Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Unikátní pohled do duše válečníka, o kterém jste si jenom mysleli, že ho znáte.
Ještě před S.H.I.E.L.D.em, ještě před Howling Commandos… Nick Fury bojoval na krví nasáklých tuniských pahorcích. A když byl jeho pluk zmasakrován Němci, Fury odvrávoral do pouště zemřít. Jenže místo toho se setkal tváří v tvář se svou budoucností.
Nyní, o dva roky později, je vyslán na zoufalou misi: má provést atentát, na jehož úspěchu závisí porážka nacistického Německa. Terčem je polní maršál Stephen Barkhorn, muž zodpovědný za tuniská jatka. Ale na Furyho číhá pár překvapení. Ukáže se, že jeho úkol bude poněkud jiný, než se ze začátku zdálo. Hluboko za nepřátelskými liniemi čeká odhalení, které způsobí, že Nick Fury poruší rozkazy… a začne bojovat svou vlastní válku.

Kniha Fury: Mírotvůrce obsahuje sešity 1-6 stejnojmenné minisérie, psané Garthem Ennisem (Preacher, Hitman, Ghost Rider, Punisher) a kreslené Darrickem Robertsonem (Transmetropolitan, Punisher: Od kolébky do hrobu, Fury: Bůh ochraňuj válku).

Scénář
Garth Ennis
Art
Darick Robertson
Ink
James Palmiotti (Jimmy), Rodney Ramos
Barvy
Raul Trevino
Obálka
Mike Deodato Jr.
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7461-059-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
467 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Fury: Peacemaker ()
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.7.2023 16:38Fury: Mírotvůrce
    Skvelý scenárista Garth Ennis a o nič menej skvelý ilustrátor Darick Robertson mali prsty vo všeličom. Vrátane Punishera. A pravdupovediac ten mi pri čítaní Furyho: Mírotvůrce neustále chodil po mysli. Zmrd jeden lebkový. Toto je naozaj istým spôsobom „Punisher“: krvavý vojnový masaker s antagonistom natoľko drastickým, že šmirgľový papier na vašej očnej buľve je proti tomu len prechádza v sade s rozvinutými sakurami. Neviem, či je to dobre alebo zle, ale mne to nevadilo, ja som si túto čertovskú jazdu užil. Je to fakt fest prácička, ktorá ma bavila, na nič sa nehrala a bola sympaticky priamočiara, ale zároveň ju nemožno obviniť z béčkarskej hlúposti. Je to skrátka origin jednej z najdrsnejších postáv Marvelu, občas na to ale zvykneme pozabúdať, lebo ho vnímame už len ako toho týpka s páskou cez oko. Skutočnosť je ale drsnejšia. Oveľa, oveľa drsnejšia. Palec (aj tri) hore za Nickovo civilné poňatie; pravdupovediac za každú cenu našraubovanie na Marvel-univerzum by ma určite rušilo a neocenil by som ho. Takto je to oveľa, oveľa lepšie. Bavilo ma spolu s Nickom vykročiť po ceste, na ktorej začiatku stál anonymný chlapík veriaci v systém (a s dvoma očami) a na konci jednooký frajer, ktorý vie, že jediný, komu môže plne dôverovať, je on sám a stretávať všetkých tých ľudí, kto ho ovplyvnili (či už v dobrom, alebo zlom) a urobili z neho šéfa Shieldu, akého poznáme dnes. Tá cesta ale, ako to už chodí, vôbec nebola jednoduchá. Scenárista mal na jednej strane zjednodušenú robotu (v zmysle, že mu stačilo postupne si odškrtávať zásadné udalosti: záľuba v cigarách, strata ideálov, oko...), na druhej k tomu nejeden raz dospel skratkami, ktoré som nečakal. Je ale pravda, že v deji som sa občas strácal (dosť sa tu skáče v rokoch a lokáciách) a postáv je veľa, ale česť výnimkám sa v nich ťažko orientuje. Uznávam, že scenár bol trochu jedným uchom dnu a druhým von, ale čítal som už stonásobne slabšie.
  • martin28
    martin2813.7.2022 18:16Fury: Mírotvůrce
    Jediné, co tenhle komiks zachraňuje, je atmosféra 2. světové války. Matně vzpomínám, jestli jsem vůbec někdy četl tak slabého Ennise. 50%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 21:58Fury: Mírotvůrce
    Slušná akční jízda, Druhá světová je tu hezky ukázaná z pohledu (super)hrdiny Nicka Furyho. Tohle je opravdu zajímavé a taky se to i se zájmem dobře četlo. Bavilo mě to od začátku do konce a to nejsem vyloženě na tyto příběhy. Super!
  • Ozymandias
    Ozymandias19.7.2019 18:20Fury: Mírotvůrce
    Velmi dobrý.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars22.8.2018 22:52Fury: Mírotvůrce
    furyho nemám rád a tenhle komiks mě nepřesvědčil je to tupé střílení po sobě :( 2-NIC MOC
  • SimKane
    SimKane1.2.2018 22:04Fury: Mírotvůrce
    Nečekejte od toho superhrdiny ani jednookého černocha...tohle je VÁLKA!
  • salamandr
    salamandr9.6.2017 14:41Fury: Mírotvůrce
    Žádný lítání, magická energie, mimozemšťani, telepatie, mutanti, legíny, pláště, lidi co vypadaj jak šutr nebo se natahujou, nože v ruce někdo drží nevyjížděj mu mezi klouby, občas někdo fakt umře... prostě žádná superhrdinská fackovačka. Krásná kresba, kvalitní kniha a já ji sehnal v levných knihách za 99kč = to chceš
  • luky.kuky10
    luky.kuky105.5.2017 13:39Fury: Mírotvůrce
    Začátek byl takový nic moc a trvalo, než jsem se mohl pořádně dostat do děje, každopádně mě to chytlo a hlavně od půlky to nabralo dobré tempo. Válečné příběhy Ennis umí a skvěle do něj zakomponoval i Nicka Furyho. Kresba nebyla špatná, ale často jsem se ztrácel v postavách, bylo to takové hodně zmatené rozpoznat kdo je kdo. Celkově hodnotím jako povedený komiks:)
  • Schramm
    Schramm26.2.2017 11:16Fury: Mírotvůrce
    Dobrá alternativní historie a velice solidní Furyho origin. Nic víc, nic míň.
  • 3DD!3
    3DD!319.7.2016 17:25Fury: Mírotvůrce
    Parádní válečná jednohubka, aneb jak Fury o oko přišel. Připomíná více příběhy z Bitevního pole než klasické Marvelovky. Fury zde ještě není tím čím je. Formování v druhé světové válce a následná předpověď budoucnosti po jejím konci, ale přináší již mnohokrát řečené. Války budou dokud bude člověk živ. I tak vynikající čtivo.
  • ConanVJ
    ConanVJ10.6.2016 12:31Fury: Mírotvůrce
    Povedený příběh odehrávající se za 2. sv. války. Bavilo mě to a dávám 90% :)
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 00:59Fury: Mírotvůrce
    Na rozdíl od předchozího u nás vydaného alba Bůh ochraňuj válku, tohle nějak postrádá černý humor, který je pro Gartha Ennise tolik příznačný. Kromě šílené bitevní vřavy v úvodu, kde autor skvěle zachytil děsivou nepřipravenost Američanů na nacistické veterány, se zbytek příběhu odvíjí trochu neslaně nemastně. Otázka hozená do placu, zda chtějí hrdinové válce vůbec zabránit, nebo je pro ně válka životem, je sice zajímavě položena, ale vzápětí zašlapána do země vývojem událostí. A tak se děj skládá z filozofování nad nespravedlností války, které je sice chvályhodné, ale písnička je to stará.
    Komiks by se v důsledku dal zařadit do série Bitevní pole a je dost možné, že s ním měl Ennis původně právě tyhle plány. Na Marvelovský vesmír překvapivě (a příjemně) nesuperhrdinský příběh, ve kterém se dozvíme, jak Nick Fury přišel o oko (jedna z možných verzí). Ale to je tak všechno.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš9.8.2015 22:27Fury: Mírotvůrce
    Něco mezi třema a čtyřma hvězdama, ale chci trochu zvednout hodnocení :-) Já moc válečné příběhy topící se v armádním slangu nemusím, ale když jsem se do toho začetl bylo to v pohodě a za několik let si to jistě přečtu znovu. + oceňuju objasnění toho, jak vlastně Fury přišel o oko !, což spatřuji důležitou informací ve světě Marvelu..
  • jh666
    jh6668.7.2015 17:55Fury: Mírotvůrce
    Ennise nijak zvlášť nemusím, ale musím přiznat, že tady mě docela mile překvapil. Je tu nějaký docela zajímavý příběh. Naopak tu není kopa nechuťáren a zbytečného násilí, v těchto ohledech se tentokrát drží na uzdě. Dokonalé to ale taky není. Scénář je místy zmatený a Fury spíš než jako hlavní postava působí jen jako jedna z několika. Kresba pak lepší průměr. 63 %
  • mAGiic
    mAGiic editor25.10.2014 22:18Fury: Mírotvůrce
    Čekal jsem od toho víc už jenom proto, že se to celé odehrává v druhé světové válce a scénář je hodně děravý...vůbec nám autoři neukázali co se dělo mezi Tuniskem 42 a operací Mírotvůrce v říjnu 44. Na to, že jde o Ennise jde o průměrný počin. 2*
  • faster86
    faster8628.5.2013 22:45Fury: Mírotvůrce
    spatny spatny spatny? vubec ne... prave naopak... velice dobre vymysleny... mam rad druhou svetovou. mozna i kvuli tomu
  • karel
    karel mecenáš28.4.2013 21:13Fury: Mírotvůrce
    poloha "druhá světová" mi sedí líp než současný maglajz. lepší než Bůh ochraňuj válku, ale žádnej super odvaz
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.10.2012 11:11Fury: Mírotvůrce
    Mně to nepřišlo zase tak úplně strašný, četl jsem hromadu horších a přitom lépe hodnocených komiksů. Ale žádná sláva to taky není, to je pravda. Scénář je přitom - co se týče prostřední části - velmi zajímavý a snad i zábavný, ale začátek a konec, které ho obepínají, to je nepovedená nuda. Kresba se nepovedla v tom ohledu, že ty samé postavy vypadají na každém okénku jinak a člověk pak má v hlavě skutečnej guláš. Je to Fury? Nebo jeho parťák? Nácek? Ještěže mají jiné uniformy... tématicky to mělo mnohem větší potenciál, škoda. Lepší je si zahrát Call of Duty.

    Celkový dojem: 60%
  • MindReader
    MindReader11.10.2012 15:58Fury: Mírotvůrce
    Slabota, dokonce snad i nejnudnější věc, co jsem od Ennise četl. Všechny výtky, co mě napadají, tu už byly napsané. Já bych jen dodal. že to ani nemuselo být až tak špatné, kdyby to zabralo maximálně čtyři sešity.
  • mart.in
    mart.in mecenáš18.8.2012 00:57Fury: Mírotvůrce
    Nezajímavá nezábavná nuda, ve který se vážně nedá ani moc orientovat, protože všichni vypadaj více méně stejně. Nevybavím si ani jeden okamžik, který by něčím zaujal, celý mi to prostě přijde zbytečný. Nějak nechápu, proč u nás zrovna tohle vyšlo.
  • erik
    erik31.7.2012 12:45Fury: Mírotvůrce
    Fury od Ennisa po druhé. Už prvá kniha bola, mierne povedané, nepodarená, nuž som čakal, že horšie to byť nemôže a možno bude Mierotvorca dokonca zaujímavý. A naozaj, všetko je inak. Ennis z nejakého dôvodu pod nadpis Fury nalepil pomerne jednoduchý priamočiary príbeh (a nevtipný) o dobrých a schopných Nemcoch, s ktorými bojujú nie až tak schopní oponenti zovšadiaľ. Fury je jedna postava z mnohých a nejaký hviezdny moment sa v jeho akcii hľadá ťažko. Atentáty na Hitlera, ktoré sa majú odohrávať kdesi mimo deja, pozornosť veľmi neudržia, nuž neviem, čo by som k tomu dodal. Aha, v úvode sa striedajú časové pásma (výcvik-realita), ale je to tak mizerne odlíšené, že som chvíľku absolútne netušil, kto čo vlastne koná a prečo a aký to má súvis. Darrick Robertson zaodel svoju kresbu do nič nehovoriacej podoby, takže rozoznávať postavy mi prišlo ukrutne namáhavé a vlastne sa ani nebolo prečo namáhať. Kým v závere nedostal Fury pásku cez oko, netušil som, kde sa schovával, či sú tam Nemci, Angličania, Američania a či kto ešte. Slabota.

    Aby som len nehanil, v momente, keď som si odmyslel, že to má byť o Furym, som dostal niečo ako béčkový vojnový film, ktoré si občas rád pozriem. Postavy jednoducho bojujú a v pauzách riešia, aké je to fajn, bojovať stále. Hanebných bastardov však nečakajte.
112628143
Četl/a (101)
2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , alois13, BadBoy, Balů103, binnmode, Bronn, calvin10, Caylen-Tor, Choky86, choze, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, dbar, deadpool, Deckard, Dezodoo, Doncek4321, Doppelganger, Elnie, erik, Fos4, Fox01, Gustik5, hellblazer, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jankie, JANNE, japes, Jay-jay, jh666, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Kitykatyn, Librarian, Light, luky.kuky10, mAGiic, maravenger, Mariomichal, mart.in, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Mr. Baboon, mstefl, NecRoman, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, RaptoR, Raul, RudyRod, saja, Schramm, seneke, SimKane, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, terrordemon, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Venomslav12stars, VskPrzk, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(197)
2scha, 665+1, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfred, AlmightyMates , alois13, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, burzum, calvin10, calviti, Caylen-Tor, charvos, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, dbar, deadpool, Dezodoo, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drakeus, dvoracekpetr1, Dzoglik, Elnie, erik, faster86, FatMonster, fel68, felis, filemon, Fos4, Fox01, Fréza, Fry, Garp, gezic, Goeger-Devil007, Goldfinch, goldschmidchen, goodspeed, grinder, guseppe, Gustik5, Hamichal, Hebled, Honza R., hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, Ivan Kucera, ivos309, Jabba, Jak, James, jankie, JANNE, Jay-jay, jendavondra, jh666, jjjirik, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Kitykatyn, kucik, Lenny, Librarian, Lobok257, luky.kuky10, lutrix, maara, maravenger, Mariomichal, Martin Buchal, martin28, Martinb, Matej-29, Maty48, MB, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mikina, mimo_provoz, mineralk, misa, Mistak, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mrlah, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, pacient, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, pk123x, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Raijin, RaptoR, Rowan, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, seneke, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, smazenapikantniskeble, Sněhurka, songoku, Spacecore, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, Thurin, Till, timek, Tomate, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Valis, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, Venomslav12stars, Vítek, VskPrzk, Wasps, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yefery, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (8)
absolute.000, Azik2586, Blacklarch, delsemela, fusnix, Hauzina, J.T.honza, Miriyak
Shání (3)
delta11, Hauzina, Taťka Tuleň
Nabízí (5)
BreakingAway, Ivan Kucera, karl173, Kreatik, Mistak