Ukázka č.1
Ukázka č.2
Jak už název napovídá, hlavním hrdinou páté knihy vybraných stripů Peanuts bude malý velký šibal Snoopy. Postupně se čtenářům představí v deseti ze svých nejvýraznějších rolí: vystupuje tu jako šéfbígl, světoznámý spisovatel, proslulý hokejista, lítý kondor, stíhací eso z první světové války, rozšafný bíglskaut, mazaný advokát, slavný tenista, ostřílený velitel cizinecké legie a odhodlaný astronaut. Někdy se zmíněné role prolínají, někdy se do nich vplétají role jiné, jež se nám sem nevešly, někdy z nich hrdina docela vypadává; ať tak či onak, Snoopy nám v nich přesvědčivě ukazuje, co všechno zmůže představivost, obrazotvornost, imaginace, fantazie.

Scénář
Charles M. Schulz
Art
Charles M. Schulz
Obálka
Charles M. Schulz
Překlad
Petr Onufer
Redakce
Michal Jareš
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
Plus (Albatros Media a.s.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 240 mm
Tisk
černobílý
Stran
232
Cena
299 Kč
  • p3tris
    p3tris17.4.2019 19:21V hlavní roli Snoopy
    Byla to temná bouřlivá noc...
    Říká se to nejlepší na konec. A stejně tak to platí i se souhrnnými výběry Peanuts. Ten poslední se totiž věnuje pouze jediné postavě. Postavě, která nejdříve vznikla tak trochu do počtu, ale nakonec si získala kultovní status popkulturní ikony. Věnuje se bíglovi Snoopymu. Psovi, která je neskutečně vtipný a má neutuchající fantazii. Postupně se vtělíte do všech jeho druhých já. Do šéfbígla, spisovatele, hokejisty, kondora, leteckého esa, skauta, advokáta, tenisty, legionáře a nakonec i astronauta. A budete ho milovat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.5.2014 16:58V hlavní roli Snoopy
    Snoopy je skvělej. Hlavně malí skautíci a legionáři v podobě Woodstockových kamarádů mě vždycky dostanou:)

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    kaylin28.1.2014 09:52V hlavní roli Snoopy
    Kniha padá s tím, jaký formát pro ni byl vybrán, ale na druhou stranu pořád dostanete to, co chcete - "Peanuts". Některé stripy jsou naprosto výborné, ovšem sem tam je prostě možné vidět, že se Schulz opakoval, v jednom případě jsem měl pocit, že doslova. Některé pointy jsou založeny na určitých větách, které se opakováním vryjí do paměti, právě díky nim však máte pocit, že to trochu ztrácí náboj. "V hlavní roli Snoopy" vám ale také ukazuje, jak bohatý svět Charles M. Schulz vytvořil. A i když mě třeba tato kniha komplexně nezaujala tolik jako ostatní, pořád patří autorovi můj obrovský dík za to, co nám představil. Jsem si jistý, že k těmhle stripům se ještě budu vracet, protože když má člověk depresi, nic nepozvedne náladu víc než depresivně poetický strip. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/473-v-hlavni-roli-snoopy-70.html
  • p3tris
    p3tris10.9.2013 11:02V hlavní roli Snoopy
    Snoopyho jsem měl v Peanuts vždy nejradši, takže pro mě narozdíl od Azalina naopak asi díl nejlepší.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.4.2013 23:26V hlavní roli Snoopy
    „Wo ist der výčep?“

    Byla to temná a bouřlivá noc. Světoznámý hokejista seděl na trestné lavici. V tom mu přišel dopis od šéfbígla a nad obzorem proletěl kondor. „Proklínám tě, Rudý Barone!“, křičelo na ptáka stíhací eso z první světové války. Zpoza rohu se vyloupl bíglskaut se svými svěřenci a velitel cizinecké legie okamžitě zavelel k ústupu. „Ignorantia legis neminem excusat“, utrousil přihlížející advokát. Vzápětí jej však do hlavy trefil tenisový míček. Ve vysílačce to zachrčelo a slaboučký hlásek opuštěného astronauta zamumlal: „Volám Houston.“ Byla to temná a bouřlivá noc.

    Děkuji tímto panu Onuferovi za obsáhlou sondu do Schulzova světa kreslených podivínů a za jeho výtečný překlad. Bavil jsem se vskutku královsky. A doufám, že kompletní vydání buráčkovských stripů jsou už za rohem.
  • Azalin
    Azalin mecenáš4.1.2013 16:36V hlavní roli Snoopy
    Trošku slabší díl. Stripy, kde vystupuje jenom Snoopy, mě nikdy moc nebraly. Pro mě kouzlo Peanuts spočívá předevsím v množství podivných postaviček a jejich vzájemné konfrontaci. Ono je znát, že kdy se objeví Charlie Brown a něco zahláškuje, je to hned zábavnější.
151