Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Kdo z koho? Sběrači duší nemají patent na likvidaci démonů - v Karakuře je člen konkurenční skupiny, který si chce dát s Ičigem závod, kdo z nich zneškodní víc hollow. Jenže při tom přiláká do města příliš mnoho nebezpečných duchů a životy Ičigových blízkých se ocitnou v ohrožení. Naštěstí není náš hrdina jediný, kdo má zvláštní schopnosti.

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-135-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
186 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #05: Rightarm of the Giant (Shueisha Inc., 2002)
  • Negan
    Nějaké postavy dostanou prostor, ale celkově se děj neposune a je vcelku zmatený. Zachraňuje to hromada akce takže se to čte rychle. Postavy dostávají náhlé power up což vcelku ničí zážitek ze čtení.
  • Fry
    Fry admin21.3.2020 12:35Bleach #05: Rightarm of the Giant
    Bleach #05: Rightarm of the Giant - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. V páté knize podobně jako GWB postrádám Ičigova otce a vlastně celkově mě baví víc když se Tite Kubo zaměřuje na hlavní postavy. Nicméně chápu že pro zápletku bylo nutné začít pracovat i s jinými charaktery, avšak na plný počet to tedy ani tentokrát nestačilo ... Za mě 4*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Jak tak čtu pátý díl Bělidla, začínám si uvědomovat, že mě to víc a víc baví. Začínáme tam, kde jsme na samém konci čtyřky skončili, tedy jakýmsi přiznáním Išidy, že nenávidí sběrače duší, tudíž i Ičiga. V první kapitole zjišťujeme, že i Išida chodí s Ičigem do třídy (jaká to náhoda, že se téměř všichni sejdou v jedné třídě) a chce se s Ičigem vsadit. Vsadí se to, kdo dokáže za 24 hodin zlikvidovat více Hollow. Ačkoliv Ičigo nesouhlasí, poté, co Išida použije vábničku na Hollow, už je pozdě. Boj tedy může začít. Ičigo však není jediný, kdo je obdařen vysokým duševním potenciálem, a tak se terčem pro Hollow stává i Chad - Ičigův kamarád. Ten se pokusí Hollow odlákat na nějaký opuštěný pozemek, místo toho však narazí na Ičigovu sestřičku Karin. Ta na rozdíl od Chada vidí Hollow naprosto zřetelně, a tak naviguje Chada tak, aby mohl uskakovat. Když se však zdá vše ztraceno, vzpomene si Chad na svého dědečka a ruka se mu změní v jakýsi kanón, kterým Hollow zničí. Poslední tři kapitoly pak sledují Orihime, která je spolu jejími spolužačkami Tacuki a Čizuru napadena jiným Hollow. Ač se nejprve zdá boj prohraný, získá i Orihime své schopnosti v podobě šesti víl skrytých v její sponce. Karta se tak obrací a Orihime zachrání své dvě kamarádky a upadá do bezvědomí, kde ji stejně jako Chada nachází Urahara.
    Pátý díl byl kvalitou stejně dobrý, jako čtvrtý. Objevení nových schopností se mi líbilo. U Orihime moc, u Chada si nejsem jistý, co si o tom mám myslet... Jakási robotická ruka? Na druhou stranu, šest skřítků skrytých ve sponce taky není o nic lepší. Obálka se mi nelíbila, možná proto, že Chada jako postavu nemám moc rád. Ale přijde mi, že se na té obálce tváří obzvlášť žalostně, i když v manze to taky není zrovna nejveselejší týpek. Co se týče otravného Ičiga, tak ten se objevil snad jen v prvních kapitolách, a pak už od něj byl klid, což rozhodně považuji za klad. Taky by mě docela zajímalo, co má Urahara v plánu, protože se zjeví vždycky v té nejnečekanější situaci. Uvidíme, jak se to vyvine dál...
    80%
  • kaylin
    Tohle je strašně pubertální komiks, ale nemohu si pomoct, i tak je to strašná zábava. No jo, "Bleach" se mi prostě trefil do vkusu. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/518-bleach-5-rightarm-of-giant-70.html
  • Fry
    Fry admin1.4.2013 16:13Bleach #05: Rightarm of the Giant
    Děj se nám tentokrát moc neposune, spíše jen zvýší napětí, které se pomalu, ale jistě zvětšuje. Jen tak dál!

    Ičigo se rozhodl přijímout výzvu souboje o to, kdo zabije více "Hollow". Je to souboj Sběrače duší a Quinciho. Ale Hollow je čím dál tím více, takže pomalu nestíhá Ičigo stíhat. Naštěstí není jediný, kdo ve městě vidí duchy. Plno z jeho přátel mají stejnou schopnost, ale dokáží také porazit Hollow? Konečně se do hry zapojili i ostatní a celkovému příběhu hodně pomohli. Jen bych uvítal nějaké sjednocení. No co už, snad v příštím díle.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.2.2013 22:54Bleach #05: Rightarm of the Giant
    Šest zázračných skřítků? Oh c´mon! Navíc žádnej taťka Ischin, zklámání:-)

    Celkový dojem: 50%
  • erik
    Prvýkrát tu máme trošku serióznejší pocit hrozby, záplavy Hollows a prebúdzanie nadprirodzených schopností u vybraných protagonistov príbehu boli vcelku fajn. A predovšetkým, ubudlo infantilných scén a vtipov. Jedna poznámka ku kresbe – trošku zamrzí, že všetky zásadné vstupy na scénu a seky sú prezentované ako šmuhy cez celú stranu. Vžžžž a hotovo. To Naruto, nech bol neprehľadný ako chcel, aspoň niečo ukazoval a nemal knižku z tretiny zaplnenú šmuhami.
10147