Koupit
17. června uplynulo přesně šestnáct let od chvíle, kdy zemřela Ičigiho matka. I tenhle rok uctívá celá rodina výročí její smrti... ale obvyklé setkání na hřbitově poběhne tentokrát velmi neobvykle. Staré tajnosti vyplavou na povrch. Co se doopravdy stalo před šestnácti lety?

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jana Jůzlová, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-129-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
300 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #03: Memories in the Rain (Shueisha Inc., 2002)
  • Negan
    Emociálně lepší než ostatní díly.
    Ke konci se to tedy zase zvrtne na boj mezi hlavním hrdinou a démonem,ale je to emociálně okořeněno.
    80%
  • Fry
    Fry admin15.3.2020 15:13Bleach #03: Memories in the Rain
    Bleach #03: Memories in the Rain - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Tite Kubo překonává každou novou knihou sám sebe, jelikož vedle akční komedie teď staví základy i slušnému dramatu. Na povrch se totiž dostávají vzpomínky na úmrtí Ičigovy matky a dojde i k velkému souboji o čest na místním hřbitově. Pětihvězdičková série ... Za mě 5*!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa1.10.2014 09:05Bleach #03: Memories in the Rain
    Co mě zmátlo je, že na titulní stránce je napsáno: je tomu právě 16 let, co umřela Ičigova matka...akorát, že Ičigovi je 15 a jeho ségrám 11, tak co to je za blbost... říkám si, že by byly nevlastní? A to jako mezi druhým a třetím dílem uteklo tolik let? Pak se ukázalo, že umřela, když Ičigovi bylo devět. Takže ve dvojce je mu 15 a ve trojce mu je najednou 25? A Kučiki bydlí celou dobu u něj ve skříni?! To jí trvá nabrat síly tak dlouho? Už jsem se s tím setkala v jiný manze, že roky neseděly, nebo, že čas najednou poskočil trochu nesmyslně o pár let kupředu, ale tohle mi přišlo hodně divný...nakonec v knížce je správně uvedeno, že je to šest let, ale na titulce jim to nějak uteklo...no koukám, že tady v popisku je to taky napsaný...tohle mě rozčiluje, tak jsem blbá já, nebo co?! Něco nechápu, nebo si toho nikdo jinej nevšim?
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery!] Třetí pokračovaní příběhu o sběrači duší Ičigu Kurosakim pokračuj a třetí díl bude tentokrát pochmurnější než předchozí dva. Je sedmnáctého června. To je pro rodinu Kurosaki velká událost. Je to totiž přesně šest let, co Ičigovi, Juzu a Karin umřela maminka. Nebo přesněji byla zavražděna. Proto se Ičigo se svou rodinou vydává na výlet na hřbitov, aby uctili maminčinu památku. Ale jako vždy se něco zvrtne. Dovídáme se okolnosti její smrti i to, že byla vlastně zavražděna Hollow, který se vrací aby si pošmákl i na duších Ičigových sester. Naštěstí však Ičiga pronásledovala Rukia, Ičigo se mohl proměnit ve sběrače duší a boj na hřbitově může začít!
    Třetí díl se mi zatím líbil nejvíc. Byl tam zajímavý souboj na hřbitově, spousta vtípků Ičigova otce, ale i ona pochmurná atmosféra, která se však povedla jen napůl. Těžko říct, jestli to byla zoufalá snaha o odlehčení, nebo autorova neúmyslná vsuvka, ale i když jste se vážně snažili, tak se opravdu těžko můžeme v té nejmelancholičtější části vžít do situace, když Ičigův táta zničehonic vrazí synovi do hlavy deštník, nakopne ho do zad, nebo prostě jen začne ječet nesmysly. Ičigo byl v tomhle díle stejně otravný jako v předchozích dílech, ale už si na ty jeho přehnané reakce na zdánlivě titěrné drobnosti začínám zvykat. Nejsem si jistý, jestli je to dobře nebo špatně. Krásná Orihime na obálce mi udělala radost, stejně jako ilustrace na začátcích kapitol. Žádné nové postavy nám nebyly představeny, tedy snad s výjimkou Grand Fishera, Hollowa, který má na svědomí vraždu Ičigovy matky a kterého Ičigo nedokázal zabít, neboť uprchl. Jsem opravdu zvědavý, jestli se s ním v pozdějších dílech znovu setkáme a jestli se Ičigovy dostane pomsty po které prahne. Já upřímně doufám, že ano. Na druhou stranu zamrzí, že šlo opět v podstatě o uzavřený příběh a kdybychom se nedozvěděli o okolnostech smrti Masaki, nedověděli bychom se vlastně vůbec nic nového. I přesto si třetí díl zaslouží tři hvězdičky a ještě jednu za vtípky Ičigova otce, i když nebyly vždy použity v úplně správných a hodících se situacích.
    80%
  • kaylin
    Tite Kubo vsadil na to, že třetí díl bude silný právě po své emocionální stránce. Tahle sázka mu vyšla tak na půl. Ten příběh je zajímavý, ale nějak máte pocit, že tohle je něco, co už jste četli nebo viděli. Ano, ty emoce zde jsou, ale tak nějak je to očekávané. Trochu je to narušováno neustálými vtipy, kterých je manga plná, ale ty k tomuhle japonskému mainstreamu patří. Navíc je to pořád šónen manga, která se asi bude primárně snažit o to, aby chlapce a mladíky pobavila a zahřála na jejich srdci, které touží po násilí a soubojích a pěkných dívkách a tvrdých hrdinech. Člověk dostane, co chce, a Tite Kubo vyniká v tom, jak dokáže zobrazovat různé démony. Ještě to trochu doladit s těmi emocemi a ono to ještě půjde na vyšší hodnocení. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/500-bleach-3-memories-in-rain-75.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.1.2013 13:43Bleach #03: Memories in the Rain
    Celkem nuda, patetický souboj se záporákem, který má na svědomí krásnou maminku... to by bylo, aby se hlavní hrdina nenaštval. Každopádně jsem si megaoblíbil Ischina, tatínka. Nevím, co bere za drogy, ale chci to taky! Skvělá postava, ze který chčiju smíchy a říkám si what the fuck, maan, what the fuck... I dont even...

    Celkový dojem: 50%
  • erik
    Tretí diel Bleachu je podobný druhému, síce sa srdcervúco spomína a bez škrupulí kosí nejaký ten záporák, ale inak nič moc, neostáva iné, ako čakať, kedy sa konečne dostaneme do Soul Society.
  • Fry
    Fry admin7.10.2012 10:09Bleach #03: Memories in the Rain
    Konečně se něco pořádného stalo, a dokonce jsem se u tohohle dílu i zasmál!

    Nejlepší část je pro mě ta, v které se dobře pobavím, což pro tuhle knihu je jasně ta, v které vystupuje Ičigův otec (Lezení do kopce, domino na hřbitově a pískání do slepice :D). Jinak je tenhle díl zasvěcen úmrtí Ičigovy matky, která nezemřela tak, jak si Ičigo myslí, a proto v reálném čase se pomalu dozvídá, do čeho se ten den vlastně zapletl.

    Tenhle díl je asi nejlepší, a proto se určitě pustím do pokračování.
161741