, Lucie Lomová, Thijs Wan Nimwegen, Philip Paquet, Marek Rubec, Tony Sandoval, Robert Sikoryak, Lenka Šimečková, Václav Šlajch, Jan Smolík, Alžběta Wolfová
Art
Igor Baranko, Giuseppe Camuncoli, Eva Cardon (Ephameron), Dan Černý, Tomáš Chlud, Marek Čolek, Reinhart Croon, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Steven Dhont (Stedho), Stijn Gisquiere, Jevgenij Jakovlev, Tomáš Kučerovský, Joseph Lambert, Lucie Lomová, Philip Paquet, Marek Rubec, Tony Sandoval, Pat Shewchuk, Robert Sikoryak, Lenka Šimečková, Václav Šlajch, Jan Smolík, Alžběta Wolfová
Obálka
Tomáš Chlud
Publicistika
Tomáš Chlud, Michal Jareš, Pascal Lefèvre, Tomáš Prokůpek, Lukáš Růžička, Michal Suchánek, Jaroslav Vodrážka
Redakce
Tomáš Kučerovský, Tomáš Prokůpek
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
978-80-904467-6-2 (Analphabet Books)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 x 9 mm
Tisk
barevný + černobílý
Váha
492 g
Stran
128
Cena
175 Kč
Varianty
Aargh! #12 (varianta A) (2013)
Aargh! #12 (varianta B) (2013)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:53Aargh! #12 (varianta B)
    Mně tady vlastně nic nevadilo. Komiksy byly fajn a spíš mě bavily, než nebavily. Měl jsem tam svou Šimečkovou. Publicistika pořád skvělá, téma výborné, i provedení paráda - Vlámové mají skvělou poctu. Plus že tam mám svoje retro, jen umocňuje můj zážitek z této sbírky. No a Suchoš, další paráda. Děsivé radosti mám rád, na Afterpunk jsem zvědavý, a tady dostal pěkný redakční prostor (škoda, že zde nebyl nějaký ten jeho komiks, nebo nějaký kraťas aspoň).
  • sedw
    sedw16.5.2019 22:29Aargh! #12 (varianta A)
    Výborná Argh. Publicistika byla jako vždy velmi dobrá, tentokrát ale bavila i většina komiksů. Baba Jaga měla hezkou kresbu, ale příběh jsem úplně nepochopil. Fanouš, Úsměv, Cirkus Taxidermis, Podzim, Hvězdy jsou lilie, Kwietoslaw a Blátivý muž, toto vše byly super krátké komiksy, které si v budoucnu opět rád přečtu. A kdyby u nás stripy na poslední stránce někdy vyšly sebraně, tak bych se vůbec nezlobil.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.7.2014 23:29Aargh! #12 (varianta A)
    Jako vždy pominu publicistiku a rozhovory, ty jsou pořád stejně fajn. Spíše by mě zajímalo, co fetují Čolek s Shewchukem, protože to chci taky. Úsměv byl pěkný a dojemný (aneb bacha na děvky!), Podzim taky pohladil po duši, stejně tak Kwietoslav. Má rodná zem nabyla letos trochu na aktuálnosti, Kučerovský si hezky zafilozofoval, crossover Kafka versus Schulz mě velmi pobavil. V Procesu nevidím opět žádnou přidanou hodnotu, ale je prostě dobře, že komiksáci čtou Kafku!

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    kaylin26.5.2014 09:35Aargh! #12 (varianta A)
    S tímhle číslem "Aarghu!" jsem přece jen o něco spokojenější než se třináctým. Skoro to vypadá, že se k nim budu vracet v obrácené chronologii. Tady jsou komiksy, které mě opravdu nadchly, a zároveň zajímaví mladí autoři z České republiky, kteří by mohli do komiksu v budoucnu promlouvat. Lence Šimečkové to opravdu přeji a doufám, že se s ní setkám při tvorbě jedné knihy, která se pomalu rýsuje a u níž jsme oba přislíbili účast. Já literární, ona grafickou. Uvidíme. "Aargh! 12" představuje různé styly, různé země a je to směsice, která funguje. Myslím, že největší kouzlo "Aarghu!" je pořád v tom, že nám ukazuje šíři komiksu, a to jak v oblasti scenáristické, tak i v oblasti kresebné. Prezentuje nám komiks jako silné a svébytné médium. Velmi inspirativní zdroj, i když hlavně ve smyslu kresby a vyprávění obrazem. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/641-aargh-12-70.html
  • karel
    karel mecenáš5.9.2013 10:57Aargh! #12 (varianta A)
    Baba Jaga a vlk je neuvěřitelná pecka. jediný do mě mrzí je druh vazby, který neumožňuje plné otevření a kochání se obrazovou stránkou věci. kupodivu mě zbytek bavil trochu míň než obvykle bavívá, ale i tak super
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.6.2013 22:23Aargh! #12 (varianta A)
    Není divu, že Aargh! vždy vyhrává, na českém trhu prostě lepšího komiksového magazínu či zínu není! Narozdíl od Kaluže si obálky nikdy nevybírám, beru vždy obě, protože mi není líto podpořit to nejlepší čtivo dvakrát! Kdyby vydávali ještě víc verzí obálek, opět si otrocky koupím všechny(chjo).
    Kluci z Brna to prostě umí, takže technická stránka věci je brilantně zvládnutá, překlady nedrhnou, no piánko.

    Nejvíc mě nadchly rozhovory, Chlud i překvapil! (P.S. jen pro Chludovi - od té doby, co jsem vám řekla, jak se dá báječně hrát s vaším jménem, tak už to moc nepraktikujeme :( už v nás neškrundá chlud ani nepociťujeme chlud ) a historie Kafky v komiksu, naopak vlámský komiks i nudař jako já měl problém přečíst.
    Z komiksů tentokrát musím vyzdvihnout české autory, pro mě nejintenzivnějším vnadítkem jistě Orlando od Chluda a B.Jaga od Čolka, zbytek všehochutní nadprůměr, jak zvykem již jest.

    Do Brna posílám Dík a těším se na zimu.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš14.6.2013 13:02Aargh! #12 (varianta A)
    Zvolil jsem obálku Michala Suchánka čistě ze sexistických důvodů, Tomáš Chlud na svém coveru žádné dmoucí poprsí bohužel nemá. Nový Aargh! je opět na úrovni. Vypiplaný grafický design Tomáše Kučerovského mě nepřestává udivovat a archeologické texty Tomáše Prokůpka nikdy nenudí. Tihle Brňáci zkrátka umí. Fanouš pobavil jako vždy, i přestože tentokrát chyběly obnažené kozičky (jsem si vědom, že teď už mě upjaté čtenářky tohoto komentu proklínají do pátého kolena). A mám silné podezření, že Danovi Černému ty kraťasy koloruje samotný Dave Stewart, to je čirá fantazie. Vrcholem dvanáctého čísla je pro mě Úsměv Philipa Paqueta. Těch sedm černobílých stran beze slov mě dohnalo téměř k slzám. Buď jsem dostal krámy nebo je autor prostě borec. Starý dobrý Řehoř Brown parafrázující Kafku se Schulzem je silně explozivní nálož svérázného humoru. Robert Sikoryak si mě tímhle stripem podmanil. U Blátivého muže Lenky Šimečkové mě zamrazilo, zvrácený horor smrštěný na pouhé čtyři strany. Lucie Lomová nás obdarovala groteskním Dárečkem a nesmím opomenout ani barevnou halucinogenní krasojízdu Josepha Lamberta (Podzim). Osvětový text o dějinách vlámského komiksu poučil a třešinkou na už tak výtečném čísle jsou pak zajímavé rozhovory s autory obou aktuálních obálek. Tenhle sborník je dlouhodobě to nejlepší, co můžete na ryze tuzemském komiksovém trhu sehnat. Škoda, že nám jej servírují jen jednou do roka.
4163