Koupit
Předkolo závěrečného turnaje vrcholí. Do prachu arény proti sobě nastupují Gaara a Rock Lee. Lee se opět pokusí světu dokázat, že tvrdá dřina vyváží a překoná vrozený talent, ale bude mít šanci proti krutosti nezranitelného démona ze Skryté písečné? Jak tento souboj ovlivní rozpis závěrečného kola čúninské zkoušky?

Od roku 2019 v prodeji také souborný box obsahující díly 8-14

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Překlad
Jan Horgoš
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-092-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
110 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
172 g
Stran
200
Cena
189 Kč
Originál
Naruto #10: Rippa na ninja...!! (Shueisha Inc., 2001)
  • tom173
    tom17326.5.2023 20:45Naruto #10: Úžasný nindža
    Na závěr předkol dostáváme asi nejzajímavější souboj a to Gaara vs Rock Lee. Je tu naťuknuto v čem je vlastně tahle manga tak dobrá, téměř každá "vedlejší postava je něčím zajímavá, má poutavý origin, motivaci atd. Rock Leeho s Gaiem prostě musíte mít hned rádi. Orochimaru už se taky chystá k útoku takže budou následovat jedny z nejlepších dílů před schippuden. Na konci se taky konečně objeví jedna z nej postav.. Ero senin Jiraiya.
  • kaylin
    kaylin19.1.2015 08:08Naruto #10: Úžasný nindža
    Jsme u celkem jubilejního desátého dílu a série se vyvíjí docela dobře. Masaši Kišimoto si vymýšlí další techniky, zasvěcuje nás do tajů nindžovských schopností a pořád přichází s novým a novým, což překvapivě celkem obstojně stojí již na tom, co bylo napsáno a uvedeno dříve. To, co předvedl na konci této knihy, je hodně popisné, ale ono to opět pasuje do toho, co o nindžech víme. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/01/831-naruto-10-uzasny-nindza-80.html
  • Plocan
    Plocan24.1.2014 22:29Naruto #10: Úžasný nindža
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Začínám se dostávat do nějakého svého tempa a začínám si zvykat na tu hodinku denně, kterou věnuji čtení nějaké mangy. Což je skvělé, jelikož přečíst všech svých (zatím) 111 mang, které mám v knihovničce bude ještě nějakou dobu trvat. Nicméně, Naruto 10 je dočtený a já se vrhám na jeho hodnocení... Tááákže...
    Předposlední boj předkola Čúninské zkoušky začíná! Do arény nastupuje Rock Lee proti záhadnému Gaarovi. Je zcela jisté, že nás čeká krutý (a hlavně krutě dlouhý) boj. Boj, který trvá celých pět kapitol (nedokáži si představit, že Japonci museli čekat pět týdnů, než si to mohli přečíst hezky vcelku) byl napěchovaný akcí a skvělými technikami. Dozvěděli jsme se něco o písku, který Gaara používá v boji, i to, že Lee vlastně neumí žádné gendžucu ani nindžucu (nechápu, jak teda mohl projít akademií, když se v Narutově ročníku zkoušelo z techniky klonování). Nejprve si myslíte, že má Lee vlastně navrch, když sundá závaží (což byl mimochodem skvělý WTF moment), ale ukáže se, že s tím si Gaarovo písečné brnění hravě poradí. Pak Lee exceluje svým Prvotním lotosem, kdy si čtenář (nebo aspoň já) myslí, že má Lee vyhráno, ale opak je pravdou. A když nakonec Lee začíná otevírat čakrové brány, jen se zatajeným dechem čtete stránku za stránkou a už už čekáte, jak toho Gaaru nakonec dodělá. Ale ta písečná skořápka ne a ne rupnout! A co to?! On to nakonec vyhrává Gaara? Fíhá, to pro mě bylo celkem překvapení, ne však nepříjemné, jelikož Gaara je mým oblíbencem... ^_^ Boj tedy končí, když Lee už mele z posledního, ale Gaara má pořád ještě v zásobě něco víc. Použitím Rakve písečného vodopádu rozdrtí Gaara Leemu jeho levou ruku a nohu a pro Leeho zápas končí. Jak se pak ale dozví jeho mistr Gai, končí pro Leeho pravděpodobně i kariéra nindži! A jako poslední boj nastupuje Čódži proti Dosuovi ze Zvučné. Boj, který netrvá ani čtyři stránky. Čódži je okamžitě poražen a tím končí předkolo Čúninské zkoušky. Před samotným zahájením třetího kola vyhlašuje Hokage měsíc na přípravu, neboť se bude jednat o klasický turnaj, jenž budou sledovat vysoce postavené osoby a kde se Čúninem může stát kdokoliv. Všichni nebo také nikdo. Mezitím se Kabuto vydává do nemocničního pokoje s úmyslem zabít Sasukeho. Plány mu však zkříží Kakaši, který se na vlastní kůži přesvědčí, že Kabuto je již dávno na úrovni Čúnina. Naruto se rozhodl svůj čas na trénink rozhodně nepromrhat, a tak se vydává přímo za mistrem Kakašim, Ten mu však sděluje, že na jeho trénink nemá čas, neboť se chystá trénovat Sasukeho, ale sehnal pro Naruta někoho lepšího. Mistra Ebisu (Mrzutého úchyla). Po jeho přednášce, kterou Naruto absolutně nepochopil (ale měla mu říci, že nedokáže ovládat čakru tak, jako ostatní z jeho týmu) se vydávají trénovat do horkých pramenů chození po vodě, což by měla být jakási obdoba šplhání po stromech, kterého si hojně užili ve třetím díle. Než však stihnou trénink dokončit, všimne si Naruto chlápka, který špehuje v dívčí části horkých pramenů. Jakožto „gentleman, který nestrpí žádné úchylnosti“ se Ebisu pokusí chlápka upozornit, že je to pěkná nestydatost, ale chlápek přivolá žábu a mistra Ebisu sejme! Kdo je ten tajemný žabí úchyl?
    Desátý díl se mi moc líbil. Souboj Gaary a Leeho jsem zhltnul jedním dechem a vykreslení toho souboje se mi hrozně líbilo. Gaaru mám rád, a tak mě ani výsledek nezarmoutil (ne, že bych Leemu výhru nepřál, ale Gaara je prostě Gaara). Rozlosování do příštího kola bylo (aspoň v případě Naruta) celkem předvídatelné, poslední boj ani nestál za řeč, ale od Čódžiho patrně stejně nikdo moc neočekával. Vsuvka s Kabutem byla výborná, začínám toho hajzlíka mít celkem rád, a poslední kapitola s Ebisuem celkem navnadila na další díl.
    Mrzí mě ale Gaiova nezodpovědnost. Jestliže jde jen o pouhé předkolo zkoušek a on povolí svému žákovi použít techniku využívající otevření pěti čakrových bran a to jen proto, aby mohl Lee porazit Gaaru v předkole... Nechápu to. Vždyť samotná technika způsobuje takové obrovské škody uživateli (zpřetrhává vazy), že by Leemu nebylo nijak k užitku probojovat se do třetího kola za takovou cenu. Celkem pochybuju, že by se mu do měsíce daly do pořádku všechny ty vazy, atd. Prostě... Kdyby tu techniku měl použít až ve finále, nebo při nějaké misi, aby ochránil přátele, budiž. Takhle to ale nemělo příliš smysl... Celkově ale desátý díl hodnotím 85%. Bylo to super, až na tuhle menší (větší) drobnost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.1.2013 13:53Naruto #10: Úžasný nindža
    Jsem zvědavý, kolik těch zakázaných a krutopřísných životu nebezpečných technik ještě Kišimoto navymyslí, ale zatím mu to celkem baštím. Souboje končí a aby si čtenář oddychl, rozvíjí se další zápletky, což je celkem logický scénaristický tah. Jen nechápu, jak se někdo může rovnat Kakashimu? Můj oblíbenec nemůže nikdy prohrát. Doufám. Komerčně natahovaná manga, ale oblíbil jsem si ji.

    Celkový dojem: 70%
  • Fry
    Fry admin27.1.2013 10:16Naruto #10: Úžasný nindža
    Předkolo pomalu vrcholí, zbývají již pouze jen dva poslední zápasy. Ten první (Lee vs Gaara) patří asi k těm nejlepším zápasům, protože na jedné straně je Lee, který ovládá jen jedno "-džucu", ale je v něm nejlepší, a ten druhý nemá písek jen v tykvi, ale nosí si ho víc vrstev. Právě tento souboj si budete pamatovat, protože první si myslíte, že ten a ten (nemyslím TenTen :D) vyhraje, ale v zápětí může být vše jinak. No a druhý souboj "Čódžiho" vs "Dosu" skončil dříve než začal. A je dobojováno, zbývá devět mladých nindžů (ninjů), kteří mají před sebou již třetí kolo, ale v závěru knihy si trošku odpočineme, a potkáme starého známého, mihne se tu i Oročimaru a Kabuto a potkáme i úplně někoho nového, který jistě brzy zamíchá kartami!
14172