Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Rahan zanechal hledání Slunečního doupěte a vydává se k tajuplné Rozpolcené hoře, kde naposledy viděl svou milovanou Naúnu. Pod horou však vládne kmen Krokodýlích lidí, který se nechce vzdát svého území. Rahan znovu musí bojovat s krutými nepřáteli, aby obhájil svou čest i čest svých přátel. Zároveň se dovídá, že jeho dva synové záhadně zmizeli…Na závěr příběhu je připojen stručný portrét Rogera Lecureuxe, duchovního otce Rahana, syna zavátých věků, a jednoho z nejslavnějších komiksových scénáristů.

Scénář
Roger Lécureux
Art
André Chéret
Obálka
André Chéret
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-00-03031-9 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 x 5 mm
Tisk
barevný
Váha
270 g
Stran
64
Cena
159 Kč
Originál
Rahan #02: La Montagne fendue (Lécureux Production 2000)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:27Rahan #02: Rahan a Rozpolcená hora
    Nejak ma to nebavilo. Kresba je krásna, práve vizuálna podoba je asi najväčším plusom nielen tohto konkrétneho zošita, ale celkovo série o hrdinovi zaviatych čias. Žiaľ, Rahan sám osebe nudný, vedľajšie postavy sú na tom ešte horšie. Akčné scény majú zvláštnu štruktúru, veľakrát sa ešte ani poriadne nezačnú a už končia. Univerzum „pravekého“ sveta je príjemne exotické, s prižmúrenými očami originálne. Ale samotné zápletky a príbehy sú nezáživné a v strede som si prial, aby to malo o 20 strán menej. Súčasťou komiksu je skvelý, na informácie hodnotný 6-stranový textový materiál o Rahanovej minulosti atď.
  • Fry
    Rahan #02: Rahan a Rozpolcená hora - První a jediný Rahan kterého vlastním ... a nevím, asi za to může ta zmatenost bublin a nebo časté opakování něčeho, co bylo napsáno o tři stránky předtím, ale za mě je to asi jen takový průměrný dobrodružný příběh. Je fajn mít v ruce po delším čase klasické Evropské album a třeba se k tomu ještě někdy v budoucnu vrátím, ale dnes hodnotím bitvu s Krokodýlím lidem pod Rozpolcenou horou pouze jako fajn vzpomínku na dětství, ve kterém jsem podobný styl příběhů měl moc rád ... Za mě 3*!
  • kaylin
    Na příběhu jsou jednoznačně vidět nešvary, které komiks má, především pak v sérii, která má již tak dlouhou tradici. Hodně ale zachraňuje André Chéret a jeho jemná linka. I když jeho ženy nejsou nějak zásadně vyvinuté, i když nemají pozadí, za nímž by mohla Rahan hledat Sluneční doupě, jeho ženy jsou velmi sexy a nikoli cudné. Jednoduše evropsky krásné, nikoli sexisticky rozbujelé. Někdy mám sice hlavně u obličejů pocit, že rysy ve tváři se měn, a Rahan, který má neandrtálské rysy, je najednou Evropanem francouzského ražení, ale to se dá díky dobré mimice odpustit. co ale André zvládá nejlépe, to jsou zvířata a potvory. Jeho obrovský ještěr je prostě nádherný, takový by se skvěle hodil na velký plakát na stěnu. Klidně i s tím jezdcem. Místy jsou sice jeho postavy statické a mají divné polohy, přece jen je to však komiks pro děti a je mi jasné, že panel s rozkousnutou hlavou by Výboru pro dětskou nevinnost neudělal radost. Nebo vlastně udělal, protože by měli o čem mluvit.
  • erik
    Rahan je tradične pekne nakreslený, ale tento diel zabíja scenár. Dej sa posúva zásadne v á-štvorkových sumarizáciách, niekoľko vrcholných udalostí je pochovaných vždy ďalšou nastavovanou kašou a celkovo to pôsobí ako snaha naplniť počet strán, než ako zmysluplný príbeh. K sklamaniu prispieva aj záverečný medailónik, ktorý vyzerá, akoby ho niekto preložil cez translator a už si nedal tú námahu to celé po sebe prečítať a zladiť.
34114