Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
V tomto omnibusu naleznete dobrodružství ze světa Star Treku, vydaná původně ve 23 sešitech. Prvních jedenáct vás provede čtvrtým rokem mise hvězdné lodi Enterprise a posádky kapitána Kirka. Setkáte se s fenoménem připomínajícím obrovskou šroubovici DNA, potkáte životní formu na bázi viru, jež se šíří zvukem, i mnoho dalších nových druhů. Posádka Enterprise dokonce při návštěvě jedné cizí planety vystoupí v televizní show.
V dalších pěti příbězích nahlédnete do tajů klingonské kultury a zažijete napínavé chvíle s tímto hrdým druhem, pro něhož je nejvyšší čest hrdinně padnout v boji.
V posledních sedmi sešitech obohatíte své znalosti o další pozoruhodné mimozemské druhy, které jste měli možnost spatřit v seriálu Star Trek. Dozvíte se o ještěrovitých Gornech, kteří jsou taktéž znamenitými válečníky. Záhadní Vulkánci provázejí lidstvo již od prvního kontaktu, Romulané milují pikle a jsou opravdovými mistry v přetvářce, smyslní Orionci skrývají nejedno tajemství, a jak už to tak bývá, nakonec je vše jinak, než jak se zdá. Samozřejmě nechybí ani roztomilí tribblové, kteří dokáží pěkně zamotat hlavu nejednomu kapitánovi a zahnat na útěk i hrdé válečníky Klingonské říše.

Obsahuje příběhy:
Klingoni: Krev není voda
Čtvrtý rok
Mimozemské civilizace - Vulkánci
Mimozemské civilizace - Gornové
Mimozemské civilizace - Orionci
Mimozemské civilizace - Romulané
Čtvrtý rok: Pokus na Enterprise

Obsahuje sešity sérií vydaných IDW - Star Trek: Klingons: Blood Will Tell #1-5 (2007), Star Trek. Year Four (2007-08), Star Trek: Alien Spotlight: Vulcans, Star Trek: Alien Spotlight: The Gorn, Star Trek: Alien Spotlight: Orions (všechny 2007), Star Trek: Alien Spotlight: Romulans (2008) a Star Trek Year Four: Enterprise Experiment #1-5 (2008)

Scénář
John Byrne, Derek Chester, D. C. Fontana, James Patrick, Scott Tipton, David Tipton, David Tischman
Art
Josep Maria Beroy, John Byrne, Elena Casagrande, Steve Conley, David Messina, Gordon Purcell, Rob Sharp, Joe Sharp
Ink
Robert Almond (Bob), Josep Maria Beroy, John Byrne, Elena Casagrande, Steve Conley, Drew Geraci, José Marzan jr., David Messina, Tom Nguyen, Terry Pallott, Sara Pichelliová, Gordon Purcell, Rob Sharp, Joe Sharp, Bob Smith
Barvy
Mario Boon, Andrew Elder, John Hunt, Jason Jensen, Paolo Maddaleni, David Messina, Leonard O'Grady (Len O'Grady), Mirco Pierfederici, Ilaria Traversi
Obálka
Rob Sharp, Joe Sharp
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7461-120-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1287 g
Stran
464
Cena
990 Kč
Originál
Star Trek The Original Series Omnibus (Dark Horse Comics, 2010)
  • sala
    Jsem rád jako fanda ST, že to tady vyšlo. Nejvíce se mi zamlouval příběh - Krev není voda.Třeba se časem dočkáme pokračování ale BB to asi už dělat nebude.

  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.7.2018 10:36Star Trek Omnibus: Původní série
    Je to prostě pro fanoušky. Kresba není nic převratného, ale je naprosto účelová a ten je splněn. To, co se má zobrazit a ukázat tam je a že to připomíná TOSku je jedině dobře. Rád jsem se vrátil do tohoto univerza, kterým to vše začalo. Rozhodně nejsem ortodoxní kánon-lover a TOS, TAS a takové komiksy celý universe obohacují opravdu krásně. Mě to prostě baví a v průběhu četby tohoto omnibusu jsem se fakt bavil. Jak říkám, není to nci převratného ale je to příjemná zábava a věřím, že i pro lidi, kteří Star Trek až tak nemusí, tak to není úplně marné se tím prokousat. Zvlášť ty 4 rasy separé jsou dobře vymyšlené. Krev není voda mě asi bavilo nejvíc, akorát jsem pořád jaksi nepochopil to vysvětlení rozdílných vzhledů. Trochu nedotažené. 4. rok byl skvělý, ale jeho rozšíření Pokus na Enterprise je strašně matoucí a je vidět, že každý sešit si jede svou linku a snaží se v nás navodit dojem, že to je jako jednotlivé epizody TOS, které ale tady mají propojení. Prostě poslední příběh byl asi nejhorší a nejneuchopitelnější. Celkově je to prostě paráda a hezká odpočinková četba.
  • PKD
    Pro blázny,kteří beznadějně propadli ST ale hl.TOSce,povinost!!!
  • mearez
    Nejvíc se mi na tom všem líbí, jak ten klingon vypráví o všech porážkách klingonů v celé TOS. Asi ale budu muset dát mínus za kresbu, protože mohla být lepší, ale holt je to Star trek, ne Spider-man nebo Avengers, tak budem rádi za to, co máme.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.3.2016 09:05Star Trek Omnibus: Původní série
    Protože mám jako sběratelský ocas doma už 19 těchto “Dark horse omnibusů“ (pravda většinu za ceny od 99 až 299), řekl jsem si, že přišel čas to konečně okoštovat a volba padla na Star Trek. A ve výsledku jsem se jím musel bohužel celkem protrápit a to skoro tři týdny. Nejsem žádný trekkie, kterému by se nepostavil bez vulkánského propojení mysli nebo se udělal pouze navlečen v uniformě hvězdné flotily, ale ten vesmírný sitcom Star Trek mám moc rád. Jsem i hrdým vlastnitelem celkem slušné sbírky první ST Customizable card game a na Klaun_dominantovy otázky bych měl tyto odpovědi:
    - Jo, krom Deep space nine.
    - Ani ne.
    - Obojí.
    - Ani ne.
    - Nevlhnu a Kirka jsem si teda nahého nepředstavoval nikdy. Jo, tak Sedmou z devíti nebo T´Pol, ty jsem si představoval kdysi docela aktivně. Kdyby Janewayová mělo o patnáct roků méně, možná by taky stála za představu – ale to by ji zase neobhájili jako kapitánku, že?

    Ale tímto těžkým megašpalkem, jak už jsem psal, jsem se musel protrápit, nebavilo mě to, až nudilo. S postupem knihou se to sice lepšilo, ale zachránit to už nešlo. Kresba, s výjimkou obálek, podprůměrná. Občas vypadá elitní posádka vesmírných apoštolů míru jako parta slizkých puberťáků, jindy jako blbečci z pomocné školy, onehdá jako by vylezli právě z plastické chirurgie Dr. Botoxe.

    Příběhy, které ožívají v seriálech a filmech mají atmošku a umí být napínavé. A to se na papír přenést nepovedlo. Nezajímalo mne co bude dál. Pokud jsem knihu zavřel, tak navázat na příběh později skoro nešlo, vše se hned jako nezajímavý balast hned vypařilo. Škoda, možná kdyby byl omnibus z novějších sérií – a obsahoval třeba speciální díl jak T´Pol a Sedmá z devíti spolu mlsají šlehačku při transdimenzionálním kolapsu Q-continuua - tak by to bylo celkově jistě poutavější. Vazba a zpracování knihy jsou v pořádku.

    P.S.: GWB: mýlíš se, Star Trek není pseudověda – nevím, jestli už od Původní série, ale od Next Generation určitě začali na tvorbě spolupracovat vědci. Tím nemyslím např. specialisty gender studií a sociology homosexuální inkluze, ale skutečné vědce - matematiky, fyziky, lékaře, geology, biology, odborníky na transwarpové fázové přechody při tachyonovém rušení přetíženými dilithiovými kontejnery apod., takže ty věci ze seriálu, které nazýváš pseudovědou, jsou povětšinou skutečné teorie, kterými se zabývají velké mozky naší planety a některé přešly do praxe, např. takové tablety, žee? A ta (planeta) se, jak víme, stane středobodem Federace planet velké části kvadrantu – v tomto kontextu mi stále uniká, proč jsou lodě Federace značeny písmeny USS.

    Ták, mám to zdárně za sebou, ukládám zpět do hromady Omnibusů, jejichž zábavnost asi taky nebude příliš kulminační, a nemohu dát více než 35%. Ale s odřenýma gondolama nebyla hvězda jen jedna!
  • baatcha
    Taková jsou komiksová dobrodružství hvězdné lodi Enterprise, která se rozvláčně vydává tam, kde jsme s ní už nejmíň stokrát byli.

    Bod navíc za řezání do Spockovy ruky, což je jediný dobrý příběh z téhle sbírky repetitivní fan-fiction.
  • kaylin
    Pro mě dobrá zábava, i když ten začátek mě moc nenavnadil. Čekal jsem už od začátku něco, co bude podobné původní televizní sérii. To jsem ale dostal s následujícími příběhy. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/454-star-trek-omnibus-puvodni-serie-75.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4.2013 13:47Star Trek Omnibus: Původní série
    Já vám nevím, na většinu otázek, co pokládá Klaun pode mnou, bych asi odpověděl "NE!". Na druhou a třetí určitě:-) Ale to je teď celkem jedno... Tehle Omnibus ve mně střídavě probouzel zájem a střídavě mě nudil. Jakoby občas nevěděl, co zase vymyslí za zápletku, jakoby nevěděl, zdali má být akční či více přemýšlivý. Někdy byly příběhy a dialogy více než úsměvné, na typickou startrekovskou pseudovědu a vysvětlování jsem si ale už celkem zvyknul. Člověk vidí jakousi kontinuitu, ale spíše je to nekompaktní celek, tak trochu seriál, tak trochu zase ne. Ale upřímně jsem čekal horší dílo.

    Celkový dojem: 60%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš4.2.2013 12:46Star Trek Omnibus: Původní série
    -Máte rádi filmový Star Trek?
    -Máte rádi béčkové starší filmy?
    -Preferujete raději béčkové scifi zápletky před inteligentními promakanými scifáči ala P.K. Dick. Či máte rádi obojí?
    -Nevadí vám, že skoro všichni mimozemšťané vypadají jako lidé s jinou barvou či vagínama na tváři?
    -Vlhnete když se Spock ohání logikou? Či jste si někdy představovali poručíka Uhuru či Kirka nahé?
    Pokud jsou odpovědi ne, nevidim důvod proč by jste to měli číst a kupovat si to. Pokud však ano, může vás čekat docela příjemná projížďka rodinným vláčkem rychlostí třičtvrtiny impulzu. Máme tu několik příběhů s klesající a vzestupnou tendencí, kde nejlepší mi přišel příběh s kapitánem Pike, který dostane na loď tehdy ještě mladého vulkánce Spocka. Nemusíte se bát. I tehdy to byl šarmantní suchar. Či hromady zábavných příběhů z první série Star Treku s Kirkem, Spockem, Skotym a Kostrou, tak jak to máme rádi. Samozřejmě se tu nabízí porovnání s Omnibusovým Star Warsem. Star Trek u mě vyhrál. Neměl sem tady takový pocit z nastavované kašičky a pěkně sem si toho omnibusáčkýho naducanýho buclánka užíval. Možná je to i tím, že Star Trek tolik nestojí a nepadá na záporácích, ale díky zkoumání vesmíru tu máme skoro nekonečně možnosti na co narazit.
    Nejsem ultra fanda Star Treku. Viděl sem hromady dílů z různých dob a mám to celkem rád, ale nemám z toho dalmatoidní slipy a své přátele nezdravím slovy "live long and prosper". Přesto si Star Trek užívám.
    Co se týče kresby, uráží jen občas .o) Za to hlavně na prvních stránkách máme krásný vesmírek a vesmírné lodě. Velmi často tu máme dvojstrany které jsou bohužel průměrné a je vidět, že se prostě chtěl natahovat děj. To je naštěstí tak jediné. Za to obálky jsou parádní...
    Sumasumárům fajnový počteníčko při nemoci. 75% (ala 4*-tady prostě vychází na 4 hvězdy skoro všechno-smrt bodovacímu systému! .o)
  • punisher
    punisher10.10.2012 10:06Star Trek Omnibus: Původní série
    Mé prví setkání s komiksovým Star trekem a nedopadlo vůbec špatně.
61473
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.7.2018 18:44Star Trek Omnibus: Původní série
    Kapis a baatcha: když si to tak přerovnávám v hlavě, podle toho co jste napsali, tak musím uznat že na tom něco je a máte pravdu, s tím musím souhlasit :-). A stejně tak si říkám, že asi nikdo jiný by to přesto nekoupil, než právě fanouška. Nedovedu si představit člověka, který Star Trek ne-e, že by po tom sáhl (možná space-opera-freak). Rozhodně s vámi musím souhlasit ohledně podprůměrnosti některých příběhů, ale zase, ponořit se do tohoto světa i tímto způsobem, beru všemi deseti (navíc, teď si díky tomuto dávám znovu TOS, pak TAS a Enterprise spolus s Discovery a TOS je fakt jalovej seriál, kterej fakt miluju :-D ). Bohužel BBart asi další nevydá. Už tohle bylo za poloviční cenu, do toho když srovnám IDW Publishing s jinými vydavateli, kteří se pustili do Star Treku, je jasné, že tady pokulháváme - což jste příznačně uvedli tady v diskusi.
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.7.2018 17:32Star Trek Omnibus: Původní série
    Baatcha: ja treba fanousek jsem - sice ne skalni magor - proste jsem videl za zivot prubezne asi vsechny serialy i filmy, TNG a Enterprise snad dvakrat komplet, dokonce jsem prezil i to posledni vrazeni si jazyku do huby a sahani si na prdylky cerneho doktora s bylym inzenyrem, mam obrovskou kolekci te puvodni karetni hry, ale u tohoto komiksu jsem chcipal nudou - viz muj koment. Takze je to pro fanosuky ale zas ne pro vsechny:)
  • baatcha
    Darth Raelchi: Právě že to moc není pro fanoušky, respektive ti asi moc nadšení nebudou, protože jsou u TOS zvyklí na lehce nadstandartní příběhy s filozofickým/sociálně-historickým přesahem (pokud pominu epizody jako Spockův mozek nebo ten díl, kde se Kirk praští do hlavy a myslí si, že je indiánský náčelník). Já jsem hodně velký fanouš TOS, ale tenhle omnibus mě hodně zprudil tím, jak podprůměrná je většina scénářů. Je to spíš mix těch nejslabších příběhů z TOSky, doplněných pár bizarnostmi z TAS. Ale jak nad tím přemýšlím, po druhém dílu bych se vrhnul jak slepice po flusu, kdyby někdy nějaký vyšel, protože je to prostě Star Trek. Okej, jak se tak sleduju, tak nakonec je to asi přece jenom čtivo pro fanoušky... :DDD
Četl/a (40)
Alikkk, calvin10, Darth Raelchi, duri, emanek, Eodeon, Fox01, georg, gumidekmedvidek, house192, hypermlok, invape, James, jankie, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kapicka, Kapis, kaylin, Keno, Lachvos, lantan1, Lobok257, Mamut12, mearez, Mercurio, mineralk, NecRoman, petad, PKD, punisher, raenius, S313, sala, terrordemon, TZcomics, Velkej šéf, zlejzmrd
(147)
2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Agiru, akrijus, Alikkk, Artigas, asgardpepa, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, blackJag, burzum, buscheer, calvin10, CSE_AC/DC, DAxik, deadpool, deefha, Devilek, discovery, DKoscik, doophy, duri, emanek, Eodeon, ertefol, Falcon, farnhajt, felis, Fida, filemon, firesnake, Fox01, Fr3d_K, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, georg, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, house192, Hulik, hypermlok, Indy, invape, Jak, James, jankie, JORDY, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kapicka, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KLAUN_DOMINANT, komik.sx, komiksák007, kubanec13, kucik, lantan1, Lobok257, luky.kuky10, m.abrams, mAGiic, Mamut12, Mankin, marshalx, Martin D. Antonín, matrosh, Mauzr, Mercurio, merhyx, mineralk, misa, monty.cl, MP, NecRoman, Nightmare, noMster, Olesh, Ondraseeek, oru, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, petad, petrsimcik, PH79, pk123x, PKD, Poseidon1978, psramek, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, Rowan, royan, S313, Saiffer, sala, Salien, Sidi Santini, Skot, sleepless, songoku, Spider-man, stanleystar, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Toe, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Velkej šéf, vishnar, Vrenn, VskPrzk, Wiruss, xintax, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (14)
-spacilost-, Azik2586, Braindead, folkemon77, fusnix, Grebenda, Marthy76, Maty48, Miriyak, palo, Premek, quardok, willis, wolfinov@seznam.cz
Shání (1)
gobers
Nabízí (2)
comicsland, Kreatik