Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
„Muž, jenž mne vyslal na tuto temnou výpravu, mi slíbil odpovědi… ale tyto odpovědi jsou černé a nesnesitelné.“ Bažináčova cesta za sebepoznáním, na níž ho provází čaroděj John Constantine, dospěla ke konečnému okamžiku pravdy. Na svět se dostal zvěstovatel neštěstí a ten má jediný úkol: probudit zlo mimo lidské chápání. Bažináč, John Constantine, Deadman, Cizinec, Etrigan, Spectre a další bytosti s magickými schopnostmi se musí spojit proti temné síle, která hrozí zničit světlo nebes.

Obsahuje sešity série Saga of the Swamp Thing #43-50

Scénář
Alan Moore
Art
Stephen R. Bissette, John T. Totleben, Rick Veitch, Stan Woch
Ink
Alfredo P. Alcala (Christian Volt), Tom Mandrake, Ron Randall, John T. Totleben
Barvy
Tatjana Wood
Obálka
John T. Totleben
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
horor, městská fantasy, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-210-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
810 g
Stran
206
Cena
499 Kč
Originál
Swamp Thing: Murder of crows (Vertigo (DC Comics))
  • Qvestor
    Hejno vran se mi líbilo víc než Prokletí. Zabodoval u mě sešit Ghost Dance, kde si Moore bere na paškál to nejděsivější na běžných amících, jejich lásku ke zbraním. Kresba tohohle sešitu taky vynikající. Bažináč je nadprůměrně kvalitní komiksová série, bohužel člověk si brzy na ten nadprůměr přivykne a já jen lituju toho, že jsem ji nečetl mladší. To neznamená, že bych byl zklamaný.
  • MignolaMoore
    MignolaMoore10.2.2021 12:02Swamp Thing - Bažináč #04: Hejno vran
    S první a třetí části Swampthingova pekelného života, je právě Hejno vran, za mě perfektním vyvrcholením s působivě a inteligentně zpracovaným zlem. Scénáristicky a kresbou shakespearovská jízda peklem s mooreovskými přesahy o dobru a zlu.
  • faster86
    V této knize graduje část Moorova runu, první tři příběhy jsou vynikajicí, pak Moore přejde k chystání se na finále, které pojme jak jinak než metafyzicky. Platí, že cesta k cíli je zajímavější než samotný konec, což ale neznamená, že je konec špatný. Tohle je prostě období kdy je Moore ve vrcholivé formě.
  • MEGA
    Další skvělý díl Bažináče. Musím ale přiznat, že mám trochu smíšené pocity. První dva sešity jsou jedny z nejlepších v této sérii, třetí je slabší a zbytek i přes změnu zasazení a měřítka, jsem si užil. Místama mně to však přišlo strašně zdlouhavé kvůli neustálému vysvětlování a představování postav. Sešit s Krizí tomu také nepomohl. Ovšem samotný konec byl něco úžasného. Pořád dávam 5*, ale tentokrát s odřenýma ušima.
  • sedw
    První tři příběhy naprosto super, ale následující přesun k většímu mystičnu, hlavně pak díl s vránou mi trošku nesedlo (ale vážně jen mírně, pořád to příběhově bylo o třídu lepší, než většina komiksů, co u nás vychází). U Bažináče jde ale dle mého názoru o přirozený vývoj a já jsem se pořád velmi dobře bavil.
  • Blackmoor
    Příprava na finální epickou bitvu v pekle. Dobrá otázka k zamyšlení - co je zlo? Čím víc se blížím k poslední knize, tím chci víc a víc příběhu ...
  • Spacecore
    Moore nám tady k tomu všemu, co nám nabídl doposud přidává na epičnosti, dramatičnosti a nechává Bažináče naprosto prorůst do DC světa a nejen, že ho ukotví nastálo, ale zasazuje semínka, ze kterých poté vzkvete Sandman, Hellblazer, Lucifer, celé Vertigo a další dospělácké komiksy. Nedivil bych se, kdyby Moore o magii nejen psal, ale aktivně jí vkládal do svých děl, protože ten metafyzický zásah v jeho psaní je cejtit. Parádní díl, vyvrcholení přišlo, jsem zvědavý, co bude v posledních dvou.
  • Peppa
    Hodně dobrej díl. Bažináč je moje nejoblíbenější série.
  • autokineton
    Bažináč.... je prostě super! Moore ve vrcholné formě a jeden z nejlepších komiksů co znám. Komplexní filozoficko-eko-existenciální sága okořeněná Moorovým specifickým humorem. Zejména 4. díl Hejno vran s opulentním finálem je prostě skvost. Hodnocení celé série 100% - koneckonců jedině Bažináč může zachránit Supermana :-)
  • louza
    Moorovi nelze upřít neustálou snahu o rozvinutí Bažináčovy omezené flexibility. Tentokrát jsou první tři příběhy klasicky vypointované sešity a závěr knihy je pak zasadí (stejně jako i předchozí knihu) do kontextu jedné větší epičtější roviny, která ovšem paradoxně funguje trochu méně, než střípkovité příběhy k ní vedoucí. Se závěrem, že Bažináč patří do bažiny lze určitě souhlasit. I tak však v rámci epiky, představuje Moore další zajímavou látku v podání sněmu Bažináči podobných a rozehrává další příběhy s příslibem do budoucna. Vyvrcholení hejna vran ovšem nijak výrazně nevybočuje ze zažitých konvencí a samostatné příběhy o podvodních upírech, nebo domě duchů fungují mnohem lépe.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš2.2.2014 13:32Swamp Thing - Bažináč #04: Hejno vran
    Epické! Pět hvězd jak vyšitejch! Asi ve třičtvrtině příběhu jsem si vlezl do vany a když sem vylejzal, byla skoro studená, ale fakt nešlo přestat s četbou. Brujeriá, zlo za hranicema pekla. Andělé a démoni. Dobro a zlo. Tohle já prostě baštim jak starej vesničan Prejt! Připomnělo mi to nejlepší díly Sandmana a pro mě zatím nejlepší Bažináč! Smekám!
  • Fry
    "Swamp Thing – Bažináč #4: Hejno vran" - Co k tomu jenom napsat? Bažináč patří mezi mé oblíbené série a kdo ho nemá, tak ten přichází o hodně! A co se děje v této čtvrté knize: V první kapitole zjistíme, co si to Bažináč nese sebou na zádech, v druhé kapitole se setkáme s "Bubákem" (nejlepší kapitola tohoto čísla a celkově jedna z pěti nejlepších kapitol Bažináče vůbec). Následně ve třetí kapitole se setkáme se střelci, kteří nemohou přestat střílet v domě, který nikdy nesmí utichnout a od čtvrté kapitoly začíná "tzv. hlavní bitva celého Moorova runu na Bažináči". Ze začátku je třeba uvědomit si, co se to vlastně děje, poté skočit na sněm stromů a dozvědět se (možná) nějaké informace, následně vstoupit do jeskyní "Brujeíe" opět se něco dozvědět, někoho zabít sehnat si dostatečnou armádu a je čas bojovat! Závěrečná 50 kapitola je pojata dokonce jako dvojčíslo, takže čtení budete mít až nad hlavu. Bažináč je super a jsem rád, že jsem na něj narazil! Za mě krásných 5*!
  • kaylin
    Musím říct, že mám Bažináče raději, když se drží ve své bažině a řeší vlastní problémy. Jakmile dojde na epickou rovinu, už se to trochu moc roztahuje a zapojují se do dění postavy, které si tam možná vložil Moore sám, možná tak učinil na nátlak studia. Nevím, ale tolik mi to nesedí. Epická bitva je však dobojována a my se můžeme těšit na to, co bude dále. Nezapomeňme, že Bažináčova milá byla zatčena policií za to, že někdo zveřejnil její fotky s Bažináčem zrovna ve chvíli, kdy spolu obcovali. Stále je na co se těšit, hlavně proto, že Alan Moore u "Bažináče" ještě nějakou chvíli vydržel. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/70-swamp-thing-bazinac-hejno-vran-85.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.11.2012 13:34Swamp Thing - Bažináč #04: Hejno vran
    Výborné, skvělé, výtečné - opět naprosto dokonalá směska plná mystična, Lovecraftovského hmotného i nehmotného temna a nelítostného nastavování zrcadel našemu charakteru - lajzl bych si kousnout z Bažináčova plodu? Hipík to nedal a já jsem rád, že nejsem vystaven takovému rozhodnutí, i když si myslím, že jsem vcelku dobrý člověk (echm...no koment plíííz;-)). Ale jo, je třeba zkusit všechno, asi bych si kousl;-) Příběh se krásně rozvíjí, jak je u Moora zvykem, žádný detail, žádný zdánlivě marginální detail není nedůležitý a nakonec se to všechno sbíhá v epickém megavyvrcholení s Drobečky. Moore je jednoduše řečeno génius, vůbec se nedivím, že Constantine získal po tomto startu vlastní sérii. Když se tak dívám na chronologická data u Sandmana, zjišťuju, že i Kain a Ábel jsou vlastně výtvory pána génia a Gaiman je převzal. Propletenost DC světa je taky úžasná, zpracování BBArtu klasicky na nejvyšší úrovni - a cena 499 (spíš ale míň) za takouvou knihu je krásná cena. Hřbety Bažináče vedle sebe (krom prvního dílu) jsou vůbec jedno z toho nejhezčího, na čem mi v knihovně může ulpět zrak. Krása - a taky se dívám zálibně dost často. Při čtení Bažináče mám oprávněný pocit, že čtu něco více než obyčejný komiks, že je to o stupeň dva výše než ostatní produkce. Genialita stavby panelů nepolevuje a kresbě už jsem tak přivykl, že si zde nedovedu představit jiné kreslíře.

    Co je klasicky nešvar, který musím opět vzpomenout, který se týká však všech komiksů obecně u nás vydávaných, je nadpoužívání ý místo é a ej místo ý - necituji, ale pro příklad, místo česky správného to je "krásné lýtko", se v komiksu dočteme to je "krásný lejtko". Ufff, fujtajxl (řygací smajlík) - já jsem si teď dal trochu očistu a ordinuju si max. 2 komiksy na jednu normální knihu a musím říct, že číst v normální klasické češtině je opravdu osvěžující. A proto mám trochu obavu, co za komiksy budu postupně ordinovat dcérečce, aby si nezískala takové nechutné návyky, viď Demnogu, hele ty kráso z vejtahu;-):-D. Apeluji tímto na vydavatele a překladatele, zamyslete se nad tím - už jen ve Vašem zájmu;-)

    No ale.....píše se, že Moore od Bažináče odešel s 65.číslem - takže už je jen 14-15 dílů (podle toho jestli včetně 65.dílu). Tzn., že nás čekají už jen dvě knihy? Stojí další díly za to? Bude se vydávat i dále s novým scénaristou? Objevil se nakonec Ježíš Kristus? Budeme všichni spaseni? A vydá BBArt 1.díl znovu barevně? A co na to Mažňák?

    Bažináč je rozhodně a definitivně jednou z mých nejoblíbenějších sérií !!!!
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš1.11.2012 12:30Swamp Thing - Bažináč #04: Hejno vran
    Bažináč Alana Moora se definitivně a právoplatně stává jednou z mnou nejoblíbenějších sérií. Knihu otvírá silně halucinogenní příběh o pravé podstatě člověka, který je v zápětí střídán exkurzí do mysli sériového vraha. Oba příběhy jsou silné samy o sobě, to vše je však jen předehra pro velkou "roadstory", kdy Bažináč za pomoci Johna Constantina hledá vlastní mýtické kořeny a smysl své existence. Na konci své cesty poznání se navíc musí utkat s temným a nelítostným bratrstvem usilujícím o naprostou zkázu světa, tak jej známe a ještě s něčím tak silným, jenž nelze porazit konvenční silou a způsoby. Není proto divu, že na pomoc přispěchají i další postavy ze světa DC.

    Alan Moore, podobně jako zde již zmíněný Neil Gaiman (Moore zde často Gaimana připomíná, ale pro mne osobně je Moore prostě král) změnil podobu jedné ze skomírajících postav. Plochému příběhu zmutovaného vědce vtiskl neuvěřitelnou mytologii a až božskou příslušnost. Namíchal chutný post-freudovský koktejl, okořeněný hororovými, mytologickými a v tomto díle dokonce i superhrdinskými prvky. A je třeba říci, že všechny tyto ingredience chutnají skvěle a jako celek se jedná o božskou manu. Takže co dodat? Mám velkou chuť na další porci...

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.10.2012 17:06Swamp Thing - Bažináč #04: Hejno vran
    Tenhle díl je snad opět o něco LSDčkovatější a barevnější než předchozí a to je co říct. A Moore opět dokazuje, že je to Pan scénárista. Snaha zavést Bažináče mezi ostatní hrdiny DCčkového světa je taky roztomilá, zprvu možná křečovitá, jinak však zajímavá. Gaimanovské postavy vystupují (říkám gaimanovské, protože je znám zejména odtud, nehledě na to, kdo byl první), jako kdyby je psal opravdu Gaiman! Synkreze surrealismu, superhrdinství, hororu, mytologie, mystiky a kontemplace je vynikající vývar skutečně k pošmáknutí.

    Vůbec mi nevadí, že se střídají na první pohled nedůležité epizody s těmi, které hovoří o větším příběhu, celkově to funguje náramně. Kde jinde se setkáme s kombinací tuctového hororu a přemýšlením nad problémem teodicea?:-)

    Celkový dojem: 90%
  • erik
    Bažináč s Constantineom sa vrhajú riešiť Incala.

    V prvej poviedke dôjde na kulinárstvo a obavy z poznania samého seba. Potešila ma predovšetkým pocta Allman Borthes Band, Moore vie, čo je dobré. Inak je to klasika, Bažináč si to okrajovo porieši s jedným sériovým vrahom, nechýba strašidelný dom, dôjde na entí zjazd, prírodnú bulvárnu žurnalistiku, juhoamerický kult a tak. Záverečnú seansu kúzelníkov i mystických postáv DC Univerza režíruje klasická dilema o tom, že zlo a dobro sú spojené, relatívne a ničotnosť akéhokoľvek jedinca je v konfrontácii so základnými princípmi očividná (nech sa jedinec volá hoci Spectre). Našťastie, Moore celý tento „profláklý“ súboj princípov relativizujúcich jeden druhého jasne vymedzí na príklade obľúbenej dvojice Kain a Ábel.

    A je to celkom zábava, nezmyselné panely (pozdravujem Batmana) striedajú zmyselné (fotografovanie) a predovšetkým zábavné momenty (Spectre sa teší, že sa konečne nájde dôstojný protivník) a Moore evidentne inšpiroval Neila Gaimana. V dobrom.

    Štvrtá kniha o Bažináčovi je jasným dôkazom, že filozofické traktáty sa do hororov hodia.
  • brkowycz
    Dlouho už jsem si pěti hvězdičkama nebyl takhle jistej, ale pro mě je to od začátku do konce prostě naprosto úžasný. Nezastírám, tenhel Bažínáč je přesně tím typem příběhu, který já mám nejraději. Někdo má rád superhrdinské komiksy, někdo má rád underground, někdo horory, každý něco jiného. Já mám rád mysteriózní příběhy, ve kterých je spousta tajemství, pro které autoři využívají motivů převzatých z náboženství. O bozích, o různých prastarých bytostech oplývajících neuvěřitelnými příběhy. Souboje Pekla s Nebem, filozofické úvahy o smrti a nesmrtelnosti, prostě tyhle typy příběhů. A to je Bažínáč.
    Příběh téhle série je trochu podobný seriím jako je Sandman nebo Lucifer. Máme prostě ohromně mocnou bytost a aby byl příběh funkční, musíme bytost postavit před problémy, které 1) nevyřeší silou, nebo 2) potká takovýho drsoně, že i ona ohromně mocná bytost je ve srovnání s tím co přichází malinká.
    Tohle je typické pro příběhy o Bažináčovi. Alan Moore ze začátku dál úspěšně buduje pohled na Bažináče jako na mocného elementála a více prohlubuje naší i bažináčovu znalost o jeho původu a schopnostech. Bažináčova legenda začíná být skutečně barvitá a pěkně promyšlená (sněm stromů). Zbytek příběhu je plný hororových prvků, halucinací, temných brutálních kultů, které vyvolávají prastaré zlo. Dýchal na mě z toho Lovecraft.
    Tenhle díl Bažínáče je zatím suveréně nejlepší. Tahle serie mě začíná zajímat čím dál víc, už rovnou vyhlížím další díl!
5628511
Četl/a (123)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Alfred, Ash Pointak, autokineton, Baffman55, Bedou, ben_bella, binnmode, Blackmoor, buscheer, calvin10, charvos, chcita, cybern, cyboy, dajik, Deckard, DEmnoG, Django, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Grrr, Hønzza, hellblazer, HellWeber, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Keenkeen, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lojza, LookAss, marek zigmund stanko, MEGA, MignolaMoore, mineralk, mira1239, motycond, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, NylKasbri, oleav, PAK, pearlxjam, Peppa, Petr, Petrisko911 , Philologus, puolpm, Qvestor, raenius, raimi, rockyt, RudyRod, Schirru, sedw, SHORTY, Sir_Pete, snuk, Spacecore, Spike, suricattaontheway, T3ss, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tiba, tom173, Tomket.Tom, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vita, VskPrzk, VXP, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(275)
2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, AlienDr, amazing_k, andik007, antiimini, Ash Pointak, Ashek, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, Babany, BadBoy, batoo, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Bezvliv, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blackmoor, Blacksad, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, calviti, charvos, chcita, cobe, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Davedd168, DAxik, Deckard, deefha, DEmnoG, disclose, Django, Doly, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dov, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, FilipNejdl , filippo, filosh, Final, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fréza, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Golem, goodspeed, Grebenda, grellenort, grinder, Grrr, Hamichal, hanocri, Hebled, hellblazer, hellw10, HellWeber, herbert, holubdema, Honzin, Horstik, house192, hromotlk, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, iob, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jett, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, Johnny Sasaki, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, KdG, Keenkeen, kinak, Komediant1842, Kraken, Lachvos, lacoste, Leland, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, m.abrams, maara, Malachias, Mamut12, markic, Martin Buchal, martintuna, Marvin, Maryl, Maty48, mcezik, mclusky, MEGA, merhyx, mikado, Mikei, mikina, mineralk, mira1239, Miriyak, mirror, Mitak, moiqpiom, Montiseus, monty.cl, morbn, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, obitus, okbook, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, paulhunter, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Philologus, Pietro26, porculan, Poseidon1978, Premek, puolpm, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Rich, RicHard. , Rinter, Rocksteady147, rockyt, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, Satyricon, Schirru, Schramm, Šedo, sedw, SHORTY, Sir_Pete, SiWeX, skepsi, Skot, sleepless, snuk, Son-Goku, Spike, stanleystar, Suchman, syon, szajter, T3ss, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Toe, tom173, Tomasino79, Tomket.Tom, TommyBOYER, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, VXP, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (24)
Azik2586, Badgu.y1902, Benji, besikv, Braindead, Dalamar, deadpool, delsemela, DracoAn, Fida, fusnix, HevyEli, koniklec, Marthy76, Moyek, mozzu, nx, Raijin, Sebastian the wise, seeker666, skepsi, vrazdinek, WMN, Zod
Shání (4)
Al0f0k, Černá Krysa, HevyEli, mozzu
Nabízí (2)
bourgeois, pavel