Klasický dobrodružný příběh Julese Verna v novém provedení.

Kreslíř Petr Kopl převedl známý příběh hraběte Teleka, geniálního vynálezce Orfanika a zlověstného barona Gortze do výpravného barevného komiksu. Postavy a děj příběhu tak dostávají svou grafickou podobu, která si nijak nezadá s uměním slavného autora vědeckofantastických dobrodružných příběhů z konce 19. století. Ale tato kniha je víc než pouze překreslený příběh – Petr Kopl ve svých komiksech propojuje řadu příběhů, které vznikly na přelomu 19. a 20. století, a to nejen těch, jimiž se proslavil Jules Verne. Tato doba plná úžasných vynálezů, objevů a dobrodružných cest okouzlila spisovatele jako Jules Verne nebo Sir Arthur Conan Doyle, ale oslovuje i Petra Kopla, jenž na kostře událostí, které tito velikáni evropské literatury popsali ve svých knihách, odkrývá daleko fantastičtější skutečnosti. Nechejte se zavést do světa plného technických vynálezů, ale i vzrušujících lidských osudů v barvitém podání skvělého kreslíře a poznejte, že se vše, o čem jste si mysleli, že dobře znáte, mohlo odehrát trochu jinak.

Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7413-216-2 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 200 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
305 g
Stran
192
Cena
239 Kč
  • sedw
    sedw27.3.2016 20:47Tajemný hrad v Karpatech
    Předlohu jsem nečetl, proto pro mě byl příběh nový a byla to super jízda. Je sice pravda, že jedna z hlavních "záhad" byla jasná od samého začátku, ale příběhu to neuškodilo. Příběh měl vše, co je z dobrodružného příběhu třeba, Koplova kresba se mi líbí od počátku a k jeho dílům mi sedí, velmi se mi pak líbí propojení i s ostatními díly. Snad se už brzy dočkáme Války světů, to by mohla být vážně pecka!
  • mr.des
    mr.des23.7.2014 14:26Tajemný hrad v Karpatech
    Uprimne jsem cekal vic, holt priste nesmim tolik dat na recenze. Davam 60%.
  • xflori01
    xflori0119.3.2014 19:09Tajemný hrad v Karpatech
    No, pro mě třetí komiks Kopla. Osobně mi teda jeho kresba moc nevyhovuje. A příběhově, stejně jako moje předchozí Procitnutí, je to od začátku pomalý, nevím, co se tam děje, jestli to co vidím (nebo co rozeznám) je opravdový. Popravdě skoro většinu času jsem nevěděl, o co tam jde a dá se říct, že mě to i nudilo. Na konci se ale díky bohu vše vysvětlilo. Celou dobu aluze na jiné knížky Kopla, skvělý, nic mi to neříkalo (doteď nevím, proč tam nějaké pasáže textu byly). Knížka u mě 3*. (Procitnutí bylo lepší. Teď se jdu vrhnout na oba Sherlocky Holmese, doufám, že budou lepší, a možná mě to i navnadí na dokoupení Draculy - škoda, že jsem si tento komiks nekoupil s říjnovým číslem Pevnosti - nebo Psa baskervillského.)
  • Walome
    Walome mecenáš22.1.2014 09:19Tajemný hrad v Karpatech
    Co to sakra bylo?!?! Kopla mám rád, ale tohle je naprosto šílený. Pointa s tím, proč slouha hlavního hrdiny neustále zmiňuje léky a nemoc, je jasná už v první kapitole, ale na její velké odhalení je třeba si počkat až do páté - přitom jediné možné vysvětlení nepřehlednosti a zmatenosti příběhy je právě toto. Bohužel to Koplovi nestačilo a přidal si trochu toho, trochu onoho, z Čapka si tentokrát nepůjčil RUR, ale pejska a kočičku a uplácal dort, který je parádně nakreslený, ale nezáživně vyprávěný. K tomu si přidejte přílišnou podobu postav se Sherlockem a Watsonem (možná účel, fakt nevim) a... jo počkat, teď mi něco došlo... no stejně je to zmatený :)
    Každopádně je to maglajz.
  • Kabukiman
    Kabukiman3.6.2013 16:07Tajemný hrad v Karpatech
    andre- já s tim koloringem mám u Kopla problem taky. Taky se mi ta počítačovost vůbec nelíbí. Připomíná mi to nové čtyřlístky a to je škoda...
  • kaylin
    kaylin3.6.2013 11:22Tajemný hrad v Karpatech
    Petr Kopl si vytvořil vlastní svět, vlastní rozsáhlý projekt, který si užijí jak lidé, co mají rádi Verna a další klasiky, ale tak i lidé, kteří je neznají. Samozřejmě, ti, co už četli něco od starších mistrů, si užijí jednotlivé odkazy, budou si užívat nové zápletky a jejich zajímavé propletení, ale Petr Kopl se snaží o to, aby čtenáře pobavil, a to by mělo být obecné, nikoli změřené jen na určitou skupinu. Komiks má vtip, má zajímavé charaktery a jeho pojetí, i když jistě nemusí sednout každému, protože může být označeno za příliš karikující, dodává knize speciální náboj. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/108-tajemny-hrad-v-karpatech-85.html
  • andre
    andre mecenáš20.5.2013 11:46Tajemný hrad v Karpatech
    Slušně jsem se bavil, je to čtivé a dobře uchopené. Mám problém s koloringem, no v podstatě mám problém s celým garfickým ztvárněním. To že P.Kopl umí, to je jasné, ale mě asi nějak vnitře vadí, že je vše děláno v PC a já to z toho cítím, je to až příliš do očí bijící. Ale to je můj osobní problém. Celkově hodnotím kladně. Takže tak.
  • Light
    Light17.5.2013 20:46Tajemný hrad v Karpatech
    Moc sem si to neužil, už se v tom až moc ztrácím, nechápu provázanost s Draculou a Psem baskervillským a nedokážu si to složit do jednoho provázanýho celku. Někdy si budu muset dát všechny díly pěkně rychle za sebou, s Googlem na vyhledávání odkazů po ruce :).
  • bd71
    bd713.4.2013 20:09Tajemný hrad v Karpatech
    V tomhle komiksu je všechno! Bomba. Někde jsem šetl, že je to mělký a povrchní komiks. Blbost. Když se na to soustředíte a dáte si práci s hledáním, najdete na každý stránce nějaký odkaz nebo symbol. Myslím, že tohle je mnohem hlubší, provázanější a smysluplnější než Allan Moor. A můžete mě třeba sežrat! Přiznejme si, že druhý díl Ligy vyjímečných je jenom o snaze šokovat. Jestli Kopl někdy udělá Válku světů, bude to bomba a já budu první stát frontu v knihkupectví.
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.1.2013 14:02Tajemný hrad v Karpatech
    Kopl opět exceluje a celé to konečně začíná dávat smysl (aneb konečně jsem si dokázal stáhnout tu stránku z Holmese). Těším se na další díl VR
  • Kabukiman
    Kabukiman26.12.2012 12:41Tajemný hrad v Karpatech
    Paráda!!! Stejně jako Petr Kopl mám rád Holmese, Verneovky a vůbec Viktoriánskou dobu. A taky Alana Moora. Vůbec mi nevadí, že Petr Kopl těžce kopíruje Ligu výjimečných. Je vidět,že se mu Moorův nápad líbil a tak dělá svoji Ligu. A dělá ji zatraceně dobře. Určitě se těším na dalšího Holmese, Vernea a další klasiku. A hlavně na bitku mimozemšťanů s českou "ligou výjimečných":) Doufám,že z této serie victoria regina budu mít jednou v knihovně alespoň dvacet na vzájem provázaných svazků...:))) Při čtení tohodle komiksu jsem si prvně v životě uvědomil,co je tím "tajemným kořením" které mám na komiksech nejraději - hravost. A tu tady, spolu s humorem, cítíte z každé stránky. No nic,už jsem chválil až dost, jdu si udělat kafe,sednout do křesla, hodit nohy a na stůl a spokojeně čekat na další Koplův komiks...:)))
161772
Četl/a (48)
2scha, Alfred, Alikkk, chcita, cyboy, DanQ, Dezodoo, disclose, Final, flipflop, foudy, Fr3d_K, Glumal, Goldfinch, Grrr, guseppe, Gustik5, hellblazer, hypermlok, invape, James, japes, jardoom, jiskra, kaylin, Keno, lacoste, Light, Lobok257, luky.kuky10, Mamut12, MEGA, NecRoman, robert.hladil, sedw, seneke, start05, T3ss, tacmud, the.kasztan, tomaseek, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Walome, xflori01, Zdendy
(117)
2scha, abaro, Agent24, Alfred, Alikkk, batoo, bboorreekk, bd71, blackJag, Bob, burzum, Calvin Klein, calviti, carolos, chcita, Cr4sh, cyboy, daniel.cermak, DanQ, daredevil99, Dezodoo, disclose, doophy, Dov, fel68, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Glumal, Goldfinch, goodspeed, Greyman, grinder, Grrr, guseppe, Gustik5, hellblazer, holubdema, hypermlok, I.am.geek, invape, IV, James, japes, jardoom, jiskra, Kabukiman, Kapis, Karel Sec, kaylin, Keno, koniklec, lacoste, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, luky.kuky10, maara, Mamut12, markic, MB, MEGA, merhyx, mikina, mirec, Miriyak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, MP, mr.des, Mrfko, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, Norri, pavouk, pechna, Poseidon1978, prokop.prcik, RadimNemec, Radkos, robert.hladil, Rocksteady147, SASAN_KING, sedw, seneke, Skot, sleepless, start05, T3ss, tacmud, the.kasztan, thorrg, tomaseek, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, Valis, Velkej šéf, Vítek, xai, xflori01, xintax, xixoxf, xxaannddeerr, Zajo original, Zdendy, zdoog
Chce (9)
Azalin, Braindead, CSE_AC/DC, deadpool, delsemela, fusnix, Mankin, MazeCZ, Rowan
Shání (1)
CSE_AC/DC
Nabízí (2)
Fox01, Kreatik