Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Je možné zavraždit živou legendu? Scenárista Ed Brubaker to udělal. Ve třetím a závěrečném dílu omnibusu Captain America Steve Rogers umírá a navíc jako veřejný nepřítel číslo jedna. Red Skull oslavuje, Američané jsou v šoku. Nad Spojenými státy se stahují temné mraky. Kdo zachrání situaci, když je hrdina s hvězdami a pruhy mrtev? Kdo nastoupí na jeho místo, kdo zdvihne jeho štít? Je tu jediný možný kandidát. Pokud se odváží vyjít ze stínů ilegality a přijmout zodpovědnost, mohou být vrazi potrestáni a Amerika zachráněna.

Obsahuje sešity série Captain America (vol. 5) #25-42 (duben 2017 - listopad 2008)

Scénář
Ed Brubaker
Art
Roberto De La Torre, Steve Epting, Jackson Guice (Butch), Mike D. Perkins, Luke Ross
Ink
Roberto De La Torre, Steve Epting, Jackson Guice (Butch), Fabio Laguna, Rick Magyar, Mike D. Perkins
Barvy
Frank D'Armata
Obálka
Steve Epting
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-178-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1279 g
Stran
452
Cena
990 Kč
Originál
The Death of Captain America ()
  • sedw
    sedw16.7.2023 18:36Captain America #03: Smrt
    Vyvrcholení jednoho dlouhého story arcu, které bylo třešničkou na dortu celé této série. Opravdu velmi dobře napsaný příběh, který byl napínavý, neobsahoval moc klišé, byl parádně nakreslený a obsahoval spoustu zvratů. Všechno ale dávalo smysl a kdyby toho nebylo tolik, tak bych přečetl i na jeden zátah.
  • trudoš
    trudoš editor28.3.2021 15:58Captain America #03: Smrt
    Třetí album nabízí nejdramatičtější rozjezd série, když nám ikonického hrdinu zastřelí hned zkraje. Tomu říkám otvírák. Následuje boj za jeho odkaz, který na svá bedra dle očekávání přebírá Bucky Barnes alias Zimní voják. Napětí se však postupně rozmělňuje a ztrácí šťávu, což vrcholí nesmyslným konfliktem mezi třemi padouchy, jehož konstrukci jsem doteď nepochopil. Přijde mi, že jej Ed Brubaker vymyslel jen proto, aby plány záporáků nakonec nemohly vyjít. Přitom celá zápletka nepostrádá perfektní nápad a dlouhou dobu si udržuje adrenalinový spád, jenže je to běh na tak dlouhou trať, že tomu jednoduše dojde dech.
    Především mi ale vadilo, jak samotná smrt Captaina proběhla ráz na ráz a život šel dál. Evidentně mě minuly další sešity mimo základní sérii, na které se v albu nedostalo, a ty tady citelně schází (ostatně jako celá Občanská válka, jejímž vyvrcholením kniha začíná). Pořád ale jde o pořádnou nálož superhrdinského dobrodružství, která by neměla chybět v knihovně žádného fanouška.
  • Spacecore
    Spacecore12.7.2020 19:51Captain America #03: Smrt
    Kapitánovu smrt jsem četl prvně v roce 2008 a po druhé letos, když mi byla nadělena manželkou k narozeninám, jelikož to pořídila za krásných 300,- Kč z Levných knih. Osobně nejsem fanouškem krimi thrillerů v superhrdinském komiksu a ne všechno od Brubakera mi bodne, ale tady je to jasných pět z pěti! Capova smrt je zde logickým vyústěním předchozího děje a zápletky jsou správně konspirativní! Mimoto zde figuruje celá tapisérie nejzásadnějších Capových přátel, sidekicků, nepřátel a vedlejších postav, takže to vše působí uceleně a komiks nenudí. Kresba je správně realistická a odpovídá energii celé ságy. Má to navíc pár skvělých momentů a vrcholů. Za mě dost možná nejlepší Cap i když paradoxně on sám, tedy Steve Rogers zde nevystupuje.
  • faster86
    faster869.7.2020 10:20Captain America #03: Smrt
    Jednička mě silně nebavila, takže sem přeskočil dvojku a šel rovnou na tohle. A tohle už mě bavilo, taková Brubakerova kriminálka, což je vždycky dobrá věc. Spíš než běžné běhání Capa za padouchama je to řešení spiklení ve vládě. Dobře a rychle se to čte, bez nudných pasáží a zbytečných dialogů.
  • Norri
    Norri mecenáš1.5.2020 02:06Captain America #03: Smrt
    Z Občanské války si pamatuji, že na konci Captaina Americu zatknou. No a na začátku této knihy ho zastřelí. Naprostý šok! Začátek třetího Brubakerova omnibusu je zatraceně dechberoucí. Je z něj doslova cítit, jak obrovskou ikonou Captain America byl a jak těžce to dopadá nejen na jeho přátele, ale také na velkou část veřejnosti. Potom už se rozjíždí "jen" politický-akční-špionážní thriller, který sice postrádá něco z toho, co měly předchozí omnibusy, ale pořád je úžasně vyprávěný a parádně nakreslený příběh. Pokud se ptáte, co je to "něco", co chybí, tak je to osobnost Steva Rogerse, jeho morálka, zásady a vzpomínky na válku. Přesto je to pořád skvělý komiks. 4,5*
  • Kadin
    Kadin mecenáš21.9.2019 11:26Captain America #03: Smrt
    Třetí omnibus je o poznaní slabší, než skvěle napsaný a atmosférický první omnibus, ale jinak je to čtivý a příběh skvěle odsýpá. Samotná smrt Captaina není nijak překvapující, protože to na vás chrlí všude co jen jde, což mě trochu mrzí. Bucky jako Captain mě bavil a líbilo se mi, že není bezchybný jako jeho předchůdce. Eptingova kresba je prostě parádní. 7.5/10
  • karl173
    karl173 mecenáš4.8.2019 22:49Captain America #03: Smrt
    Nečekaná smrt hned na začátku knihy mi zpočátku přišla až příliš obyčejná a následné události mi také moc neoslnili. Postupně se ale příběh velmi dobře rozvíjel až se nakonec dostal do parádního dobře gradujícího konce.
    Kresba mi tentokrát zpočátku moc nesedla. Ale stejně jako příběh se postupně zlepšovala plus jsem si na ní také už zvykl.
    Zpočátku bych komiks hodnotil jako velmi dobrý, byť s mírným zklamáním. Ale jak se příběh postupně zlepšoval, tak musím uznat, že mě tento díl nakonec bavil asi nejvíce ze všech tří. A dávám rozhodně palec nahoru. Ed Brubaker odvedl skvělou práci.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars3.7.2019 14:35Captain America #03: Smrt
    velmi dobrý lehce navazuje na CW2 skvělá kresba ale ten příběh je "okoukaný " prostě umře cap a řeší se to mnoho záporáku a trochu se příběh zamotá sám do sebe ale jinak se mi příběh líbil akce byla super
  • Hunter
    Hunter6.5.2018 02:39Captain America #03: Smrt
    Za mě o trošku slabší jak Dvojka. Je to místy natahované a v některých částech jsem se nudil. Ovšem je škoda že se to tu nedovydávalo celé jako Daredevil. Zbytek omnibusů z této série jsou taky dost fajn.
  • mearez
    mearez23.1.2018 13:58Captain America #03: Smrt
    Nejvíc sexy kniha co jsem v poslední době četl. Doporučuju. Kvalita, kvalita, kvalita, nic jinýho nepotřebujete vědět.
  • 3DD!3
    3DD!319.7.2016 17:24Captain America #03: Smrt
    U nás nejspíš finální sbírka mapující život kapitána Ameriky, který to živý dotáhne sice jen na stranu 18 (myslím), ale jeho legenda ležící ve zkrvaveném prachu jeho mrtvoly nesmí zůstat zapomenuta. Během bichle dvě se z Capa stal nepřítel USA číslo jedna, štváč a zatvrzelý odpůrce zákona o registraci maskovaných super-hrdinů (tyto kapitoly z Občanské války v českém překladu bolestně schází), někde mezi těmito dvěma knihami však boj, po vší té způsobené destrukci vzdal a oni jej popravili. Kdo oni a proč se tu samozřejmě dočtete, hlavně však sledujeme osudy Jamese Barnese, kterého Capova smrt zasáhla víc než kohokoli jiného a přísahá pomstu všem co v tom mají prsty (mimo jiné i úřadující ředitel ŠTÍTu Tony Stark). Sledujeme vývoj cynika a vraha, který se může stát novou ikonou a možná i příhodnějším symbolem dnešní Ameriky. Brubaker vytěžil z tíhy smrti legendy maximum a servíruje dosud nejlepší příběh o Stevu Rogersovi, bez Steva Rogerse (pokud nepočítáme toho šíleného napodobitele, který prahne po pomstě za smrt Buckyho ;-)).
  • jh666
    jh66625.4.2015 19:46Captain America #03: Smrt
    Brubaker prostě Cap umí a je jedno, jestli jde o Steva nebo Buckyho. Trochu jsem se Capa bez Steva obával, ale nebyl důvod. Je pravda, že kromě Buckyho, kterého jsem si opravdu oblíbil, pomáhají vedlejší postavy, především Sharon a Falcon. Potěší ale i přítomnost Black Widow a Iron Mana. Skvělý scénář pak doplňuje neméně skvělá kresba dua Epting a Perkins, i když tedy nejsem schopný je od sebe stoprocentně rozeznat. Tahle kniha má jednu jedinou chybu a to, že BB Art odmítá vydat pokračování.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1031.10.2014 23:25Captain America #03: Smrt
    Skvele zakomceni serie omnibusu. Mene nez 5 hvezd dat opravdu nemuzu. Kdo jiny by mohl po Stevovi prevzit stit a stat se novym Captainem Americou?!...
  • kaylin
    kaylin15.8.2014 08:04Captain America #03: Smrt
    Brubakerovi se daří zaplétat a rozplétat předivo příběhu takovým způsobem, že se neztrácíte, většinou nemáte pocit, že čtete telenovelu, a nakonec můžete být i spokojeni s tím, jak to dopadlo, i když se samozřejmě všechno ani zdaleka nevyřešilo. Jenže žádný další omnibus zatím není, a tak musíte počkat anebo si sehnat anglické pokračování. Na druhou stranu, já klidně budu žít s tím, že Steve Rogers je mrtvý, že se svět po jeho smrti změnil. Captain America je mrtvý, ať žije Captain America, dalo by se asi nejlépe parafrázovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/720-captain-america-3-smrt-80.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš22.12.2013 09:00Captain America #03: Smrt
    Kresba se k tomuhle mainstreamku hodí jak vlasy ke skupině Ramones a barvičky mě baví a baví. Provedení od BBart je luxus. Naprostý. Je pěkné mít úzkou luxusní knížečku, ale když se pak srovná s takovouhle luxusní bichlí, neobstojí. V tomhle je fakt radost listovat a provádět komiksové fetiše, jako hlazení obálky, očuchávání zaschlé barvy či namotávání záložky na prst, takže hlavním nedostatkem a pro mě vlastně jediným, je jen lehce nadprůměrný scénář a průměrní záporáci. Když si to Cap v minulém díle rozdával s ostatními superhrdiny v rámci Civil War byl jako lovná zvěř. Měl fakt namále. Tady ho čekají Profesor televize, Saskvoč, zlá Pipi dlouhá punčocha, drsňák v masce a pan "mám 24 hodin krámy Red Skull". Bylo mi to prostě trošinku málo. Naštěstí je tu Winter Soldier na jehož pouť je radost pohledět, protože ten chlapík je prostě vostrej jak břitva. Prostě krásnej komiks kterému by slušely lepší záporáci. To ale nemění nic na tom, že mě to fakt bavilo a určitě si to ještě párkrát přečtu. Pěknejch 80%
  • erik
    erik12.12.2013 20:14Captain America #03: Smrt
    "Smrť" bola mojím prvým kontaktom s Brubakerovým Captainom. Popri čítaní Bendisových Avengers verzií som jednoducho neodolal a kúpil si aj tri knihy, ktoré sú tu pekne zhrnuté. A veru ma pozitívne prekvapili. Písať komiks bez hlavnej postavy, to chce viac než jednotky zo slohu na základnej škole.

    Bucky Cap funguje na jednotku, príbeh stráca dych až v závere tejto mohutnej publikácie, ale aj to len v priamej konfrontácii s Red Skullom. Inak je to paráda a pre mňa je to najlepší omnibus zo všetkých troch.

    Takto má vyzerať moderný mainstreamový superhrdinský komiks.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš26.7.2013 13:47Captain America #03: Smrt
    Tak jsem si to konečně sfoukl komplet a tamtamy nelhaly, vážně je to vcelku libová chuťovka. Steve je sympaťák, bukva Bucky správně otravný sidekick, Winter Soldier emo terminátor jak se patří, Nick Fury BOSS s koulema a Agentka 13 smyslně prcuchtivá. Akorát to trio úhlavních záporáků stojí za starou bačkoru. Kdyby Red Skull nebyl takový kokot, dávno už mohl mít pod palcem půlku světa. Holt, srovnání s Hitlerem je na místě. A ta finální rozepře mezi Skullem a doktorem Faustem je tak pitomě okatá až hanba. Ale jako jo, superhrdinský mainstream je to pěkný a kresba ujde (obzvlášť když se v retrospektivách dostane k tužce Michael Lark). Líbila se mi jednohubka z alternativního vesmíru House of M, rád bych si toho přečetl víc a ten Civil War event taky asi nebude úplně k zahození. Jakožto marvelácký analfabet jsem si důkladně přečetl ty nekonečné litanie ve druhé knize popisující historii postavy a jsem docela rád, že jsem se dostal až k téhle sérii. To jsou někdy kvanta neskutečných hoven. Ale takový už je úděl maskovaných strážců pořádku pro masy. Ed Brubaker je borec, nejvíc mu ale stejně sednou ty detektivky plné špinavých ulic, bezpáteřních kriminálníků a zkorumpovaných policistů.
  • Kabukiman
    Kabukiman5.5.2013 14:27Captain America #03: Smrt
    Parádní komiks. Ed Brubaker je vážně borec! Děj je skvěle promyšlený, kresba je velmi dobrá, knižní provedení taky naprosto skvělé...Pět hvězd a ani o jednu míň!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.2.2013 00:49Captain America #03: Smrt
    Smrt velkých superhrdinů nemůže brát nikdo moc vážně. Stejně všichni zase obživnou, restartují se nebo se objeví nějaký jejich dvojník z jiné dimenze. Někdy je to trapné hodně, jindy o něco méně. Smrt Capa je pak zápletka jako hrom! Ed Brubaker se jí zhostil... no, přiměřeně.

    Nějak nevím, co mám psát, komiks se příliš nevymyká sešitům a omnibusům předchozím, nebo podobným superhrdinským komiksům z nové doby. Výjimkami budiž ona velká zápletka nebo doktor Faustus, kterého jsem si celkem oblíbil. Zejména jeho vizáž. Tato kniha začíná hodně roztříštěně, kapitoly (kapitolky) jsou spíše fragmenty na jednu dvě tři stránky a rychle se střídají v různých dějových rovinách, což komiksu dává celkem dynamický nádech. Hrdinové, zejména pak Fury a jeho parta, řeší průser kolosálních rozměrů a padouši mají opět navrch. Čekají nás tedy zase mlátičky a klasické souboje, do držky si zase dají i lidé, kteří by měli stát na stejně straně barikády. Ačkoli kresba působí velmi moderně, scénář je také relativně promakaný (často přemýšlím, zdali se i scénáře zdokonalují v čase? třeba jako technické vynálezy? platí toto i v umění?), ale je to prostě klasická marvelovina - během bitek si hrdinové povídají, zaznívají drsné hlášky, dialogy jak při sedánku u čaje, zloduši pronášejí svá patetická prohlášení ("jak pošetilé! mě nedostanete! haha!"), teroristické organizace typu AIM slouží jako boxovací pytle pro hrdiny, aby bylo komu nakopat zadnice, dokola a dokola... no je to někdy spíše úsměvné.

    Fandy určitě potěší, ostatní snad neurazí.

    Celkový dojem: 60%
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš1.11.2012 21:42Captain America #03: Smrt
    Po nějaké době jsem zase dostal chuť na něco ze superhrdinského soudku. Dnešní deštivé odpoledne a vzácný dostatek času mi dovolil, abych si tento špalek vychutnal pěkně na jeden zátah. A opravdu toho nelituji. Dostáváme se zde do třetího a na nějakou dobu zdá se že posledního dějství života jednoho z nejslavnějších dětí marvelácké stáje. Už samotný podtitul "Smrt" jasně naznačuje o co vlastně tentokrát půjde. Dějově se dostáváme za event Civil War, jenž je zde pouze vzdáleně vysvětlen prostřednictvím dialogů postav, což je ale celkem dostatečné. Brubaker jde rovnou na věc a není žádným velkým tajemstvím, že Steve Rogers alias Captain America umírá hned na prvních stránkách knihy. Otázkou však zůstává, zda lze zabitím Steva zabít i legendu, kterou Captain America ve své podstatě a v očích občanů představuje. Kostky jsou vrženy a na následujících stranách se rozvíjí konspirační příběh a vysoká hra patriotů přivádí americké ulice zpět do válečné zóny. Najde se v tomto víru událostí někdo, kdo je hoden znovu pozvednout štít v barvách americké vlajky?

    Captain America je ikonickou postavou Marvelu, nositelem všech ctností, podobně jako Superman od DC. Proto jsem měl zpočátku strach, zda bude příběh o jeho smrti pojat se zaslouženou důstojností. Na druhou stranu Brubaker je Pan scénárista a ani tentokrát mě nezklamal. Oproti předchozí knize není příběh kouskován a neodbíhá do několika sérií. Možná proto na mně působil více celistvě a mnohem lépe se četl. Kresba Steva Eptinga opět perfektně vystihuje celou nervy drásající atmosféru.
78226
Četl/a (127)
123peta, 2scha, 3DD!3, 66pepo66, Abbott, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, binnmode, BreakingAway, Bronn, calvin10, Cemino, charvos, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, dbar, DegiCZ, DEmnoG, Denis1996, Doncek4321, Doppelganger, duri, erik, farnhajt, faster86, Final, Fox01, Hønzza, hicks, Hunter, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jack, Jak, James, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, kendor007, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Libča, Light, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, Mates17, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, monocyt, MonsterGyre, mstefl, noovakpetr, Norri, oleav, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, RedButton, rooty, Sajmon, Sakyk, sala, sedw, seneke, Shake, Shpeckk, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, suricattaontheway, Svraster, t0mas, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, VskPrzk, VvV, Wasps, Wiw, Zajo original, zlejzmrd
(284)
10milda, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , Anton Whatever, asgardpepa, Ash Pointak, Azalin, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Beng.D, binnmode, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, BreakingAway, burzum, buscheer, calvin10, camper, CaptainMarty, carolos, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chuckboris, Cody, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAN478, davidek, Davidos402, DAxik, dbar, Deckard, DEmnoG, Denis1996, Dezodoo, disclose, discovery, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, duri, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, Fida, fifas, figis, filemon, filosh, Final, firesnake, Fox01, Fréza, gezic, Ghostt, Godsmacker, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, Grebenda, grinder, Hades, Hawwwran, herbert, hicks, Hlousks, Honzin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, illy, Indy, invape, Jabba, Jack, Jack043, Jak, James, Jáňa, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, jjjirik, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knuckless, komik.sx, komiksák007, konous, koudak89, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, kubanec13, Kubik.aa, kucik, lacoste, Lenny, Libča, Lobok257, LookAss, Lord_Arthas, Loxin, lucien144, luky.kuky10, maara, Macek78, mAGiic, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, maravenger, markic, mart.in, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Mates17, matrosh, Matthew, Maty48, mcezik, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, monocyt, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Nevimtrebastofi, noMster, noovakpetr, Norri, nx, o2t2, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, palo, Pandos11, PatrikTheMighty, Pavouk01, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , pk123x, POLAKST, Poseidon1978, Premek, pršiplášť, psramek, punisher, Radkos, raenius, razielus, RedButton, Ricarderon, RicHard. , RodRoder, Roiser, rooty, roswelll, Rowan, Saiffer, Sajmon, sala, Salien, Saran, Schramm, seneke, Shake, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, Son-Goku, songoku, Spacecore, spagr, Spike, Staník, stanleystar, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, TheWrecker, Thurin, Till, tom173, tomastrejbal, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, Viking, VvV, w3cMarkus, Wasps, Wasseg10, willis, wittos, Wiw, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (23)
Azik2586, Badgu.y1902, barthez, Braindead, deadpool, delsemela, DracoAn, folkemon77, Fr3d_K, fusnix, Hauzina, husakpetr93, Infarkt, koniklec, kybl, Marthy76, Miriyak, Nightmare, R3d, smazenapikantniskeble, Stlucius, xflori01, xxaannddeerr
Shání (7)
Daxik1988, delta11, Hauzina, Marran, Nightmare, royan, smazenapikantniskeble
Nabízí (3)
buscheer, Kreatik, mart.in