Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Brianu Michaelu Bendisovi a Alexi Maleevovi se s Daredevilem podařilo něco, co nikdo nečekal – stvořili sérii originálních a strhujících příběhů, které posunuly Muže beze strachu do nové roviny. A vyrovnali se Daredevilovým tvůrcům – legendární dvojicí Frank Miller – Klaus Janson.

V originálním „Desateru“ Bendis s Maleevem na vyprávěních místních lidí přibližují Daredevilovu vládu nad Hell’s Kitchen. V klaustrofobickém prostředí kostelního sklepa jeden po druhém líčí, jak jim Daredevil v průběhu své roční vlády pomohl, nebo jim naopak uškodil. A při té příležitosti odhalují svá vlastní bolestivá a děsivá tajemství. V „Murdockových listech“ svádějí uvězněný Kingpin (Wilson Fisk) a FBI boj svobodu Matta Murdocka. A co teprve kdyby Karen Page přežila útok Bullseye?

Obsahuje sešity série Daredevil (Vol. 2) #71-81, What If... Karen Page Had Lived? a Ultimate Marvel Team Up #6-8

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Michael Lark, Alex Maleev, Bill Sienkiewicz
Ink
Michael Lark, Alex Maleev, Bill Sienkiewicz
Barvy
Jung Choi (J.C.), Dave Stewart, Transparency Digital
Obálka
Alex Maleev
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Tomáš Jeník
Redakce
Mirka Jarotková, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-231-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1107 g
Stran
384
Cena
990 Kč
Originál
Daredevil: The Man Without Fear! #02 (Marvel Comics, 2010)
  • ludek.n
    ludek.n12.7.2023 10:18Daredevil: Muž beze strachu #04
    Jak jsem byl ze třetí knihy omnibusovského Daredevila rozčarovaný, tak nadšený jsem z knihy čtvrté. Bendis s Maleevem jakoby se utrhli ze řetězu. Jestliže v Desateru se ještě drží trochu zpátky a brnkají spíše na psychologickou strunu, v Murdochových spisech už skutečně pouštějí z rukou opratě a řádí jako zběsilí. Nejakčnější a nejdramatičtější příběh omnibusovské série je na světě. Má to sílu, napětí a spád. A někde za tím vším se ještě ukrývají i famózní autorské nápady, skvělá imaginace a um na hranici geniality. Jakoby si Bendis s Maleevem schovávali to nejlepší na tohle fantastické finále. Mít kniha jen tyto dva příběhy, neváhal bych jí přiřknout plný počet hvězd. Bohužel jsou přidány ještě sešity Co kdyby Karen Pageová přežila a Ultimate Marvel Team-Up, a ty už tak bezvýhradně skvělé nejsou. I když jsou pořád výborné, to nepostihnutelné kouzlo a mrazivost předchozích dvou příběhů už v sobě nemají. I tak mě čtvrtý a poslední daredevilovský Omnibus bavil asi ze všech knih série nejvíc.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.2.2022 14:30Daredevil: Muž beze strachu #04
    Jááááj, taxe tak dívám na DK a přečetl jsem to už na začátku prosince a nějak jsem asi pozapomněl k tomu vyjádřit svůj erudovaný názor komiksového znalce.

    A ten je jasný. Je to skvělá série. Přidání jakési japonské mystickopodivné vykurvenosti byla sice trochu pomoc z nebes, ale dobře vymyšlená, zamotána do pseudonáboženského se zmítání našeho hrdiny, což v důsledku určitě pomohlo napínákovatosti. Spokojenost váženým průměrem s celou sérií s výsledkem regulérních 95%.

    I ten konec mě potěšil, Brubakerův run v base taky asi nebude k zahození, i když Mathewea asi nebude prcat parta nadržených zfetovanejch negrů do řiti během celého jeho pobytu, tak jak by si zasloužil za svou službu dokonale vystavěnému justičnímu systému té nejsvobodnější země světa.
  • CoVseNerdit
    CoVseNerdit10.12.2021 15:37Daredevil: Muž beze strachu #04
    Geniání. Tohle bych doporučil i lidem co komiksy nečtou a je to pravý důkaz, že i komiksy o superhrdinech můžou být dospělý, vážný a dobře napsaný.
  • honza2457
    honza245723.5.2020 13:44Daredevil: Muž beze strachu #04
    Perfektní závěr příběhu a jen škoda, že u nás nevyšlo další pokračování. Příběh Desatera mě bavil a jen mě mrzí jeho zakončení. Bonusové příběhy byly slabší, ale to ničemu nevadilo.
  • mearez
    Závěr a tak dále. Jo a mimochodem, otvírák je asi nejlepší Daredevil co jsem kdy četl. Fakt. Nejlepší by asi bylo udržet to stále civilnější, ale musim říct, že teda první polovina Desatera je teda fakt silnej nářez, kde Bendis vzal můj asi úplně nejoblíbenější styl vyprávění superhero komiksů, tedy pohled obyčejných lidí, a nechal je, ať popisují Daredevilův vliv na jejich život. Nehorší bylo, že jsem všechny ty příběhy jejich vypravěčům skoro věřil. Trochu škoda, že se z toho vyklubalo to, co se z toho vyklubalo.
    Zbytek Bendisova runu je taky neskutečně skvělej, o tom žádná, ale už to Bendis nedokáže vytáhnout na úrověň Desatera. Závěr byl hrozně silnej a celej run obecně má strašně konzistentní kvalitu, kterou čtenář Marvelu zaznamenal asi jen u Claremontových X-menů a u Capa od Brubakera. Hned mám chuť přečíst si pokračování.
    Zbylé příběhy navíc, takovej zákusek, jsou jen takové menší odrazy Bendisovo éry. What if je milej příběh, ale odráží se na něm problémy, který s takovejhlema příběhama mám; jsou hrozně uspěchaný, ukecaný a nic moc nepřidávaj, a jen se na nich autoři ještě dodatečně vyřádí, aby se neřeklo. Ultimate Team-up byl celkem milý překvapení, kde mě teda nejvíc zajímal Punisher, ovšem Spideyho role byla... No byla přesně taková, jakou bych mu v takovym příběhu dal.
    Kresba hlavní série je skvělá, to už všichni ví, ovšem Team-up měl kresbu spíše artovou, tudíž někdy by mohl mít čtenář pocit, že se ztrácí, potažmo občas fakt zmatečná byla.
    Skvělej konec, jedný z nejlepších komiksových sérií od Marvelu. Za mě 5*.
  • hroubek
    hroubek4.11.2019 13:29Daredevil: Muž beze strachu #04
    To byla jízda. Celý Bendisův run je neskutečně silný příběh o tom, co obnáší být hrdinou. Se vším tím dobrým a i tím špatným. A je to podáno velmi realisticky. Žádné zachraňování světa. Zde se se zachraňuje jedna čtvrť v New Yorku kde žiji obyčejní lidé se svými obyčejnými problémy, kterou chrání sám Ďábel strážný, Muž beze strachu, Daredevil. A Bendis znovu dokazuje, že Matta chápe jako jako málo kdo. Opět dostáváme zajímavý pohled na to proč je Daredevil, tak skvělá postava jakou je. Bendis a Maleev odvedli na celém runu luxusní práci a byla radost jejich příběh číst. A tohle zakončení je parádní, silné a i dojemné a já bych si přál abych si mohl přečíst jak to bude pokračovat. I čtvrtý omnibus s Daredevilem je luxusní komiks, a kdo ho nečetl, tak mu ho můžu jen a jen doporučit. PS: Bonusové příběhy jsou také dobré.
  • karl173
    karl173 mecenáš5.10.2019 12:30Daredevil: Muž beze strachu #04
    Závěr Bendisova runu jak jinak než skvělý. Celý jeho Daredevil mě bavil, ale tahle kniha asi ze všech nejvíc. A k tomu navrch fajnové bonusy, především What If, to se povedlo skvěle. Není potřeba to dál rozpitvávat. 5*
  • Murphy722
    Murphy72229.9.2019 10:40Daredevil: Muž beze strachu #04
    Důstojné a dokonalé finále mého nejoblíbenějšího comicsového hrdiny. Jenom ten poslední comics o Punisherovi a Karen Page mi přijde zcela zbytečný, jako dovětek.
  • perak
    Nevěřil bych, že s tématem odhalení identity se dá utvořit hodnověrný příběh na skoro čtyři omnibusy, a ono se dá. Autor dané téma pojal opět z trochu jiného úhlu a výborně příběh ukončil. Když jsem dočetl poslední stránky příběhu, tak jsem čekal ještě další pokračování, říkal jsem si, že takto to přece nemůže skončit, ale ono může a je to ten správný konec.
    Kniha začíná výborným desaterem. Příběhy různých postav, jejichž osud poznamenal Daredevil, a které nabízejí různý úhel pohledu na DD, přičemž některé příběhy se protnou, byl pro mne nejsilnější částí knihy. Naopak s nosným příběhem nesouvisející konec s Punisherem a Spider-Manem mi přišel ve srovnání s předchozím slabší, ale rozhodně stále stojící za přečtení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.8.2018 18:35Daredevil: Muž beze strachu #04
    Končíme jo. Tak tady si to až sedlo. Tady jsem to celé pochopil, jak to vše má Bendis propojené a náplanované (měl). Neuvěřitelné, jak to vše zmákl. Kolikrát se vracel, abychom to pochopili, ukázal nám věci z jiného úhlu nebo perspektivy, a také pěkně zpochybnil i to, co si předtím nastavil. Přijde mi jako by sám Bendis nevěděl, že se to tak vyvrbí a že se jakoby nechal unášet a říkal si, tak tím pádem už musím tímto směrem, když se to 20 sešitů zpátky stalo takhle. Přesah do mystiky byl velmi zajímavý a je mi jedno, že to je nereálný prvek - můžeme jej brát jako univerzální znázornění zla a je jedno jakou má podobu. Co se mi moc líbilo, že Matt nikdy nepůsobil jako všemocný a nejlepší a že všechno umí. Padal na hubu jako Matt a padal na hubu jako Daredevil. Největší podíl lidství a podoby člověka vnímám poslední dobou jen v Daredevilovi. Vím, že by se našlo víc postav (Man-Thing, Wolverine, aj.), ale Daredevil nemá tolik prvků fantasy, mystiky, vědecko-fantastična, jak uvedení v závorce. Prostě je to chlápek, který má zvýšené ostatní smysly krom zraku a snaží se pomáhat lidem tak, jak by to dělal kde kdo, kdyby na to přišlo. Jenomže se přidal prvek fikce a máme z něj superhrdinu, ale já jej tak nevidím. Už od dob Leeho a Everetta, Millera, Jansona, Mazzuchelliho, McKenzieho, Colana, Smithe a Quesadu a dalších. Zkrátka každý příběh co jsem četl o Daredevilovi žiju v představě, že to je nejlidštější postava Marvelu. Nejvíc se držící nohama na zemi. Však taky nic jiného nepotřebuje. Prostě chce si dělat svoji právničinu a pomáhat méně šťastným. Dělá to dobře a svědomitě a snad jenom Daredevil umí udělat sešit takový, že název na obálce píše Daredevil, ale je tam vlastně jenom Matt anebo jen lidi, jejichž život Matt či Daredevil ovlivnil. Matt je člověk a když ho FBI naháněla, naháněla slušného člověka, který chtěl vždycky pomoct. Úplně v tom vidím hon na čarodějnice a paralela se zdánlivou omnipotencí bezpečnostních služeb je rovněž na místě. Konec byl krutý a přijal bych obě verze, jenomže zároveň. To ale nejde. Buď bude Matt volný, ale jeho srdce ne, anebo bude jeho srdce volné, ale on nebude. Těžké rozhodování a těžká situace. Kdo četl dál od Brubakera, tak ví, jak to bylo dál a co se bude dít. Já to štěstí neměl (zatím), ale i tak to beru jako uzavření jedné kapitoly s Daredevilem. Málem jsem ukápl slzu a vše mi bylo jaksi líto a cítíl jsem, že je to i naše vina, že se to všechno Mattovi stalo. Je to v podstatě příběh, který je paralelou k současnému světu a jak se projevuje. To co Bendis napsal, psal z vlastních zkušeností, nebo z toho, co se dočetl a doslechl (a zjistil si). Bohužel takhle se chováme my, čekáme furt od někoho pomoc, doslova ji vyžadujeme, ať to udělá někdo jiný, a když se takový najde, fakt takový člověk jako je Matt, tak mu nevěříme a chceme jej shodit. Asi je to jenom taková berlička, že potřebujeme pomoc jen spirituální, ale konkrétné a hmatatelnou ne, protože bychom ji utloukli. Takový člověk totiž poukazuej i na naše nedostatky a my neradi slyšíme, že se musíme změnit a něco s tím udělat. Možná zde přeháním, ale já to v Daredevilovi vidím čím dál víc. Ať se jedná o starší příběhy, Bendise nebo i seriál od Netflixu. Tyto 4 knihy mě naprosto pohltily a jsem rád, že jsem si je mohl přečíst. Daredevial si dám ještě jednou, ale všechno co od něj mám. Skvělé a skvělé. Doporučuji všechny 4 omnibusy. PECKA 4.
  • 3DD!3
    Fantastické zakončení série. Desatero téměř v Boccacciově stylu, příjemně civilní a překvapivé v celkovém vyznění. Finále s Kingpinovým návratem je neskutečnou akční náloží. Skvělá alternativní odbočka překvapí a jedinou skvrnkou tak zůstává průměrný přívěsek, kde hostuje Spider-Man a Punisher, ale možná je tu jen proto, aby dokázal jak je to co jsme přečetli před tím na úplně jiné úrovni.
  • Tyfus
    Za mě je poslední díl nejlepší!!! Skvělé rozloučení Bendise s Daredevilem!
  • choze
    Potřebuju dělat něco víc, než jen bojovat. Potřebuju vybudovat něco tak pevného, že to nedokážou napadnout. Osud tomu chtěl, že jsem s Bendisovým Daredevilem začal od konce, tedy od tohohle svazku. Napoprvé jsem se do toho chvíli dostával, ale dočítal jsem to už s očima navrch hlavy. Bendis servíruje krásně temné dospělé čtivo a Maleev dodává luxusně atmosférickou i dynamickou kresbu. Ale i přes veškerou úctyhodnou snahu obou talentovaných pánů pro mě Daredevil zůstává charakterově nezajímavým, nudně ultrasprávňáckým hrdinou a to navzdory přítomným mikropříběhům o tom, jak mu rupne v bedně a konečně pořeší Bullseye a Kingpina jednou provždy, kterými se Bendis pokouší obhájit status quo.
  • J.T.honza
    J.T.honza20.3.2016 11:02Daredevil: Muž beze strachu #04
    Jako jo, dalo se to, docela jsem se bavil, ale je to moc ukecané a čekal jsem víc.
  • Walome
    Walome mecenáš25.8.2014 17:19Daredevil: Muž beze strachu #04
    100% nadšení ze všech 4 omnibusů a nezkazil mi to ani "obyčejný" příběh na konci tohoto omnibusu, který je tu jen proto, aby to dalo těch 400 str. Celý ten příběh od prvního omnibusu potud je brilantní. Není to vlastně vůbec superhrdinské, jen to noir gangsterka se vším, co k tomu patří. Konkrétně tenhle čtvrtý díl je plný silných momentů, což se týká i kresby, která má atmosféru stejně hutnou, jako ta nejsilnější pražená káva, co pijí policejní detektivové.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.12.2013 20:40Daredevil: Muž beze strachu #04
    Orgasmus. Fakt nevim co víc napsat. Tohle je pecka na entou a fakt děkuju BBartu, že jsme si to mohli přečíst a ještě v takhle luxusnim vydání. Díky! Fakt!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.8.2013 15:26Daredevil: Muž beze strachu #04
    Tohle je opravdu luxusní série s neuvěřitelně dobře propracovaným příběhem, zkrátka kvalitní komiksový "román". Dám ruku do ohně za to, že když převzal sérii Ed Brubaker, tak se Bendisovi nemohl nikdy rovnat (ale nevím, neznám). Navíc kresbu Alexe Maaleva považuju za to nejlepší, co jsem kdy v mainstreamové oblasti viděl. A když spojíme geniální příběh s geniální kresbou, vznikne úchvatné dílo. Škoda, že štafeta musí dál. Bonusové příběhy s Punisherem už byla taková třešnička na dortu. Loučím se s touto sérií s velkou poklonou a s "wow" na rtech.

    Celkový dojem: 90%
  • rooty
    Superhrdinové nejsou paka, jak se nám snaží namluvit Garth Ennis, a někdy je dokonce možné je brát i vážně, to už nám ve filmu dokázal Christopher Nolan se svým Batmanem a teď na stánkách komiksu dvojice Bendis a Maleev, kteří tuto serii dotáhli to úctihodného konce a po celou dobu dokázali držet laťku pořádně vysoko. Tento poslední omnibus se mi dokonce líbil ze všech nejvíce, asi proto, že mám rad větší zaměření na Matta a jeho životní trable - v tomhle díle toho bylo požehnaně - a nástup Daredevila do děje pak beru jako něco monumentálniho, narozdíl od jiných komiksů, kde se superhrdina naparuje celých 36 stránek daného dílu.
    Opravdu perfektní superhrdinský komiks, který doporučuju i lidem, kteří jinak tento žánr nemusí. Zbývá zatlačit slzu a doufat, že BBart se rozhodne pokračovat s již zmiňovaným Brubakerem.

    Ps: oproti Lennymu, mně ten Bullseyho bestiální kukuč nadchnul


  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš21.2.2013 02:20Daredevil: Muž beze strachu #04
    Nu což, všechno jednou končí a nejinak tomu je i s Daredevilem od Briana Michaela Bendise. To sice opravdu zamrzí, protože jeho Daredevil je naprostá jednička v superhrdinském komiksovém žánru, na druhou stranu však potěší, že se Bendis se svým (dle vlastních slov) oblíbeným hrdinou rozloučí ve velkém stylu. Čtvrtý omnibus s českým podtitulem „Muž beze strachu“ je totiž naprostou esencí toho nejlepšího, co za svého působení Bendis s Daredevilem dokázal. Znovu je to temné kriminálně-existencionální drama, které spíše než na klasické heroické akci maskovaného mstitele, stojí na schopnosti vyrovnat se s kopanci veřejnosti, které s sebou přináší odhalení tajné identity, kdy nepřítelem může být naprosto kdokoliv a nebezpečí hrozí ze všech stran.

    Tématicky je kniha rozdělena na čtyři příběhy. První dva, „Desatero“ a „Murdockovy listy“ jsou pokračováním hlavní dějové linky předchozích knih a stejně jako v nich se tu potkáme s Mattem Murdockem spíše v jeho civilní podobě. Kromě něj se ale objeví i Elektra, Black Widow nebo Bullseye, takže bez akce se úplně neobejdeme. Na rozdíl od předchozí knihy se mi tentokrát líbily i další, přídavkové příběhy, které po zmíněných dvou následují. Třetí příběh je z kategorie What if. Sami jste v životě jistě mnohokrát přemýšleli, jak by se události vyvíjely, pokud byste udělali to či ono jinak. Zde se můžeme podívat na jednu takovou událost v životě Daredevila a sami si udělat obrázek o tom, zda by to bylo lepší. Poslední příběh je pak spíše příběh Franka Castla aka Punishera a Daredevil zde hraje jen druhé, přesto důležité housle. I tak se mi příběh z ultimátního universa dost líbil, mimo jiné jsem se utvrdil v názoru, že Spider-Man je opravdu pablb.

    Bendisův Daredevil je opravdu výborná superhrdinská série. Možná je to proto, že tohle prostě není klasický superhrdinský komiks, ale pořádné drama se vším všudy. Skvělý scénář a nepatetické dialogy jsou navíc doplněny atmosférickou kresbou a coloringem. Zůstává pouze ona pachuť, že tohle je poslední díl. Ale jak se říká: “Král je mrtev, ať žije král“, budu stále doufat, že vydavatel vydá i pokračování z pera dalšího mistra temné krimi, Eda Brubakera.

  • Lenny
    Lenny mecenáš15.2.2013 14:01Daredevil: Muž beze strachu #04
    Po trošku slabší trojce přichází úžasné zakončení celého Bendisova runu. Není tomu moc co vytknout (akorát nemusím Bendisova Bullseye, ale co už) - tohle je klenot. A dokonce tu jsou ještě bonusy - What if je takový slabší kousek a akorát vyspoiluje zápletku Guardina Devil, což je škoda, ale Ultimate Team Up se povedlo (je to jeden z mála čitelných kousků z týhle řady).
    Konec ledna a už tu mám adepta na komiks roku =).
  • erik
    Nuž, skladám Bendisovy veľkú poklonu. Dokázal si po celý čas, čo písal Daredevila, udržať vážny, seriózny a absolútne nemaistreamový ksicht, ktorý skvelo dopĺňa Maleev so svojou temnou a miestami až kostrbatou kresbou.

    Opätovne tu máme knihu, v ktorej sa Daredevil, resp. Murdock vyskytuje asi tak často, ako poctivý politik v ľubovoľnej krajine, a tak sa pozrieme do kostola, kde sa zíde parta ľudí, ktorých ovplyvnili temné životné skúsenosti (a v jednom momente ma autori donútili prelistovať knihu od začiatku, čo sa už dávno nikomu nepodarilo) a nastane finále ako hrom! Kingpin, hoci uväznený, donúti všetkých skákať, ako on píska a Murdock nemá šancu. Nečakajte nejakú akciu, všetko je to o zákulisných intrigách a azda nič nepokazím, keď sa vyznám z náklonnosti ku konaniu riaditeľa FBI. Tak má vyzerať úlisná sviňa. Nebudem prezrádzať viac, nuž iba skonštatujem, že je to bomba, pri ktorej bledne aj Little Boy a dilema súdeného v komikse nikdy nebola vykreslená lepšie. V knihe sa nachádza aj jeden What if príbeh, ktorý krásne ukazuje, že Murdock môže konať akokoľvek a vždy dopadne zle. Napokon tu máme Ultimate vesmír a príbeh o Daredevilovi a Punisherovi, ktorý je solídny, akurát to kazí Spider-man, ktorého Bendis tak hnusne zhadzuje, až som mal pocit, že čítam Ennisa.

    Najlepší, a tým myslím NAJLEPŠÍ, superhrdinský komiks, ktorý sa berie vážne, aký som kedy čítal. Čudujem sa, že to v Marveli prešlo, ale zasa, Bendis sa vydavateľstvu odvďačil tonou priemerných príbehov v Ultimate Spider-manovi, Avengers všeho druhu, nuž mu to asi veľkodušne dovolili. Daredevil paradoxne nemusí osloviť milovníkov superhrdinov.
104161
Četl/a (157)
123peta, 2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, Alfred, Alikkk, alois13, anka, Ash Pointak, BadBoy, Baffman55, Becko, Benny, ben_bella, binnmode, Bonpar, Bronn, buscheer, Cabal, calvin10, CaptainCzech, Cemino, charvos, choze, chuckboris, CoVseNerdit, Craxx, cybern, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, dbar, DegiCZ, Dejweez26, DEmnoG, Doppelganger, erik, farnhajt, Fida, Filip123, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., Giskard, hellblazer, hicks, Hlousks, Hokejový_Svaz, invape, Jak, James, japes, JaroKakashi, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Knuckless, Koci, Lachvos, lacoste, lantan1, Libča, Librarian, Light, Lijem24, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Matthew, Matthew, Maty48, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, MP81, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, NecRoman, Nexis, noovakpetr, oleav, Olesh, Ozymandias, PatrikTheMighty, pearlxjam, perak, Petr, Petrisko911 , Pista, Poseidon1978, Procky, punisher, puolpm, raenius, regressiv, rooty, S313, Sagikkun, Saint of Killers, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, SNUFKIN, Spike, start05, suricattaontheway, Suši, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vita, Vojtěch 393, VskPrzk, VXP, Vyjebanec17, w3cMarkus, Walome, Wiw, xflori01, zlejzmrd
(349)
123peta, 2scha, afri, Agiru, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Alikkk, alois13, anfrene, anka, ArmadOon, Artigas, Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, bboorreekk, Becko, Beng.D, Benny, ben_bella, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, burzum, buscheer, calvin10, calviti, CaptainCzech, Caylen-Tor, Cemino, charvos, CHester Turner, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, davidek, DAxik, dbar, Deckard, Dejweez26, delsemela, DEmnoG, Denis1996, Devilek, Dexir, Dezodoo, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dov, Duracell, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Flowtek, Fox01, Fry, FumarEnPipa, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, Gibby, Glumal, Goldfinch, Golem, goodspeed, grinder, Hades, hahahoho, Hamichal, hanzzo, hellblazer, herbert, herrman, hicks, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, Jak, James, james dixon, Jáňa, japes, JaroKakashi, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, Joker189, Jonas Woodsman , JORDY, Josh, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Libča, Librarian, Light, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord_Arthas, Loxin, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Macek78, Majkl151, malejmates, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, Marvin, matohan, matrosh, Matthew, Matthew, Maty48, mcezik, mcleek, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, michaldca, mikado, Mikei, MIKER65, MikeZ, mimo_provoz, mineralk, mirror, misa, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, Murphy722, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, Nexis, Noci, noMster, noovakpetr, Norri, nx, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Peterka, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, Pista, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, Procky, pršiplášť, psramek, punisher, puolpm, Quintana, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, razielus, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Roiser, rooty, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S313, Sagikkun, Saint of Killers, Salien, Saran, Scaleo1, Shake, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, skepsi, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, SNUFKIN, songoku, Spike, stanleystar, start05, štěpin_8, Suchman, suricattaontheway, Suši, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, terrordemon, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tiba, timek, Toe, Tomasino79, tomastrejbal, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomntp, Tomski, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, vita, Vojtěch 393, VXP, w3cMarkus, Wasseg10, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (38)
ADM1, adriel, Azik2586, Braindead, Bubsy, CoupeC, DAN478, deadpool, DracoAn, folkemon77, Fr3d_K, Grebenda, Hauzina, Honza R., illy, jakouback, kybl, Lobodlak, Mankin, maravenger, Marthy76, massilia, Mato, Moyek, Nightmare, Pavouk01, pdfak, quardok, RedButton, Rich, rockyt, RodRoder, skepsi, Sorbony, spot, stepan.tichy, Tabasco, xxaannddeerr
Shání (9)
Daxik1988, delta11, Hauzina, jirin, maravenger, Nightmare, pdfak, Sorbony, Tabasco
Nabízí (1)
Kreatik