Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Trumpetka troubí ostošest, ale ostatním šmoulům se to jaksi nelíbí. Lenoch zase každou chvíli usne v košíku, kde jinak spí Mrně. Malířovi se na kurz kreslení přihlásí spousta zájemců, ale když zjistí, že místo Šmoulinky se bude kreslit ovoce, najednou se všichni vypaří.
Nejnovější šmoulí knížka obsahuje 120 komiksových stripů, v nichž šmoulové zažívají samé veselé příhody.

Scénář
Pierre Culliford (Peyo)
Art
Pierre Culliford (Peyo)
Barvy
Pierre Culliford (Peyo)
Překlad
Michal Lázňovský, Tomáš Vondrovic
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
Albatros (Albatros Media a.s.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
235 x 215 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
189 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:38Šmoulové: 120 vtípků a jiná překvapení
    Takové slušné a důstojné, pro mě, zakončení čtení příběhů se Šmouly, protože už pak nic dalšího není. Milé a úsměvné stripy. některé pobavily, některé méně, a některé byly jen milé. Taková hezká tečka pro mě.
  • andre
    andre mecenáš20.11.2014 10:09Šmoulové: 120 vtípků a jiná překvapení
    Tak nějak nevim pro koho by tato kniha měla být. Některé vtipy jsou moc dětinské (dětské-blbé) i na děti a některé nemají děti šanci pochopit. Na některé vtipy musí mít čtenář nějaké šmoulí ( a jiné) znalosti, ale pro toho, kdo ty znalosti má, jsou ty vtipy zase slabší a nedotáhlé. Opravdu jsem se zasmál tak u 3-5 kousků, což je málo. Na těch pár stránek je kniha zbytečně "luxusní" a drahá. Formát sebraných Garfieldů by knize slušel víc(počet stran/cena), pokud by vůbec mělo smysl knihu vydávat. Takže tak.
  • kaylin
    Nebudete odrovnáni z toho, jak jsou jednotlivé vtipy promyšlené, ale sem tam je vidět, že myšlenka vyniká. To je v případě, kdy autoři využili šmoulí vlastnosti jako hlavní hybatele vtipu, což by měly mít stripy v první řadě. Na chvilku je tohle kniha, která vás zabaví, ale myslím, že celkem logicky se tyhle stripy nějak moc nedostaly do povědomí. V dětských časopisech by se vyjímaly dobře, stejně tak i v této knize, ale něco zásadního navíc, co by z nich dělalo vlastní, smysluplnou sérii, zde tak nějak chybí. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/415-smoulove-120-vtipku-jina-prekvapeni.html