Magazín pro všechny fanoušky pavoučího muže - Spider-Mana.

Comicsové příběhy:
Akce v pavučině: Legie zla (str. 3 až str. 9)
Pavoučí složka: Původ Spider-Mana (str. 14)
Přicházejí zločinci: Dýňové bomby (str. 22)

Ostatni rubriky:
Podivný svět: Záhadný svět Madame Web (str. 10 až str. 11)
Hledání v pavučině: Superzločinci v protiútoku! (str. 12 až str. 13)
Pavoučí složka: Spider-Man - Důvěrné informace o Webslingerovi (str. 15)
Umělecká škola: Spideyho hodina umění (str. 16 až str. 17)
Karty moci: Střetnutí karet moci! (str. 18 až str. 19)
Zóna hlavolamů: Pavučina zmatků! (str. 20 až str. 21)
Odpovědi na hádanky + anotace na příští číslo 2 (str. 23)
Kdo leze po stěnách: kresba "Spider-Man" (str. 24)

Prvních pět čísel časopisu vyšlo původně již v roce 2011, pouze ale jako testovací vzorek ve východočeských Pardubicích. Cena testovacích výtisků byla shodně 79 Kč. Obsah i podoba časopisu zůstala zachována, liší se jen v informacích, uváděných v pravé horní části obálky (testovací výtisky neměly v těchto místech vyznačenu cenu a webové stránky nakladatelství Marvel).

Časopis je vyroben na základě licence Marvel Characters, LLC. Samotný comics je na 9-ti stranách.
Příloha: Balíček sběratelských karet superhrdinů a superzločinců ("Karty moci").
Periodicita: Jednou za dva týdny.


Scénář
Glenn Dakin
Art
John Ross, Ant Williams
Barvy
Alan Craddock
Žánry
akční, magazín, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2042-4574 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
220 x 275 mm
Tisk
barevný
Stran
24
Cena
39 Kč
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš21.3.2020 15:20Spider-Man: Hrdinové a zločinci - kolekce #01
    Vezmu to z gruntu u prvního dílu. Hosi, hodnotit tohle v rámci komiksu, tak ok... 1*. Hodnotit tohle jako malej kluk, co má rád Spidermana ... 5*. Takže vzhledem k tomu, komu je komiksová řada určena, je to na 3* na pohodu. ;)
    Časopisy číslo 1-20 mají stejný koncept, který je zde v popisu komiksu opravdu výborné zpracovaný. :) Každé číslo má pár stran na hlavní komiks, kde vystupují různí zaporaci/spolubojovníci spideyho. V čísle 1-10 je hlavní zápletka ohledně green goblina, která čísla pojí, vystupuje i zde i sinister six, téměř po celou dobu, mimo jiné samozřejmě. Čísla 11-20 mají krátké příběhy (7str) zakončené a pouze jeden se vrací k hlavní lince z čísla 1-10. ;) Příběhy jsou jednoduché, zkratkovité, pitomoucke - cca pro děti od 4 do 7 let? Kresba je jak v malování z winů za použití někdy osvětlení postav třeba, jednoduchá, takže koresponduje s příběhem. Pouze čísla 12 a 13 mají kreslíře, co tomu trochu přidali - scénář mi paradoxně přijde o to horší. Pro fajnšmejkry čísla 17 a 20 kreslil John Mcrea a neodpustil si nějaký Easter eggy (viz moje komenty u daných čísel)

    Každý číslo má v úvodu obsah, komiks 7 str, "podivný svět" - kuriozity ze světa, nesouvisející se spidermanem ( ale je o nich třeba zmínka v komiksu), 2strana hledání něčeho (jako Alda, ale primitivní), pavouk složka - 2strana složená z 1str komiks původu hrdiny + 2.strana obrázek s popisem hrdiny, umění - učí děti kreslit (2-4 str, v prvních číslech se vrací k pravidlum karetní hry = 2 str), hlavolamy, 1str komiks vtip (to je docela dobrý), poslední strana otázky a odpovědi + ukázka na další číslo...

    Musím dodat, tě některý obálky jsou fajn, best na těchto casacich jsou poslední strany obálek - kde je nějaká suprova kresba ;)

    Přílohou každýho casaku byly zmíněné hrací karty, které jsou pro sběratele boží . :)))) Mám dojem, že v prvním čísle byla i plechová truhla a více balíčku. Každopádně cena 99,-kc byla ze startu až do konce, tj.20.tyho čísla a je brutální.

    Je to casak pro malý děti, co fandí spideymu. Viz komentář... Účel dokonale splňuje, proto 3*. Jinak viz výše.

  • NextOne
    Hvězdička za časopis pro děti a druhá za kartičky :D