Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Tentokrát je hlavním komiksem čísla Hellblazer (jako taková předpřípravka na chystanou knihu), ve kterém se John Constantine vydává do malého městečka, kde je nezaměstnanost a raketová základna. To není dobrá kombinace... zvláště, když se do toho zapojí ještě magie. Kromě toho si to soudce Dredd vyřídí s Harry Potěrem a jeho čarodějnickými kámoši, přečtete si reportáž z Crweconu a dozvíte se spoustu zajímavých komiksových informací.

Comicsy:
Hellblazer: Jak jsem se naučil mít rád bombu - Grant Morrison, David Lloyd
Soudce Dredd: Harry Potěr a tajemný pšouk - Alan Grant, Steve Parkhouse

Scénář
Alan Grant, Grant Morrison
Art
David Lloyd, Steve Parkhouse
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Štěpán Kopřiva, Jiří Pavlovský
Publicistika
Marek Barányi (Keram), Milan Krejčí, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Tomáš Prokůpek
Redakce
Petr Litoš
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
260 g
Stran
72
Cena
149 Kč
  • sedw
    sedw18.11.2018 15:39CREW² #33
    Soudce Dread celkem o ničem. Hellblazer pecka a opět mě tento díl přesvědčil, že jsem udělal dobře a začal celou sérii kupovat v originále v nových paperbacích (jen škoda té "proslulé" Vertigo kvality papíru).
  • Mrlah
    Mrlah26.4.2016 19:19CREW² #33
    Hellblazer-totální peklo.
  • brkowycz
    brkowycz12.9.2015 09:26CREW² #33
    Tohle je prostě klasické číslo Crwe, postavené na jednom komiksu. Hellblazer je velmi slušný, tahle komiksová série mi v Čechách vyloženě chybí. To, co vydala Crew je málo a chtělo by to zoufale větší porci Johna Constantina. Bohužel se mu na našem trhu nedaří stejně, jako se mu nedařilo na trhu seriálovém. V Crwi se dočkáme velmi dobré hororové atmosféry s několika zajímavými nápady. Neříkám, že by to byla čistá dokonalost, ale skutečně mi během čtení běhal mráz po zádech.
    Co tuhle Crew sráží na kolena je Dredd, který je teda ukrutně špatný. Kdysi mě komiksy s Dreddem bavili, ale mám pocit, stejně jako u Sinistera a Dextera, že byly všechny dobré díly již v Crwi použity a tohle už je jen jako potřetí vylouhovaný pytlíček Pigi čaje. Stupidita tohohle komiksu dosáhla takových rozměrů, že u mě srazila kvalitu čísla o jednu hvězdičku dolů.
  • Fry
    Fry admin28.10.2013 10:06CREW² #33
    A další Crew! Jak říkám, tentokrát takový menší maratónek, ale i tak, každá Crew se počítá!

    "Crew 33" - Obálka: Po těch minulých dvou rozhodně zlepšení! Úvodník: Celkem fajn, protože takových keců o ničeho k ničemu není nikdy dost! (Samozdřejmě to myslím ze srandy! :D). Články: Některé dobré, jiné ne (jako ostatně vždy!) Za zmínku stojí: "Listárna", "Crwecon 2012" a "O Americkém komiksu", jinak dnes slabší... "Hellblazer - Jak jsem se naučil mít rád bombu" - Dvojkapitolkový Hellblazer (čísla 25 a 26), nás dnes provede po Anglickém venkově, do jedné vesničky "Thursdyke", kde vláda zrušila doly a postavila tam jadernou základnu. Obyvatelům je to celkem jedno, protože mají pracovní místa, ale najdou se i takoví, kteří jsou radikálně proti. Vše vyvrcholí jedné karnevalové noci, které se zúčastní i samotný John Constantine a začnou se dít opravdu zvláštní věci: Lidi v karnevalových maskách v noci jsou luxusní a celkově je to jeden z těch Hellblazerů, který navodí opravdu hodně velkou horrorovou atmosféru! "Soudce Dreed - Harry Potěr a tajemný pšouk" - Po silném horroru celkem opravdu hodně odlehčený Dreed! Celkem mě hodně pobavilo, jak se Dreed pustí do zatýkání. Opět Crew, která stojí za to!
  • Matyeos
    Matyeos9.2.2013 00:36CREW² #33
    Jak Hellblazera, tak soudce Dredda jsem četl vůbec poprvé. Hellblazer mě vážně bavil, šílenost podle mého gusta. U soudce si budu muset přečíst ještě něco, protože na mou Dreddovskou premiéru krásně navázala i filmová verze, která mi teprve nastínila opravdového Dredda (alespoň doufám) a tak ho u mě asi i malinko zachránila.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2012 00:15CREW² #33
    No zatím na to mám Dredde, ale už moc nezdražuj. Hellblazer perfektní po všech stránkách, vizuál upomene V jako Vendeta. Super atmosféra i příběh, já si nejvíc vybavoval Wickermana. Dredd snad jen pro děti, špatenka.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.10.2012 15:32CREW² #33
    „...a z čerstvě narozenejch jehňátek odpadávala kůže po kusech...“ (Dana Drábová v rozhovoru pro Ženu a život)

    Já mám ty starý Hellblazery rád a bylo by fajn vydat je jednou u nás všechny. Morrisonovo dvojčíslo není vyjímkou, parádní scénář, krutý závěr a ta Lloydova čmáranice k tomu šílenství sedí. Chci víc.
    O Dreddovi nebudu psát nic, stydím se za to, že jsem to četl. Obálka je tentokrát luxusní, ale když si uvědomím k čemu se vlastně vztahuje, je mi nevolno.
    Z publicistiky musím vypíchnout Keramovu zmínku o Ragemooru od Corbena, ihned sháním. A mimo amerických novinek a komiksových milníků to vlastně už ani nečtu.
  • morbn
    morbn25.9.2012 18:02CREW² #33
    Mam nejak pocit, ze to ide s výberom príbehov dole vodou, ale nebolo to zas tak zlé :) Páčil sa mi papier a tlač to musím uznať, že graficky to je ovela lepsie ako aj spracovaním. Sudca bol asi zbytočnost okrem prdu, nic. Hellblazer bol dobrý, ale akoby som to uz niekde videl, čítal.
  • Doppelganger
    Doppelganger22.9.2012 09:26CREW² #33
    Hellblazer - parádní hororový příběh. Líbí se mi, když Constantine nedělá žádné hrdinské kousky (pokus tu sice byl, ale otázkou je, nakolik šlo Johnovi o všeobecné dobro, a nakolik o záchranu vlastního kejháku) se šťastným koncem, ale provede spíš něco ve stylu "veni, vidi, zdrhnul jsem." Kresba mi k příběhu sedla a velkou mírou přispěla k ponuré a tísnivé atmosféře.

    Soudce Dredd - kdyby mi bylo 12, tak by se mi to možná i líbilo.

    zbytek čísla - články se mi tentokrát do vkusu moc netrefily, tak jsem je spíš jenom zběžně proletěl.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš22.9.2012 07:46CREW² #33
    Obálka v klidu. Soudce Dredd průměr, ale při té krátkosti mě to prostě nemůže urazit i když sem měl pocit, že z tohodle tématu (nemyslim prdy)by se dalo vytřískat daleko víc. Hellblazer nebyl špatnej, ale já mám u těhle těžkejch atmosférovek takovej problém. Když nejsem správně nalazen (a to se prostě vždycky nepovede) přijde to u mě lehounce vniveč a mě pak zbyde zbytek. Fajn příběh a kresba která mě nebere. Publicistiku, úvodník a Vaše vnitřnosti mám vždycky rád a jakbysmet crew, ale prostě někdy musí být lepší, horší a průměrná. Nemůže se to do vkusu trefit vždycky.
  • Kabukiman
    Kabukiman17.9.2012 13:11CREW² #33
    Parádní obálka jako za starých crwavých časů. Krátký příběh Soudce Dredda také připomínal staré crwe. Články taky fajn. No a Hellblazer…. tak u toho jsem bohužel zíval. Kresba se mi nelíbila a u děje jsem jen těžko držel pozornost. Možná je to tím, že už mě začínají nudit typy jako je Constantine nebo třeba Preacher. Constantine je prostě egocentrickej pan tajemnej se žvárem u huby a kam přijde, tam je apokalypsa… Už jsem těmahle týpkama prostě přejedenej a rád si dám něco nového a jiného. Všiml jsem si, že mě nějakou dobu na crwi baví nejvíc úvodník, což je ta část, co se u časopisů v podstatě nečte. Docela bych si ted dokázal představit takovou změnu pozic, jako když je u vlády ODS a všichni chtějí socany a když jsou tam socani, tak všichni chtějí ODS. Tedy podle tohohle vzoru bych teď bral, aby úvodníky psal třeba Morrison nebo Ennis a komiksy Pavlovský.
  • erik
    erik15.9.2012 13:58CREW² #33
    Výhodou novej Crewi je, že vcelku nezaujímavá obálka presne vystihuje, o čom bude Dredd vnútri čísla. Absolútne o ničom, žiadny masaker, náznak vtipu, nič. Naozaj nechápem, prečo sa tak tvrdohlavo drží už toľko rokov, obzvlášť, keď jeho obľúbenosť je porovnateľná s ľubovoľnou českou i slovenskou bluesovou skupinou. A pritom z Potěra by sa určite dalo vytĺcť viac, než mnoho. Našťastie, je tu Hellblazer. V podaní dua Morrison-Lloyd sa k nám dostáva jeden zo starších príbehov, ktoré mám stokrát radšej, než Azzarella. Temný horor, v ktorom sa nič nekončí dobre, presne to mi tu už dlho chýbalo. Lloydova kresba navodzuje zaprášenú uhoľnú atmosféru, do ktorej sa postupne ponára jeden starobylý karneval. Že Constantine stojí ako mág za figu, dokáže síce s prehľadom, avšak desivému vyvrcholeniu to iba prospelo. Takto dajako vyzerá atmosféra, ktorá sa dá krájať. Zatiaľ najlepší Hellblazer, aký v týchto končinách vyšiel, zachraňuje úroveň celého čísla, hoci aj publicistika bola fajn.

    P.S. Potešil aj prisľúbený Sláine.
  • choze
    choze14.9.2012 22:51CREW² #33
    Tak tenhle Hellblazer je nejlepší komiksovej horor, jakej jsem kdy četl. Takhle měly vypadat Dobré úmysly. Žádné fórky a frajeřinky, ale poctivě temná záležitost s nádherně hrůzostrašnou kresbou a coloringem Davida Lloyda (V jako Vendeta), která mi připomněla staré dobré britské hororové pecky jako Přichází Satan nebo Dotek Medůzy. Nepochopitelně protěžovaný Soudce Dredd jako tradičně o hovně.
  • GORERATED
    GORERATED10.9.2012 21:19CREW² #33
    Tahle kresba mi k Hellblazerovi moc nesedla, trochu mi připomínala psychedelii Silent Hillu u druhého příběhu, a ta se mi právě nelíbila. Soudce Dredda budu brát jako špatný vtip, a doufám že příště bude lepší. Zprávy ze světa, Žlutý koutek apod. klasika. Číslo neurazí, ani nepotěší.
  • royan
    royan9.9.2012 00:04CREW² #33
    Po předchozím čísle kvalitativní posun nahoru. Crew tentokrát táhne rozsáhlejší příběh s Hellblazerem. Jedná se určitě o zajímavý a temný příběh, ale přesto mi scénář přišel místy nelogický.
923181
Četl/a (81)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, Blacksad, Bubákolog, calvin10, Cemino, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, Deckard, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, Džoworka, emanek, erik, farnhajt, fel68, figis, filmator, Final, flipflop, Fox01, Fry, Grrr, gwen666, hellblazer, house192, hypermlok, J.Connor, James, jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, Kitykatyn, Librarian, Lobok257, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, monte walsh, NecRoman, opytz, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Schramm, sedw, seneke, Shpeckk, spekktrum, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, trudoš, tukak, TZcomics, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd
(218)
007, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, Aerchel, Alfi, amazing_k, andik007, Artigas, Azalin, Azbest, AZTeck, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Benji, ben_bella, Bezvliv, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, brkowycz, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Cassidy, Cemino, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, DAxik, DEmnoG, Deyw, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, Džoworka, emanek, erik, farnhajt, fel68, felis, figis, Final, Fox01, Fréza, Fry, goodspeed, Grebenda, Greyman, grinder, Grrr, Grynca, gwen666, Hamichal, hawkzn, Hebled, hellblazer, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, Kazumaki, KdG, Kitykatyn, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, maara, majer, Majkl, markic, Markyz de Sade, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, Matyeos, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, mikado, mike731, misa, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbn, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mrsk, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, POLAKST, Poseidon1978, PP, RadimNemec, Radkos, raimi, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sesta, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Skot, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tialster, timek, Toe, Tombal, Tomek, tomned, Toren, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vallyslayer, valon, Velkej šéf, Viking, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Braindead, calviti, DracoAn, filosh, fusnix, mangan, Maty48, Mistak, Moyek, R3d, RaptoR
Shání (3)
afri, gobers, Mistak
Nabízí (1)
pavel