Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Talia, dcera Batmanova dávného protivníka Ra´s al Ghula, se kterou kdysi Batman strávil jednu noc, mu představí svého syna Damiana a tvrdí mu, že je otcem.

Talia chce, aby si nyní Batman vzal chlapce k sobě a vychoval ho. Batman souhlasí, netuší ale, k čemu se zavázal. Chlapec, jenž dosud vyrůstal v brutálním prostředí Ligy asasínů, si dělá, co chce. Svou agresi obrací nejen vůči svému otci, ale i vůči Timu Drakeovi, nedávno adoptovanému dědici Bruce Waynea a Alfrédovi, Wayneovu věrnému komorníkovi.

Je Damian skutečně jen nevychovaný kluk, který se chce vyrovnat svému otci nebo je za vším tajný Taliin plán jak definitivně zlikvidovat Batmana?

Obsahuje sešity série Batman #655-658 (červenec 2006 - listopad 2006), #663-666 (únor 2007 - červenec 2007)

Scénář
Grant Morrison
Art
Andy Kubert, John Van Fleet
Ink
Jesse Delperdang, Andy Kubert, John Van Fleet
Barvy
Guy Major, Dave Stewart, John Van Fleet
Obálka
Andy Kubert
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-139-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
788 g
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Batman and Son (DC Comics, 2008)
  • faster86
    faster8612.2.2022 11:30Batman a syn
    Dobrý začátek Morrisonovia runu, vzbudil moji zvědavost na další. Damien je suprově napsaný. Druhá část s fake batmanama je taky dobrá. Spousta easter eggů, které když najdete jsou ok, pokud je nenajdete nic se neděje.
  • louza
    louza3.3.2020 11:18Batman a syn
    Batman má problémy. Je konfrontován s realitou, že má syna a není to zrovna vymodlené dítě. Do toho začíná po Gothamu pobíhat parta takybatmanů, kteří ho terrorizují. První půlka knihy je na Morrisona poměrně přímočará a její síla není jak už to u něj bývá mezi řádky, ale jde o prosté rozestavení figurek na šachovnici. V druhé půlce se ale věci začínají maličko komplikovat a teprve závěrečné tak trochu what if ďábelské číslo 666 ukazuje kam vlastně celou dobu autor mířil. Skvělá práce. Jen je škoda, že se nakonec řada musí resetovat zpátky do zajeté lajny. Grant zabil mouchy jednou ranou. Dobrá kniha pro konzumní čtenáře, která na pozadí nabízí i konotace pro náročnější. Andy samozřejmě kresebně vládne. Je to Kubert.
  • trudoš
    trudoš editor6.2.2020 06:56Batman a syn
    V rámci velkého očekávání stran jména Granta Morrisona nakonec pasivně agresivní zklamání. Hlavní příběh sice zachraňuje kresba Andyho Kuberta, ovšem scénář je tvořen čistě pro ty jedince, kteří se v řadě už nějaký čas pohybují. Ona je zápletka v jádru jednoduchá, jenže autor ji nechává prostoupit notnou dávkou mystiky, což z ní v některých momentech dělá rébus pro pokročilé. No, a když pak člověk dojde k polootevřenému závěru a pochopí, že běh není na sto metrů, ale minimálně na osm tisíc, není se čemu divit, že se to podepíše na jeho finálním podráždění. To podtrhuje i povídka Klaun o půlnoci o nové Jokerově mánii, která si však víc hraje se slovy, než že by něco smysluplně vyprávěla. Láska versus šílenství - proč ne, jen mi přijde tohle téma u pana J a doktorky Quinzelové drobet obehrané. Ale abych neházel všechna rajčata na hlavu Morrisonovu; kdyby nakladatel nabídl stručný úvod, jenž by mi umožnil se v aktuálním dění orientovat, pravděpodobně bych celek vnímal výrazně pozitivněji.
  • Netorack
    Netorack1.12.2019 21:48Batman a syn
    Já se musím přidat k tomu, co píší ostatní. Celá ta publikace je zmatená jak lesní včela, a mě je vcelku jedno, v jakých sešitech to vyšlo, co vyšlo mezi tím, co mám mít načteno, abych to pochopil a podobně, já si chtěl přečíst book a ten prostě skáče sem a tam a dost věcí mi unikalo. Ani ten ucelený příběh v první polovině nebyl moc konzistentní a uvěřitelný. Jestli si tvůrci myslí, že vzpurné dítě (a zvlášť dítě vzpurné takhle echt a programově) změní své chování, když se na něj jednou zařve, tak jim můžu prozradit, že to není pravda :) Na závěr snad jen tolik, že když je nejsilnější částí komiksové knihy vložená povídka, stala se asi někde chyba.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.1.2019 21:44Batman a syn
    Těžko říct co vlastně si mám o tomto komiksu myslet. Obsahuje to momenty, které když si vypíšete na papír, tak si řeknete " sakra, to musí být pecka ". Jenže Morrison na všechno jde tak divně, že ani jedno z toho nedopadne tak jak jste doufali. Dost zde chybí přirozený a reálný vývoj postav. Každý příběh má své dobré ale i špatné stránky. Nejlepší je možná nakonec příběh textový, který ale zase naruší tempo čtení. Narozdíl od ostatních měl ale svůj nápad nenarušený postavy se v něm chovali nejpřirozeněji. Byl bych ale raději za obrazovou formu. Jako celek příběhy působí nahodile a jakoby byli veškeré nápady prošité horkou jehlou. Přitom komiks má i dobré momenty a čte se to hezky svižně, až na textový příběh. Jenže vždy když komiks nabere sílu, tak s ním Morrison opět zatřese. S čím jsem neměl naopak žádný problém je kresba. Ta je povedená a jedná se o dobře provedený mainstream. Nemůžu za víc než 60%
  • Komiksum
    Komiksum6.1.2019 02:53Batman a syn
    Samozřejmě, že můžeme namítat kolik tam je chyb atd. Nelze tomuto komiksu upřít fakt, že se Grantovi povedl. Líbí se mi dualita Bruce a Damiana i Damiana a Tima. Kresba pěkná. Celkově jde o dobré čtení s fajn příběhem.
  • JohnyG
    JohnyG22.8.2018 12:55Batman a syn
    První 4 navazující sešity s man-baty byly veskrze průměrné. Potenciál Batmanova syna nebyl využitý tak, jak mohl. Velká zkratkovitost bez realističnosti. Nesouvisející 5. a 6. sešit byl ale dobrý, příběhově i barvami mi k Batmanovi opravdu sedl. Proč ale do prostřed komiksu dávali novelu? Zvláštní. Zajímavý je sešit s Damianem, který otcův odkaz v budoucnu převzal a stal se sám Batmanem. Kresba je fajn, příběh většinou průměr, návaznosti v booku kostrbaté. Ve výsledku je to rozporuplný kousek, bez jehož přečtení se asi člověk obejde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2017 13:48Batman a syn
    Drsné, temné a přitom epické. Krásný příběh o Batmanovi, který vlastně ani není tak o něm, ale o jakémsi původu násilí v Gothamu (nějaké ZLO tam číhající), na které Batman připravuje svého syna Damiana. Netypický Batman s netypickou příběhovou linií. Krátký příběh z pohledu Jokera ve 3D kresbě je nádherný a správně úchylný. I když vyšlo DC UKK, tak tuhle edici nevyhodím. Je krásná a čtivá. Morrison na vrcholu.
  • choze
    choze21.3.2017 12:26Batman a syn
    Průměr na jedno přečtení. Zápletka s nezvedeným synkem měla potenciál, ale to by se nesměla vzít tak hopem, to samé i nápad s třemi batmanovskými duchy nebo krátký odskok do budoucnosti, kdy Batmana nahradil jeho syn, ale zase z toho nevylezlo nic zásadnějšího. Tu a tam příjemně brutální (vraždění prostitutek). Kresba mainstreamový standart.
  • J.T.honza
    J.T.honza10.4.2014 10:58Batman a syn
    Je to Morisson, takže jsem čekal, že se opět naštvu, ale kupodivu je to vážně dobré! Oba příběhy jsou přehledné, dějově zajímavé a příjemně se čtou. Ten první je ale rozhodně lepší. Kresba se mi taky líbila a jediné, co bych tomu vytknul, je ta textová mezihra uprostřed, která je podle mě úplně zbytečná a jsou to jen taková ta krásná slovíčka na efekt, ale jinak nic nepřináší. Čili totéž, co mi vadilo třeba u Ligy výjimečných. Jinak ale můžu s klidem doporučit.
  • Flash
    Flash mecenáš19.2.2014 20:14Batman a syn
    ...
  • Schramm
    Schramm19.1.2014 14:16Batman a syn
    Batman a syn není taková hrůza jaká se z toho někdy dělá. Potenciál zjevivšího se synátora se imho rozveden v dostatečné míře na to, že se jedná o úvod - a to říkám s vědomím, že mám nejraději, když je Batman sólo, protože všechny ty Nightwingy a Robiny pokládám ta zbytečné postavy. Že bych se nějak zvlášť nechytal a vadilo mi Morrisonovo stavění na událostech z celé batmanovské historie, ten dojem taky nemám. Samozřejmě, netvrdím, že jsem odhalil včechny citace a něco mi neuniklo. Příběh jako takový jsem si užil, zmatený nebo nepřehledný mi nepřišel (srovnejte to s Danielovým Detective Comics 2!), jen zařazení závěrečné Legendy o Batmanovi jsem nepobral.
  • luky.kuky10
    luky.kuky107.8.2013 12:59Batman a syn
    Toto byla moje první kniha s comicsem o Batmanovi, a musím říct že z ní mám smíšené pocity. Děj je velice zmatený a první část knihy mi připadá že je o ničem. Výborný příběh o klaunovi jsem přeskočil, protože mi přetrhl takovou tu nitku mezi příběhem, ale děj se ubíral úplně mimo než bych čekal, žádné vysvětlení událostí jen prostě skok k dalšímu ději Batmanova syna. Tři hvězdičky za krásnou kresbu a příběh o Jokerovi.
  • kaylin
    kaylin21.4.2013 11:50Batman a syn
    Je velmi škoda, že toto vydání neobsahuje nějaký úvod, kde bychom se dověděli něco o předchozích událostech, o světě Batmana. Takhle jsme vrženi rovnou do děje, který nemůžeme komplexně pochopit. Je to škoda, protože tady prostě informace potřebujeme a komiks samotný nám je nepodá. Chybí zde i jakékoli bonusy, což je také škoda, protože komiks by si je zasloužil. Zvláště pak Kubertova kresba a její rozpracování. Je mi jasné, že pokud to nebylo v originálním americkém vydání, nebude to ani v českém, ale ten úvod zde prostě chybí. Komiks by se dostal ke čtenáři mnohem blíž, ten by se navíc dověděl více o batmanovském světě a jeho současném vývoji. Série "Ultimátní komiksový komplet" tohle využívá a myslím, že je to jen ku prospěchu věci. Třeba se o to BB/art někdy v budoucnu také pokusí.
    Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/13-batman-syn-60.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš26.2.2013 17:18Batman a syn
    Není to špatné, i když mám pocit, že Morrison je poněkud přeceňovaný autor. Jeho X-Meny mám rád, ale tam se najdou slabší chvilky. Jeho Superman a JLA mi moc nesedli a na Batmanovi je vidět, že je součástí delšího příběhu, ze kterého máme jenom kousek. Ale má to atmosféru, kresbu na úrovni, takže celkově spokojenost.
  • Josh
    Josh26.12.2012 14:29Batman a syn
    Velká slabota! Dejte si pozor, na první pohled je vše zdánlivě přehledně rozděleno do sedmi kapitol a jedný mezihry. Ve skutečnosti tvoří uzavřený celek jen první čtyři a zbytek je takovej menší mindfuck, nad jehož celkovym smyslem byste si marně lámali hlavu. Ono tam totiž "pár" sešitů schází, proto na sebe události nenavazujou, děj nikde nezačíná ani nekončí a podobně.

    Ale i hlavní linie je jedno velký wtf. Batman se často chová jako idiot a coby Bruce Wayne na tom není o mnoho lépe. Zkrátka pokud mu jeho nejzavilejší nepřítelkyně představí údajného synka a on ho bez mrknutí oka přijme a vezme do jeskyně, tak s nejlepším detektivem na světě něco není v pořádku...

    Kresba je pěkná, ale ničím zajímavá. Rozhodně neurazí, rozhodně nenadchne. Vlastně je stejně prázdná, jako obsah celé knihy, i když se i ona tváří jako něco víc.

    Nekomiksová mezihra Klaun o půlnoci opravňuje (aspoň pro mě) existenci tohoto paskvilu. Poprvý jsem měl z Jokera skutečně strach, naplno jsem si uvědomil, jaký šílenství v sobě nosí. Pociťoval jsem hrůzu a zároveň i lítost nad tou zvrácenou, skoro až prokletou bytostí.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.11.2012 15:54Batman a syn
    Velmi pěkná kresba plus slibně se rozvíjející příběh... ale ne, nakonec to bylo velmi prapodivné. Zvláštně poskládaná mozaika "příběhu", hodně divný vztah frackovitého Damiana (jedině řezat, řezat, řezat) a Batmana a zmatený konec. Přiznám se, že ten konec jsem moc nepochopil, moc jsem se teda nesnažil, protože mě to nebavilo. Líbivá forma s nic moc obsahem.

    Celkový dojem: 60%
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš10.10.2012 09:52Batman a syn
    V tomto booku jsem zdá se dostal 3 kousky vetší skládačky a proto "Batman a Syn" jako book nefunguje. Celým bookem se prolína mytologie tří falešných Batmanů, smlouvy s dáblem a psychologicky neuspokojivě vykresleným synem Bruce Waynena - Damianem. Začátek prvního sešitu je lehce zmatený, evidentně ukončuje předchozí děj. Následuje setkáni se synkem, kterého Batman přijme jako svého bez jakýkoliv pochybností. Co se s tím paranoidním Batmana děje? Že by stárnul:)? Po jednom seřvání od Bruce se Damian začne chovat jako ochočené zvířátko se srdcem plným nadšení pro konání dobra. To bych blil. Následuje intermezzo ve formě podprůměrné povídky. Nechápu proč? To se jako klukům v améru nechtělo kreslit, tak to vyprdli jako text a nazdar? A následně už jedeme z kopečka, prd-mrd-Bruce se cicma-lalalí a jsem v budoucnosti, kde je zdá se Bruce tuhej a Gordon též. Co to kurva jako je?

    Kresba je těžkej mainstream, ale jak píše Killingjoke, je skvělá. Co mě hodně bavilo je kapitola druhá s bitkou v galerii:).
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš22.9.2012 17:22Batman a syn
    Mám rád Batmana a proto jsem byl rád, že se k nám dostal i tenhle Morrisonův. Batman a syn je dá se říci novým uchopením postavy a jako takový může působit lehce zmateným dojmem. Jsme zde totiž přímo vrženi do děje aniž by byly vysvětleny historické události předcházející tomuto příběhu. Na druhou stranu do života Batmana vstupuje jeho syn Damian, který svou náturou a vlastní existencí tvoří nový milník v životě Temného rytíře. Už nejde jen o boj se zločinem, ale i o snahu vštípit synovi morální zásady a jiné otcovské povinnosti. Batman a syn tedy může působit zbrkle a nepřehledně, ale je to jen začátek skvělé Morrisonovy vize a začátky většinou nikdy nejsou moc jednoduché.

    Spolu s Morrisonem se na český komiksový trh konečně dostává i Andy Kubert, jehož kresba je naprosto skvělá i když značně mainstreamová. Nicméně k danému scénáři pasuje naprosto perfektně. U Batmana mám raději komornější a detektivnější příběhy, přesto ani tato spíše superhrdinská procházka po jeho universu ve výsledku není tak úplně špatná.
  • ikshorm
    ikshorm2.9.2012 19:57Batman a syn
    Nemůžu se zbavit pocitu, že půlka příběhu zprostředka chybí. Je to jak koukat na dvanáctidílný serál, vynechat díly 9-11 a pak hledět na finále.
  • WildBear
    WildBear14.8.2012 14:52Batman a syn
    Mám rád Batmana a svět kolem něj, ale tohle je divné, divné, divné...
  • mart.in
    mart.in mecenáš6.8.2012 23:04Batman a syn
    Klaun o půlnoci spíš překážel (vzal jsem si to, protože jsem chtěl číst comics, žejo:o) a ani moc nebavil, takže pokud to budu číst někdy znova, rozhodně ho vynechám. Tenhle Batman je zase spíš o akci, než o atmosféře, ale proč ne. A jak píše erik, fajn byla pasáž na výstavě.
  • Fry
    Fry admin4.8.2012 09:01Batman a syn
    Dílo Batman a syn řadím mezi méně povedené příběhy, protože příběh "Mezihra - Klaun o půlnoci" je prostě slátanina keců.

    Kapitola první - Sestrojit lepší Batmobil - Příběh se rozehrává, ale v některých částech nevíte pořádně o co jde.
    Kapitola druhá - Dva Man-Batové z Londýna - První boj, první Batmanovy kecy, které nedávají smysl.
    Kapitola třetí - Skvělí chlapi - Nejspíše nejlepší kapitola (spoiler - Batmanův syn Damian přizabije Robina).
    Kapitola čtvrtá - Chybějící otcové - Velká bitva (Už bylo na čase) a první oběti.
    Mezihra - Klaun o půlnoci - Slátanina keců o Gothamu a podobných capinách, jediná kapitola co stála za to byla kapitola tři.
    Kapitola pátá - Tři Batmanovi duchové - V dějové lince jsme se posunuli někde mnohem dál až k Batmanovým duchům.
    Kapitola šestá - Černá sbírka - Tři duchové jsou mnohem nebezpečnější než Batman.
    Kapitola sedmá - Betlém - Tak tady vážně nevím, je to velký časový posun, v kterém jsem se trochu ztrácel.

    Na závěr to nejhorší - udělení hodnocení. Dlouho jsem přemýšlel jaké hodnocení tomuto svazku udělit, protože jsem byl celkem zklamaný, a proto dám čisté 4* aspoň díky nádhernému českému vydání, které si vždy rád prolistuji.
  • erik
    erik16.7.2012 13:23Batman a syn
    Tak sa k nám dostali Morrison s Kubertom, aby nám ukázali, ako sa tvorí moderná batmanovská mytológia. Batman a syn neohúri nejakým tuhým dejom, kresba je „imidžová“, nuž nájsť päť rozdielov medzi Andym a Jimom Leem je úloha hodná Sizyfa (pritom Kubert vo Wolverine – Origin či sérii 1602 dokázal prísť s pomerne osobitým rukopisom, škoda...). O čo ide? Batman zistí, že má syna a je to pekný kvietok. Koho sa nepokúsi zabiť, toho aspoň dobije, a tak majú Bruce, Alfréd i Tim (alias Robin) o zábavu postarané. Do toho kopa akcie, hlavičkový karambol, nedorobený model bat-mobilu, hromada Man-batov a čosi s Cyprom, nech nežerieme! Autorov musím pochváliť za podarené vtipy, skvelá je kombinácia výstavy komiksových obrazov, ktorá svojimi bublinami dopĺňa dianie, nemenej príjemná je úvaha na tému – komiks je na mňa príliš intelektuálny, a tak by sa dalo pokračovať, ale nechcem vyzradiť úplne všetko.

    Knihu rozdeľuje na dve časti poviedka Klaun o polnoci, ktorá je veľmi dobre (deliricky) napísaná a má okolo seba pomerne pútavé ilustrácie nejakého Johna Van Fleeta. Pre mňa najlepšia časť „komiksu“.

    Druhá časť knihy využíva Vianočnú koledu, ale čítať sa to dá, Morrison neváha Batmana v mene príbehu doslova zadupať do zeme. Záverečná story z alternatívnej budúcnosti, ktorá ukazuje jeho syna Damiana ako dospelého Batmana, má tiež niečo do seba (musel som podvádzať), a tak celkovo môžem knihu odporučiť tým, čo majú radi Batmana v roli superhrdinu a nie detektíva.
92946262
Četl/a (110)
2scha, Alfred, Alikkk, Babany, bboorreekk, Benny, ben_bella, binnmode, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, Cinema Ranger, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, dbar, Deckard, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, Fry, Georgíno J., gezic, Giskard, hellblazer, HellWeber, Hugin, hypermlok, Jabba, James, japes, jh666, Johny87, JohnyG, Joker189, karl173, kaylin, Kil-Khal, Killingjoke, Komiksum, kuzz, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Librarian, Light, LookAss, Loxin, Lukasitch, luky.kuky10, marek zigmund stanko, mart.in, me, mindstormjak, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, MP, mywiel, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, Petrisko911 , Petrkoll, Pietro26, punisher, puolpm, raenius, rafannn1, regressiv, RudyRod, Schramm, seneke, Sharick, Sir_Pete, Spacecore, Spike, Symbi, t0mas, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Thurin, Tiba, Tommar, Tomski, trudoš, Ukko, utresyby, Velkej šéf, VskPrzk, vteco, VvV, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(228)
2scha, 665+1, adam.ra, Alfred, Andresito, antiimini, Anton Whatever, ArmadOon, asgardpepa, Azalin, Azbest, Babany, bboorreekk, BeeSee, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Buchtic, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Chaolinek, Charlie1203, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, davidrynes, DAxik, dbar, deadpool, discovery, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, Final, firesnake, flashpoint, Fréza, Fry, fujsant, Garp, Georgíno J., Ghostt, goodspeed, grinder, halamastepan, Hamichal, Hebled, hellblazer, HellWeber, herrman, holubdema, Houbař, Ho_Reese, Hugin, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Indy, invape, IV, J.T.honza, Jabba, Jak, James, jerry67, jh666, jjjirik, JohnStar, Johny87, Joker189, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, kendor007, keNNoslaw, KINIMODUS, Komiksum, krvinka56, kubanec13, kucik, lacoste, Librarian, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, Majinek, Mankin, maravenger, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Matejrychly89, Maty48, Maxianimal, MB, mcezik, me, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, MikeZ, Mikro, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, mirror, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, MultiScorey, NecRoman, Neuro, Nightmare, noMster, Norri, nx, Odal , Olesh, Olisek, Onkel 1928, pacient, Pandos11, pavel, pdfak, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Petrkoll, Pietro26, podzimator, Poseidon1978, Premek, punisher, puolpm, Quentin, radiohead99, Radkos, raenius, rafannn1, Raikou, razielus, Ricarderon, Rocksteady147, RodRoder, Roiser, RudyRod, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, Scorey, seneke, Sharick, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Staník, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, tacmud, terrordemon, The Genius, TheDoctor, Thurin, Tiba, Till, TIM.biker, Toe, tomastrejbal, Tommar, TommyBOYER, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, utresyby, valeriewilderness, valon, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, vteco, VvV, Wakker, Wiruss, xai, xintax, yogi, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
Azik2586, barthez, Braindead, Corvus, CoupeC, DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, Hauzina, Miriyak, Murphy722, RaptoR, sadoman, Tabasco, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (3)
Clarkos, Corvus, Hauzina
Nabízí (7)
antiimini, firesnake, Grynca, karl173, MB, nx, vteco