Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Bizarní a vtipná dobrodružství oškubaného kuřete a těžkopádnějšího medvídka ve výborném překladu Sylvie Moravcové! Nenechte se zmýlit, toto není komiks pro děti! Pitoreskní putování těchto dvou postaviček v nevlídném a surreálném světě.

Původně vyšlo u kultovních amerických Fantagraphics Books.

Scénář
Ted Stearn
Art
Ted Stearn
Obálka
Ted Stearn
Překlad
Sylvie Moravcová
Redakce
Michal Jareš
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-903599-3-2 (Al dente)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
305 g
Stran
112
Cena
259 Kč
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.4.2019 09:33Fuzz a Pluck
    No, nebavilo od začátku. Chvilku mě zaujala pasáž s halucinacemi u meditující opice, ale asi to bylo tím co jsem zhulil těsně před tím. Od nikud nikam, jak to vypadalo poutavě a zajímavě po vydání, tak to nenaplnilo žádné očekávání. Škoda.
  • kaylin
    kaylin27.3.2014 08:56Fuzz a Pluck
    Ted Stearn nevytvořil úplně špatné postavy, ani špatné příběhy, které v sobě mají myšlenku, mají v sobě nápady, ale všechno je tak nějak umírněné, poklidné. Jsou zde jen určité náznaky, jako kdyby se Ted bál zajít trochu dál. Myslím, že tohle je docela škoda. Kdyby se pokusil příběhy trochu okořenit, asi by to bylo zajímavější. Takhle z toho vychází jen celkem průměrný komiks, který vytváří zvláštní situace. Proto dávám nakonec o trochu vyšší hodnocení než jen průměrné. Výrazy obou postav na obálce vyjadřují podobné emoce, jaké bude mít, když komiks dočtete - nejistota a trochu možná i naštvání. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/557-fuzz-pluck-60.html
  • Lobok257
    Lobok25719.11.2013 09:58Fuzz a Pluck
    příjemně "úchylné"

  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.1.2013 18:31Fuzz a Pluck
    Není to zas takový průser, byť o víc než zábavnou a solidně načrtnutou jednohubku s decentní mírou bizáru se nejedná. Já se příjemně pobavil, nicméně obří kameny jménem "dosavadní výtečné releasy Al dente" a "nabízející se srovnání s Maxem Anderssonem" to táhnou trochu ke dnu.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš13.9.2012 17:14Fuzz a Pluck
    Plyšový medvěd Fuzz a oškubaný kohout Pluck, kteří se kdysi potkali v popelářském voze při odvozu na skládku, hledají práci a prožívají neuvěřitelný příběh plný z prstu vycucaných absurdit. Křovinové monstrum. Plyšový medvěd jako objekt sexuální touhy. Sádlové sendviče. Anorektická nestvůra vyzbrojená obří karotkou. Je to kokotina. Což by ještě samo o sobě nemuselo být ke škodě, je to ale nezábavná kokotina. Autor na sebe vrství jednu halucinogenní anomálii za druhou a bezděčně tak "posouvá" děj někam do ztracena. Za zmínku stojí snad jen závěrečná jednopanelová hříčka se Cervantesovým donem Quijotem, zde byl zaznamenán jistý pokus o pobavení čtenáře, aniž by se mu nad hlavou zjevoval obláček s textem 'WTF'.
    Kresba je oproti tomu velice příjemná a nápaditá. Jednoduchý design hlavních postaviček se mi líbí (koukal jsem na Stearnův web a mám zálusk na triko s Fuzzem a Pluckem). Postrádá to však ten pevný scénář, myšlenku nebo vtip. S humorem je to vždy ošemetné, co se nelíbí jednomu, druhý zbožňuje. Třeba Anderssonův Pixy je pro mě ničivá exploze fantastických nápadů. Ted Stearn je zkrátka suchar.
    Když v tiráži vidím noticku "Limitovaný náklad 500 kusů", říkám si, jestli to není moc. Nevím, jaké má nakladatelství aldente možnosti ve výběru comixů, ale v americkém Fantagraphics Books se dají najít perly, kterým by čeština slušela víc než téhle nevýrazné novince neznámého autora. Držel bych se osvědčeného konceptu ostatních tuzemských vydavatelů a dával spíše přednost časem, kritikou a čtenáři ověřeným záležitostem (Clowes, Crumb, Bagge, Hernandez,... za Burnse dík).
    Kniha má moc hezkou a přitažlivou obálku. Objevil jsem to v dětském oddělení mezi Peanuts a Asterixem, předpokládám tedy, že děti z toho budou nadšeny (což už se nedá říct o jejich rodičích).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.7.2012 23:15Fuzz a Pluck
    Rád používám v hodnocení slova jako absurdní, obskurní, bizarní... tohle je ale jenom a prostě divné. Nerozumím poselství, cílu, smyslu, významu, marně pátrám, zdali tam něco jmenovaného v něčem, co se tváří jako příběh, vůbec je. Jaká je cílová skupina? Přesto se to čte lehce a na jeden zátah. Skrze zeď zvláštnosti a podivnosti prosvítají i vtipné momenty, nejen proto nepovažuji četbu této knížky za ztrátu času. Ale nezachápal jsem.

    Celkový dojem: 50%
  • MindReader
    MindReader29.6.2012 10:00Fuzz a Pluck
    Asi zatím nejslabší comics od Al Dente, na druhou stranu se to ale čte dobře a je to docela zábavné. Pro fanoušky ne úplně standartních comicsů je to fajn oddechovka.
  • mart.in
    mart.in mecenáš28.6.2012 22:58Fuzz a Pluck
    Tohle je fakt o ničem, nebo mi něco totálně uniklo... možná tak jeden dva lehce úsměvné momenty, a to je sakra málo.
  • yojimbo
    yojimbo15.6.2012 16:20Fuzz a Pluck
    Když se vám do rukou dostane něco, co graficky připomíná Pixy od Maxe Anderssona, tak očekáváte nekorektní humor, imaginaci na tripu, divoce ztřeštěné vyprávění s přesahem, prostě všechno, co Fuzz a Pluck postrádají. Srovnávání s mojí srdcovkou sice může být nefér, ale Fuzz a Pluck je pro mě zkrátka velkým zklamáním. Těšil jsem se na ujetý humorný příběh, dostalo se mi jen pokusu o vtip (případně pokusu o společenskou satiru - záleží na soudnosti autora), kde jen pár momentů přinutí čtenáře ke shovívavému úsměvu. Výsledkem je něco, co by si měl člověk dělat pro radost a pobavení pár nejbližších přátel, nikoliv to vydávat v nákladu přesahujícím 10 kusů. Tohle zkrátka není žádná perla nezávislé komiksové scény, jak se nás snad někteří snaží přesvědčit.
15135