Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Pod překvapivou novou kapitolou ze života gothamského Temného rytíře jsou podepsány tři komiksové legendy – scénárista Grant Morrison, výtvarník Andy Kubert a inker Jesse Delperdang.
Talia, dcera Batmanova dávného protivníka Ra´s al Ghula, se kterou kdysi Batman strávil jednu noc, mu představí svého syna Damiana a tvrdí mu, že je otcem.
Talia chce, aby si nyní Batman vzal chlapce k sobě a vychoval ho. Batman souhlasí, netuší ale, k čemu se zavázal. Chlapec, jenž dosud vyrůstal v brutálním prostředí Ligy asasínů, si dělá, co chce. Svou agresi obrací nejen vůči svému otci, ale i vůči Timu Drakeovi, nedávno adoptovanému dědici Bruce Waynea a Alfrédovi, Wayneovu věrnému komorníkovi.
Je Damian skutečně jen nevychovaný kluk, který se chce vyrovnat svému otci nebo je za vším tajný Taliin plán jak definitivně zlikvidovat Batmana?
V podání mistrů žánru, Morrisona a Kuberta, je BATMAN A SYN jedním z nejpoutavějších příběhů batmanovské řady. Součástí tohoto souhrnného vydání je i samostatná novela „Klaun o půlnoci“ doprovázená temnými ilustracemi Johna Van Fleeta.

Původně v originále vycházelo v sérii "Batman" čísla 655-658 a 663-666

Scénář
Grant Morrison
Art
Andy Kubert
Barvy
Dave Stewart
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-139-1 (BB/art s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Batman and Son (DC Comics)
Varianty
DC komiksový komplet #004: Batman a syn (2017)
Batman a syn (2012)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš18.12.2020 06:35DC komiksový komplet #004: Batman a syn
    „Dnes som bojoval so zločinom. Zločin prehral.“ Ten úvod je geniálny: Batman strelí Jokera do tváre, Joker zabíja Batmana a Gordon sa zblázni a skočí zo strechy. To všetko bez toho, aby šlo o sen/nočnú moru. Paráda. Bohužiaľ, inak je kniha Batman a syn plná rozporov. Na jednej strane veselo skotačiaci Robin a Damian „vtipne“ zamykajúci Alfreda do skrine... a oproti tomu dieťa režúce ľudské hlavy a finále s prostitútkami, pripomínajúce čosi medzi 8 MM a Predátorom 2, ehm! Rozporuplnosť sa prejavuje aj na kresbe, ktorá je síce miestami úchvatná a krásna (ninja Man-Bati), ale občas príde záber, na ktorom je predsa len poznať, že vznikol v dávnom roku 2006 resp. 2007. Príbeh je plný nečakaných prekvapení a zbesilo upaľuje dopredu (len čo vás prestane baviť Talia, príde návšteva Anglicka a následne Gibraltáru), ale jedným dychom musím dodať, že aj pri druhom prečítaní som mal problém niektoré veci pochopiť (napr. práve finále s „Batman-Baneom", ktoré s predchádzajúcim dejom – ak nerátam prvé stránky – nijako nesúviselo a napriek tomu mu bol venovaný veľký priestor). Najhoršie však je, že príbeh s názvom Batman a syn vlastne o Batmanovi a synovi príliš nie je. Batman zoberie informáciu o biologickom synovi štýlom „no dobre teda, čo už“. V deji syn nemá veľké opodstatnenie a keby tu nebol, nič zlé by sa nestalo. Keď už tvorcovia tak hrozne chceli použiť Damiana, mali preňho vymyslieť lepší príbeh. Samozrejme príbeh je otvorený dokorán, čo tiež nepoteší; chcelo to troška „poriadnejší“ záver. Napriek tomu, že podľa mňa nejde o natoľko dôležitý príbeh z Batmanovho univerza, aby vyšiel ako samostatná kniha, „musím“ to ako celok hodnotiť 70%. Do úvahy totiž musím brať aj „veci naokolo“. Musím sa priznať, že ma proste strašne baví DC komiksový komplet. Vyzerá úžasne, krásne vonia, papier je mimoriadne kvalitný a potešia rôzne bonusy. V tomto prípade sme sa dočkali aj retro komiksu o Temnom rytierovi, v ktorom sa čitatelia historicky prvý raz (v roku 1971) stretli s postavou Talie a na rozdiel od retro komiksov z Ticha I a Ticha II sa tento dá čítať; zub času na ňom síce je poznať, ale nie až tak, ako na retro komiksoch z prvých dvoch zošitov DC kompletu. Kebyže to nevyjde v rámci kompletu, asi by som dal 60%, ale desiatimi percentami navyše musím oceniť aj omáčku naokolo.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.4.2020 17:19DC komiksový komplet #004: Batman a syn
    Bral jsem tenhle komiks jako celkem.slabej při prvním čtení. Teď jsem cetl znovu (páč pojedu komplet až do RIP) a není to tak špatný. Začátek s Jokerem je super. :) Tím asi započne ten velkej Morrison run, páč je zde jistý zvrat. Batman je jinej než běžné, spousta lidí tady píše o vztahu se synem. Je fakt, že přechod z jednoho sešitu do druhýho vypadá takto: ahoj, otce, jsem tvůj syn. Dalsi sešit a Batman: tak tohle je moje jeskyně, synu. :) Pak Damien zabije zaporaka Spooka tím, že mu usekne hlavu, ztriska Alfréda a prizabije Tima Drake. Batman: jo, v pohodě, pojď se mnou ven. :)) Líbilo se mi, jak se Damien choval jak totální nevychovanej spratek, ač by měl být vychován v extrémní disciplíně... A pak jeden panel, jak ji Batman jak malýho dráčka zjebe. To je asi TOP celý první části o 4 sešitech. Celej ten příběh je ale pěkně nakreslenej a celkem fajn, rychle se čte, Batman má zjizvený tělo, tak to má bejt.. až na tu podivnou netečnost vůči čemukoliv zásadnímu ze strany damiena. Druhá část knihy je složena ze dvou sešitu, je temnější a Batman řeší, už bez svýho fracka, problém s mizením kurev a tvrdé narazí na Bejnverzi sebe sama a ten ho pěkně za plastik chytne a mrdne s ním o zeď. :) Četl jsem teď sovy (tam Batman vydržel vše, tady je Batman mnohem uvěřitelnější). Pak příběh pokračuje dál a to, co zdánlivě vypadalo jako smrt batmana, damiena a Talie nakonec dopadlo jinak - Batmanovi se nestalo nic, talii taky ne a Damien je rozsekanej, ale v pohodě, nahradej mu všechny orgány a části těla. Talie je opět vůči synovi brutálně chladná. Nevim, zda to byl záměr autora nebo to neumí napsat, ale když matce nesou zmasakrovaný děcko její vinou a ona prohodí něco jako: mohl bejt dobrej, škoda, opravíte ho .. tak je někde chyba. :))) Btw. Přežili výbuch torpéda, kdy stáli na ponorce přímo nad výbuchem, vysvětlení nula. :) Četli se fajn a líbilo se mi to. Oba příběhy, druhej vlastně kazí jen ta Damien vsuvka, kterou se příběh Batman a syn uzavírá. Kniha plní svůj název, příběh Batman a syn je uzavřenej a další nepotřebujeme - Batman má syna, ví to, něco proběhne, ukazou nám, že není.mrtvej, hotovo. Příběh okolo, co bude .. jasný, to v těch ukk, nhm, dcck bejva - že to nemáme celý. Ale tahle linka je jakoby uzavřena. Byl jsem rád za krátký text před příběhem, kde bylo vysvětlení události před Batman a syn.
    Retro - kraťas, kde Batman potká talii se zaporakem Darrkem, velmi naivní retro s jednoduchou kresbou, zřejmě remasterované vybarvenou, dialogy mi připomněly to nejpozornější z 60.tek marvelu - počátky 60.tek.

    Dávám 3* s tím, že je to na pohodu s pár wtf momenty - závěr první části a vlastně závěr druhý ... Škoda.
  • louza
    louza3.3.2020 11:18Batman a syn
    Batman má problémy. Je konfrontován s realitou, že má syna a není to zrovna vymodlené dítě. Do toho začíná po Gothamu pobíhat parta takybatmanů, kteří ho terrorizují. První půlka knihy je na Morrisona poměrně přímočará a její síla není jak už to u něj bývá mezi řádky, ale jde o prosté rozestavení figurek na šachovnici. V druhé půlce se ale věci začínají maličko komplikovat a teprve závěrečné tak trochu what if ďábelské číslo 666 ukazuje kam vlastně celou dobu autor mířil. Skvělá práce. Jen je škoda, že se nakonec řada musí resetovat zpátky do zajeté lajny. Grant zabil mouchy jednou ranou. Dobrá kniha pro konzumní čtenáře, která na pozadí nabízí i konotace pro náročnější. Andy samozřejmě kresebně vládne. Je to Kubert.
  • trudoš
    trudoš admin6.2.2020 06:56Batman a syn
    V rámci velkého očekávání stran jména Granta Morrisona nakonec pasivně agresivní zklamání. Hlavní příběh sice zachraňuje kresba Andyho Kuberta, ovšem scénář je tvořen čistě pro ty jedince, kteří se v řadě už nějaký čas pohybují. Ona je zápletka v jádru jednoduchá, jenže autor ji nechává prostoupit notnou dávkou mystiky, což z ní v některých momentech dělá rébus pro pokročilé. No, a když pak člověk dojde k polootevřenému závěru a pochopí, že běh není na sto metrů, ale minimálně na osm tisíc, není se čemu divit, že se to podepíše na jeho finálním podráždění. To podtrhuje i povídka Klaun o půlnoci o nové Jokerově mánii, která si však víc hraje se slovy, než že by něco smysluplně vyprávěla. Láska versus šílenství - proč ne, jen mi přijde tohle téma u pana J a doktorky Quinzelové drobet obehrané. Ale abych neházel všechna rajčata na hlavu Morrisonovu; kdyby nakladatel nabídl stručný úvod, jenž by mi umožnil se v aktuálním dění orientovat, pravděpodobně bych celek vnímal výrazně pozitivněji.
  • Palebras
    Po vydání Černé rukavice u nás, jsem se pustil do opětovného přečtení Batman a syn a musím zvýšit hodnocení.. Je to fajn rozehřívačka před tím, co má příjít a příjde… On tento komiks nepřináší zase až tak moc převratného a nového ,když nebudeme samozřejmě počítat to, že má Batman syna … Ale je důležitý pro pochopení věcí budoucích a teď, už tento kousek beru jakou součást série, kterou už si konečně může přečíst i český čtenář..
  • Joker189
    Můj první komiks, co na to říci.
  • Netorack
    Netorack1.12.2019 21:48Batman a syn
    Já se musím přidat k tomu, co píší ostatní. Celá ta publikace je zmatená jak lesní včela, a mě je vcelku jedno, v jakých sešitech to vyšlo, co vyšlo mezi tím, co mám mít načteno, abych to pochopil a podobně, já si chtěl přečíst book a ten prostě skáče sem a tam a dost věcí mi unikalo. Ani ten ucelený příběh v první polovině nebyl moc konzistentní a uvěřitelný. Jestli si tvůrci myslí, že vzpurné dítě (a zvlášť dítě vzpurné takhle echt a programově) změní své chování, když se na něj jednou zařve, tak jim můžu prozradit, že to není pravda :) Na závěr snad jen tolik, že když je nejsilnější částí komiksové knihy vložená povídka, stala se asi někde chyba.
  • Spacecore
    Na první přečtení jsem z toho bůhvíjak odvařený nebyl, vadila mi zbrklost příběhu, nicméně po druhém přečtení celého Morrisonova runu jsem si Batmana a syna zamiloval ! Skvělá jízda, je tam toho tolik na tak malém prostoru a celé to zahajuje Batmanův nejlepší run !
  • karl173
    karl173 mecenáš30.1.2019 21:44Batman a syn
    Těžko říct co vlastně si mám o tomto komiksu myslet. Obsahuje to momenty, které když si vypíšete na papír, tak si řeknete " sakra, to musí být pecka ". Jenže Morrison na všechno jde tak divně, že ani jedno z toho nedopadne tak jak jste doufali. Dost zde chybí přirozený a reálný vývoj postav. Každý příběh má své dobré ale i špatné stránky. Nejlepší je možná nakonec příběh textový, který ale zase naruší tempo čtení. Narozdíl od ostatních měl ale svůj nápad nenarušený postavy se v něm chovali nejpřirozeněji. Byl bych ale raději za obrazovou formu. Jako celek příběhy působí nahodile a jakoby byli veškeré nápady prošité horkou jehlou. Přitom komiks má i dobré momenty a čte se to hezky svižně, až na textový příběh. Jenže vždy když komiks nabere sílu, tak s ním Morrison opět zatřese. S čím jsem neměl naopak žádný problém je kresba. Ta je povedená a jedná se o dobře provedený mainstream. Nemůžu za víc než 60%
  • matty87
    Tak já vám nevím. Batman v roli fotříka mi teda moc nesedí a Damianovo chování mě při čtení pěkně lezlo na nervy. Já se přiznám, že nejsem úplně zastáncem liberální výchovy a čistě ze svého úhlu pohledu - to bych raději nastavil na bankovním účtu trvalej příkaz a dojil téměř bezednej účet placením alimentů, než se nervově hroutil z fracka, zřejmě trpícího ADHD, kterej by mě vytáčel už při vchodu do jeskyně. Jako já mám Morrisona rád a jako delší a ucelený příběh by to mohlo fungovat, ale takhle vytržený z kontextu to fakt není můj šálek čaje. Takhle to holt dopadá, když se strká nos (?) tam, kam nemá.
  • Komiksum
    Komiksum6.1.2019 02:53Batman a syn
    Samozřejmě, že můžeme namítat kolik tam je chyb atd. Nelze tomuto komiksu upřít fakt, že se Grantovi povedl. Líbí se mi dualita Bruce a Damiana i Damiana a Tima. Kresba pěkná. Celkově jde o dobré čtení s fajn příběhem.
  • JohnyG
    JohnyG22.8.2018 12:55Batman a syn
    První 4 navazující sešity s man-baty byly veskrze průměrné. Potenciál Batmanova syna nebyl využitý tak, jak mohl. Velká zkratkovitost bez realističnosti. Nesouvisející 5. a 6. sešit byl ale dobrý, příběhově i barvami mi k Batmanovi opravdu sedl. Proč ale do prostřed komiksu dávali novelu? Zvláštní. Zajímavý je sešit s Damianem, který otcův odkaz v budoucnu převzal a stal se sám Batmanem. Kresba je fajn, příběh většinou průměr, návaznosti v booku kostrbaté. Ve výsledku je to rozporuplný kousek, bez jehož přečtení se asi člověk obejde.
  • Komiksum
    Nechce se mi věřit, že člověk co nevěří ani dobrým přátelům z Justice League uvěří když mu někdo přivede dítě a řekne "To je tvůj syn (spoiler samozřejmě). Ono to není špatné, ale abych to tak adoroval to taky ne. U Morrisona je problém ten, že u nás vyšel dost špatně, takže nevíme jak série bude dále pokračovat. Trochu docenit tuto knihu mi pomohl Lukáš Pokorný z Komiksáře, protože až poté jsem pochopil pár dalších věcí. Je to těžké čtení, kterému chvílemi nemůžete věřit děj. Za mě průměr s tim, že bych si chtěl přečíst pokračování.
  • MickeyStuma
    Když si vezmu charakter onoho klučiny, asi nebude náhoda, že se jmenuje zrovna Damien. Informace o existenci vlastního syna Bruce Waynea alias Batmana nijak nerozhodí. Taky proč by mělo. Svoji tvrdou náturu už prokázal víc než mnohokrát, tak proč by měl změknout najednou nad vlastním synkem. Postavil se tomu čelem jak se na správného otce sluší a patří. Pro nějaké to dobrodružství tu samozřejmě nechybí intriky a jeden ohromný padouch, který v tomto příběhu zrovna nějak vyznívá zbytečně. Stálo by se něco, kdyby tu nebyl vůbec? Příběh není nijak obsáhlý, ani vedený do složitosti, což je trochu škoda, poněvadž tomu chybí určitá rouška napětí. Ale asi to tak mělo být.

  • Hunter
    Na to že mám Morrisona celkem rád se toto moc nepovedlo. Batman bez emocí jeho reakce na to že má syna mě odrovnala. Jak se k tomu postavil typem : hm tak jo no tak mám syna no a žadné emoce. Chápu že Batman nedává emoce znát tak klidně by mohla být ta myšlenková bublina která by třeba psala nevím: do prdele mám syna co si ted počnu ? a ono nic. Zbylé dva sešity jsou prakticky k ničemu protože tu Morrison nastínuej témata se kterými bude pracovat dál v sérii a pokračování se nedočkáme takže by klidně mohli místo toho dát víc toho retra které ostatně je hodně super.
  • S4TW
    Já vám nevím, tak nějak jsem od Morrisona čekal daleko víc. Jasný, pořád je to Batman, takže tohle funguje, to měl chlapec ulehčené. Ano, podařilo se mu vytvořit zajímavou, chytlavou a tajemnou postavu (Damiana), který je skvělý v tom, jaký je to parchant a jak se s tím musí Bruce poprat (nejen on). A ano, Morrison si opravdu užívá odkazování na různé věci z Batmanovi historie a i já, laik v batmanově světě, to vycítí a pozná. S tímhle si autor hraje krásně. Ale dílo má několik ale. Za prvé je ten příběh takový uspěchaný a hlavně málo uvěřitelný. Batman, největší detektiv, který nevěří ani Supermanovi, celkem snadno uvěří, že je Damian jeho syn a ten vztah/nevztah je v knize budován hrozně rychle a vlastně to nějak (v rámci této konkrétní knihy) vyjde docela do ztracena. Problém totiž je, že příběh končí hrozně otevřeně a jedná se pouze o takové jemné nakousnutí, kterému chybí strašně moc k tomu, aby nám to daleko nějaký širší smysl. I tak jsem s příběhem nebyl úplně spokojený. Motivace Talie a to co dělá, to jsem také nepochopil a smysl mi to moc nedával (opět se to možná dozví čtenář v dalších knihách, ale jak to mám vědět?). Man-Bati jsou také docela velké wtf a na mě nefungovali. Prostě příběhově to za mě (až na samotného Damiana) byl velký průměr. A kresba mi nesedla, jakože hodně nesedla. Jednoduše se mi nehodila k Batmanovi a té temné, svírající atmosféře, je to spíš taková tak rozjuchaná kresba, k nějaké týmovce, ale k Báťovi ne-e. Retro je opět průměr, takže celkově je kniha těžký průměr, škoda, od Morrisona jsem čekal víc.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 21:00DC komiksový komplet #004: Batman a syn
    Příběh je skvělý a více jsem ho popsal v původním vydání v ČR, ale tady hodnotím jen toto vydání. Zmršené a odfláknuté. Chybí poslední sešit oproti předchozí verzi a ještě jsme přišli o Noc s klaunem. Bonus je snad to jediné co to trochu napravuje. Z těch bonusů z DCKK je to to lepší a i po kresebné stránce. Jinak je to hnůj!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2017 13:48Batman a syn
    Drsné, temné a přitom epické. Krásný příběh o Batmanovi, který vlastně ani není tak o něm, ale o jakémsi původu násilí v Gothamu (nějaké ZLO tam číhající), na které Batman připravuje svého syna Damiana. Netypický Batman s netypickou příběhovou linií. Krátký příběh z pohledu Jokera ve 3D kresbě je nádherný a správně úchylný. I když vyšlo DC UKK, tak tuhle edici nevyhodím. Je krásná a čtivá. Morrison na vrcholu.
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse26.7.2017 13:56DC komiksový komplet #004: Batman a syn
    Srovnám-li to s Batman: Ticho, je to o něco příběhově slabší (o dost), ale kresba byla fajn, nápad na příběh se mi zamlouvá a Bruce v novém postavení "otce" a "znovu-playboye" taky není špatné.

    Postavu Barmanova syna Damiana jsem znal jen z filmů Batmanův syn, Batman vs Robin a Teen Titans: Jidášova smlouva, takže jsem očekával, že se o postavě dozvím něco, co ve filmech není (většinou to tak je), ale místo toho jsem dostal příběh ala Pán Prstenů (v knize nejsou bitvy, ve filmu jo). Postava Damiana tu hraje nejspíš 99. housle, protože jsem ho viděl na 5 stránkách z celé knihy(?)...

    Lidmi divné a rychlé přijetí Batmanem jsem nepostřehl, takže to komiksu nevytýkám. Co mě vadilo bylo pár hluchých míst. Příklad: Batman a "nový" Robin skáčí do auta na jedné stránce, na druhé je profesor a Batman a na další už Batman letí v raketě do další akce.

    Vsunutí dalšího Batmana na začátek a konec taky nefunguje. Proč? Co? Jak? Kdo? Nejsem si jistý, ale nebyl v původním vydání ještě jeden komiks po tom Bat-Baneovi?

    Shrnuto. Kresba skvělá, příběh má náběh, ale to je asi tak všechno. 3*
  • mearez
    Výblitek od DC
  • mttra
    Nevim..vsechno je to takovy rychly,sesekany..jako jo,neco se tam deje,nova zena v Batmanove zivote se mi zamlouva,i ten syn je zajimava postava do budoucna,ale tady je to proste vsechno splacany rychle do par stranek..nic,co by vytvarelo postupne napeti..bonusovej sesit dobrej akorat v tom,ze vim ,jak se seznamili,jinak taky za me nic moc..tentokrat mi to vic jak 3* proste neda...
  • choze
    choze21.3.2017 12:26Batman a syn
    Průměr na jedno přečtení. Zápletka s nezvedeným synkem měla potenciál, ale to by se nesměla vzít tak hopem, to samé i nápad s třemi batmanovskými duchy nebo krátký odskok do budoucnosti, kdy Batmana nahradil jeho syn, ale zase z toho nevylezlo nic zásadnějšího. Tu a tam příjemně brutální (vraždění prostitutek). Kresba mainstreamový standart.
  • Walome
    Batman a syn je fajn, ačkoli mi přijde divný, jak rychle Batman uvěřil, že je to fakt jeho syn.

    Více v mém DiCKKu: http://www.youtube.com/watch?v=93boG51OAQ0
  • luky.kuky10
    Grant Morrison dal DC jednu z nejoriginálnějších a nejosobitějších postav. Že by byl Batman nějak extra nadšený z toho, že má syna, to se teda říct nedá. Na druhou stranu mi tak nějak připadá, že se s tím smíří celkem rychle, a to mi k hrdinovi který je podezřívavý a jen tak si k tělu někoho nepustí moc nesedí. To ale nemění nic na tom, že se snaží mít situaci pevně v rukách.Celkově vzato má Batman a syn své mouchy ale i světlé stránky, které z něj dělají povedený komiks. Více mých dojmů na: http://www.ctukomiks.cz/2017/03/dc-komiksovy-komplet-batman-syn.html
  • Luigim
    Příběh dobrý a kresba také. Já hodnotím kladně. Ovšem chci pokračování!!!!
  • jh666
    Ne, Batman od Morrisona opravdu není pro mě. RIP mi přišel strašně zmatený, tady to zase ničí naprosto nesympatický Damian. Celé mi to přijde strašně urychlené a všechno. Oceňuji akci, kresbu a bonusový retro sešit byl taky docela fajn. 60 %
  • kaylin
    "DC komiksový komplet" se mi zatím líbí více než "Ultimátní komiksový komplet". Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1374-dc-komiksovy-komplet-4-batman-syn.html
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.2.2017 20:42DC komiksový komplet #004: Batman a syn
    Jako nic moc, kresba pěkná i ten příběh, ale prostě je to otevřené a další část bude bůh ví kdy...příběh není špatnej, ale vedle jiných Batmanů je to prostě průměr, který neposadí na prdel ani neurazí...za mě fajn příběh
  • J.T.honza
    J.T.honza10.4.2014 10:58Batman a syn
    Je to Morisson, takže jsem čekal, že se opět naštvu, ale kupodivu je to vážně dobré! Oba příběhy jsou přehledné, dějově zajímavé a příjemně se čtou. Ten první je ale rozhodně lepší. Kresba se mi taky líbila a jediné, co bych tomu vytknul, je ta textová mezihra uprostřed, která je podle mě úplně zbytečná a jsou to jen taková ta krásná slovíčka na efekt, ale jinak nic nepřináší. Čili totéž, co mi vadilo třeba u Ligy výjimečných. Jinak ale můžu s klidem doporučit.
  • Flash
    Flash mecenáš19.2.2014 20:14Batman a syn
    ...
  • Schramm
    Schramm19.1.2014 14:16Batman a syn
    Batman a syn není taková hrůza jaká se z toho někdy dělá. Potenciál zjevivšího se synátora se imho rozveden v dostatečné míře na to, že se jedná o úvod - a to říkám s vědomím, že mám nejraději, když je Batman sólo, protože všechny ty Nightwingy a Robiny pokládám ta zbytečné postavy. Že bych se nějak zvlášť nechytal a vadilo mi Morrisonovo stavění na událostech z celé batmanovské historie, ten dojem taky nemám. Samozřejmě, netvrdím, že jsem odhalil včechny citace a něco mi neuniklo. Příběh jako takový jsem si užil, zmatený nebo nepřehledný mi nepřišel (srovnejte to s Danielovým Detective Comics 2!), jen zařazení závěrečné Legendy o Batmanovi jsem nepobral.
  • luky.kuky10
    luky.kuky107.8.2013 12:59Batman a syn
    Toto byla moje první kniha s comicsem o Batmanovi, a musím říct že z ní mám smíšené pocity. Děj je velice zmatený a první část knihy mi připadá že je o ničem. Výborný příběh o klaunovi jsem přeskočil, protože mi přetrhl takovou tu nitku mezi příběhem, ale děj se ubíral úplně mimo než bych čekal, žádné vysvětlení událostí jen prostě skok k dalšímu ději Batmanova syna. Tři hvězdičky za krásnou kresbu a příběh o Jokerovi.
  • kaylin
    kaylin21.4.2013 11:50Batman a syn
    Je velmi škoda, že toto vydání neobsahuje nějaký úvod, kde bychom se dověděli něco o předchozích událostech, o světě Batmana. Takhle jsme vrženi rovnou do děje, který nemůžeme komplexně pochopit. Je to škoda, protože tady prostě informace potřebujeme a komiks samotný nám je nepodá. Chybí zde i jakékoli bonusy, což je také škoda, protože komiks by si je zasloužil. Zvláště pak Kubertova kresba a její rozpracování. Je mi jasné, že pokud to nebylo v originálním americkém vydání, nebude to ani v českém, ale ten úvod zde prostě chybí. Komiks by se dostal ke čtenáři mnohem blíž, ten by se navíc dověděl více o batmanovském světě a jeho současném vývoji. Série "Ultimátní komiksový komplet" tohle využívá a myslím, že je to jen ku prospěchu věci. Třeba se o to BB/art někdy v budoucnu také pokusí.
    Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/13-batman-syn-60.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš26.2.2013 17:18Batman a syn
    Není to špatné, i když mám pocit, že Morrison je poněkud přeceňovaný autor. Jeho X-Meny mám rád, ale tam se najdou slabší chvilky. Jeho Superman a JLA mi moc nesedli a na Batmanovi je vidět, že je součástí delšího příběhu, ze kterého máme jenom kousek. Ale má to atmosféru, kresbu na úrovni, takže celkově spokojenost.
  • Josh
    Josh26.12.2012 14:29Batman a syn
    Velká slabota! Dejte si pozor, na první pohled je vše zdánlivě přehledně rozděleno do sedmi kapitol a jedný mezihry. Ve skutečnosti tvoří uzavřený celek jen první čtyři a zbytek je takovej menší mindfuck, nad jehož celkovym smyslem byste si marně lámali hlavu. Ono tam totiž "pár" sešitů schází, proto na sebe události nenavazujou, děj nikde nezačíná ani nekončí a podobně.

    Ale i hlavní linie je jedno velký wtf. Batman se často chová jako idiot a coby Bruce Wayne na tom není o mnoho lépe. Zkrátka pokud mu jeho nejzavilejší nepřítelkyně představí údajného synka a on ho bez mrknutí oka přijme a vezme do jeskyně, tak s nejlepším detektivem na světě něco není v pořádku...

    Kresba je pěkná, ale ničím zajímavá. Rozhodně neurazí, rozhodně nenadchne. Vlastně je stejně prázdná, jako obsah celé knihy, i když se i ona tváří jako něco víc.

    Nekomiksová mezihra Klaun o půlnoci opravňuje (aspoň pro mě) existenci tohoto paskvilu. Poprvý jsem měl z Jokera skutečně strach, naplno jsem si uvědomil, jaký šílenství v sobě nosí. Pociťoval jsem hrůzu a zároveň i lítost nad tou zvrácenou, skoro až prokletou bytostí.

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.11.2012 15:54Batman a syn
    Velmi pěkná kresba plus slibně se rozvíjející příběh... ale ne, nakonec to bylo velmi prapodivné. Zvláštně poskládaná mozaika "příběhu", hodně divný vztah frackovitého Damiana (jedině řezat, řezat, řezat) a Batmana a zmatený konec. Přiznám se, že ten konec jsem moc nepochopil, moc jsem se teda nesnažil, protože mě to nebavilo. Líbivá forma s nic moc obsahem.

    Celkový dojem: 60%
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš10.10.2012 09:52Batman a syn
    V tomto booku jsem zdá se dostal 3 kousky vetší skládačky a proto "Batman a Syn" jako book nefunguje. Celým bookem se prolína mytologie tří falešných Batmanů, smlouvy s dáblem a psychologicky neuspokojivě vykresleným synem Bruce Waynena - Damianem. Začátek prvního sešitu je lehce zmatený, evidentně ukončuje předchozí děj. Následuje setkáni se synkem, kterého Batman přijme jako svého bez jakýkoliv pochybností. Co se s tím paranoidním Batmana děje? Že by stárnul:)? Po jednom seřvání od Bruce se Damian začne chovat jako ochočené zvířátko se srdcem plným nadšení pro konání dobra. To bych blil. Následuje intermezzo ve formě podprůměrné povídky. Nechápu proč? To se jako klukům v améru nechtělo kreslit, tak to vyprdli jako text a nazdar? A následně už jedeme z kopečka, prd-mrd-Bruce se cicma-lalalí a jsem v budoucnosti, kde je zdá se Bruce tuhej a Gordon též. Co to kurva jako je?

    Kresba je těžkej mainstream, ale jak píše Killingjoke, je skvělá. Co mě hodně bavilo je kapitola druhá s bitkou v galerii:).
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš22.9.2012 17:22Batman a syn
    Mám rád Batmana a proto jsem byl rád, že se k nám dostal i tenhle Morrisonův. Batman a syn je dá se říci novým uchopením postavy a jako takový může působit lehce zmateným dojmem. Jsme zde totiž přímo vrženi do děje aniž by byly vysvětleny historické události předcházející tomuto příběhu. Na druhou stranu do života Batmana vstupuje jeho syn Damian, který svou náturou a vlastní existencí tvoří nový milník v životě Temného rytíře. Už nejde jen o boj se zločinem, ale i o snahu vštípit synovi morální zásady a jiné otcovské povinnosti. Batman a syn tedy může působit zbrkle a nepřehledně, ale je to jen začátek skvělé Morrisonovy vize a začátky většinou nikdy nejsou moc jednoduché.

    Spolu s Morrisonem se na český komiksový trh konečně dostává i Andy Kubert, jehož kresba je naprosto skvělá i když značně mainstreamová. Nicméně k danému scénáři pasuje naprosto perfektně. U Batmana mám raději komornější a detektivnější příběhy, přesto ani tato spíše superhrdinská procházka po jeho universu ve výsledku není tak úplně špatná.
  • ikshorm
    ikshorm2.9.2012 19:57Batman a syn
    Nemůžu se zbavit pocitu, že půlka příběhu zprostředka chybí. Je to jak koukat na dvanáctidílný serál, vynechat díly 9-11 a pak hledět na finále.
  • WildBear
    WildBear14.8.2012 14:52Batman a syn
    Mám rád Batmana a svět kolem něj, ale tohle je divné, divné, divné...
  • mart.in
    mart.in mecenáš6.8.2012 23:04Batman a syn
    Klaun o půlnoci spíš překážel (vzal jsem si to, protože jsem chtěl číst comics, žejo:o) a ani moc nebavil, takže pokud to budu číst někdy znova, rozhodně ho vynechám. Tenhle Batman je zase spíš o akci, než o atmosféře, ale proč ne. A jak píše erik, fajn byla pasáž na výstavě.
  • Fry
    Fry admin4.8.2012 09:01Batman a syn
    Dílo Batman a syn řadím mezi méně povedené příběhy, protože příběh "Mezihra - Klaun o půlnoci" je prostě slátanina keců.

    Kapitola první - Sestrojit lepší Batmobil - Příběh se rozehrává, ale v některých částech nevíte pořádně o co jde.
    Kapitola druhá - Dva Man-Batové z Londýna - První boj, první Batmanovy kecy, které nedávají smysl.
    Kapitola třetí - Skvělí chlapi - Nejspíše nejlepší kapitola (spoiler - Batmanův syn Damian přizabije Robina).
    Kapitola čtvrtá - Chybějící otcové - Velká bitva (Už bylo na čase) a první oběti.
    Mezihra - Klaun o půlnoci - Slátanina keců o Gothamu a podobných capinách, jediná kapitola co stála za to byla kapitola tři.
    Kapitola pátá - Tři Batmanovi duchové - V dějové lince jsme se posunuli někde mnohem dál (Původně vyšlo jako 663 číslo - Zajímalo by mě co se stalo v číslech 659 - 662) až k Batmanovým duchům.
    Kapitola šestá - Černá sbírka - Tři duchové jsou mnohem nebezpečnější než Batman.
    Kapitola sedmá - Betlém - Tak tady vážně nevím, je to velký časový posun, v kterém jsem se trochu ztrácel.

    Na závěr to nejhorší - udělení hodnocení. Dlouho jsem přemýšlel jaké hodnocení tomuto svazku udělit, protože jsem byl celkem zklamaný, a proto dám čisté 4* aspoň díky nádhernému českému vydání, které si vždy rád prolistuji.
  • erik
    erik16.7.2012 13:23Batman a syn
    Tak sa k nám dostali Morrison s Kubertom, aby nám ukázali, ako sa tvorí moderná batmanovská mytológia. Batman a syn neohúri nejakým tuhým dejom, kresba je „imidžová“, nuž nájsť päť rozdielov medzi Andym a Jimom Leem je úloha hodná Sizyfa (pritom Kubert vo Wolverine – Origin či sérii 1602 dokázal prísť s pomerne osobitým rukopisom, škoda...). O čo ide? Batman zistí, že má syna a je to pekný kvietok. Koho sa nepokúsi zabiť, toho aspoň dobije, a tak majú Bruce, Alfréd i Tim (alias Robin) o zábavu postarané. Do toho kopa akcie, hlavičkový karambol, nedorobený model bat-mobilu, hromada Man-batov a čosi s Cyprom, nech nežerieme! Autorov musím pochváliť za podarené vtipy, skvelá je kombinácia výstavy komiksových obrazov, ktorá svojimi bublinami dopĺňa dianie, nemenej príjemná je úvaha na tému – komiks je na mňa príliš intelektuálny, a tak by sa dalo pokračovať, ale nechcem vyzradiť úplne všetko.

    Knihu rozdeľuje na dve časti poviedka Klaun o polnoci, ktorá je veľmi dobre (deliricky) napísaná a má okolo seba pomerne pútavé ilustrácie nejakého Johna Van Fleeta. Pre mňa najlepšia časť „komiksu“.

    Druhá časť knihy využíva Vianočnú koledu, ale čítať sa to dá, Morrison neváha Batmana v mene príbehu doslova zadupať do zeme. Záverečná story z alternatívnej budúcnosti, ktorá ukazuje jeho syna Damiana ako dospelého Batmana, má tiež niečo do seba (musel som podvádzať), a tak celkovo môžem knihu odporučiť tým, čo majú radi Batmana v roli superhrdinu a nie detektíva.
177899344
Četl/a (100)
Alikkk, Babany, bboorreekk, Benny, ben_bella, binnmode, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, dbar, Deckard, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, Fry, Giskard, hellblazer, HellWeber, Hugin, hypermlok, Jabba, James, japes, jh666, Johny87, JohnyG, Joker189, karl173, kaylin, Kil-Khal, Killingjoke, Komiksum, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Librarian, Light, LookAss, Loxin, Lukasitch, luky.kuky10, marek zigmund stanko, mart.in, mindstormjak, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, MP, mywiel, namdnas, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, Petrisko911 , Pietro26, punisher, puolpm, raenius, rafannn1, regressiv, RudyRod, Schramm, seneke, Sharick, Sir_Pete, sleepless, Spacecore, Spike, Strokes, Symbi, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Thurin, Tiba, Tommar, trudoš, Ukko, utresyby, Velkej šéf, VskPrzk, vteco, VvV, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(219)
2scha, 665+1, adam.ra, Andresito, antiimini, Anton Whatever, ArmadOon, asgardpepa, AxusNalim, Azalin, Azbest, Babany, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Buchtic, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Chaolinek, Charlie1203, ComicBookGuy, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Darth Raelchi, davidrynes, DAxik, dbar, discovery, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, FatMonster, fel68, felis, Final, firesnake, flashpoint, Fréza, Fry, fujsant, Garp, Ghostt, goodspeed, grinder, halamastepan, Hamichal, Hebled, hellblazer, HellWeber, herrman, holubdema, Houbař, Ho_Reese, Hugin, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, IV, J.T.honza, Jabba, Jak, James, jerry67, jh666, JohnStar, Johny87, Joker189, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, kendor007, keNNoslaw, KINIMODUS, Komiksum, krvinka56, kubanec13, kucik, lacoste, Librarian, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, Majinek, Mankin, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Matejrychly89, Maty48, Maxianimal, MB, mcezik, merhyx, mikado, MIKER65, MikeZ, Mikro, Milo_Harwey, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, mirror, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, MultiScorey, NecRoman, Neuro, Nightmare, noMster, Norri, nx, Odal , Olesh, Olisek, pacient, Pandos11, pavel, pdfak, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Pietro26, podzimator, Poseidon1978, Premek, punisher, puolpm, Quentin, radiohead99, Radkos, raenius, rafannn1, Raikou, razielus, Ricarderon, Rocksteady147, RodRoder, Roiser, RudyRod, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, Scorey, seneke, Sharick, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, Staník, stanleystar, Strokes, Symbi, tacmud, terrordemon, The Genius, TheDoctor, Thurin, Tiba, Till, TIM.biker, Toe, tomastrejbal, Tommar, TommyBOYER, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, utresyby, valeriewilderness, valon, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, vteco, VvV, Wakker, Wiruss, xai, xintax, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
Azik2586, barthez, Braindead, Corvus, CoupeC, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, Hauzina, Miriyak, Murphy722, RaptoR, sadoman, Tabasco, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (3)
Clarkos, Corvus, Hauzina
Nabízí (5)
firesnake, Grynca, kaylin, MB, vteco